Doornbos kan naar Champ Cars

Gerard (RedFever007)
Robert Doornbos verruilt mogelijk de Formule 1 voor de Champ Cars. De Nederlander heeft van Red Bull Racing een aanbieding gekregen om in die klasse zijn kunsten te kunnen vertonen. Vanmiddag maakte de Rotterdammer zijn debuut in de Formule 1 voor Red Bull.

Doornbos rijdt momenteel de laatste races van het F1-seizoen seizoen voor Red Bull, hij vervangt Christian Klien die door het team aan de kant is gezet. Tegenover De Telegraaf verklaarde de Nederlandse coureur het volgende:

”Ze zijn heel duidelijk geweest, voor komend seizoen is er voor mij alleen een teststoeltje beschikbaar. Je kunt je wel blijven blindstaren op Formule 1, maar er komt een moment dat het voorbij is. Binnen Red Bull heeft men aangegeven voor mij een stoeltje te kunnen regelen bij een Amerikaans ChampCar-team, daar ben ik serieus over aan het nadenken. Als ik op die manier racefit kan blijven en tegelijkertijd als testcoureur bij Red Bull betrokken kan blijven, is dat misschien wel de beste optie voor 2007”, aldus Doornbos.

Mocht de Red Bull-rijder ingaan op het aanbod van zijn renstal, dan volgt hij Neel Jani. Ook hij kreeg van zijn team, Scuderia Toro Rosso, een aanbieding om in de Camp Cars te gaan rijden en accepteerde dit aanbod.


Robert Doornbos in zijn Red Bull Racing bolide

Submitters: Emo & Hawk-eye