Paniek op vlucht Heathrow-Washington

Icoon Terrorisme Een vliegtuig dat van Londen Heathrow naar Washtington vloog heeft vandaag een tussenstop moeten maken in Boston, omdat een passagier zich voordeed als al-Qaeda-terroriste. Ze had een schroevendraaier, lucifers, vaseline en een briefje bij zich dat refereerde naar al-Qaeda. Volgens een woordvoerder van de regering heeft de vrouw waarschijnlijk niets met al-Qaeda te maken, maar kreeg ze spontaan een angstaanval.

Toen de piloot melding maakte van een noodgeval werd het toestel van United Airlines direct bijgestaan door straaljagers. Daarna kon het vliegtuig veilig landen in Boston. Er waren 182 mensen aan boord. De mensen raakten in paniek, omdat ze dachten met een terrorist te maken te hebben.

"Er was een vermeend gevecht aan boord. Er was misschien een verboden object aan boord en ze zijn nu de bagage aan het doorzoeken", aldus Phil Orlandella, woordvoerder van Bostons Logan International Airport. Passagiers die vanaf Londen Heathrow naar de Verenigde Staten vliegen, hebben te maken met extra veiligheidsmaatregelen. Het is verboden om gel en vloeistoffen als handbagage mee te nemen. Ook vaseline behoort tot deze stoffen.

Met dank aan johannusje voor de submit.