FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 15 augustus 2006

Uitslagen vriendschappelijke interlands

Vanavond zijn er enkele vriendschappelijke interlands afgewerkt. Als enige echte grootmacht kwam alleen Spanje in actie.

Ook Oekraïne deed van zich spreken. De Oost-Europeanen wisten Azerbeidzjan met liefts 6-0 om te leggen. Voronin, Nazarenko, Rotan, Gusev, Vorobei en Bielik tekenden voor de treffers. Het Afrikaanse onderonsje tussen Ghana en Togo werd in het voordeel van de Ghanezen beslist. Het werd 2-0 voor de WK-revelatie.

Slovenië en Israël hielden het op een gelijkspel. Pas in de slotfase werd er gescoord. Benayoun opende de score voor de Israëliërs, terwijl Sukalo twee minuten later de eindstand op het scorebord zette: 1-1. In IJsland kwam Spanje niet verder dan een 0-0 gelijkspel.

Uitslagen:

Algerije - Gabon 0-2
Oekraïne - Azerbeidzjan 6-0
Slovenië - Israël 1-1
Slowakije - Malta 3-0
Ghana - Togo 2-0
Wales - Bulgarije 0-0
IJsland - Spanje 0-0

[CCWS] Paul Tracy bestraft

Paul Tracy is bestraft voor zijn acties tijdens de Grand Prix van Denver, afgelopen zondag. De Canadees raakt drie punten in het kampioenschap kwijt en krijgt een geldboete. Tracy was betrokken in een crash met Bourdais in de laatste ronde van de race.

Tracy had al een voorwaardelijk straf te pakken, nadat hij een vermijdbare crash had veroorzaakt ten nadele van Alex Tagliani in de race in San José. Zijn voorwaardelijke straf wordt nu met één wedstrijd verlengd, tot en met de race in Surfers' Paradise, op 22 oktober. Verder raakt hij drie punten kwijt en moet hij 25.000 dollar aan boete betalen.

Neil Micklewright, van Tracy's team Forsythe Championship Racing, noemt in een persverklaring de straf fout. "We kijken uit naar de straf die Sebastien Bourdais zou moeten krijgen voor zijn rol in het incident," aldus Micklewright.

Absoluut geen doetje !

Leonardo Pareja is geen doetje. Hij is één van de meest succesvolste gijzelnemers onder de zware jongens. Kijk en huiver hoe hij een jonge meid gegijzeld houd, een auto en geld eist en het dan nog krijgt ook. Pas een maand later krijgen ze hem terug te pakken, maar is daarmee het verhaaltje uit ? … echt niet.

Tijdens zijn verblijf in de gevangenis slaagt hij er weer in om iemand te gijzelen en deze keer 40 auto’s te eisen waarmee hij en zo’n 100 andere zware jongens het hazenpad kunnen nemen. Zijn medegevangenen worden stuk voor stuk weer gepakt maar hij niet. Een hele poos later besluit hij om zichzelf aan te geven. Hier bekijken.

de Webstort (Snelle Hidde)

Zo was ik in weemoedig gepeins verzonken, toen abrupt de glazen tussendeur openvloog en een lange conducteur met een joviaal gezicht en een man met grijs haar, dat gebonden was in een staart, binnenkwamen. De conducteur sprak luidruchtig met Arnhems accent. De andere man sprak bekakt, hetgeen als een verrassing kwam bij zijn sjofele uiterlijk. Vaag deed hij me aan iemand denken. De conducteur wees de andere man een plaats in de andere stoelenrij en ging tegenover hem zitten. Zij zaten nu schuin tegenover mij. Uit hun daaropvolgende gesprek begreep ik, dat de conducteur de paardenstaartman in de 2e klasse had herkend en ten overstaan van de reizigers had gedaan of de man een zwartrijder was. De conducteur had hem aan zijn kraag weggevoerd. De conducteur lachte smakelijk na om zijn grap. De andere man, die met zijn gezicht naar naar mij toe zat, leek er nog tamelijk beduusd van.

Doping waarschijnlijk vitamines

De tas met ‘verdacht materiaal’, die gisteren vlakbij het hotel waar veel deelnemers aan het EK atletiek verbleven werd gevonden, bevat waarschijnlijk geen doping maar vitaminepreparaten en hartmedicijnen.

“Het ziet er steeds meer naar uit dat dit helemaal geen politiezaak is”, aldus politiewoordvoerder Mats Glansberg. Het zal nog ongeveer 2 weken duren voordat precies bekend is wat er in de deels lege ampullen heeft gezeten.

Happy Feet komt in november

De game Happy Feet van Midway, gebaseerd op de gelijknamige film, zal 15 november van dit jaar verschijnen. De game volgt het verhaal van de film vrij nauwkeurig. De speler kruipt in de rol van Mumble, een pinguin die niet kan zingen, maar wel kan tapdansen. Je doel zal zijn om uiteindelijk het hart van Mumble's grote liefde te veroveren.

De game zal verschijnen voor de PS2, GBA, NDS en de PC. Ook zal de game voor de Wii verschijnen maar voor die versie is nog geen releasedatum vastgesteld.Contact Data sluit deal met Free Record Shop over game

Contact Data, het bedrijf wat de game SpyHunter: Nowhere to Run zal uitgeven, heeft aangekondigd dat ze een deal hebben gesloten met de Free Record Shop. Dit ter ondersteuning van de september games maand van de winkelketen. De game SpyHunter: Nowhere to Run zal namelijk exclusief verkocht worden door de Free Record Shop. In ruil krijgt de game extra reclame van de Free Record Shop, zoals plaatsing in de speciale gamesfolder.

Een nadeel voor veel gamers die in speciaalzaken kopen is dat ze nu plots duurder uit zijn als ze de game kopen. Games speciaalzaken verkopen namelijk meestal onder de adviesprijs.

Fietser van vluchtstrook A15 afgehaald

Icoon OpmerkelijkEen in Engeland geboren man van Poolse afkomst ontdekte vandaag pas na aan te zijn gehouden door de politie dat de vluchtstroken in Nederland niet hetzelfde zijn als de befaamde fietspaden. De 50-jarige man werd maandag aangehouden toen hij doodleuk naast de A15 fietste, ter hoogte van Gorinchem.

De man bleek geen vaste woon- of verblijfplaats te hebben en verklaarde fietsend vanuit Brussel naar Nederland te zijn gekomen. De politie weet niet hoe lang de man onderweg is geweest, maar vermoedt dat hij de ruim 130 kilometer in etappes moet hebben afgelegd.

Behalve een kaart met fietsroutes bleek de man ook geen geldige identificatie bij zich te hebben. De politie heeft hem daarom overgedragen aan de Vreemdelingendienst, die nu onderzoekt of de man wel legaal in ons land verblijft.

Met dank aan frut666 voor de submit.

Van der Sar uit kritiek op selectiebeleid

Volgens Edwin van der Sar hadden Mark van Bommel en Ruud van Nistelrooy gewoon deel uit moeten maken van de selectie die woensdag tegen Ierland aantreed. De keeper zei dit dinsdag voor de camera van NOS Studio Sport.

"Ik was verbaasd dat ze er niet bij waren. Ik had verwacht dat Van Basten ze wel zou hebben opgeroepen", aldus Van der Sar. Marco van Basten, bondscoach van het Nederlands Elftal, was overigens al op de hoogte van de kritiek van de recordinternational: "Hij heeft het kenbaar gemaakt en we hebben erover gesproken. We hebben naar hem geluisterd. Maar wij hebben de eindverantwoordelijkheid. We vinden het gevoel van een groep en van een speler ook belangrijk en zijn blij dat hij goed heeft meegedacht. Maar uiteindelijk is het belangrijk om dicht bij jezelf te blijven. Wij kiezen op basis van voetbal en blijven dat ook doen."

Verder gaf Van der Sar ook aan dat hij Van Bommel en Van Nistelrooy er graag bij zou hebben tijdens de kwalificatiewedstrijden voor het EK van 2008 in Oostenrijk en Zwitserland. De keeper heeft hierover al twee gesprekken gehad met Van Basten. "Ik denk dat het twee heel goede voetballers zijn. Spelers die we goed hadden kunnen gebruiken."

De kritiek van de ervaren keeper komt twee weken nadat bekend werd dat hij zijn interlandcarrière met twee jaar zou verlengen. Vrij snel nadat het WK in Duitsland was afgelopen had Van der Sar twijfels over zijn verdere interlandloopbaan. Uiteindelijk bleef de 35-jarige sluitpost van Manchester United nog twee jaar trouw aan het Nederlands Elftal.

Opmerkelijke graancirkel in Oregon ontdekt

Icoon X-factorDat Firefox een browser is met een steeds groter wordende groep gebruikers, is bekend, maar na het zien van een graancirkel in de Amerikaanse staat Oregon lijkt het alsof dit zich niet alleen tot de aarde beperkt. In het plaatsje Amity is namelijk een graancirkel gevonden, en wel met het Firefox logo in plaats van de gebruikelijke onaardse figuurtjes.

Nader onderzoek leert dat het toch niet onze buren van de planeet Zork zijn, maar een stelletje enthousiastelingen van de Oregon State University, die het logo in 24 uur in de akker hebben geplempt. Het logo werd eerst in een raster gezet, en daarna met behulp van meetlinten in de haver uitgestampt. Dit gebeurde met toestemming van de boer. De studenten werkten met 12 man van half vier 's middags tot half drie 's nachts aan de cirkel, waarna ze op zaterdag nog de puntjes op de i zetten.

GraancirkelMet dank aan BrainOverfloW voor de submit.

'Wii enige echte next-gen console'

American McGee (een bekende Amerikaanse gamedesigner) heeft in een interview gezegd dat hij de Wii als enige echte next-gen console ziet. De PS3 en de Xbox 360 zijn niet meer dan simpele upgrades volgens de goede man: The only truly next-gen console out there is the Wii. Everything else is just a video card and processor upgrade


Meneer McGee op het strand

Nintendo zou er volgens hem ook echt zijn voor de gamers, en niet om er zelf beter van te worden: I sense that Nintendo is going to capture the hearts of gamers while Microsoft and Sony stab each other in the neck for market domination. Nintendo is focused on innovation and games. The other guys are focused on making money


Ooginfectie voor Collen

Pieter Collen, verdediger van Feyenoord, heeft last van een ooginfectie. De Belg heeft de problemen al minstens twee maanden. Tijdens de trainingen maakt de speler gebruik van contactlenzen, maar ruilt deze na het trainen vrij snel om voor een bril.

"Een sportbril was een drama. Koppen lukte niet en ik had moeite met inschatten van de ruimte. Dat kan gewenning zijn, maar ik speel niet op amateurniveau dus ik heb geen tijd voor gewenning. Eén foutje kan grote gevolgen hebben, daarom geef ik de voorkeur aan lenzen", zegt Collen in de Feyenoord-krant.

Volgens een oogarts zou het nog zeker een half jaar kunnen duren voordat Collen geen last meer zal hebben. Tot die tijd zal hij het op de bovengenoemde manier vol moeten blijven houden.

Oranje speelt met rouwbanden

Oranje speelt woensdagavond, tijdens de oefeninterland tegen Ierland, met rouwbanden. Dit wordt gedaan naar aanleiding het overlijden van Faas Wilkes. De oud-voetballer is dinsdag na een hartstilstand overleden.

Verder heeft de Nederlandse voetbalbond een verzoek bij de Ierse collega's ingediend. De KNVB zou namelijk graag zien dat er voor aanvang van de wedstrijd tegen Ierland één minuut stilte in acht wordt genomen. Op die manier kan Wilkes herdacht worden voordat het Nederlands Elftal aan de oefenwedstrijd zal beginnen.

Brein eist namen uploaders van UPC

PiracyKabelexploitant UPC weigert om de stichting Brein gegevens te verstrekken van UPC-gebruikers die auteursrechtelijk beschermd materiaal zouden hebben geupload. Brein spande daarom vandaag een kort geding aan tegen UPC. De stichting had daar eerder deze maand al mee gedreigd.

Opmerkelijk genoeg liet UPC eerder weten best bereid te zijn de persoonlijke gegevens van vermeende uploaders te verstrekken mits dan wel een zorgvuldig onderzoek aan de beschuldiging van Brein ten grondslag ligt. UPC zegt nu dat eerst een rechter maar moet beslissen of ze de gegevens aan Brein moeten verstrekken. Het gaat om drie namen, waarvan er volgens UPC bij zeker één grote twijfel bestaat over de beschuldigingen die Brein tegen hem heeft geuit.

Overigens blijkt Brein de namen van twee UPC-klanten al te hebben. Die staan namelijk in de stukken van de rechtszaak. Maar als volgens UPC de rechter bepaalt dat Brein de namen niet mag gebruiken, heeft Brein niets aan die namen. Brein heeft vandaag in het kort geding ook de derde naam opgeëist, die UPC niet in de stukken had vermeld.

De uitspraak is waarschijnlijk over 14 dagen.

'Witte Boekje is broddelwerk'

Icoon Taal Taaljournalist Ludo Permentier, auteur van de leidraad van het Groene Boekje en bestuurslid van het Genootschap Onze Taal, denkt dat het Witte Boekje tot grote ergernis zal leiden. "Het is broddelwerk. Ik ben ontgoocheld over de kwaliteit ervan", zegt hij na het bestuderen van het boekje dat morgen uitkomt.

Hij stelt dat er honderden tegenstrijdigheden in de zogenaamde 'witte' spelling zitten. "Er staat bijvoorbeeld 'muggebult' naast 'hondenbeet'. En ze schrijven 'wolkenloos' en 'sterrenloos' met tussen-n, dat heeft nog nooit iemand geschreven", aldus Permentier. Hij vindt de inconsequenties van het Witte Boekje "veel erger en veel onbegrijpelijker" dan die van het nieuwe Groene Boekje.

Bas van Kleef, eindredacteur van de Volkskrant en initiatiefnemer van het Platform de witte spelling, is het daar niet mee eens. "Ik ben heel tevreden over de regels van de witte spelling. Het is vooral plezierig dat de tussen-n in samenstellingen wordt losgelaten", aldus van Kleef. Wel moet hij de redacteuren van zijn krant nog voorbereiden. Medio oktober zal de witte spelling dan ingaan.

De 'witte' spelling is de tegenhanger van de officiële 'groene' schrijfwijze. Veel media, waaronder de Volkskrant, NRC Handelsblad, Trouw en de NOS vinden het Groene Boekje inconsequent en kiezen daarom voor het Witte Boekje. Persbureau ANP, de Telegraaf en FOK! houden echter de officiële schrijfwijze aan.

Permentier en Van Kleef verwachten wel dat in 2015, bij de volgende spellingwijziging, beide taalgroepen toenadering tot elkaar zullen vinden. Misschien komt er dan alsnog één officiële schrijfwijze."Er staat bijvoorbeeld 'muggebult' naast 'hondenbeet'"

Zweedse partij biedt anoniem internetten aan

InternetEen nieuwe politieke partij in Zweden claimt als eerste ter wereld een abonnement aan te bieden waarbij het mogelijk is om anoniem de digitale snelweg te betreden. De partij Piratpartiet, die nog dit jaar wil meedoen aan de parlementsverkiezingen, biedt de internetservice aan via een zogeheten Darknet. Dat systeem zorgt er voor dat gebruikers onmogelijk zijn te traceren voor opsporingsdiensten. Er wordt daartoe gebruik gemaakt van encryptie van data en een tussenstation.

Piratpartiet wil zich politiek gaan hard maken voor het recht op privacy, hervorming van het copyrightsysteem en afschaffing van patentrechten. Het aanbieden van het anonieme internetabonnement, dat 5 euro per maand kost, is een antwoord op het offline halen van de grote torrentsite Pirate Bay.

Met dank aan Snotslak voor de submit.

FOK!voetbalmanager 2006 is open!

Icoon Sitenews - SportVrijdag 18 augustus begint de competitie en dus is het tijd voor een nieuwe FOK!voetbalmanager. Vanavond is deze online gegaan en je kan dus vanaf dit moment je team samenstellen en je eigen subleague oprichten.

Door in het menu 'Manager' op aanmelden te klikken begin je je deelname. Kies vervolgens Teammanagement en je kan je eigen team samenstellen. Kies het beste team en win aan het einde van de competitie mooie prijzen. Welke prijzen dat zijn, worden nog bekend gemaakt.

Je moet je team voor 18 augustus 18:00u af hebben om mee te doen. Dit betekent dat je op dat moment een team van elf spelers moet bezitten. Er is de afgelopen tijd druk gewerkt om alle spelers up-to-date in de database te krijgen en we zullen gedurende de komende tijd dit zo snel mogelijk bijwerken als er veranderingen zijn.

FOK!sport wenst je een mooi voetbalseizoen en daarbij een succesvolle manager.

Naar de Voetbalmanager

Googelen mag alleen met Google

Icoon InternetInternetzoekmachine Google is het niet eens met de gangbare uitleg van het werkwoord googelen. Googelen is zoeken (naar informatie) op internet, volgens verschillende Nederlandse woordenboeken. Maar googelen kan volgens het Amerikaanse bedrijf alleen met gebruik van Google.

In een brief heeft Google mediabedrijven wereldwijd gewaarschuwd voor verkeerd gebruik van het werkwoord. "Het is voor ons belangrijk dat we ons merk beschermen. Als mensen spreken over googelen willen we zeker weten dat ze bedoelen zoeken met Google en niet met een andere zoekmachine", zei merkrechtadvocaat Rose Hagan van Google dinsdag. ''We nemen noodzakelijke stappen om ons merk te beschermen. Educatie over het juiste gebruik van de merknaam aan media en publiek hoort daarbij'', voegde zij er aan toe.

Dikke Van Dale
Googelen werd in Nederland voor het eerst in 2003 als werkwoord gesignaleerd. De laatste versie van de Dikke van Dale geeft zoeken op internet als betekenis. Hoofdredacteur Ton den Boon zei dinsdag nog geen waarschuwing te hebben ontvangen.

''Het is een algemeen bekend verschijnsel dat bedrijven hun merk zo proberen te beschermen'', reageerde Den Boon laconiek. Van Dale is in ieder geval niet van plan haar uitleg te wijzigen. ''We beschrijven het algemeen Nederlands. U, ik en iedereen gebruikt googelen in deze betekenis.''Maakt google nu ook al de Nederlandse taal kapot?

FOK!voetbalmanager 2006 is open

Vrijdag 18 augustus begint de competitie en dus is het tijd voor een nieuwe FOK!voetbalmanager. Vanavond is deze online gegaan en je kan dus vanaf dit moment je team samenstellen en je eigen subleague oprichten.

Door in het menu 'Manager' op aanmelden te klikken begin je je deelname. Kies vervolgens Teammanagement en je kan je eigen team samenstellen. Kies het beste team en win aan het einde van de competitie mooie prijzen. Welke prijzen dat zijn, worden nog bekend gemaakt.

Je moet je team voor 18 augustus 18:00u af hebben om mee te doen. Dit betekent dat je op dat moment een team van elf spelers moet bezitten. Er is de afgelopen tijd druk gewerkt om alle spelers up-to-date in de database te krijgen en we zullen gedurende de komende tijd dit zo snel mogelijk bijwerken als er veranderingen zijn.

Zoals je zult zien zijn er een aantal veranderingen. Zo krijg je nu ook punten voor assists en daarnaast zijn bij een aantal onderdelen de punten of verhoogd, of verlaagd.

FOK!sport wenst je een mooi voetbalseizoen en daarbij een succesvolle manager.

Naar de Voetbalmanager.

Dell roept brandbare accu terug

Icoon Digital Computerfabrikant Dell heeft gisteren bekendgemaakt 4,1 miljoen batterijen van laptops terug te roepen, omdat ze vlam kunnen vatten na oververhitting. Dit is al voorgekomen bij zes Amerikaanse bezitters van Dell-laptops.

De accu's zitten in laptops die zijn verkocht tussen 1 april 2004 en 18 juli 2006. In Europa, het Midden-Oosten en Afrika gaat het om 900.000 laptops. Het is al de derde keer in vijf jaar dat Dell producten terugroept. Eerder op FOK! maakten we al bericht van een Dell-laptop die tijdens een conferentie in het Japanse Osaka in brand vloog.

De batterijen komen van elektronicafabrikant Sony, maar dragen het Dell-merk. Analisten denken dat de terugroepactie zo'n tweehonderd miljoen euro zal kosten. Sony zal een deel van de schade voor haar rekening nemen. Michael Dell heeft gezegd dat de actie de winstcijfers van het bedrijf niet noemenswaardig zal beïnvloeden. Ook zal het bedrijf Sony als leverancier behouden.

Het gaat om deze typen:
- Latitude: D410, D500, D505, D510, D520, D600, D610, D620, D800, D810
- Inspiron: 500M, 510M, 600M, 700M, 710M, 6000, 6400, 8500, 8600, 9100, 9200, 9300, 9400, E1505, E1705
- Precision: M20, M60, M70, M90
- XPS: XPS, XPS Gen2, XPS M170, XPS M1710

Overigens zijn lang niet al deze laptops gevaarlijk. Op een speciale website van Dell kan je aan de hand van een serienummer bekijken of jouw laptop een potentiële bom is.
Eerdere conferentie in Osaka

Ophef rond foto dronken Britse prinsen

KoningshuisHet Britse boulevardblad The Sun heeft vandaag prominent op de voorpagina een foto afgedrukt van de prinsen William en Harry. De prinsen zijn daarop in aangeschoten toestand te aanschouwen in een nachtclub. Volgens The Sun heeft prins 'Dirty Harry' zijn handen vol aan een rondborstige blondine die luistert naar de naam Natalie Pinkham. Zijn oudere broer William kiest volgens het boulevardblad een iets tactvollere aanpak en praat met een cocktail in de hand met een onbekend iemand.

Prins Charles heeft woedend gereageerd op de foto. Deze is volgens hem al drie jaar geleden genomen, en niet recent zoals The Sun beweert. Hij eist een rectificatie.Een oude uitspatting, aldus prins Charles

Met dank aan Jootje90 voor de submit.

Kellogg's uit schappen na prijzenruzie

Icoon Algemeen Bij enkele supermarktketens verdwijnen de producten van Kellogg's binnenkort tijdelijk uit de schappen. De inkooporganisatie Superunie, die de inkoop voor onder andere Jumbo, Spar en Vomar regelt, heeft ruzie met de ontbijtgranenfabrikant over de inkoopprijs.

Door de ruzie is er onder andere geen Kellogg's cornflakes meer te krijgen in de supermarktketens. Alleen een aantal producten uit de Special K-serie is nog wel verkrijgbaar.

Kellogg's wil de prijzen verhogen met een paar procent vanwege hogere grondstof- en transportkosten. Volgens eigen zeggen heeft het bedrijf de prijzen niet meer verhoogd sinds april 2004. Superunie vindt de prijsverhogingen echter niet acceptabel. Het inkoopbedrijf wilde nog geen 'commentaar leveren op de voortgang van commerciële onderhandelingen'.

De laatste tijd komen er wel vaker conflicten tussen supermarkten en fabrikanten in het nieuws. Zo stopte Grolsch begin dit jaar korte tijd de levering aan Albert Heijn en Gall & Gall. Een jaar eerder had Albert Heijn ook al ruzie met koekfabrikant Peijnenburg.

De coolste websites volgens Time Magazine

Time Magazine heeft een lijst samengesteld met de 50 coolste websites.

Maar helaas FOK! staat er niet tussen dus is het een waardeloos lijstje, maar goed het is leuk om eens te zien wat en waarom Time Magazine sites in die lijst heeft opgenomen.

In de lijst staan uiteraard sites als YouTube en Myspace, maar ook online radiostations als Pandora, teveel om op te noemen dus, neem zelf maar eens een kijkje.

'Harry Potter bekender dan Blair in VS'

Icoon Enquête Harry Potter geniet in de Verenigde Staten meer bekendheid dan de Britse premier Tony Blair. Dat blijkt uit een enquête van het Amerikaanse onderzoeksbureau Zogby International. Maar liefst 57 procent van de Amerikanen wist de naam van Harry als tovenaarsleerling uit de boeken van J. K. Rowling te noemen, terwijl slechts 50 procent de naam van Blair wist.

Uit de enquête, gehouden onder meer dan 1200 mensen, blijkt verder dat de zeven dwergen uit Sneeuwwitje bekender zijn dan de rechters van de hoogste Amerikaanse rechtbank. Waar drie kwart van de ondervraagden minstens twee dwergen wist te noemen, kon maar een kwart op de naam van twee hoge rechters komen.

Ook Superman is populair bij de Amerikanen. 60 procent van de ondervraagden wist te vertellen dat Superman van de fictieve planeet Krypton komt, terwijl maar 37 procent wist dat Mercurius de planeet het dichtste bij de zon is. Verder bleek Homer Simpson bekender dan de Griekse dichter Homerus.

Gamers krijgen compensatie voor slechte release Dark & Light

Farlan Entertainment kwam in juni van dit jaar met de MMORPG Dark & Light. Een game die MMORPG's naar een nieuw level moest tillen door ultieme vrijheid, een gigantische wereld en geen laadtijden. Helaas stikte game van de gameplay fouten en bugs en al snel kwamen de klachten dat de game te vroeg was uitgebracht. Het bedrijf heeft vandaag bevestigd dat de game te vroeg uit is gekomen door druk van de investeerders en de community.

Om deze grove fout te herstellen bied het bedrijf alle spelers die het spel gekocht hebben en iedereen die nu begint met spelen drie maanden gratis spelen aan. In die komende maanden zal alles aan de game flink verbeterd worden, graphics, gameplay fouten, interface, besturing, gevechten, noem maar op. De gamers zullen geen last hebben van de verbeteringen die het bedrijf gaat doorvoeren.

Wil je van deze actie gebruik maken moet je nog wel even $39,99 neer leggen voor een toegangskey voor de game zelf.Borstvergroting redt leven Israëlische

Icoon Not Safe For Work (NSFW) Een Israëlische vrouw heeft een raketaanval van Hezbollah overleefd dankzij haar vergrote borsten. De vrouw werd door raketscherven geraakt, maar die bleven een paar centimeter van haar hart in haar siliconenimplantaten hangen.

"Ze is van een wisse dood gered", aldus een woordvoerder van het ziekenhuis waar de 24-jarige vrouw behandeld werd. In het ziekenhuis konden de scherven relatief simpel verwijderd worden. De vrouw zit inmiddels alweer thuis, met nieuwe implantaten.

Kamervoorzitter Weisglas verlaat politiek

Icoon Politiek Tweede Kamervoorzitter Frans Weisglas van de VVD neemt 'met pijn in het hart' afscheid van de politiek. Hij stelt zich niet meer kandidaat voor een zetel in de Tweede Kamer bij de parlementsverkiezingen in november.

Na 24 jaar Kamerlidmaatschap en een deel daarvan als voorzitter houdt de doorgewinterde politicus het voor gezien. Dat heeft hij dinsdag tijdens een persconferentie bekendgemaakt.

Weisglas zei de afgelopen weken tijdens zijn vakantie tot dit besluit te zijn gekomen. Hij heeft zijn privéleven, waar tijdens zijn Kamervoorzitterschap van ruim vier jaar weinig tijd voor was, zwaar laten meewegen. Verder vindt hij Kamervoorzitterschappen van tien jaar zoals onder Wim Deetman (CDA) en Dick Dolman (PvdA) niet meer van deze tijd. "Je loopt dan het gevaar te ver van een vernieuwende Kamer af te komen te staan."


Buffon blijft bij Juventus

Gianluigi Buffon bijft bij Juventus. De Italiaanse keeper, die op het WK in Duitsland uitgeroepen werd tot beste doelman, begint dan aan zijn zesde seizoen als keeper bij De Oude Dame.

"Juventus is een fantastische club. Een jaartje in de Serie B is voor mij acceptabel. Ik kon naar AC Milan, Internazionale en Arsenal. Maar ik ben niet vergeten dat ik alles te danken heb aan Juventus," aldus de 28-jarige Italiaan.

Nedved stopt als international

Pavel Nedved stopt als international. Hij zal komende woensdag in de oefeninterland tegen Servië voor het laatst voor Tsjechië uitkomen

Eerder leek het er nog op dat Nedved zijn interlandcarrière toch zou voortzetten toen hij werd opgeroepen voor de oefeninterland tegen Servië. Dat zal nu zijn laatste interland worden.
De middenvelder beëindigde na het EK van 2004 ook al zijn interlandcarrière, maar keerde terug voor de play-off in de WK kwalificatie en de eindronde. "Het was geen makkelijke keuze. Ik heb geen problemen met mijn gezondheid ofzo", zei Nedved, die meer bij zijn familie wil zijn en jongere spelers een kans wil geven.

De speler van Juventus speelde tot nu toe negentig interlands, waarin hij achttien keer scoorde.

Robert Doornbos rijdt 326km/u op Afsluitdijk

Icoon Formule 1Robert Doornbos heeft vanochtend een Formule 1-wagen over de Afsluitdijk gereden. Tijdens een zeer goed geheim gehouden evenement op de Afsluitdijk stuurde hij zijn RB2 met 326 kilometer per uur over het asfalt. Die snelheid werd geregistreerd door een flitspaal. Op de afgesloten A7 reed hij naar het monument dat op de dijk staat, om daar op de parkeerplaats een paar donuts te draaien. Fans waren niet welkom bij de demonstratie, Red Bull reed de wagen speciaal voor de stichting Geluk en Vrijheid voor chronische zieke kinderen.

"Wow, dit was echt gaaf! Natuurlijk was ik al wel eens vaker met een personenauto over de Afsluitdijk gereden, maar dit is een veel spannender ervaring!", zo vertelt de Rotterdammer. "Toen Red Bull Nederland mij begin dit jaar vroeg of ze misschien één van mijn stoutste dromen konden waarmaken, riep ik direct: volgas met de RB2 over de Afsluitdijk rijden. Deze droom is dus vandaag dubbel en dwars uitgekomen!"

Met dank aan Mrbadguy1, IkWilbert, Tamara Wulffelé en TJDoornbos voor de submits.

Meer (auto)sportnieuws lees je natuurlijk op FOK!sport!

Ontwikkelkosten huidige generatie consoles

Het Japanse bedrijf CESA heeft in een marktonderzoek genaamd "CESA White Paper 2005" de doorsnee ontwikkelingskosten voor de huidige generatie consoles onderzocht en gepresenteerd. Verrassend is dat de PS2 en PSP bovenaan staan, terwijl de Xbox ruim de goedkoopste is.

PS2: Yen 139 Mio. (Euro 937.562 / USD 1.192.672)
PSP: Yen 63,1 Mio. (Euro 425.519 / USD 541.352)
GC: Yen 60,8 Mio. (Euro 410.009 / USD 521.597)
GBA: Yen 40,4 Mio. (Euro 272.454 / USD 346.587)
NDS: Yen 39,8 Mio. (Euro 268.354 / USD 341.484)
Xbox: Yen 22,5 Mio. (Euro 151.733 / USD 193.058)

Doornbos scheurt over de Afsluitdijk

Robert Doornbos heeft vanochtend met zijn Red Bull RB2 over de Afsluitdijk gereden.

Tijdens een zeer goed geheim gehouden evenement op de Afsluitdijk stuurde hij zijn RB2 met 326 kilometer per uur over het asfalt. Die snelheid werd geregistreerd door een flitspaal. Op de afgesloten A7 reed hij naar het monument dat op de dijk staat, om daar op een parkeerplaats een paar donuts te draaien. Fans waren niet welkom bij de demonstratie, Red Bull reed de wagen speciaal voor de stichting Geluk en Vrijheid voor chronische zieke kinderen.

"Wow, dit was echt gaaf! Natuurlijk was ik al wel eens vaker met een personenauto over de Afsluitdijk gereden, maar dit is een veel spannender ervaring!" zo vertelt de Rotterdammer. "Toen Red Bull Nederland mij begin dit jaar vroeg of ze misschien één van mijn stoutste dromen konden waarmaken, riep ik direct 'volgas met de RB2 over de Afsluitdijk rijden'. Deze droom is dus vandaag dubbel en dwars uitgekomen!"

Heerenveen haalt wederom Amerikaan

SC Heerenveen heeft zich versterkt met de achttienjarige aanvaller Robbie Rogers. Rogers tekende een contract voor drie seizoenen, met een optie voor meerdere jaren.

Rogers werd getest tijdens de wedstrijd van Jong Heerenveen met Hapoel Kfar Saba. Eerder dit jaar trok Heerenveen ook al Rogers' landgenoot Michael Bradley aan. Rogers komt over van het universiteitsteam van Maryland. De aanvaller kan zowel op rechts als op links spelen.

'Mannen grappiger dan vrouwen'

Uit een online enquête blijkt dat mannen veel beter vrouwen aan het lachen kunnen maken dan omgekeerd, zo meldt de Belgische krant Het Laatste Nieuws vandaag. Van alle mannen slaagt 71% erin vrouwen tot lachen te brengen; omgekeerd is dat percentage slechts 39.

Zo'n beetje 50% meent dat een fikse lachbui beter is dan seks. Ook kreeg slechts 17% van de vrouwen van vrienden het advies om humoriste te worden. Van de mannen kreeg 27% het advies om grappenmaker van beroep te worden.

Bij wie of waar de enquête is afgenomen, wordt overigens niet door de krant vermeld.


Met dank aan frut666 voor de submit.

Steeds meer zeehonden in visnetten

BinnenlandsZeehonden en bruinvissen raken steeds vaker levensgevaarlijk gewond door de netten van vissers. Dat stelt 'zeehondenmoeder' Lenie 't Hart van de zeehondencrèche in Pieterburen.

Afgelopen maand zijn er op de Waddenzee vijf dieren gevonden die waren overleden aan de verwondingen die netten hen hadden toegebracht. Volgens 't Hart worden er normaal per jaar niet meer dan tien zeehonden gevonden die op deze manier zijn gestorven. Ook zijn er de afgelopen weken vijf zeehonden bij de crèche binnengebracht die ernstige verwondingen hadden opgelopen nadat ze in visnetten verstrikt waren geraakt. Het nylon van dunne netten schuurt diepe wonden in het vlees van de dieren.

Nylonnetten
De zeehondencrèche inventariseert de situatie. De bevindingen worden binnen een paar weken doorgegeven aan het ministerie. ''De visserij maakt steeds meer gebruik van nylonnetten'', verzucht 't Hart. ''En ook sportvissers laten vaker afgedankte lijnen en haken achter op zee.'' Een ander probleem is volgens haar de toename van de zogenaamde 'staandewandvisserij', visserij rondom wrakken.

''Het is allemaal legaal'', legt de zeehondenmoeder uit. ''Ze hebben er een vergunning voor. De vissers zijn ook heel welwillend: zij hebben er ook geen belang bij dat dieren in hun netten verstrikt raken.'' De zeehondencrèche is van plan geld aan de overheid te vragen om langs de kust oude en geloosde netten op te ruimen. Dit werk kost de organisatie tienduizenden euro's per jaar.


Een door een visnet ernstig verwonde zeehond

Hello Kitty Platinum Plus VISA Credit Card

Hebben we het gister al gehad over de Hello Kitty poppen die uit zagen als Paris Hilton. Vandaag hebben we nog meer Hello Kitty nieuwtjes. Namelijk een credit card.

Als die hard Hello Kitty fan mag deze natuurlijk niet ontbreken in je beurs. Hij heeft mooie kleurtjes en zal vast en zeker opvallen. Helaas is er voor alle jonge fans een probleempje, want je moet toch gewoon 18 jaar of ouder zijn om deze kaart in bezit te krijgen.

Nederlandse jongen overleden in Australië

Icoon OngelukEen Nederlandse jongen van 15 is tijdens zijn vakantie in Australië overleden. Dat meldt het AAP, een Australisch persbureau, op basis van politieinformatie. De jongen speelde samen met twee broertjes van 11 en 13 jaar op een strand in Queensland. De drie groeven kuilen in het zand, maar op een gegeven moment stortten de wanden in. De 15-jarige jongen overleed ter plekke, zijn jongste broertje kon zich wel direct bevrijden.

De 13-jarige jongen heeft nog anderhalf uur in het zand vastgezeten. De politie heeft hem met een graafmachine uit zijn allesbehalve ideale positie gehaald, terwijl hulpverleners hem zuurstof toedienden. De jongen is naar het ziekenhuis gebracht. De Nederlandse jongens waren op vakantie in het noordoostelijke deel van Australië. Het ministerie van Buitenlandse Zaken kon het overlijden van de jongen niet bevestigen.

Met dank aan YubYub en GSMboy voor de submit.

Standen MLB per 15 augustus

De Los Angeles Dodgers trokken de stijgende lijn van vorige week door om bovenaan de National League West Division te komen. De Central Divisions werden wat spannender door slechte series van de Cardinals en Tigers. De laatsten hebben echter nog altijd een riante voorsprong op de rest van de American League.

American League
East DivisionPWLPCTL10STRK
New York Yankees1156946.6005-5W1
Boston Red Sox1176849.5814-6L1
Toronto Blue Jays1186355.5346-4L1
Baltimore Orioles1185167.4322-8L4
Tampa Bay Devil Rays1184771.3983-7L6
Central DivisionPWLPCTL10STRK
Detroit Tigers1187741.6535-5W1
Chicago White Sox1177146.6077-3W5
Minnesota Twins1176849.5816-4W1
Cleveland Indians1175364.4536-4W6
Kansas City Royals1194178.3453-7L5
West DivisionPWLPCTL10STRK
Oakland Athletics1186652.5599-1W4
Los Angeles Angels1196158.5136-4L1
Texas Rangers1196158.5136-4W5
Seattle Mariners1185662.4753-7L5
National League
East DivisionPWLPCTL10STRK
New York Mets1177146.6077-3L1
Philadelphia Phillies1175760.4875-5W1
Atlanta Braves1175562.4705-5W2
Florida Marlins1185563.4664-6L1
Washington Nationals1185167.4323-7L3
Central DivisionPWLPCTL10STRK
St. Louis Cardinals1176255.5304-6L3
Cincinnati Reds1186157.5176-4W2
Houston Astros1185761.4836-4L3
Milwaukee Brewers1185563.4664-6L2
Chicago Cubs1185068.4245-5W2
Pittsburgh Pirates1194673.3875-5W4
West DivisionPWLPCTL10STRK
Los Angeles Dodgers1196356.5299-1W5
San Diego Padres1186058.5084-6L1
Arizona Diamondbacks1185959.5004-6L2
Colorado Rockies1185860.4925-5W1
San Francisco Giants1185563.4663-7W1

Situatie playoffs
American League
1.Detroit Tigers¹
2.New York Yankees¹
3.Oakland Athletics¹
4.Chicago White Sox
5.Boston Red Sox
6.Minnesota Twins
National League
1.New York Mets¹
2.St. Louis Cardinals¹
3.Los Angeles Dodgers¹
4.Cincinnati Reds
5.San Diego Padres
6.Arizona Diamondbacks

¹ Divisieleider

Bondscoach Ierland bedreigd door gewapende man

Steve Staunton, de Ierse bondscoach, heeft een angstig avondje beleefd. Vlak buiten het spelershotel van de Ieren werd de coach bedreigd door een gewapende man. Ierse autoriteiten hebben dit inmiddels bevestigd.
Staunton zelf raakte niet gewond, en de man is gearresteerd.


"De man is gepakt en gearresteerd", aldus een politie woordvoerder.
In Ierland treedt men niet naar buiten met details, maar Staunton stond naar verluidt buiten het hotel even te telefoneren toen het incident plaatsvond. Een ongeveer dertig jaar oude en verder onbekende man richte met de loop van zijn pistool op het hoofd van Staunton, gelukkig liep het met een sisser af.
Steve mankeert niets en kijkt uit naar de training van morgen", laat de Ierse bond weten in een verklaring.

Van Bommel zwijgt

Bij Mark van Bommel is de beslissing van bondscoach Marco van Basten, om de middenvelder van Barcelona voorlopig niet op te roepen, hard aangekomen.

"Wat moet ik op dit moment zeggen? Ik had het zeker niet verwacht, maar het lijkt me verstandiger om het even te laten bezinken", aldus Van Bommel, die met zijn club net een oefentrip in de Verenigde Staten achter de rug heeft. Donderdag spelen de Spanjaarden de heenwedstrijd in de Spaanse Super Cup tegen RCD Espanyol. Van Bommel zat eigenlijk niet in de selectie voor dat duel, maar omdat hij niet geselecteerd is voor Oranje is hij toch beschikbaar.

Phonak stopt ermee

Vandaag heeft de wielerploeg Phonak bekendgemaakt dat ze stoppen na dit seizoen. Phonak had al eerder aangekondigd als sponsor te stoppen. De ploegleiding heeft geen nieuwe geldschieter kunnen vinden. Teambaas John Lelange gaat nu proberen om zijn renners onder te brengen bij andere ploegen.

Onlangs werd de ploeg getroffen door de dopingaffaire rond de Amerikaan Floyd Landis. Na zijn eindzege in de Tour de France werd bekend dat hij positief had getest op doping. Nadat ook de contra-expertise positief bleek te zijn, werd de Amerikaan ontslagen.

Top 10 Dames...

Vandaag komt ook weer een lijstje langs met een top 10. Deze top 10 heeft in ieder geval iets te maken met mooie vrouwen en games.

Deze top 10 bevat de mooiste dames die ooit in de gameswereld hebben rond gelopen. Natuurlijk komt Lara Corft ook op deze lijst voor, want dat is toch wel een van de aller bekendste babes waar vrijwel iedereen mee gespeeld heeft. Maar met welke dames hebben jullie nog meer gespeeld die op deze lijst voor komen?

De Ondraaglijke Noodzaak van Stupiditeit (deel 1)

De infrastructuur van Libanon is totaal gesloopt. Hezbollah kan straks niet meer bij z'n raketjes, tenzij ze 15.000 VN-soldaten weten om te lullen. Omdat Israel niet binnen drie weken de totale Hezbollah op hun waanmaagden heeft weten te krijgen zijn de ventjes dolblij, overtuigd dat ze iets 'gewonnen' hebben. Wat een droomscenario. Je schopt in een paar dagen een vals buurland 50 jaar terug in hun strompelende evolutie, stuurt de halve wereld -gratis- op ze af om ervoor te zorgen dat ze hun bloeddorstige poten voorlopig even thuishouden en na afloop dansen de idioten tussen hun puinhopen, overtuigd van hun 'moedige overwinning'. Alsof je ze een plezier gedaan hebt met het pak slaag, je zou ze bijna zo nu en dan ontfermend uithongeren bij wijze van egoverzetje.

Ik hou er serieus rekening mee dat Israel dit allemaal heeft zien aankomen. Uiteraard bemoeit de VN zich er meteen mee als de arme Libanezen niet de rust gegund wordt om raketten op Israelische woonwijken af te schieten. Uiteraard zullen de Arabieren elke broodmagere schijn aanklampen om weer een puzzelstukje van hun door Allah beloofde overwinning op de Joden te kunnen claimen. De ongelovigen zijn immers op de wereld gezet om de superioriteit van de Arabische cultuur te onderschrijven en dus niet om provocerend de slimste en de sterkste van de klas uit te hangen.

Het hele idee van 'vrede' in deze regio komt me dan ook belachelijk over. Joden hebben zich gewoon te onderwerpen. Zolang ze dat niet doen zondigen ze tegen heilige regels en houden daarbovenop ook nog eens Jeruzalem bezet. Daar staat toevallig wel de koepelmoskee op de plek waar Mohammed op een paard met vleugeltjes aan de hoeven een bezoekje heeft gebracht aan de hemel, je moet wel gek zijn om zo'n stad af te willen pakken. Dwing de Arabieren te accepteren dat Mekka de homohoofdstad van de regio wordt, pleur er een bezettingsmacht van roze mariniers neer en ga daarna met de schuimbekkende autochtonen 'in dialoog' over 'vrede in de regio'. En blijven volhouden he. Dat staat zo beschaafd.

Ik moest hieraan denken omdat ik zondag Leon de Winter hoorde pleiten voor een overheersende rol van Israel in de regio, en dan niet middels fatsoenlijk polderoverleg met stukjes naar elkaar toe, maar gewoon met de botte bijl. Omdat de Joden van het ene antisemitische drama in het andere terecht zijn gekomen. Hitler was een megalomane methjunk met waanvoorstellingen, Mohammed was een gehaaide sekteleider met epilepsie waardoor hij dacht dat hij tijdens zijn aanvallen met god sprak. Dat zijn dermate gestoorde opponenten, die wil je niet tegen je hebben. Ik moet de opperbaard van Iran gelijk geven, de Joden hadden veel beter een lap van Duitsland kunnen claimen dan in Palestina te gaan wonen, de Duitsers hadden tenminste erge spijt na afloop van hun reinigingspoging. De enige spijt die de Arabieren momenteel lijken te koesteren is dat het maar niet wil opschieten met hun lokale variant op de Joodse endlosung.

'Vredesproces Midden-Oosten is mislukt'

Icoon OorlogHet vredesproces in het Midden-Oosten is uitgelopen op een mislukking. Dat verklaarde de Syrische president Bashar al-Assad dinsdag tijdens een toespraak over het conflict in Libanon.

"Het vredesproces is mislukt, het was op de dag van zijn geboorte al mislukt", aldus het Syrische staatshoofd. Al-Assad beschuldigde Israël ervan geen vrede te willen. Volgens hem is er na de "geplande agressie" van Jeruzalem tegen Hezbollah een nieuw Midden-Oosten ontstaan.

"We verwachten in de nabije toekomst geen vrede", ging hij ten overstaan van journalisten verder. Bij gebrek aan onderhandelingen is verzet tegen Israël naar zijn idee de enige overgebleven optie. "Verzet is erop gericht vrede te krijgen en niet oorlog."

Haan kandidaat-bondscoach Kameroen

Arie Haan is een van de vier kandidaten om de nieuwe bondscoach van Kameroen te worden. Vorige week stapte de Nederlandse trainer nog op als trainer van het Iraanse Persepolis FC.

"Ik vlieg dinsdag naar Parijs voor een onderhoud met een delegatie van de bond", aldus Haan, die de opvolger kan worden van Artur Jorge. De Portugese trainer was de bemoeienissen van de minister van Sport van het Afrikaanse land zat.

What a silly person you are!

De Britse politicus George Galloway komt de laatste jaren al regelmatig in het nieuws met opmerkelijke uitspraken, onder andere over Bush ("is de grootste terrorist ter wereld"), over de aanslagen in Londen ("hebben de Britten aan zichzelf te wijten") en over Blair ("een moord op Blair is te rechtvaardigen").

Onlangs was het weer eens goed raak. In een interview over de oorlog in Libanon kreeg hij het flink aan de stok met Sky News presentatrice Anna Botting. Botting wordt in het tien minuten durende interview verweten bevooroordeeld te zijn (pro-Israel), over een kort geheugen te beschikken, dom te zijn en zich niets aan te trekken van het lot van de Libanese en Palestijnse burgerbevolking.

Het levert wel spraakmakende televisie op, maar zeg nu zelf, die aggresieve toon is toch eigenlijk ongepast?

Met dank aan guiguy voor de submit.

Oud-voetballer Faas Wilkes overleden

Icoon VoetbalOud-international Faas Wilkes is vanmorgen op 82-jarige leeftijd overleden.

Wilkes was één van de eerste Nederlandse profs. Hij groeide op als amateur bij eerst HION en later het Rotterdamse Xerxes. In 1949 vertrok hij naar Italië om te gaan spelen bij Internazionale. Wilkes werd met zijn aanvallende stijl in Milaan een razend populaire speler. Na drie seizoenen verhuisde hij naar Torino en weer een jaar later naar het Spaanse Valencia, waar hij uitgroeide tot publiekslieveling. In 1956 keerde hij terug naar Nederland,waar hij twee jaar voor VVV speelde.

Omdat het professionele voetbal in ons land nog in de kinderschoenen stond, vertrok hij daarna naar het Spaanse Levante, waar hij als speler/trainer aan de slag ging. Nadat hij terugkeerde uit Spanje, ging hij aan de slag bij Fortuna'54. Op 38-jarige leeftijd vertrok hij tenslotte naar zijn eerste liefde Xerxes, waar hij in mei 1964 afscheid nam als speler.

Faas Wilkes speelde 38 wedstrijden voor het Nederlands Elftal, waarin hij 35 maal wist te scoren. Tussen 1949 en 1956 mocht hij niet voor Oranje uitkomen, omdat hij prof werd. Toen in ons land het betaalde voetbal werd ingevoerd, was hij weer welkom als international.

Wilkes
Wilkes in zijn jongere jaren

Next-gen Turok scans

Er zijn wat nieuwe scans verschenen van de nieuwe Turok game, die moet uitkomen voor de PS3, Xbox 360 en verder nog niet bekende platforms.

De game wordt ontwikkeld door Propagande Games en het is de bedoeling om de serie weer op het kwalitatieve niveau van het eerste deel te brengen, en tegelijkertijd en sterke multiplayermode toe te voegen. Je speelt niet langer de indiaan Joshua Fireseed, maar een voormalig black-ops lid genaamd Joseph Turok. Hij wordt op een missie gestuurd om zijn oude instructeur uit te schakelen, omdat hij zich bij de slechte kant geschaard heeft. Tijdens de missie wordt het ruimteschip waarin Joseph zich bevindt uit de lucht geschoten en storten hij en zijn team neer op een tropisch deel van een planeet.

Het spel zal non-lineaire missies bevatten, waar je zelf kiest of je dingen oplost met stealth of geweld. Je speelt voornamelijk in een first person perspectief, maar in sommige gevallen schakelt de camera naar third person. De gevechten zijn niet meer zoals in de PC/N64 games tegen genetisch gemanipuleerde dinosaurierhybrides, maar vooral tegen mensen. De dinosauriers zijn nog wel aanwezig in de wereld, maar ze zijn meer een externe factor, die zowel jou als de vijand aan kunnen vallen. Turok draait op een sterk gemodificeerde Unreal 3.0 engine en zal veel bekende wapens zoals de Shredder, elbow, measurer en Rail Gun bevatten.
Hoop nieuwe screens .hack G.U. Vol.1


In Japan is het spel .hack G.U. Vol.1 al een tijdje beschikbaar en nu is het wachten op de US-versie van het spel ergens eind 2006. In dit .hack-deel speel je in een virtuele wereld genaamd 'the Net' en het is het jaar 2017. In het uitgebreide RPG-wereldje kun je verscheidene characters spelen met elk kun eigen specialiteiten.

Of er ook een EU-release van dit .hack-deel komt is nog niet bekend.

Faas Wilkes overleden

Oud-international Faas Wilkes is vanmorgen op
82-jarige leeftijd overleden.

Wilkes was één van de eerste Nederlandse profs. Hij groeide op als amateur bij eerst HION en later het Rotterdamse Xerxes. In 1949 vertrok hij naar Italië om te gaan spelen bij Internazionale. Wilkes werd met zijn aanvallende stijl in Milaan een razend populaire speler. Na drie seizoenen verhuisde hij naar Torino en weer een jaar later naar het Spaanse Valencia, waar hij uitgroeide tot publiekslieveling. In 1956 keerde hij terug naar Nederland,waar hij twee jaar voor VVV speelde.

Omdat het professionele voetbal in ons land nog in de kinderschoenen stond, vertrok hij daarna naar het Spaanse Levante, waar hij als speler/trainer aan de slag ging. Nadat hij terugkeerde uit Spanje, ging hij aan de slag bij Fortuna'54. Op 38-jarige leeftijd vertrok hij tenslotte naar zijn eerste liefde Xerxes, waar hij in mei 1964 afscheid nam als speler.

Faas Wilkes speelde 38 wedstrijden voor het Nederlands Elftal, waarin hij 35 maal wist te scoren. Tussen 1949 en 1956 mocht hij niet voor Oranje uitkomen, omdat hij prof werd. Toen in ons land het betaalde voetbal werd ingevoerd, was hij weer welkom als international.

Wat is Dit: Opgave 38 - Ronde 2

Het doel van dit spel en de regels staan hier na te lezen.

De prijzen
Voor kwartaal 3 (dus de periode tot en met 1 Oktober) is Dutch Filmworks zo vriendelijk geweest om een mooi prijzenpakket ter beschikking te stellen. Dit prijzenpakket bestaat uit 8 films uit de Supreme Editions:
IMAGINARY HEROES (2 DVD Edition) - Sigourney Weaver - Emile Hirsch - Jeff Daniels. Sc & R: Dan Harris
THE BRIDGE OF SAN LUIS REY - Robert DeNiro - Kathy Bates - Harvey Keitel - Gabriel Byrne. Sc & R: Mary McGuckian
THE BALLAD OF JACK & ROSE - Daniel Day-Lewis - Catherine Keener - Jason Lee. Sc & R: Rebecca Miller
THEIR EYES WERE WATCHING GOD - Halle Berry - Terrence Dashon Howard - Michael Ealy. R: Darnell Martin
11:14 - Barbara Hershey - Hilary Swank - Colin Hanks - Ben Foster - Patrick Swayze - Rachael Leigh Cook. Sc & R: Greg Marcks
ASYLUM - Ian McKellen - Natasha Richardson - Marton Csokas. R: David Mackenzie
I'LL SLEEP WHEN I'M DEAD - Clive Owen - Malcolm McDowell - Charlotte Rampling. R: Mike Hodges
THE LAST TRAPPER - Van de makers van Microcosmos en Winged Migration

De opgave

Succes!

Microsoft onderzoekt nieuw design controller

De hardware-manager van Microsoft heeft aangekondigd dat er wellicht op de lange termijn een nieuwe controller zal komen voor de Xbox 360. Er werd nogmaals bevestigd dat muis-support nooit zal gebeuren, maar wel dat er wordt gekeken naar een verbeterde gevoeligheid van de analoge sticks.

Deze controller zou de huidige niet vervangen, maar als extra accessoire uitgebracht worden. Het officiële commentaar van Microsoft is dat ze wel bezig zijn met een nieuwe controller, maar dat hier nog helemaal geen plannen voor zijn om deze ook uit te brengen.

Walker kwam er ook voor uit dat Microsoft motion-sensors in de 360-controller heeft getest in FPS-games en race-games. Echter, 50% van de users vond het beter dan de analoge stick en de andere helft dus niet. Uit de tests kwam ook naar voren het besturen van een game op deze manier na een tijdje vermoeiend wordt en dat de precisie in FPS-games niet beter is dan een normale controller of muis. Walker zegt dat Microsoft hier nog steeds mee bezig is, maar of er ook een motion-sensor controller uitkomt voor de 360 is helemaal niet zeker.

Verdere mededelingen over accessoires waren dat Microsoft grotere Hard Disks overweegt en ook een HDMI-kabel zit in de pijplijn.

Boek: Jan Hosten -De Tempeliers

Soms, als je in de bibliotheek zoekt op een bepaald onderwerp, staan er op de betreffende boekenplank zoveel verschillende boeken over dat betreffende onderwerp, dat je gaat twijfelen welk van de boeken het meest volledig is. Voor je scriptie, opstel of puur 'ter leringh ende vermaeck' is het namelijk makkelijker om gewoon één boek uit te kiezen. Liefst handzaam en niet al te dik. Voor diegenen die meer over de tempeliers willen weten, of beter gezegd: alles willen weten, is er nu een ideaal boek: De tempeliers.

CD: Sensation - Black Edition 2006

Het Sensation Black feest was dit jaar weer volop in het nieuws. Ditmaal echter niet vanwege een nieuwe recordtijd van de kaartverkoop of iets dergelijks. Nee, metalband Slipknot tuigde een opstandige toeschouwer af die het niet eens was met ID-T's muziekkeuze. De muziekkeuze voor het feest daargelaten kijken we nu naar de tracklist voor de CD's. Heel tactisch ontbreekt daarin ook maar enig spoor van het rampoptreden van Rob Gee. Een opvallende verandering in de release zelf is dat er dit jaar maar 1 CD met nummers is naast de CD met The Megamix. Minder volledige nummers om van te genieten kortom, en of die zuinigheid het geheel nou ten goede komt...


Australiër doet dutje op de Autobahn

Icoon Weird Een Australische motorrijder was onlangs zo moe van het scheuren over de Duitse Autobahn dat hij besloot een dutje te gaan doen. Hij rolde zijn slaapzak uit en ging lekker liggen slapen. Op zich niets bijzonders, ware het niet dat hij midden op de vluchtstrook ging liggen. Dat schrijven Duitse media vandaag.

Meerdere automobilisten die langs de man reden waarschuwden de politie, die de man wakker maakte. De 52-jarige toerist verklaarde daarop dat hij naar Dortmund wilde, maar de weg kwijt was geraakt. De agenten hebben hem uitgelegd dat het geen goed idee is om op de vluchtstrook te gaan liggen, en hebben hem de weg naar Dortmund gewezen.

'Gedode meisjes waren kindsoldaten'

BuitenlandsDe kinderen die maandag de dood vonden toen de luchtmacht van Sri Lanka een kindertehuis bombardeerde, waren volgens de Srilankaanse regering kindsoldaten van de rebellenbeweging Tamil Tijgers (LTTE). In totaal verloren zeker 61 meisjes het leven toen de luchtmacht 16 bommen op het complex dropte.

Volgens het VN-kinderfonds Unicef zijn er echter helemaal geen aanwijzingen dat het kindsoldaten betreft. Unicef zegt dat het ging om kinderen van omringende scholen in het gebied die waren gekomen voor een tweedaagse EHBO-cursus. De schoolkinderen volgden de cursus toen het gebouw waarin ze zaten, onder vuur werd genomen.

De twaalf beste gametoiletten ooit

Mannenblad Maxim heeft een lijst opgesteld van de twaalf beste toiletten die ooit in games zijn verschenen. Hierbij moet je onder andere denken aan porceleinen meesterwerkjes in games als Prey, Half-Life, System Shock 2, The Sims en Duke Nukem 3D.

De lijst inclusief plaatjes en ratings gebaseerd op realisme en hygiëne vind je hier

De lijst:
1. Duke Nukem 3D
2. Counter-Strike
3. Tomb Raider 2: Dagger of Xian
4. System Shock 2
5. The Sims
6. Hitman: Contracts
7. Doom
8. Redneck Rampage
9. Max Payne
10. Half-Life
11. Alone in the Dark
12. PreyReggie: Geen Wii60, enkel Wii aub

Waar Microsoft nog heeft gezegd dat ze graag zien dat gamers een Xbox 360 en een Wii kopen in plaats van een PS3 ziet Reggie (Nintendo of America) het liefst dat gamers enkel een Wii kopen:

Q: Microsoft has made the comment that people can buy an Xbox 360 and Wii for about the same price as a PlayStation 3. Would you mind terribly if that happened?

A: I'd much rather have the consumer buy a Wii, some accessories, and a ton of games, vs. buying any of my competitor's products


Links Reggie, rechts Mario

De rest van het interview is vooral het herhalen van ouwe koek die je (als je FOK!games volgt) allemaal al wel weet:

De Wii focust vooral op nieuwe soorten gameplay en moet een grotere groep mensen aanspreken, ook mensen die nog nooit gegamed hebben
Op de Wii zal het online gamen, net als op de DS, gratis zijn
Prijs en launchdetails zullen op een later tijdstip bekend gemaakt worden (waarschijnlijk op de Games Convention in Leipzig)
Met de Wii kan Nintendo weer de nummer één positie overnemen in de gamesindustrie omdat het de bedoeling is om een grote nieuwe markt non-gamers aan te boren
Nintendo is blij met het succes van de DS (lite) en hoopt dat de Wii hetzelfde kan doen


'Hulpgeld aardbeving ging naar planners aanslagen'

Icoon Terrorisme De vorige week voorkomen aanslagen op zo'n tien vliegtuigen zijn mede betaald door geld dat bestemd was voor de slachtoffers van de zware aardbeving in Pakistan van vorig jaar. Dat beweren bronnen bij de Pakistaanse inlichtingendienst vandaag in de Amerikaanse krant The Washington Post.

Volgens de bronnen kwamen de autoriteiten op het spoor van de terroristen via een verdachte schenking. Een Britse islamitische hulporganisatie stuurde namelijk ongeveer 5 miljoen pond (7,5 miljoen euro) naar Pakistan, wat argwaan wekte bij de inlichtingendiensten. Door de onderzoeken naar het geld kwam de Britse inlichtingendienst op het spoor van de terroristen.

Uiteindelijk werd volgens de bronnen minder dan de helft van het geld gebruikt voor hulpverlening. "De onschuldige Pakistaanse zielen in Groot-Brittannië die zo vrijgevig bijdroegen voor de slachtoffers van de aardbeving wisten niet dat hun geld in werkelijkheid zou worden gebruikt voor een van de grootste terroristische operaties."

Over welke organisatie het stuk gaat is niet zeker. Wel schrijft de Britse krant The Times dat de gangen van de organisatie Crescent Relief nagegaan worden. De vader van één van de verdachten van de verijdelde aanslagen zou daar de oprichter van zijn. Ook wordt de bestemming van het geld dat naar Jamaat-al-Dawa gestuurd is nagegaan, omdat dit de politieke tak van een guerrillagroepering is.

In het algemeen is het erg moeilijk om na te gaan waar de financiële hulp naar toe is gegaan. Veel moslims stuurde na de ramp zo snel mogelijk grote hoeveelheden geld naar het rampgebied, wat soms contant in tassen werd afgeleverd.

Achtervolging

Iets wat je gewoon niet moet doen is het proberen te vluchten van de politie die op je hielen zit. Meestal win je deze strijd toch niet. Vooral niet als je met een vrachtauto door de straten probeert te scheuren.

De persoon in deze achtervolging is nog niet op de hoogte van deze informatie, want ook voor hem loopt het slecht af. En nu hopen dat hij zijn les heeft geleerd en dat hij de volgende keer niet zo hard meer door de bocht heen wilt rijden.

Dronken Hagenaar slaat hond in elkaar

Een bezopen Hagenaar heeft zijn vijf jaar oude hond twee keer met een hamer op zijn kop geslagen. De dronken man vond namelijk dat zijn huisdier te veel stonk. Ook stak hij de Clumber Spaniël dertien keer met een brievenopener.

De zwaargewonde hond werd door de politie in het huis van de 58-jarige dierenbeul aangetroffen. Het beest wordt momenteel verzorgd in een dierenopvangcentrum. Volgens een medewerker is de hond, Bobo genaamd, er slecht aan toe; vooral door de steken met de briefopener in zijn nek.

Bobo is door de politie in beslaggenomen, zodat de eigenaar hem niet terug kan opeisen. De dierenbeul zelf zit voorlopig nog in een politiecel op verdenking van dierenmishandeling.


foto: Jos Van Leeuwen
De mishandelde hond Bobo


Met dank aan Esposa voor de submit.

Asteroïden en nieuwe schepen op Dark Avatar screens

Dark Avatar is de uitbreiding op het succesvolle Galactic Civilizations II. Twee van de toevoegingen, een aantal nieuwe schepen en asteroïden, zijn nu te zien op wat screens. Andere toevoegingen zijn onder andere:

- Twee nieuwe rassen
- Epic Generator: een feature die je spel omzet in een verhaal, zodat je alles nog eens na kan lezen en kan delen met je (virtuele) vrienden.
- Spionage agenten: is nu meer dan een slider
- Nieuwe diplomatieke en AI-opties

De game moet in de herfst op de markt komen. Voor meer info: TotalGaming (de online distributie service van Stardock).
Verkerk wil rentree maken

Na lang blessureleed wil Martin Verkerk terugkomen op de internationale tennisvelden. Op 11 september aanstaande wil Verkerk bij het ATP-toernooi van Boekarest zijn comeback maken.

Eerder gaf de verliezend finalist van Roland Garros in 2003 aan dat hij geen zin heeft in de Davis Cup-ontmoeting met Tsjechië, die ruim een week later wordt gespeeld. Verkerk wil zijn rentree rustig opbouwen.

Afgelopen maart wilde de Nederlander al terugkomen op het hoogste niveau, maar de ziekte van Pfeiffer en een kleine spierscheuring gooiden roet in het eten. Inmiddels is Verkerk afgezakt naar plaats 2021 op de wereldranglijst.

Mtiliga definitief naar NAC

NAC Breda heeft de Deen Patrick Mtiliga definitief overgenomen van Feyenoord. Maandagavond bereikte de 25-jarige linkerverdediger overeenstemming over een eenjarig contract met een optie voor nog twee seizoenen.

Mtiliga had in de Kuip nog een contract tot medio 2007, maar hij paste niet in de plannen van trainer Erwin Koeman. Vorige week steemde Feyenoord al in met de overstap van de speler naar de club uit Breda.

Genomineerden UEFA voetballer van het jaar bekend

De Europese voetbalbond UEFA heeft de twaalf spelers bekendgemaakt die zijn genomineerd voor de titel 'UEFA Clubvoetballer van het jaar.' Op de lijst, die bestaat uit drie doelmannen, drie verdedigers, drie middenvelders en drie aanvallers, is Champions League-winnaar FC Barcelona met vier genomineerden het best vertegenwoordigd.

De overall-winnaar wordt gekozen door de technische commissie van de UEFA en door de coaches van de zestien clubs die afgelopen seizoen de knock-out fase (achtste finales) van de Champions League bereikten. Daarnaast zal er ook in iedere categorie afzonderlijk een 'Beste speler' gekozen worden. De winnaar zal op 24 augustus, tijdens de loting voor de groepsfase van de Champions League, bekendgemaakt.

Genomineerden UEFA Clubvoetballer van het jaar

Doelman van het jaar:
Gianluigi Buffon (Italië/Juventus)
Gregory Coupet (Frankrijk/Olympique Lyon)
Jens Lehmann (Duitsland/Arsenal)
Verdediger van het jaar:
Fabio Cannavaro (Italië/Juventus)
Emmanuel Eboué (Ivoorkust/Arsenal)
Carles Puyol (Spanje/FC Barcelona)
Middenvelder van het jaar:
Deco (Portugal/FC Barcelona)
Juninho (Brazilië/Olympique Lyon)
Juan Roman Riquelme (Argentinië/Villarreal)
Aanvaller van het jaar:
Samuel Eto'o (Kameroen/FC Barcelona)
Thierry Henry (Frankrijk/Arsenal)
Ronaldinho (Brazilië/FC Barcelona)

200 dollar voor een externe HD-DVD drive?

Digitimes kondigde onlangs de prijs aan die de externe HD-DVD speler voor de Xbox 360 moet gaan kosten. Het zou gaan om een prijskaartje van $200 en een release in de States met Kerstmis dit jaar. Volgende de Taiwanese gaming-industrie is dat geen onlogische keuze gezien Sony's release van de PlayStation 3 met de concurrerende Blue-Ray drive.

Deze bedrijven zien dan ook de speler van Microsoft als grootste kanshebber voor de winnaarspositie als grootste next-gen mediaformaat. Ondanks de grotere capaciteit van Blu-Ray zal namelijk de flexibiliteit van een losse HD-DVD speler mensen eerder aanspreken. Dit is dan ook voor zowel de 360 als het HD-DVD formaat een goede actie van Microsoft.

Boek: Napoleon voor Dummies - David Markham

Napoleon Bonaparte, wie kent hem niet en vooral wie kent alle verhalen om hem heen niet. Zijn geliefde Josephine, zijn lengte en uiteraard de slag bij Waterloo. De auteur van Napoleon voor Dummies, David Markham is historicus en Napoleonkenner. Markham wilde een boek schrijven over Napoleon met enkel feitelijke waarheden en bovendien voor de leken onder ons. Het resultaat is Napoleon voor Dummies.

Nieuwe releaselijst THQ

THQ heeft weer een update gepubliceerd van hun releaselijst voor de komende maanden in Europa.

18-08-06 - Monster House (GC, PS2, GBA, NDS)
01-09-06 - Cars (Xbox, PS2, GC, PSP, NDS, GBA)
01-09-06 - Saints Row (Xbox 360)
September 2006 - Aeon Flux (PS2)
September 2006 - Jaws (Xbox, PS2)
Oktober 2006 - Age of Empires: The Age of Kings (NDS)
Oktober 2006 - Bratz: Forever Diamondz (GBA)
Oktober 2006 - Destroy All Humans! 2 (PS2)
Oktober 2006 - SpongeBob: Creature from the Krusty Krab (GC, PS2, NDS, GBA)
November 2006 - WWE SmackDown vs. Raw 2007 (PS2, PSP, Xbox 360)
Kwartaal 4 2006 - Cars (Xbox 360, Wii)
Kwartaal 4 2006 - Alex Rider: Stormbreaker (dt.) (GBA, NDS)
Kwartaal 4 2006 - SpongeBob: Creature from the Kruste Krab (Wii)
Kwartaal 1 2007 - GTR (Xbox 360)
Maart 2007 - Avatar (PS2, GC, PSP, NDS, GBA)
2007 - Frontlines: Fuel of War (Xbox 360, PS3

Kwijt

Er zijn maar een paar dingen die een instantie als NASA niet mag kwijtraken. Één van de dingen die ze daar echt niet kwijt mogen raken zijn de originele banden van de maanlanding. Er heersen immers al jaren geruchten dat de maanlanding eigenlijk nooit heeft plaatsgevonden maar dat het een studio binnen het gebouw van NASA is geweest waar Neil Armstrong zijn beroemde woorden sprak.
Slechts een van de vele sites hierover vind je hier

NASA weet dit ook al jaren en heeft het bewijs op een dermate goede plek neergelegd dat ze het nu dus kwijt zijn. Ze hebben nog wel TV opnames (zoals de halve wereld die heeft). Maar de orginelen zijn samen met andere banden van de Apollo missies helemaal verdwenen.

Nederlandse partij wil onderzoek 9/11

Icoon Politiek Een nieuwe Nederlandse politieke partij wil dat de Tweede Kamer onderzoek gaat doen naar de terroristische aanslagen van 11 september 2001. De partij, DKNWZ.nl, is daarom van plan deel te nemen aan de verkiezingen voor de Tweede Kamer, zodat ze na zetelwinst het onderwerp op de politieke agenda kan zetten. Eerder probeerde de organisatie via een petitie af te dwingen dat het parlement zich over de zaak zou buigen, maar van buitenaf kreeg men geen poot aan de grond van het Binnenhof.

Voor de partijleden is het overigens zonneklaar dat de regering van de Verenigde Staten de aanslagen geheel of gedeeltelijk in scène heeft gezet. "Met een zekerheid van 99,9 procent weet ik dat", zegt Albert Toby van DKNWZ.nl. "De oorlogen in Irak en Afghanistan en maatregelen die de privacy beperken konden ze zo doordrukken, terwijl ze zelf verantwoordelijk waren". Dat de aanslagen niet in Nederland plaatsvonden is volgens Toby, in het dagelijks leven reïncarnatietherapeut, geen reden ze niet te onderzoeken. "Dat er soldaten naar Irak en Afghanistan zijn gestuurd, komt dan in een ander perspectief. De moslimwereld krijgt de zwarte piet toegespeeld. En de aantasting van de privacy gaat alle perken te buiten".

Toby verwacht met de boodschap van DKNWZ.nl (dat staat voor Ditkannietwaarzijn.nl) veel kiezers te kunnen interesseren. "Een heel grote groep is ontevreden over de berichtgeving over 11 september", meent hij. De partij heeft echter nog het nodige te doen alvorens men aan de verkiezingen kan deelnemen, zoals het samenstellen van een kandidatenlijst en het schrijven van een programma. Op de website worden vijf speerpunten genoemd, die de basis moeten vormen van het programma. Behalve het onderzoek naar 9/11 wil DKNWZ.nl zich sterk maken voor een betere controle op stemcomputers, tegen een verdere aantasting van de privacy, voor bescherming van klokkenluiders en voor een echte inflatiecorrectie.

Steeds meer one issue-partijen willen meedoen aan de Tweede Kamer-verkiezingen. Eerder gaven een pedopartij en een internetpartij ook al aan mee te willen doen aan de verkiezingen.

Met dank aan Kozzmic voor de herschreven submit.

Originele opnamen eerste maanlanding zoek

Maanlanding De originele opnamen van de eerste maanlanding in 1969 zijn bij de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA zoekgeraakt. Op de banden staat onder andere Neil Armstrong, die de beroemde woorden "een kleine stap voor de mens, een gigantische sprong voor de mensheid" uitsprak. Medewerkers van de NASA zijn al langer dan een jaar op zoek naar de beeldopnamen.

Niet alleen de opnamen van de eerste maanlanding zijn kwijtgeraakt. NASA is in totaal zevenhonderd dozen aan materiaal verloren, waaronder ook veel opnamen van verscheidene Apollo-missies. NASA heeft wel kopieën van de opnamen in het bezit, maar dat zijn opnamen van televisieuitzendingen. De kwaliteit van deze banden is veel slechter dan het origineel.

Hezbollah negeert VN-resolutie

Icoon Oorlog Ondanks het geldende staakt-het-vuren van een VN-resolutie heeft de Libanese beweging Hezbollah vanochtend toch tien raketten afgevuurd op het leger van Israël. Israël zal niet ingaan op de raketaanval, omdat de raketten niet op Israëlisch grondgebied terecht gekomen zijn. Er zijn geen gewonden gevallen.

Daarnaast dreigt er een kabinetscrisis te ontstaan in Libanon, omdat de ministers van Hezbollah in het kabinet niet willen dat Hezbollah ontwapend wordt. Dit stond wel als eis in de VN-resolutie. Een deel van de ministers wil wel dat de Hezbollahstrijders ontwapend worden.

Het kabinet heeft een soort compromis gevonden: zo zullen er 15.000 militairen van het Libanese leger naar het zuiden trekken, maar zullen zij Hezbollahstrijders niet actief ontwapenen. Ze gaan volgens minister van Defensie Murr "een dialoog" aan met de militante beweging en hopen dan dat Hezbollah de wapens in zal leveren. Overigens zal het Libanese leger de rivier de Litani nog niet oversteken: tot een VN-troepenmacht geïnstalleerd is zal het Israëlische leger daar actief blijven.

Iran opent tentoonstelling Holocaust-prenten

Vlag Iran In Teheran is een tentoonstelling geopend met meer dan tweehonderd spotprenten over de Holocaust, de massale moord op Joden tijdens de Tweede Wereldoorlog. Iran ziet de tentoonstelling als een reactie op de Deense spotprenten over de profeet Mohammed, die eerder dit jaar in islamitische landen voor commotie zorgden.

De tentoonstelling is opgezet door de organisatie Iran Cartoon. "Zij kunnen schrijven wat zij willen over de profeet, maar zodra iemand twijfels uit over de Holocaust, krijgt hij een boete of celstraf", aldus een van de organisatoren over de situatie in Europa. In totaal had de organisatie 1100 spotprenten ontvangen uit een zestigtal landen. De prenten zijn hier te bekijken op de website van de organisatie.

Met dank aan nieuwrechts en CBRemy voor de submit.

Internetpartij volgt mening van burgers

Icoon Politiek Morgen zal de IPNL, de Internet Partij Nederland, zich aan de pers voorstellen. De oprichter van de partij is Arno Haye, ex-wethouder van Leefbaar Hilversum. De partij vindt verkiezingen om de vier jaar niet van deze tijd, en wil het internet gebruiken zodat kiezers zich voortdurend over lopende thema's uit kunnen spreken.

Dat is dan ook het enige standpunt dat de partij heeft. Voor de rest kan de bevolking op de website van de politieke partij stemmen over de standpunten. Haye spreekt zelf over een "doorlopend referendum". Wel denkt Haye dat vooral op het gebied van criminaliteit de partij voor een frisse wind in Den Haag kan zorgen. "De IPNL is dus niet rechts of Links, maar de stem van het volk", zo staat op de website van de partij. IPNL wil aan de Tweede Kamer-verkiezingen in november meedoen.

Kandidaat-lijsttrekkers voor de partij zijn onder andere Ayaan Hirsi Ali en Joop van den Ende. Opmerkelijk genoeg geeft Haye toe dat deze personen niet weten dat ze kandidaat-lijsttrekker zijn. Haye vindt dat echter geen probleem: als een van hen bezwaar maakt tegen de kandidaatstelling, dan zal hij ze van de lijst afhalen. Haye zelf is overigens geen kandidaat-lijsttrekker.Zak doping gevonden na EK atletiek

Icoon SportNa het EK atletiek de afgelopen week in het Zweedse Göteborg werd door de Zweedse politie een tas gevonden met dopingproducten. Deze tas lag in een straat in de buurt van verschillende hotels waar tijdens het EK atleten verbleven.

In de plastic tas zaten spuiten, naalden en illegale dopingproducten. Daarna werd in de buurt van de eerste vondst nog een tweede zak gevonden met hierin materiaal om bloedtransfusies mee uit te voeren.

Over de preciese inhoud van de vondst wil de politie nog niet verder ingaan: "We kunnen de exacte inhoud nog niet vrijgeven, omdat we de inhoud van de zak eerst willen laten analyseren. Maar we nemen de zaak heel ernstig."

Op de tas en enkele doosjes staan wel diverse Russische opschriften. Rusland was zéér succesvol op dit EK. Het haalde er maar liefst 34 medailles binnen. Nederland won twee medailles waarvan één gouden plak.


Dumpten de Russische atleten deze tas in Göteborg?


Zie voor meer nieuws FOK!sport!

Geen vreemd DNA op lichamen Luikse meisjes

Icoon MisdaadHet onderzoek op de stoffelijke overschotten van de vermoorde Luikse meisjes Stacy en Nathalie heeft geen bruikbare DNA-sporen opgeleverd. Dat meldde de Waalse televisiezender RTBF maandag in zijn journaal.

De onderzoekers hopen nu dat de analyse van de vezels die in juli op de kleding van Stacy en Nathalie zijn gevonden, wel bruikbaar materiaal oplevert. Hoofdverdachte Abdallah Aït Oud zit nog steeds in voorarrest. Hij wordt verdacht van ontvoering, moord en verkrachting maar blijft ontkennen. Nu blijkt dat er geen sporen van Ait-Oud op de lichamen van de meisjes gevonden zijn. Wel zaten er zaadjes in zijn broekzak mogelijk van struiken die rond de rioolput stonden.

Binnen vijf dagen verschijnt Aït Oud opnieuw voor de raadkamer die moet beslissen over verlenging van het voorarrest. De verdwijning en dubbele moord zorgden in juni en juli voor grote opschudding in België.

3 sterren naar het ziekenhuis door ijsshow

Icoon Televisie Tijdens de oefeningen voor het televisieprogramma 'Sterren dansen op het ijs' van SBS6 zijn drie bekende Nederlanders naar het ziekenhuis afgevoerd. Ellemieke Vermolen moest gisteren naar het ziekenhuis vanwege een gekneusde rib. Ze moet een week lang met pijnstillers op bed blijven liggen. Wel is ze van plan om mee te blijven doen aan het programma.

Maar niet alleen Vermolen is slachtoffer van het programma. Annemarie Thomas ondervond aan den lijve dat kunstschaatsen misschien wel moeilijker is dan normaal schaatsen. Ze heeft tijdens een training haar enkelbanden gescheurd. Ook zij moest daarvoor direct naar het ziekenhuis. Thomas moet in een revalidatiecentrum bijkomen met ontstekingsremmers.

Klaas Wilting kreeg zelfs een hersenschudding en was acht uur compleet van de wereld. "Hoe dat is gebeurd weet ik nog steeds niet. Ik ben acht uur uit mijn geheugen kwijt. Ik ontwaakte weer in het ziekenhuis waar ik anderhalve dag heb gelegen", aldus de voormalig politiewoordvoerder.

Jody Bernal kan niet zo goed omgaan met de vrouwen. "We waren aan het schaatsen en ik wilde haar optillen, maar ik liet haar vallen", zei hij over het incident met zijn mede-schaatster. Ook Maud had een vervelend moment met haar schaatspartner. "Ik heb hem met een hoek van mijn schaats in zijn kruis getrapt. Hij leek er niet zo veel last van te hebben, maar ik voelde me echt heel erg stom", zei Maud.

Toch kijken de sterren nog steeds uit naar het moment dat het programma daadwerkelijk begint. Mari van der Ven noemde de sfeer bij de trainingen een "familiegevoel". De elf sterren zullen vanaf vrijdag samen met een partner strijden om de eerste plaats. Nance en Gerard Joling zullen de show presenteren. RTL4 brengt een identiek programma, namelijk 'Dancing on ice' op de buis vanaf 26 augustus. Opvallend genoeg zijn daar nog helemaal geen incidenten gebeurd.

Zakkenrollers beroven man met poep

Icoon Opmerkelijk In Duitsland hebben zakkenrollers een man op een even inventieve als bizarre wijze van zijn geld beroofd. Twee vrouwen plukten zijn portefeuille uit zijn broekzak toen ze zijn kleding schoonmaakten nadat hij ongezien met poep was besmeurd.

Nadat de zestigjarige man 7500 euro voor zijn vakantie had gepind kreeg hij op straat uitwerpselen in zijn nek gegooid. De twee vrouwen kwamen vervolgens op hem af en beweerden dat de poep van boven was gegooid. Ze zouden hem wel even helpen met het verwijderen van de smurrie.

Opmerkelijk genoeg hadden ze rollen keukenpapier bij zich. Pas na de schoonmaakbeurt merkte de man dat zijn portefeuille was verdwenen.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #955
special
Random Pics van de Dag #954
special
Random Pics van de Dag #953
special
Weekend gifdump #121
special
VrijMiBabes #160 (not very sfw!)
special
Foto's om je op te vrolijken - Fun Saturday #160
©FOK.nl e.a.