Raúl bereikt mijlpaal

Maikel (WeebI)
Raúl González Blanco, beter bekend als kortweg Raúl, heeft vanavond een mijlpaal bereikt. De Spanjaard wist er voor te zorgen 100 maal voor het nationale team uit te komen.

Spanje speelde vanavond een oefenwedstrijd tegen IJsland in Reykjavík (0-0). De captain speelde mee vanaf het begin en was daarmee jubilaris. De schaduwspits van Real Madrid wist in zijn interlandloopbaan 44 maal het net te vinden voor de rode brigade.

De enige Spaanse speler die vaker uitkwam in dienst van zijn land was ex-doelman Andoni Zubizarreta, die maar liefst 126 keer onder de lat stond. In 2003 nam Raúl de tweede plaats over van Fernando Hierro, die bleef steken op 89 wedstrijden. De 29-jarige Raúl is op dit moment veruit de meest ervaren speler. Van de huidige spelers zijn clubgenoten Iker Casillas en Míchel Salgado de enigen die nog een beetje in de buurt komen, met respectievelijk 62 en 52 interlands.

De aanvoerder van Real Madrid heeft met zijn club alles gewonnen dat er te winnen valt, maar met de nationale ploeg wil het vaak net niet lukken. Vanaf 1998 nam hij deel aan ieder groot toernooi, maar verder dan de kwartfinales kwam Spanje nooit. Uiteraard hoopt de aanvaller voor 2008 dat Spanje wel verder komt, in Oostenrijk in Zwitserland. Daarvoor zal het zich wel eerst moeten kwalificeren, in een lastige groep met onder andere Denemarken en Zweden.