Oranje verslaat matig Ierland

Het Nederlands Elftal heeft vanavond Ierland verslagen in een vriendschappelijk duel. Moeilijk was het niet; na negentig minuten stonden de cijfers 0-4 op het scorebord.

Oranje, met debutanten Klaas Jan Huntelaar en Stijn Schaars in de gelederen, startte direct aanvallend. Ierland brak er af en toe uit, maar door het solide keeperswerk van captain Edwin van der Sar werd het nooit echt gevaarlijk. De opening kwam halverwege het eerste bedrijf, toen Huntelaar zijn debuut bekroonde met een doelpunt. Een minuut eerder werd een doelpunt van The Hunter nog afgekeurd. De spits van Ajax kopte een hoekschop krachtig in de verre hoek. Nog voor het rustsignaal werd de score verdubbeld door Arjen Robben, op aangeven van Huntelaar.

In de tweede helft was het spel nog altijd in handen van de ploeg van bondscoach Marco van Basten. Nog geen tien minuten na de aftrap lag de 0-3 in de touwen. Het was opnieuw Huntelaar die scoorde, ditmaal met een stift, en bezorgde zichzelf daarmee een debuut die maar weinig spelers ooit zullen meemaken. Twintig minuten voor tijd zorgde Robin van Persie voor de uiteindelijke stand. De speler van Arsenal schoot raak nadat hij de bal had ontvangen van een ontketende Huntelaar.

Nederland won dus voor het eerst in haar historie op Lansdowne Road. Niet tegen een goed team, wel met goed spel en met vier debutanten (Huntelaar, Schaars, Emanuelson en Janssen).