AOL zoekt gravend naar spamgoud

Icoon OpmerkelijkDe strijd tussen internetprovider America Online (AOL) en de wegens e-mail spammen veroordeelde Davis Wolfgang Hawke bereikt binnenkort een nieuw dieptepunt. Volgens AOL heeft Hawke voor ettelijke miljoenen aan goud- en platinastaven gekocht en deze begraven in de grond nabij zijn ouderlijk huis. De boete die Hawke aan AOL moet betalen (12,3 miljoen dollar) wil de internetprovider nu met behulp van een aantal bulldozers en geologische teams uit de grond halen. Een rechter gaf hiervoor onlangs toestemming.

Volgens Hawkes moeder, Peggy Greenbaum, is het hele plan van AOL volkomen belachelijk. "Er is voor hen totaal geen reden om te denken dat Davis Hawke dom genoeg zou zijn om hier goud te begraven. Zoiets zouden we nooit toestaan. Wij hebben ook geen idee waar hij is. Wij hebben hem al meer dan een jaar niet meer gesproken." Ze voegde toe dat haar zoon zijn goud waarschijnlijk in de White Mountains ten noorden van Boston heeft begraven.

De Greenbaums hebben een advocaat in de arm genomen om het geplande 'bodemonderzoek' en een huiszoeking tegen te houden. AOL heeft gezegd de familie zo min mogelijk tot last te zullen zijn tijdens de zoektocht.