FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 16 augustus 2006

Ex-dictator Stroessner overleden

Icoon BuitenlandsWoensdag is in de Braziliaanse hoofdstad Brasilia de vroegere Paraguayaanse ex-dictator Alfredo Stroessner op 93-jarige leeftijd overleden. Zo heeft een woordvoerder van het ziekenhuis waar de man behandeld werd voor een longontsteking bekendgemaakt. Stroessner woonde sinds 1989 in Brazilië.

De kolos van 1,90 meter van Duitse afkomst zette in 1954 president Frederico Chavez met een staatsgreep aan de kant om een ware militaire operette-dictatuur in het Zuid-Amerikaanse land te installeren. Hij kreeg geen tegenstand met betrekking tot zijn ambities, want tegenstanders van zijn bewind liet hij elimineren of gevangen zetten. In 1958 vernieuwde hij zijn mandaat en deed dit nog vijf keer over met vervalste verkiezingen. Hij regeerde met een marionettenoppositie en een Hooggerechtshof dat zijn wandaden legaliseerde.

De 35 jaar die Stroessner aan de macht was, worden beschouwd als de meest brutale die Paraguay sinds zijn onafhankelijkheid in 1811 kende, met minstens een miljoen vermiste en vermoorde tegenstanders. Twee miljoen mensen werden politiek of economisch verbannen. Met hulp van de VS moderniseerde El Rubio ("De Blonde") niettemin het land. Vanaf april 1987 verminderde zijn greep op Paraguay.

Onder Stroessner werd Paraguay ook een toevluchtsoord voor voormalige Nazi-misdadigers. Stroessner die zelf sympathie toonde voor de nazi-ideologie beschermde in Paraguay onderandere jarenlang Nazi-kopstuk Dr. Josef Mengele.

Op 3 februari 1989 bracht een putsch, onder leiding van generaal Andres Rodriguez, hem zelf ten val. Stroessner zocht heil in Brazilië om te ontsnappen aan vervolging wegens misdaden tegen de mensheid. De Paraguayaanse justitie heeft tevergeefs om de uitlevering van de ex-dictator verzocht.


De ex-dictator in betere tijden

Drie gewonden bij afschieten historisch kanon

Icoon OngelukBij het afvuren van enkele historische kanonnen bij het kasteel van Helmond zijn woensdagmiddag drie personen gewond geraakt. Dat meldde de politie.

Tijdens het ontsteken van een van de kanonnen ging het mis. Een kruitbus klapte door nog onbekende oorzaak uit elkaar.

Een 49-jarige man uit Alphen aan den Rijn die de kanonnier assisteerde, liep door de explosie snijwonden en brandwonden op aan zijn arm. Een 25-jarige vrouw uit Deurne en een 15-jarige jongen uit Aerdenhout die stonden te kijken, liepen snijwonden op aan hun been en arm. De verwondingen van de drie zijn behandeld in het ziekenhuis.

Het afschieten van de kanonnen op het Kasteelplein gebeurde tijdens een historisch evenement, aldus de politie.

Het kasteel van Helmond
Het kasteel van Helmond

België faalt in eerste kwalificatieduel

België is er niet in geslaagd om het eerste duel voor EK-Kwalificatie te winnen. Thuis hield Kazachstan knap stand: 0-0.

In Brussel wist België zich geen raad met de Aziatische ploeg. De Rode Duivels waren wel een klap sterker, maar konden niet door de volgepakte verdediging van de Kazachstanen komen. Vier gele kaarten had de ploeg van de Nederlandse bondscoach Arno Pijpers nodig om het punt mee naar huis te nemen. Voor België was kwalificatie al lastig in deze moeilijk poule; nu lijkt het vrijwel onmogelijk geworden. Kazachstan wist in de kwalificatiereeks naar het WK niet één punt te verzamelen.

00
#LandPuntenGespeeldDoelsaldo
1.België110-0
=.Kazachstan110-0
3.Polen000-0
4.Portugal000-0
5.Servië000-0
6.Finland000-0
7.Azerbeidzjan000-0
8.Armenië000-0

Test Midland "niet tegen de regels"

Midland ontkent dat het de beperkingen voor het testen heeft overtreden met een test op Silverstone, vorige week.

De Formule 1 bevindt zich momenteel in een vakantieperiode van drie weken, waarin testen verboden is. Toch was Midland vorige week donderdag op het Engelse circuit Silverstone te vinden, voor een test waarbij Adrian Sutil 326 kilometer aflegde.

Chief engineer Dominic Harlow van Midland zegt dat de test niet viel onder de beperkende maatregelen. Hij meent dat één van de clausules in de reglementen, clausule D, specifiek toelaat dat een team twaalf dagen lang aerodynamische tests mag uitvoeren op een recht stuk circuit. Hij voegt er aan toe dat de tests voornamelijk waren bedoeld om een nieuwe windtunnel te kunnen kalibreren.

Oranje verslaat matig Ierland

Het Nederlands Elftal heeft vanavond Ierland verslagen in een vriendschappelijk duel. Moeilijk was het niet; na negentig minuten stonden de cijfers 0-4 op het scorebord.

Oranje, met debutanten Klaas Jan Huntelaar en Stijn Schaars in de gelederen, startte direct aanvallend. Ierland brak er af en toe uit, maar door het solide keeperswerk van captain Edwin van der Sar werd het nooit echt gevaarlijk. De opening kwam halverwege het eerste bedrijf, toen Huntelaar zijn debuut bekroonde met een doelpunt. Een minuut eerder werd een doelpunt van The Hunter nog afgekeurd. De spits van Ajax kopte een hoekschop krachtig in de verre hoek. Nog voor het rustsignaal werd de score verdubbeld door Arjen Robben, op aangeven van Huntelaar.

In de tweede helft was het spel nog altijd in handen van de ploeg van bondscoach Marco van Basten. Nog geen tien minuten na de aftrap lag de 0-3 in de touwen. Het was opnieuw Huntelaar die scoorde, ditmaal met een stift, en bezorgde zichzelf daarmee een debuut die maar weinig spelers ooit zullen meemaken. Twintig minuten voor tijd zorgde Robin van Persie voor de uiteindelijke stand. De speler van Arsenal schoot raak nadat hij de bal had ontvangen van een ontketende Huntelaar.

Nederland won dus voor het eerst in haar historie op Lansdowne Road. Niet tegen een goed team, wel met goed spel en met vier debutanten (Huntelaar, Schaars, Emanuelson en Janssen).

Statistieken:

Ierland - Nederland 0-4
25' Huntelaar 0-1
41' Robben 0-2
53' Huntelaar 0-3
70' Van Persie 0-4

5' Landzaat (NED)

Opstellingen:

Ierland: Kenny; Carr, O'Brien, O'Shea, Finnan (Kelly/64); McGeady, Reid (Miller/46), Kavanagh (Doyle/46), Kilbane; Morrison (Douglas/46), Elliott.

Nederland: Van der Sar; Heitinga, Ooijer (Jaliens/77), Matijsen, De Cler (Emanuelson/61); Landzaat (De Jong/46), Schaars (Janssen/83), Van der Vaart; Van Persie, Huntelaar, Robben (Kuijt/46).

Arbiter: Tom Henning Øvrebø (NOR)

Stadion & toeschouwers: Lansdowne Road, Dublin, 44.000.

Eerste sexfilm ooit...

Tegenwoordig bestaat er een enorme sexindustrie. Boeken, internet en films, hoe je het ook hebben wil, het is te krijgen. In alle vormen en maten.

Maar vroeger moesten ze het doen met enkel verhalen, plaatjes en boeken. De eerste gewaagde film met naaktheid dateert immers pas uit 1884.

Althans dat dacht men. Recent is er een filmpje opgedoken van een holbewoner die het probleem van de niet-bewegende sexbeelden op een wel heel inventieve manier heeft opgelost.

Uitslagen kwalificatie EK2008

Vanavond zijn de eerste wedstrijden gespeeld in de kwalificatie reeks voor het EK 2008. Hieronder de uitslagen.

Poule B

Faeröer Eilanden – Georgië
0-1 16' Kankava
0-2 18' Iashvili
0-3 37' Shota Arveladze
0-4 51' Kobiashvili
0-5 62' Shota Arveladze
0-6 82' Shota Arveladze

Stand in Poule B:

#LandGespeeldWinstGelijkVerliesPuntenDoelsaldo
1Georgië110036 - 0
2Frankrijk000000 - 0
3Italië000000 - 0
4Litouwen000000 - 0
5Oekraïne000000 - 0
6Schotland000000 - 0
7Faeröer Eilanden100100 - 6


Poule E

Estland – Macedonië 0 - 1
0-1 73’ Sedloski

Stand in Poule E

#LandGespeeldWinstGelijkVerliesPuntenDoelsaldo
1Macedonië110031 - 0
2Andorra000000 - 0
3Engeland000000 - 0
4Israel000000 - 0
5Kroatië000000 - 0
6Rusland000000 - 0
7Estland100100 - 1

Indiase filmploeg spoort man aan tot zelfverbranding

Icoon OpmerkelijkEnkele Indiase televisiejournalisten zijn aangehouden omdat ze een betogende man aan hadden gespoord om zichzelf in brand te steken. Omdat ze dachten dat dat wel een mooie scoop zou zijn, gaven ze de man lucifers en benzine. De man, Manoj Mishra, manifesteerde gisteren namelijk bij een melkfabriek om 200.000 roepies, wat omgerekend zo'n 3.400 euro is, achterstallig loon op te eisen, en op deze happening was pers afgekomen.

De journalisten filmden de gehele zelfmoord. Een politiechef vertelt dat "de journalisten niets hebben ondernomen om de man te redden. Pas toen de andere werknemers van de melkfabriek het vuur opmerkten, kon er worden ingegrepen" Mishra raakte voor 90 procent verbrand en overleed in het ziekenhuis.

Penny Arcade Expo zal de E3 niet vervangen

Na het wegvallen van de E3 zit de gehele gameswereld te zoeken naar een vervangend evenement. Journalisten moeten niet denken aan een leven zonder een jaarlijkse dosis goodies en boothbabes en de gamers hebben de jaarlijkse overdosis nieuws nu eenmaal nodig. Nu zijn veel gamers wel bekend met de strip Penny Arcade, de makers werden onlangs nog verkozen tot meest invloedrijke gamers ter wereld. De jaarlijkse Penny Arcade Expo is ook al flink aan het groeien, rekent dit jaar op 17.000 bezoekers en wordt stevig gesponsord door bijvoorbeeld Microsoft.

Toch heeft de organisatie geen interesse om de leegte van de E3 op te vullen. Ze zien liever dat de beurs een evenement blijft voor hardcore gamers en niet voor de hongerige pers.

"PAX is all about the community, and Penny Arcade is committed to keeping it that way. We don’t want to be E3. PAX is a place that hardcore gamers, whether they work in the industry, or not, come to be completely immersed in game play, game music and game culture. There will be some changes in store for PAX next year. In 2007, PAX will move to a venue triple the size of 2006, and we’ve already begun to receive reservations for booth space from AAA publishers. Based on recent conversations with our exhibitors and potential new exhibitors, we do expect publishers to continue - perhaps even more so than in the past - to reveal developmental phase games to hardcore game fans in order to get their direct input on unfinished products. In a way, PAX is like a giant 3-day beta test, which works really well for both developers and publishers. We’re also seeing an increase in PAX interest from the media - both gaming and mainstream."

Of ze het nu willen of niet, de PAX zal volgend jaar nog verder gaan groeien. Veel publishers hebben al toegezegd volgend jaar op de beurs te gaan staan. Misschien zal de beurs toch doorgroeien naar wat de E3 ook was, maar dan toegankelijk voor gamers.

LPF'er Van As stapt over naar Groep Nawijn

Icoon PolitiekVoorzitter van de LPF-fractie in de Tweede Kamer Gerard van As is woensdag overgestapt naar de eenmansfractie van voormalig LPF'er Hilbrand Nawijn. Dat heeft Van As woensdag laten weten.

Volgens hem lag een conflict met het partijbestuur over de lijst voor de komende Kamerverkiezingen ten grondslag aan zijn vertrek.

van As
Voorzitter van de LPF-fractie in de Tweede Kamer Gerard van As is woensdag overgestapt naar de eenmansfractie van voormalig LPF'er Hilbrand Nawijn.

Even lekker backflippen

Om een backflip uit te kunnen voeren, zoals ons verteld wordt, moet je lichaam in een optimale conditie zijn. Je moet ook je angsten overwinnen, letten op de beweging. Besef wel dat het je leven kan kosten of ernstig verwonden.
Tja, bedankt voor de tip. Ik denk dat deze jongen dit graag op zijn allerlaatste verhuiskaartje wil zetten.

Graag wel even je speakers aanzetten: Krak... fuck fuck fuck.

Met dank aan iemand voor de submit

Paniek op vlucht Heathrow-Washington

Icoon Terrorisme Een vliegtuig dat van Londen Heathrow naar Washtington vloog heeft vandaag een tussenstop moeten maken in Boston, omdat een passagier zich voordeed als al-Qaeda-terroriste. Ze had een schroevendraaier, lucifers, vaseline en een briefje bij zich dat refereerde naar al-Qaeda. Volgens een woordvoerder van de regering heeft de vrouw waarschijnlijk niets met al-Qaeda te maken, maar kreeg ze spontaan een angstaanval.

Toen de piloot melding maakte van een noodgeval werd het toestel van United Airlines direct bijgestaan door straaljagers. Daarna kon het vliegtuig veilig landen in Boston. Er waren 182 mensen aan boord. De mensen raakten in paniek, omdat ze dachten met een terrorist te maken te hebben.

"Er was een vermeend gevecht aan boord. Er was misschien een verboden object aan boord en ze zijn nu de bagage aan het doorzoeken", aldus Phil Orlandella, woordvoerder van Bostons Logan International Airport. Passagiers die vanaf Londen Heathrow naar de Verenigde Staten vliegen, hebben te maken met extra veiligheidsmaatregelen. Het is verboden om gel en vloeistoffen als handbagage mee te nemen. Ook vaseline behoort tot deze stoffen.

Met dank aan johannusje voor de submit.

Sex voor Dieren wil seks voor dieren

OpmerkelijkHet is slecht gesteld met het seksleven van dieren die in Nederland gehouden worden. Van de honderden miljoenen dieren in ons land krijgt slechts een klein deel de kans om zich seksueel te ontplooien, zo meldt de actiegroep 'Sex voor Dieren'. Ze pleiten er daarom voor dat seks voor dieren een recht wordt.

''Dieren werken hard voor ons mensen. Ze leveren onder meer melk, eieren, vlees, wol en goed gezelschap. Daarom hebben dieren recht op goede arbeidsomstandigheden en plezier in het leven. Zo nu en dan een gezonde vrijpartij hoort daarbij'', aldus Sex voor Dieren. Dat er jaarlijks miljoenen dieren als maagd sterven in Nederland, noemt de groep ''stuitend.''

'Sex voor Dieren' wil het recht op seks voor dieren op de politieke agenda krijgen. Met een handtekeningenactie probeert de organisatie een burgerinitiatief in de Tweede Kamer af te dwingen. Achter de campagne zit overigens bureau 'Wonder', dat zich tot doel stelt plezier te maken met de samenleving. Eerder regelde zij al het project Burgerbuddy voor politici, en sinterklazen die moskeeën bezochten om snoepgoed en geschenken in de schoenen van biddende moslims achter te laten.



'Een gezonde vrijpartij hoort erbij'


Met dank aan schapie_schapie, ultramunky en renz0r voor de submit.

Geen Xbox PAL versie Mortal Kombat: Armaggedon

Midway heeft vandaag een gerucht bevestigd wat al even ging, namelijk dat de PAL versie van Mortal Kombat niet zal verschijnen. Als gevolg hiervan zal de game niet verschijnen in Europa en Australië. Pech dus voor de Xbox bezitters.

We're not producing a PAL Xbox version due to a combination of retail unwillingness to list new Xbox games, the uneconomic return on development investment and a strategic focus on the PS2 for this iteration of the franchise. Rest assured, MK will be back on the next gen. platforms in an even bigger way than ever before.

De PS2 versie zal wel gewoon verschijnen in Europa later dit jaar.

Geruchten en beelden Lair

Mat van IGN heeft in zijn blog de game Lair kort besproken, hierin doet hij wat aannames op basis van de informatie die beschikbaar is die zeker niet allemaal erg onlogisch klinken. Zo zal de game waarschijnlijk zeer intensief gebruik gaan maken van de motion sensor in de controller om de draak te besturen waar je op vliegt. Een ander gerucht is dat de game zal draaien op 1080p en dan gaat het niet om een opgepompte versie, maar om standaard 1080p, iets wat Microsoft zo'n beetje onmogelijk achtte.



'Top al-Qaeda achter plan opblazen toestellen'

Icoon TerrorismeDe top van de terreurorganisatie al-Qaeda was direct betrokken bij de onlangs verijdelde plannen om vliegtuigen op te blazen tijdens vluchten tussen Groot-Brittannië en de Verenigde Staten.

Het brein achter het plan was de vermeende nummer drie van de terreurgroep, Abu Faraj al-Libbi. Dat heeft de Pakistaanse krant The Dawn bericht op basis van een bron bij de Pakistaanse inlichtingendienst.

Direct na de bekendwording van het verijdelde complot zijn zowel in Groot-Brittannië als Pakistan arrestaties verricht. Al-Libbi zit al sinds mei 2005 in Pakistaanse hechtenis. Hij wordt verdacht van het beramen van zeker twee moordaanslagen op de Pakistaanse president Pervez Musharraf.

Volgens de bron van de krant was er nog geen sprake van een "uitvoeringsfase" van de plannen om toestellen met vloeibare explosieven op te blazen.

De krant stelt ook dat de arrestatie van ene Rashid Rauf in Pakistan binnen 48 uur leidde tot de golf van arrestaties in Groot-Brittannië. Rauf geldt als de hoofdverdachte van het team dat de aanslagen moest gaan uitvoeren. Hij zou connecties hebben met radicale groepen in Groot-Brittannië en contacten hebben met al-Qaeda in Afghanistan.

Xbox Live Vision Camera met gratis game

Jeff Stone van Microsoft heeft aangegeven dat de game TotemBall, die al eerder dit jaar werd aangekondigd, gratis zal worden meegeleverd bij de Xbox Live Vision Camera. De game wordt ontwikkeld door Strange Flavour en Freeverse, bedrijven die al eerder ontwikkelden voor Apple's iSight.

TotemBall is een game die vrijwel volledig bestuurd wordt met gebaren. De speler bestuurt een totempaal door een level heen, onderweg items oppakkend, om binnen de tijdslimiet de levels door te spelen. Microsoft wil met dit type games de concurrentie aan gaan met de EyeToy van Sony, hoewel dit pas de eerste en enige aangekondigde game is voor de camera van Microsoft.



Schumacher wint proloog Eneco-Tour

De proloog van de Eneco-Tour is gewonnen door de Duitser Stefan Schumacher. De wielrenner van de ploeg van Gerolsteiner had zeven minuten nodig voor voor de 5,8 kilometer lange tijdrit in Den Helder.


Joost Posthuma voerde lang de ranglijst aan, maar de Nederlander eindigde uiteindelijk als derde op éen seconde, dezelfde achterstand als de nummer twee, George Hincapie. Thomas Dekker eindigde als tiende. De winnaar van 2005, Bobby Julich, verloor 12 seconden.

Morgen is de eerste etappe. Die gaat van Wieringerwerf, over de Afsluitdijk, naar Hoogenveen, over een afstand van 176,9 kilometer.

Uitslag proloog

#CoureurPloegTijd
1.Stefan Schumacher (Dui)GER7.00
2.George Hincapie (Usa)DSC+ 00,01.
3.Joost Posthuma (Ned)RABz.t.
4.José Iván Gutiérrez (Spa)CEI+ 00,02.
5.Tom Boonen (Bel)QST+00,04.

'55.000 doden & vermisten na overstromingen'

Icoon RampBijna 55.000 mensen in Noord-Korea zijn dood of worden vermist na de verwoestende overstromingen die het land vorige maand troffen. Bijna 2,5 miljoen mensen zitten zonder woning. Dat meldde een onafhankelijke Zuid-Koreaanse hulporganisatie woensdag.

Volgens boeddhistische hulporganisatie Good Friends gaat het om de ergste overstromingen ooit in Noord-Korea. De organisatie sprak eerder deze maand nog over circa 10.000 doden en vermisten.

Door enorme regenval, aardverschuivingen en overstromingen zouden hele dorpen zijn weggespoeld. Het noodweer, dat 14 juli begon, heeft ook wegen en bruggen op grote schaal verwoest.

Het is niet duidelijk op welke bronnen Good Friends zich precies baseert. De organisatie laat zich gewoonlijk vooral informeren door Noord-Koreanen die naar China zijn gevlucht.

Noord-Koreaanse staatsmedia spraken vorige maand over 'slechts' enkele honderden doden. Opmerkelijk genoeg heeft het communistische regime vorige week wel Zuid-Korea om hulp gevraagd. Het land wil graag voedsel, medicijnen, dekens en bouwmaterialen voor herstelwerkzaamheden ontvangen.


De grote leider kan tevreden zijn. 55000 hongerigen minder te voeden.

Benzineprijs in vrije val

Icoon FinancieelDe prijs van benzine lijkt in een vrije val terecht te zijn gekomen. Donderdag verlaagt oliemaatschappij Shell de prijs van benzine met 1 cent. Dat heeft Shell zijn pomphouders laten weten.

Woensdag ging er ook al 1 cent af en vorige week werd de prijs van benzine in drie stappen met 4,4 cent verlaagd. Een liter euro ongelood kost vanaf donderdag 1,465 euro per liter. Diesel blijft staan op 1,125 per liter. Deze brandstof werd vorige week 1 cent goedkoper.

Een woordvoerder van Shell, marktleider op de benzinemarkt in Nederland, vermoedt dat speculanten bezig zijn geweest met benzine. "Wij horen verschillende oorzaken voor de prijsdalingen. Een ervan is dat er speculanten in de markt actief waren en dat lijkt nu te zijn losgekomen. Ondanks dat de prijs van ruwe olie vorige week omhoog ging, daalde de benzineprijs. Zo werkt dat bij de internationale productnoteringen."

Shell baseert de brandstofprijzen op internationale productnoteringen. Daarbij speelt niet alleen de prijs van ruwe olie een rol, maar ook de kosten voor transport, raffinage, de vraag en blijkbaar ook speculatie.

Bondscoach Senegal zet Diawara uit selectie

Henry Kasperczak, de nieuwe bondscoach van Senegal, heeft hard op moeten treden tegen een speler uit zijn selectie. Souleymane Diawara is door de oefenmeester naar huis gestuurd, nadat hij op maandagavond was wezen stappen in Parijs. Dit was verboden door Kasperczak.

Diawara, speler van het Franse Sochaux, moest per direct het trainingskamp verlaten. Senegal is in Frankrijk op voorbereiding voor de wedstrijd tegen Ivoorkust. Voor beide landen is dat duel de laatste serieuze oefenwedstrijd, voordat in september de kwalificatiereeks voor de Afrika Cup begint.

Kruidvat eist opheffing Kruidvad

Icoon InternetHet moederbedrijf van drogisterijketen Kruidvat wil dat de domeinnaam Kruidvad.nl wordt opgeheven. De domeinnaam wordt nu gebruikt door Drogisterij.net BV, de grootste online drogist van Nederland. Volgens Kruidvat is Kruidvad.nl in strijd met het merkenrecht.

Directeur J. Santifort van Drogisterij.Net weet nog niet of hij ingaat op het verzoek van de drogisterijketen. "Dat moeten wij eerst overleggen met onze juristen. Wij hebben diverse domeinnamen geregistreerd, zoals jeuk.nl en lippestift.nl. Op een zeker moment kwamen we erachter dat kruidvad.nl nog beschikbaar was en toen hebben we die ook gelijk geregistreerd."

Andere verschrijvingen van het woord 'kruidvat' zoals kruitvad.nl en kruidfat.nl staan op naam van Internet Reit in Amsterdam, maar verwijzen wel door naar de website van Kruidvat.

Directe boete schrikt winkeldieven af

Icoon BinnenlandsEen proef in Amsterdam Osdorp waarbij betrapte winkeldieven direct een boete van 151 euro moeten betalen, is een groot succes. De boete staat los van de straf die de rechter daarna eventueel nog oplegt.

De boete werkt zeer afschrikwekkend. Het winkelcentrum in Amsterdam Osdorp heeft praktisch geen last meer van diefstal. Tijdens de proef is er slechts één keer een dief overgedragen aan de politie. Voordat de proef begon, werd er zowat dagelijks aangifte gedaan.

CDA, PvdA en VVD zijn onder de indruk van het succes en pleiten voor een landelijke invoer van het systeem. De boete heeft een grote preventieve kracht en omdat een deel van de boete bij wijze van compensatie naar de bestolen winkeliers gaat, zijn deze eerder bereid om aangifte te doen. Nu gebeurt dat lang niet altijd: het kost tijd en dus geld om naar het politiebureau te stappen en aangifte te doen.

'Brit bezwijkt aan miltvuur'

Icoon MedischEen vijftigjarige Britse man die in juli overleed, is vermoedelijk bezweken aan miltvuur. Dat meldde de Britse omroep BBC woensdag. Het gaat om het eerste geval van miltvuur in twintig jaar in Schotland.

Het slachtoffer werkte met veel ongeprepareerde dierenhuiden en overleed op 8 juli in een ziekenhuis in Edinburgh. Onderzoekers troffen in het bloed van de man de antrax bacterie aan die vermoedelijk bloedvergiftiging heeft veroorzaakt.

'Kuyt geeft voorkeur aan Newcastle United'

Glenn Roeder, de coach van Newcastle United, heeft gezegd dat zijn club bezig is Dirk Kuyt binnen te halen. Roeder wil de spits van Feyenoord graag voor de neus van concurrent Liverpool wegkapen.

Vanavond zal Roeder aanwezig zijn in Dublin. Daar speelt Kuyt met het Nederlands elftal een vriendschappelijke interland tegen Ierland. "Hij is niet de snelste spits die ik ooit heb gezien, maar hij weet hoe een goal gemaakt word. Kuyt is een hele harde werker en zijn lichaamstaal toont aan dat hij een speler is die je graag in je kleedkamer wilt hebben," aldus Roeder, die zich wel realiseert dat Newcastle niet de enige is die de aanvaller wil inlijven. "Een andere club, uit de top vier, heeft ook duidelijk interesse getoond voor Kuyt. Wij werken momenteel hard aan de mogelijkheid om hem toch naar Newcastle te halen."

Kuyt zelf gaf al eerder aan dat hij de voorkeur geeft aan Newcastle. "Ik weet behoorlijk veel van Newcastle. Ze zijn een typische Engelse club met een grote supportersschare. Ik zou een overgang naar Liverpool zeker overwegen. De kans is groot dat ze de groepsfase van de Champions League halen, een competitie waarin ik graag zou willen spelen. Maar toch is Newcastle mijn eerste keus."

RTV Rijnmond meldde dat de spits inmiddels een akkoord heeft bereikt met Liverpool, maar dit wordt tegengesproken door Karel Jansen, de zaakwaarnemer van Kuyt. "Liverpool heeft zeker interesse, maar wij zijn nog niet met ze rond. Wij staan niet op het punt om een contract te ondertekenen," aldus Jansen.

De liefde van Jezus op Lowlands

Icoon OpmerkelijkDertig christenen van kerkgemeenschappen uit heel Nederland gaan komend weekeinde op het muziekevenement Lowlands in Biddinghuizen evangeliseren. Ze delen lolly's en fruit uit aan festivalbezoekers "met de boodschap van de liefde van Jezus".

Zware preken zijn volgens organisator Caroline Govers uit den boze. "Daarmee wek je alleen maar weerstand op. We willen er zijn voor de ander, dat dragen wij uit." De groep staat met een grote tent op het kampeerterrein en is te herkennen aan rode T-shirts met de tekst Help is on the Way. De tent is dag en nacht geopend, zodat iedereen langs kan komen die behoefte heeft aan een gesprek en een kop koffie.

De evangelische Shekinah-gemeente in Dronten is de thuisbasis voor de actie. De evangelisten werken in drie teams die elkaar afwisselen. De teams die niet werken, rusten uit in het kerkgebouw waar ook wordt gebeden voor de teams die op het festivalterrein bezig zijn.


Binnenkort op Lowlands?

Nieuwe screens The Darkness

The Darkness is een action-horror game die gepland staat voor een release in 2007 voor de Xbox 360 en de PS3. De game is gebaseerd op een comic reeks over Jackie Estacado, een zogenaamde 'hitman' voor de maffia. Dat klinkt op zich niet bijzonder, ware het niet dat Jackie bezeten is.

Er zijn weer nieuwe screenshots vrijgegeven van de PS3 versie van deze game, die je hieronder kunt vinden.





Wederom geheugenstick Defensie vermist

Icoon AlgemeenVoor de derde keer dit jaar is een medewerker van Defensie een geheugenstick kwijtgeraakt. De commandant van de Nederlandse basis in de Zuid-Afghaanse provincie Uruzgan, Kamp Holland, heeft gisteren aangifte gedaan van de vermissing. Dit is vandaag door het Ministerie van Defensie bekendgemaakt.

In februari van dit jaar werd bekend dat een kapitein van de landmacht een USB-stick in een huurauto had laten liggen. Enkele weken daarvoor was ook al melding gemaakt van een vermiste geheugenstick. Mede naar aanleiding hiervan ontraadde Defensie haar personeel het gebruik van deze en vergelijkbare informatiedragers.

Meer informatie over deze zaak wordt pas na het onderzoek bekend gemaakt, zo meldde een woordvoerder van de Taakgroep Uruzgan.

Met dank aan Taoufik007 voor de submit.

Derde Tomb Raider-film?

Volgens Ian Livingstone van Eidos is zijn bedrijf in overleg met Paramount Pictures voor een vervolg op Tomb Raider: Cradle of Life.

Voorlopig blijft het bij overleg, want er is geen goedkeuring voor de film door de productiemaatschappij. Niet zo heel gek, want er is niet eens een script. Sterker nog, de script-schrijver moet nog ingehuurd worden. Livingstone ziet het liefste dat het script voor de film samen met het script voor een tegelijk uit te komen game wordt geschreven zodat deze twee elkaar goed aanvullen.

Het overleg is desalniettemin in vergevorderd stadium en in diverse interviews heeft Angelina Jolie aangegeven het erg leuk te vinden om voor een eventuele derde keer de paardestaart in te laten vlechten.
Bovendien behoren de Tomb Raider-films tot het selecte groepje game-films die het goed deden aan de box-office, dus een derde deel lijkt volgens de Hollywood-logica onvermijdelijk.

Overigens waren er al plannen voor een derde film tijdens de opnames van Cradle of Life, maar door de tegenvallende verkopen van Tomb Raider: Angel of Darkness werden die besprekingen opgeschort.

Belgische clubs volgen Ikedia

Verschillende Belgische voetbalclubs volgen Pius Ikedia van AZ, onder wie SC Lokeren. De Alkmaarse club hoopt dat ze de rechterspits nog kunnen verkopen voor het sluiten van de transfermarkt.

"Het is het beste voor beide partijen als we snel tot een akkoord komen. Voor Pius heeft het natuurlijk geen zin als hij niet aan spelen toekomt", aldus Marcel Brands, technisch directeur. Daarnaast hoopt AZ dat ook Adil Ramzi op korte termijn een nieuwe club heeft. Diverse Nederlandse clubs hebben interesse in de Marokkaan.

'Sporten op kunstgras is veilig'

Icoon SportSporten op kunstgras is niet schadelijk voor de gezondheid. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft dat laten weten aan staatssecretaris Van Geel van Milieu. Van Geel heeft woensdag de Tweede Kamer ingelicht.

De afgelopen maanden ontstond enige ophef over de mogelijk schadelijke effecten van de rubberkorrels, die op ongeveer driehonderd kunstgrasvelden in Nederland zijn gestrooid. Van Geel vroeg daarop advies aan het RIVM. Het instituut heeft geconcludeerd dat er zo weinig kankerverwekkende PAK's vrijkomen uit de korrels, dat er geen sprake is van een gezondheidsrisico.

De producenten van kunstgrasvelden, de voetbalbond KNVB en sportkoepel NOCNSF, willen niettemin alle onzekerheden wegnemen en zijn bezig met een vervolgonderzoek. De ministeries van VROM en VWS werken mee aan dat onderzoek.

De rubberkorrels zijn meestal gemaakt van gemalen oude autobanden en bevatten de zogeheten polycyclische aromatische koolwaterstoffen (PAK's) en die kunnen kankerverwekkend zijn. De korrels zijn onmisbaar voor de moderne kunstgrasvelden, omdat ze bij slidings schaafwonden voorkomen.

Vanaf 2010 is het probleem de wereld uit. Dan mogen autobanden niet meer worden gemaakt met behulp van PAK's houdende procesoliën. Rubberkorrels uit deze autobanden bevattten dan ook geen PAK's meer. De ministerraad heeft op 30 juni ingestemd met dit Europese verbod.

De conclusies van het RIVM zijn voor de fabrikant van kunstgras Ten Cate niet verrassend. "Het is een bevestiging van wat we al wisten. De industrie had namelijk zelf al een onderzoek gedaan", aldus een woordvoerder van het bedrijf uit Almelo.

Meer sportnieuws lees je natuurlijk op FOK!sport!

Jane Jensen is terug met Gray Matter

Iedereen die van oldschool adventures houdt heeft wel eens de naam Jane Jensen horen noemen. Niet alleen maakte ze de populaire Gabriel Knight trilogie, ze is ook mede-auteur van een aantal Space/King's en Police Quest games. Daarnaast schreef ze een aantal boeken. De laatste jaren werkte ze vooral aan puzzel- en casual games. Een poging om nog een adventure te maken, Gray Matter, strandde in een vroeg stadium omdat er geen publisher voor gevonden kon worden. Die publisher is er nu, en wel in de vorm van ANACONDA (een label van het Duitse dtp).

Gray Matter zal in het vierde kwartaal van 2007 verschijnen. Meer over het spel zal verteld worden tijdens een persconferentie in Leipzig volgende week.

AOL zoekt gravend naar spamgoud

Icoon OpmerkelijkDe strijd tussen internetprovider America Online (AOL) en de wegens e-mail spammen veroordeelde Davis Wolfgang Hawke bereikt binnenkort een nieuw dieptepunt. Volgens AOL heeft Hawke voor ettelijke miljoenen aan goud- en platinastaven gekocht en deze begraven in de grond nabij zijn ouderlijk huis. De boete die Hawke aan AOL moet betalen (12,3 miljoen dollar) wil de internetprovider nu met behulp van een aantal bulldozers en geologische teams uit de grond halen. Een rechter gaf hiervoor onlangs toestemming.

Volgens Hawkes moeder, Peggy Greenbaum, is het hele plan van AOL volkomen belachelijk. "Er is voor hen totaal geen reden om te denken dat Davis Hawke dom genoeg zou zijn om hier goud te begraven. Zoiets zouden we nooit toestaan. Wij hebben ook geen idee waar hij is. Wij hebben hem al meer dan een jaar niet meer gesproken." Ze voegde toe dat haar zoon zijn goud waarschijnlijk in de White Mountains ten noorden van Boston heeft begraven.

De Greenbaums hebben een advocaat in de arm genomen om het geplande 'bodemonderzoek' en een huiszoeking tegen te houden. AOL heeft gezegd de familie zo min mogelijk tot last te zullen zijn tijdens de zoektocht.

Henin naar US Open

Justine Henin-Hardenne speelt zeker de US Open, het vierde grandslamtoernooi dat eind augustus begint in New York. Dit heeft de Belgische tennisster gezegd.

Na Wimbledon, waarin ze de finale verloor van Amélie Mauresmo uit Frankrijk, speelde Henin geen toernooi meer. Door een knieblessure moest ze diverse toernooien afzeggen. Henin zal volgende week waarschijnlijk in New Haven haar rentree maken. "Ik beslis eind van de week. Maar over mijn deelname aan de US Open bestaat geen twijfel."

Audina beëindigt topsportcarrière

Badmintonster Mia Audina heeft bekend gemaakt dat ze per direct haar topsportcarrière zal beëindigen.

Audina, tweevoudig winnares van zilver op de Olympische Spelen (1996, 2004), zegt dat het tijd is geworden om een maatschappelijke loopbaan op te bouwen. Daarnaast wil ze haar man Tylio Lobman gaan ondersteunen bij zijn zangcarrière.

Als dertienjarige werd Audina al in de Indonesische landenploeg opgenomen, en een jaar later bezorgde ze haar geboorteland goud op het WK. In 1999 trouwde ze met de Nederlandse gospelzanger Lobman, en ze kwam daarna voor ons land uit. Audina won negen Grand Prix-toernooien en werd in 2004 op het Europees kampioenschap kampioen in de single en won bovendien met Lotte Bruil de damesdubbel.

Terrassen in Amsterdam opnieuw het duurst

Icoon EconomieAmsterdam is voor het derde jaar op rij de stad met de duurste terrassen. Dat blijkt uit een vergelijkend onderzoek van horeca-adviesbureau Van Spronsen en Partners. In Eindhoven zijn de terrassen dit jaar het goedkoopst, al stegen de prijzen daar wel met bijna acht procent. Ook Utrecht en Dordrecht horen bij de goedkope steden.

In de 21 grootste steden wordt steeds hetzelfde besteld. Voor twee bier, twee fris en twee rosé moet op een terras op het Amsterdamse Leidseplein of Rembrandtplein 14,50 euro neergeteld worden. Dat is ruim een halve euro meer dan op het Stadhuisplein in Rotterdam. De Maasstad is na Amsterdam de tweede stad op de lijst. Terrassen in Eindhoven rekenen gemiddeld 11,95 euro voor een rondje.

Gemiddeld werd een rondje in Nederland veertig cent duurder, een stijging van 3,3 procent ten opzichte van vorig jaar. Dat is volgens de onderzoekers een normale stijging. In Den Haag werd het rondje echter 8,2 procent duurder. In Zwolle daalden de prijzen juist met 2,7 procent, terwijl de prijzen daar vorig jaar met vijf procent waren gestegen.

Met dank aan YellowBlacks voor de submit.

Veel klachten over nachtelijke spooktelefoontjes

Icoon TelecomMidden in de nacht wakker worden van een rinkelende telefoon en vervolgens iemand aan de lijn krijgen die iets in een onverstaanbare taal brabbelt. Honderden Nederlanders hebben regelmatig te maken met dit soort spooktelefoontjes.

Door een fout in het internationale telefoonverkeer krijgen klanten van KPN en Enertel onbedoeld telefoontjes uit het buitenland. Vaak worden ze midden in de nacht opgeschrikt door verkeerd verbonden bellers uit onder meer Turkije, Japan, Bulgarije en Korea. Door een fout ergens in een telefooncentrale, kan een Turk die mobiel belt naar Bulgarije via Canada worden doorgeschakeld naar bijvoorbeeld Rotterdam.

Inmiddels heeft de KPN 170 excuusbrieven gestuurd naar mensen die klaagden over de telefoontjes. Vermoedelijk hebben nog veel meer mensen last van spooktelefoontjes. De KPN probeert te achterhalen waar de fout zit. De nummers van de bellers zijn niet te traceren. Het probleem lijkt te liggen in Duitse en Canadese telefooncentrales. De telefoontjes hebben voor de getroffen klanten geen financiele gevolgen.

Vissers na 11 maanden teruggevonden

Icoon BuitenlandsDrie Mexicaanse vissers zijn gevonden in de Stille Oceaan na bijna een jaar vermist te zijn geweest. De manager van het vissersbedrijf dat hen redde heeft dat bevestigd.

De eerste rapporten suggereerden dat de vissers ongeveer drie maanden waren vermist en meer dan 8.000 km afgedreven waren alvorens zij door een Taiwanese tonijn trawler in de wateren tussen de Marshall Eilanden en Kiribati werden gevonden. Eugene Muller, manager van Koo's Fisching Co Ltd in Majuro, de hoofdstad van de Marshall Eilanden, verklaarde echter dat zij veel langer weg waren geweest.

"Het eerste bericht was van drie maanden geleden, maar de vissers zouden best al eens sinds september vermist kunnen zijn", vertelde Muller Reuters telefonisch vanuit Majuro. De drie mannen komen allen uit de stad San Blas aan de kust van Mexico.

Hoe de vissers precies konden overleven zal vanwege taalbarrieres tussen de Mexicaanse vissers en de Taiwanese bemanning van de trawler die hen redde voorlopig giswerk blijven. Volgens Muller is het waarschijnlijk dat de drie op regenwater, vogels en vissen hebben geleefd, die zij vingen terwijl zij op hun 8 meter lange glasvezelboot dreven.

De mannen waren uitgehongerd toen zij werden aangetroffen. Volgens Muller waren er aanvankelijk vijf mensen aan boord van de boot toen het vanuit San Blas vertrok. "Twee van hen zijn overboord gesprongen na een paar dagen". Er zijn geen details bekend over deze twee mannen, maar vermoedelijk zijn ze niet meer in leven.

De kleine vissersboot, die met twee 200PK buitenboordmotoren is uitgerust, kreeg spoedig nadat de vijf mannen San Blas hadden verlaten motorpech. "Het lijkt erop dat zij motorproblemen hadden omdat ze de ene motor hebben geprobeerd te repareren met onderdelen van een andere motor", aldus Muller.

Politieagenten verplicht naar typecursus!

De verkiezingen komen er aan. Verkiezingsprogramma’s zijn in de maak.

De PvdA heeft op haar website speciaal hiervoor een zogenaamde ideeënfabriek geopend. Hier worden ideeën gebundeld voor het verkiezingsprogramma. Je kunt zelf een idee insturen en je mag ook op ideeën stemmen.

Een geweldig idee wat nog wel wat stemmen kan gebruiken is “Alle politieagenten verplicht naar typecursus”.

Brengen jullie ook even je stem uit?

Demo van RTS Maelstrom

Mensen die een slechte dag hebben overgehouden aan Bad Day LA, kunnen deze proberen goed te maken met de demo van Maelstrom. Maelstrom is de "spirituele opvolger" van Perimeter gemaakt door K-D Lab (tevens verantwoordelijk voor de echte opvolger Emperor's Testament). De game belooft een hoop RTS plezier met een vleugje terraforming. De demo bevat twee probeermissies en kost 401 MB. Downloaden doe je bij:

3DGamers
FilePlanet
3Ddownloads
ComputerGames
FileFront
GamersHell
StrategyInformer

Nieuw commercieel schaatsteam

Aankomende winter zal er een nieuw commercieel schaatsteam zijn intrede gaan doen in het langebaanschaatsen. Het consultantbureau APPM is de hoofdsponsor van het team, dat zal gaan bestaan uit Jacques de Koning, Yuri Solinger, Jarno Meijer en Eelco Bakermans.

De Koning en Solinger zijn sprintspecialisten. Beide schaatsers kregen afgelopen schaatsseizoen geen nieuw contract bij TVM. De Koning miste op een haar de Olympische Winterspelen in Turijn. Meijer en Bakermans zijn allrounders.

Het viertal heeft vandaag bekend gemaakt dat ze tijdens het Nederlands kampioenschap afstanden begin november voor het eerst in actie komen als commerciële ploeg.

Wat is Dit: Opgave 38 - Ronde 3

Het doel van dit spel en de regels staan hier na te lezen.

De prijzen
Voor kwartaal 3 (dus de periode tot en met 1 Oktober) is Dutch Filmworks zo vriendelijk geweest om een mooi prijzenpakket ter beschikking te stellen. Dit prijzenpakket bestaat uit 8 films uit de Supreme Editions:
IMAGINARY HEROES (2 DVD Edition) - Sigourney Weaver - Emile Hirsch - Jeff Daniels. Sc & R: Dan Harris
THE BRIDGE OF SAN LUIS REY - Robert DeNiro - Kathy Bates - Harvey Keitel - Gabriel Byrne. Sc & R: Mary McGuckian
THE BALLAD OF JACK & ROSE - Daniel Day-Lewis - Catherine Keener - Jason Lee. Sc & R: Rebecca Miller
THEIR EYES WERE WATCHING GOD - Halle Berry - Terrence Dashon Howard - Michael Ealy. R: Darnell Martin
11:14 - Barbara Hershey - Hilary Swank - Colin Hanks - Ben Foster - Patrick Swayze - Rachael Leigh Cook. Sc & R: Greg Marcks
ASYLUM - Ian McKellen - Natasha Richardson - Marton Csokas. R: David Mackenzie
I'LL SLEEP WHEN I'M DEAD - Clive Owen - Malcolm McDowell - Charlotte Rampling. R: Mike Hodges
THE LAST TRAPPER - Van de makers van Microcosmos en Winged Migration

De opgave

Succes!

De toekomst van Xbox Live

Op de GameFest van 2006 heeft Microsoft een praatje gehouden over hoe ze de toekomst van Xbox Live zien. In het kort komt het erop neer dat er vooral veel meer demo's zullen verschijnen en dat downloadable content steeds belangrijker zal worden.

Dat ze zoveel demo's willen uitbrengen komt doordat een demo een positief effect kan hebben op de verkoop van de game zelf. Zo kende Fight Night Round 3 een betere verkoop door de demo. Veertig procent van de mensen die de demo gespeeld hebben, hebben ook de game gekocht. Microsoft benadrukt echter wel dat een ontwikkelaar goed moet kijken naar de demo, want een slechte demo kan de verkoop dus juist tegen gaan.

Het grootste deel van de Xbox 360 bezitters, 80%, heeft wel iets van de marketplace gedownload. Het meeste dat gedownload werd waren de demo's, daarna de trailers en met 17% de arcade-games op de laatste plaats. Ongeveer een kwart van de Xbox Live gebruikers heeft ook Microsoft Points gebruikt.

Een belangrijk aspect van de downloadable content is de timing: het meest ideale tijdstip is 60-90 dagen na de launch van een game. Ook gamerpictures en themes zullen meer aandacht krijgen, maar niet gratis worden. Microsoft heeft strenge regelgeving over de prijs van deze content en wil dit zo constant mogelijk houden.

Een nieuw soort microtransactie zal binnenkort ook in games te vinden zijn: consumables. Dit gaat om artikelen die je opnieuw kunt kopen, zoals 100 stuks goud in een game. Ook zal het mogelijk worden om de marketplace te gebruiken in een game zelf. Je hoeft dan niet meer eerst naar het dashboard om content te kopen, maar kun je dit in de game zelf doen.

Microsoft is bezig met een feature waarbij de gamer eigen content te koop kan aanbieden. Voorlopig is dit echter nog verre toekomst, omdat Microsoft eerst moet uitzoeken hoe ze dit het beste kunnen controleren.

Naast Xbox Live op de Xbox 360, zal Live Anywhere (de PC-variant van Xbox Live) met Windows Vista meekomen. Dit zal in het begin echter nog niet zo uitgebreid zijn, maar wel kunnen de PC-gamers tegen de 360-gamers spelen in het spel ShadowRun. Andere spellen zullen later volgen. De basis-functionaliteiten zoals gamertag en friendslist zullen in ieder geval aanwezig zijn in Live Anywhere vanaf het begin.

Red Ocean aangekondigd

De Duitse publisher dtp heeft aangekondigd onder haar ANACONDA label de FPS Red Ocean te gaan uitgeven. Het spel moet in februari in de winkels liggen. Red Ocean combineert innovatieve shooter gameplay met unieke onderwater elementen. Je speelt de rol van duikinstructeur/schatzoeker Jack Hard, die toevallig op een geheim Russisch onderzoekcentrum op de bodem van de oceaan stuit. Het centrum staat onder leiding van een terroristische organisatie.

Water speelt een heel belangrijke rol in het spel. Niet alleen in vloeibare vorm (nader vijanden ongemerkt door te duiken of verdrink iemand), maar ook in de vorm van ijs (glibberig) en stoom. Red Ocean wordt ontwikkeld door Collision Studios.

Een logo en een screenshot vergezelden het persbericht.




Too Human blijft wel gebruik maken van Unreal Engine 3

Een paar dagen geleden was er het nieuws dat de ontwikkelaar van Too Human, Silicon Knights, de Unreal Engine 3 niet meer zou gebruiken. In plaats daarvan zouden ze een eigen nieuwe engine ontwikkelen voor de game.

Dit bericht is echter ontkend door Silicon Knights zelf. Ze blijven gewoon gebruik maken van de Unreal Engine 3 en ook zal de game niet vertraagd worden. De ontwikkeling van Too Human gaat prima en ze verwachten dat de gamers tevreden zullen zijn met de vooruitgang van de game als die opnieuw getoond zal worden.

Lowlands uitverkocht

Icoon MuziekHet Lowlandsfestival, dat vanaf vrijdag voor drie dagen weer losbarst in Biddinghuizen, is uitverkocht. Dat meldde een woordvoerder van organisator Mojo Concerts woensdag.

Het festival- en kampeerterrein biedt plaats aan ongeveer 55.000 bezoekers. De laatste keer dat het pop- en culturele evenement in de polder was uitverkocht, was in 2002.

Publiekstrekkers dit jaar zijn Muse, Massive Attack en Placebo. Verder verwacht de organisatie veel van acts als Arctic Monkeys, The Raconteurs en Hard-Fi. De veelvuldige regenbuien van de afgelopen periode hebben de opbouw van het terrein niet echt bemoeilijkt. "We hadden er wel wat last van, maar het is hier geen modderpoel", aldus de zegsman.


Gelukkige festivalbezoekers

Oranje zesde op FIFA lijst

Het Nederlandse voetbalelftal bezet ook in de maand Augustus de zesde plaats op de wereldranglijst van de FIFA. Oranje, dat na de het WK in Duitsland de derde plaats kwijtraakte, heeft 1322 punten en staat daarmee 327 punten achter op de koploper Brazilië.

Wereldkampioen Italië staat tweede en Argentinië (1479) staat derde. De tegenstander van vanavond Ierland (694) staat 38ste.

Top tien FIFA ranglijst

#landpuntenaantal
1Brazilië1649
2Italië1550
3Argentinië1479
4Frankrijk1462
5Engeland1434
6Nederland1322
7Spanje1309
8Portugal1301
9Duitsland1229
10Tsjechië1223

'Geen werk aan het spoor, wij zingen'

Icoon Vervoer Spoorbeheerder Prorail mag van de gemeente Hardinxveld-Giessendam niet op zondag aan het spoor werken, omdat het lawaai dan het gezang in de kerken overstemt. Doet de spoorbeheerder dit wel, dan kost dit ze 400.000 euro.

Prorail is bezig met de complete vervanging van het spoor. De lawaainormen die wettelijk toegestaan zijn zonder vergunning, zouden daarbij ruimschoots overschreden worden. Dergelijk werk wordt normaal altijd in het weekend uitgevoerd door Prorail, om de hinder voor reizigers te beperken. Deze werkzaamheden zijn echter te omvangrijk om alleen op zaterdag uitgevoerd te kunnen worden.

Toch krijgt de spoorbeheerder geen vergunning om lawaai te maken van de gemeente. De burgemeester erkent wel dat het werk aan het spoor noodzakelijk is, maar dan niet op zondag. "We zijn een gemeente met overwegend christelijke signatuur", aldus een woordvoerder. "Veel mensen hechten aan de rust op die dag. Bij het spoor staan enkele kerken. Het lawaai zal het gezang overstemmen."

Prorail heeft verrast gereageerd op de beslissing van de gemeente. Volgens de spoorbeheerder komt het tegenwoordig bijna nooit meer voor dat een gemeente een vergunning voor zondag weigert.

Met dank aan Kozzmic voor de submit.

Zwart-wit kleurenfoto's

Als je leefde in de jaren tussen 1939 en 1943 dan zag het leven er zwart-wit uit, op foto's dan althans. Normaal zegt een zwart-wit foto niet zoveel als een kleurenfoto. Als je dus een goed beeld wilt hebben van het leven in die jaren dan moet je veel moeite doen.

Of niet natuurlijk, want er zijn mensen in geslaagd om deze zwart-wit foto's om te toveren naar kleurenfoto's. Zeg nu zelf, het leven in kleur ziet er toch veel beter uit dan als hij zwart-wit zou zijn.

Back to the future voor Molyneux?

In gamerskringen is hij geen onbekende, Peter Molyneux. Jongere gamers kennen hem vooral van Black & White en Fable, de wat ouderen onder ons kunnen zich de van zijn hand komende Populous, Syndicate en Dungeon Keeper nog wel herinneren.

Daar gaat wellicht verandering in komen. In een gesprek met Gamespot mijmert Molyneux een beetje over het verleden, en hoe spellen van toen in een next-gen jasje eruit zouden komen te zien.


"Aside from the licensing complications, some sort of next-gen online version of Syndicate would certainly be popular with gamers..."

Het grootste struikelblok zit hem in de licentie. Toen Molyneux bij Bullfrog vertrok bleven de rechten van zijn games bij Bullfrog achter. Met het overnemen van Bullfrog door Electronic Arts zijn de rechten nu in handen van 's werelds grootste gamefabrikant.
Aangezien Lionhead Studios onlangs is opgenomen in de stal van Microsoft Game Studios, lijkt de kans dat EA een licentie-overeenkomst voor deze games niet zal tekenen.

Voorlopig blijft het dus bij grijnzend terugdenken aan het verleden, maar wie weet wat een goede verstandhouding en een flink pak geld kan uithalen?

Transfer Kuyt bijna rond

Dirk Kuyt staat op het punt om een contract te gaan tekenen bij Liverpool. De Engelse club en Feyenoord zijn het bijna eens over een overgang van de aanvaller naar de Engelse Premier League.

De spits bereikte eerder zelf al een akkoord met Liverpool. De verwachting is dat de Engelsen ruim vijftien miljoen euro voor de aanvoerder zullen gaan betalen. Met de naderende transfer komt er een eind aan de maandenlange speculaties.

Feyenoord-trainer Erwin Koeman heeft intern al te horen gekregen dat de transfersom van Kuyt niet volledig benut kan worden in de zoektocht naar een vervanger. Feyenoord start komende zondag het nieuwe seizoen met een uitwedstrijd tegen FC Groningen.

Zonnestelsel krijgt mogelijk 12 planeten

Icoon Zonnestelsel De International Astronomical Union (IAU) heeft vandaag een voorstel bekendgemaakt om de definitie van een 'planeet' te wijzigen. Ons zonnestelsel zou daardoor niet 9 planeten hebben zoals nu, maar 12. Het gaat hierbij om Ceres, Charon en 2003 UB313. De laatste planeet zal binnenkort nog een andere naam krijgen.

De resolutie speelt in een op een controverse onder astronomen die is ontstaan na de ontdekking van 2003 UB313. Dit object staat verder van de zon dan Pluto, maar is wel groter. Veel astronomen pleitten daarom voor een heldere definitie van een 'planeet'. Daarbij waren er twee mogelijkheden: meer objecten een planeet noemen, of Pluto zou niet langer een planeet meer zijn.

Over het voorstel is ruim twee jaar vergaderd door astronomen. In de nieuwe definitie moet een planeet voldoende massa hebben om zich door zijn eigen zwaartekracht in een bijna ronde vorm te trekken. Bovendien moet het object om een ster heendraaien - zoals de zon - en zelf geen ster of satelliet zijn.

Plutons
Om het verschil aan te kunnen geven tussen de 8 klassieke planeten en de kleinere planeten, wordt er een nieuwe categorie gedefinieerd. De 'plutons' worden planeten met Pluto als voorbeeld. Ze draaien rondjes om de zon die langer duren dan 200 jaar, en hebben een karakteristiek (niet rond) omlooppatroon rondom de zon.

Over de resolutie zal op 24 augustus gestemd worden. Als het voorstel het haalt, komen er in de nabije toekomst waarschijnlijk nog meer planeten bij. Op dit moment worden er nog observaties gedaan aan zeker een dozijn kandidaatsplaneten, en die lijst wordt steeds groter.


In het nieuwe systeem hebben we de planeten: Mercurius, Venus, Aarde, Mars, Ceres, Jupiter, Saturnus, Uranus, Neptunus, Pluto en Charon, 2003 UB313. Grotere versie.


Met dank aan AstroNova en Freek99 voor de submit.

DVD: Due South - de pilot



Een opmerkelijke tegenstelling, dat is de basis van de Amerikaanse serie Due South. Aan de ene kant de beleefde, oprechte en volhoudende Canadese mountie Benton Fraser, en aan de andere kant zijn rauwe regels overtredende Amerikaanse partner Ray Vecchio. Samen bevechten ze de misdaad in Chicago, met hulp van de halfblinde en dove hond van Benton. Drie seizoenen lang was het duo (of met hond: trio) op de televisie te volgen en binnenkort komen alle seizoenen op dvd uit. Sinds kort is alvast de pilot van de serie op dvd uitgebracht. Op zich een vrij beperkte release, maar doordat de pilot uit een dubbele aflevering bestaat, kun je je in ieder geval alvast 88 minuten vermaken met Due South.

Looyen stopt als technisch directeur

Na aankomend seizoen stopt Leen Looyen als technisch directeur van NEC. Dat heeft de Nijmeegse voetbalclub bekendgemaakt.

Sinds 1995 is de 59-jarige Looyen eindverantwoordelijk voor het technisch beleid van NEC. Voor die tijd was hij trainer bij de club uit Nijmegen. Het is nog onbekend of Looijen na 1 juli 2007 helemaal verdwijnt bij de club. NEC biedt Looyen de mogelijkheid om in een andere positie te blijven.

Kaartjes iemand ?

Ik was erbij gisteren toen de FOK!Weblogcrew “The Fokkers” voor een uitverkocht Ahoy hun muzikale ding deden. Het publiek stond lekker mee te brullen met nummers zoals “Ik heb je lekker gePWND” en “Picture This Bitch”. Het publiek was reeds warm was gemaakt door zanger Bob, dus de avond kon niet meer stuk.

Jullie geloven me dus niet? Jullie zien toch mijn entréékaartje aan de linkerzijde van dit blogje ?

Bij deze hebben jullie dus groot gelijk ... Je kan hier zelf een kaartje in elkaar pimpen om aan je vrienden te tonen en te doen alsof je er echt bent geweest. Gewoon om lekker stoer te wezen dus

Ik verwacht in de reacties mooie creaties van fictieve kaartjes, dus doe jullie best.

Haase treft Koning bij NK tennis

Vandaag gaat het Nederlands kampioenschap tennis in Amsterdam van start. De als eerste geplaatste Robin Haase speelt in de eerste ronde tegen Michel Koning. Igor Sijsling, als tweede geplaatst, moet het opnemen tegen Remi Groenendaal.

Loting

Robin Haase [1] - Michel Koning
Eric Reuijl [8] - Antal van der Duim
Dennis van Scheppingen [4] - Boy Wijnmalen
Paul Logtens [6] - Thiemo de Bakker
Romano Frantzen - Nick van der Meer [7]
Jasper Smit - Jesse Huta Galung [3]
Peter Lucassen - Marcus Hilpert [5]
Remi Groenendaal - Igor Sijsling [2]

'Huntelaar begint vanavond in basis'

Het is zo goed als zeker dat Klaas-Jan Huntelaar vanavond in de vriendschappelijke duel tussen Nederland en Ierland in de basis zal beginnen.

Bondscoach Marco van Basten vindt dat de Ajacied een kans verdient om zich te bewijzen in Oranje. "Het zou zeer logisch zijn dat hij begint. En als hij speelt, vind ik hem op dit moment op die positie beter dan Dirk Kuijt," aldus Van Basten.

Het Nederlands elftal begint over twee weken aan de kwalificatiereeks voor het Europees kampioenschap van 2008 met een wedstrijd tegen Luxemburg, vier dagen later gevolgd door een thuisduel tegen Wit-Rusland.

Geluk is met de dommen

Geluk is met de dommen zeggen ze wel eens. Nou, dat kan wel eens waar zijn.

Dit is het Amerikaanse origineel van Cash en Carlo waarbij een meisje de prijs van 3 artikelen moet raden om ze alle 3 te winnen.

Ze heeft alleen een beetje concentratieproblemen en de steeds geirriteerder wordende presentator maakt het er ook niet beter op.

Het broodrooster heeft ze snel, maar aan het eind bezorgt ze de presentator toch echt bijna een hartverzakking.

Texas Hold'em gratis in de eerste 48 uur

Microsoft heeft eindelijk een prijs gegeven voor de arcade-game Texas Hold'Em: 800 MS Point. Je zal echter de eerste 48 uur na de launch van het spel, 23 augustus 08:00 GMT, de game gratis kunnen downloaden. Het is geen tijd-gelimiteerde demo, het spel is helemaal gratis te downloaden de eerste twee dagen.



Daarnaast is bekend geworden hoe ze het poker spannend houden zonder met geld te spelen. Als je veel fiches wint, gekoppeld aan je gamertag, dan mag je naar de tafels met hoge inzetten, maar als je te weinig of geen fiches hebt dan moet je bij de tafels beginnen met de laagste inzet. Of dit het spel echt spannend zal houden kun je dus zelf uittesten vanaf 23 augustus.

Bad Day LA demo

In Bad Day LA speel je een zwerver die een dagje moet overleven in, je raadt het nooit, Los Angeles. Probleem is echter dat LA een beetje een slechte dag heeft. Allerlei natuurrampen teisteren de stad en ook terroristen laten zich van hun slechtste kant zien. Aan jou de taak om te overleven en tegelijkertijd zoveel mogelijk mensen zien te redden en de terroristen + ander gespuis te verslaan.

Bad Day LA is gemaakt door American McGee, bekend van zijn aparte interpretatie van Alice in Wonderland. De game moet een aantal gevoelige onderwerpen (zeker voor Amerikanen) behandelen. McGee zei eerder dat hij heftige reacties verwachtte van de (game)critici. Slap excuus? Beslis zelf door de demo te spelen. De demo bevat de intro en de eerste missie, waarin terroristen een biologische aanval uitvoeren.

Let Op!: Er schijnen wat problemen te zijn met de demo. Daarnaast zou die anti-piracy software bevatten die problemen kan veroorzaken met eventuele disk- of virtuele drives. Lees daarom even de Readme, alvorens de demo te installeren.

Mirrors
WorthPlaying
GamersHell

Assassin's Creed ook als tv serie?

Ubi Soft heeft een patent aangevraagd in Amerika. Het patent zou hinten naar een tv-serie achtig iets en betrekking hebben op Assassin's Creed. Het patent luidt officieel: 'Entertainment services namely television action series and the production of motion pictures'

De geplande tv-serie (of film) zou net als bijvoorbeeld bij Pokémon kunnen zorgen voor een groter publiek dat interesse heeft in de game.

Brit (12) komt zonder ticket vliegtuig in

OpmerkelijkEen 12-jarige Britse jongen is op de luchthaven Londen-Gatwick zonder instapkaart en paspoort een vliegtuig binnengekomen. Hij kon maandag alle veiligheidscontroles omzeilen, hoewel toen nog de allerhoogste alarmfase gold na een verijdeld terreurcomplot.

De jongen was weggerend uit een verzorgingstehuis. Hij slaagde erin aan boord te komen van een vliegtuig van de luchtvaartmaatschappij Monarch naar Lissabon. Voor vertrek ontdekte een bemanningslid dat de jongen geen geldige papieren had. De politie stelde een onderzoek in, meldde de Britse krant The Times woensdag.

"Geen HD-DVD-games deze Kerstmis"

Dave Luehmann, de General Manager van Microsoft Game Studios heeft een opmerkelijke uitspraak gedaan over de HD-DVD add-on voor de Xbox 360. Hij zegt dat Microsoft nog niet heeft beslist of er games uitzullen komen op HD-DVD en dat het in ieder geval niet dit jaar zal gebeuren.

Microsoft heeft altijd gezegd dat er nooit games uitgebracht zullen worden op HD-DVD formaat, maar uit deze uitspraak blijkt dus dat het helemaal niet zeker is. Of dit alleen een verspreking is van Luehmann, of dat Microsoft echt HD-DVD-games in overweging neemt is een kwestie van afwachten.

TurboBelg

Hij is Belg, hij is handig en hij is hyper. En nu ook nog een hype. Althans, op het forum. Het begon allemaal hier. Mmach schetst daar zelf de situatie:

“Mijn kleinste zus (19 jaar, niet echt klein meer te noemen eigenlijk) gaat op reis (Portugal 8 dagen) met mijn broer.
[...]
Nu had ik gezegd, mét getuige, dat als haar kamer leeg was tegen 10 augustus dat ik die dan zou opknappen. Opknappen, want het was een echte stal. Die kamer was 20 jaar geleden de enige kamer in heel het huis die mijn pa in orde had gemaakt. In die tijd hebben mijn 3 zussen de kamer kunnen omtoveren tot een regelrechte stal.
[...]
Ik heb welgeteld 7 dagen of zo om alles te doen (ik wil nog de laatste dag pukkelpop meepikken ook), zonder hulp want ik ben alleen thuis (voor de verandering ) en all mijn vrienden zijn aan het werken/op vakantie/2de zit. Dus, dat wordt een tandje bijsteken.

Een tandje bijsteken noemt hij dat. Van

heeft hij inmiddels
gemaakt, waarbij tussendoor ook nog even een complete vloer sneuvelde en beneden op straat belandde. Onderwijl houdt Mmach een groeiende groep FOK!kers aan het scherm gekluisterd met onder andere zijn filmpjes en ziet zijn zus het vanuit Portugal, wijsgemaakt dat het niet zo vlot, allemaal somber in:

Mmach heeft beloofd zijn zusjes reactie aan het einde van deze week te filmen.

Al eerder verbouwde Mmach in het oude huis dat hij bewoont met zus en broer een kamer tot bar. En dan is er ook nog zijn self made home cinema zetel:

Miljaar! Geef die man een TV-program!

Renovatie kamer zus, de marathon editie.
Renovatie kamer zus, de marathon editie (deel 2)
Renovatie kamer zus, de marathon editie (deel 3)
Met dank aan Duderinnetje voor alle lovende teksten.

Nederlandse 'The Sheer' op soundtrack van FIFA 07

Nederlandse band The Sheer mag een track leveren voor de soundtrack van FIFA 07. Het gaat om de nieuwe single Understand.

Volgens lead zanger Bart van Liemt is voor dit nummer gekozen omdat het gaat over elkaar begrijpen en dat is volgens de zanger natuurlijk heel belangrijk bij een teamsport als voetbal. In een interview op 3FM gaf hij echter aan dat het ook wel zou zijn omdat het gewoon een lekker liedje is. De wereldwijde release van de soundtrack zal in september plaatsvinden.

Koningin Te Arikinui Dame Te Atairangikaahu overleden

Icoon WeirdDe koningin van de oorspronkelijke bevolking van Nieuw-Zeeland, de Maori's, is dinsdag op 75-jarige leeftijd overleden. Dat hebben Nieuw-Zeelandse media bericht. Ze zat veertig jaar op de troon.

Te Arikinui Dame Te Atairangikaahu, zoals ze voluit heet, was de zevende persoon die sinds 1858 optrad als de vorst of vorstin van de Maori's. In dat jaar plaatsten de Maori's iemand uit hun midden op de troon uit protest tegen de Britse kolonisatie. De koning of koningin van de Maori's heeft alleen ceremoniële functies, maar hij of zij wordt door de onderdanen op handen gedragen.

Een opvolger is volgens de Nieuw-Zeelandse pers nog niet bekend. In Nieuw-Zeeland wonen ongeveer vier miljoen mensen. Bijna 8 procent behoort tot de Maori's.


Te Arikinui Dame Te Atairangikaahu, langer op de troon dan 'r naam letters telt

Brein pakt UPC-uploaders hard aan

PiracyTwee abonnees van UPC die grootschalig auteursrechtelijk beschermd materiaal zouden hebben geüpload, kunnen van stichting Brein een schadeclaim tegemoet zien van tienduizenden euro's, zo meldt dagblad Trouw vandaag. Het is voor het eerst in Nederland dat particulieren die op het internet muziek en films uitwisselen, worden vervolgd. UPC blijkt de namen van de twee zelf te hebben doorgespeeld aan Brein, alhoewel de Kabelexploitant dat gisteren middels persberichten probeerde te nuanceren. Volgens UPC stonden ze in de stukken die Brein voor aanvang van een kort geding gisteren had ontvangen.

Tim Kuik, directeur van Brein, is verheugd over de gang van zaken: ''UPC heeft tijdens de zitting nog getracht de namen in te trekken. Maar dat ging niet door. Eens gegeven, blijft gegeven, vond ook de rechter. Dus gaan we er nu mee aan de slag.''

Tijdens het gisteren gehouden kort geding heeft Brein ook nog geëist dat UPC de naam van een derde uploader vrijgeeft. Volgens Kuik betreft het net als de andere twee iemand die overduidelijk een ''zware uploader is''. Het downloaden van muziek en dergelijke is legaal, het verspreiden ervan echter niet. De drie hebben elk zo'n duizend megabyte geüpload. ''Dat is bijvoorbeeld 250 speelfilms'', aldus Kuik. Hij zegt de kleine consument die af en toe wat ruilt niet meteen hard te willen aanpakken. Maar particulieren die één of twee films in de week ruilen, wat niet veel is, komen met 100 films per jaar ook al in de categorie ''zeer zwaar'', aldus de Brein-directeur.

Raúl bereikt mijlpaal

Raúl González Blanco, beter bekend als kortweg Raúl, heeft vanavond een mijlpaal bereikt. De Spanjaard wist er voor te zorgen 100 maal voor het nationale team uit te komen.

Spanje speelde vanavond een oefenwedstrijd tegen IJsland in Reykjavík (0-0). De captain speelde mee vanaf het begin en was daarmee jubilaris. De schaduwspits van Real Madrid wist in zijn interlandloopbaan 44 maal het net te vinden voor de rode brigade.

De enige Spaanse speler die vaker uitkwam in dienst van zijn land was ex-doelman Andoni Zubizarreta, die maar liefst 126 keer onder de lat stond. In 2003 nam Raúl de tweede plaats over van Fernando Hierro, die bleef steken op 89 wedstrijden. De 29-jarige Raúl is op dit moment veruit de meest ervaren speler. Van de huidige spelers zijn clubgenoten Iker Casillas en Míchel Salgado de enigen die nog een beetje in de buurt komen, met respectievelijk 62 en 52 interlands.

De aanvoerder van Real Madrid heeft met zijn club alles gewonnen dat er te winnen valt, maar met de nationale ploeg wil het vaak net niet lukken. Vanaf 1998 nam hij deel aan ieder groot toernooi, maar verder dan de kwartfinales kwam Spanje nooit. Uiteraard hoopt de aanvaller voor 2008 dat Spanje wel verder komt, in Oostenrijk in Zwitserland. Daarvoor zal het zich wel eerst moeten kwalificeren, in een lastige groep met onder andere Denemarken en Zweden.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1254
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
©FOK.nl e.a.