'Kuyt geeft voorkeur aan Newcastle United'

Glenn Roeder, de coach van Newcastle United, heeft gezegd dat zijn club bezig is Dirk Kuyt binnen te halen. Roeder wil de spits van Feyenoord graag voor de neus van concurrent Liverpool wegkapen.

Vanavond zal Roeder aanwezig zijn in Dublin. Daar speelt Kuyt met het Nederlands elftal een vriendschappelijke interland tegen Ierland. "Hij is niet de snelste spits die ik ooit heb gezien, maar hij weet hoe een goal gemaakt word. Kuyt is een hele harde werker en zijn lichaamstaal toont aan dat hij een speler is die je graag in je kleedkamer wilt hebben," aldus Roeder, die zich wel realiseert dat Newcastle niet de enige is die de aanvaller wil inlijven. "Een andere club, uit de top vier, heeft ook duidelijk interesse getoond voor Kuyt. Wij werken momenteel hard aan de mogelijkheid om hem toch naar Newcastle te halen."

Kuyt zelf gaf al eerder aan dat hij de voorkeur geeft aan Newcastle. "Ik weet behoorlijk veel van Newcastle. Ze zijn een typische Engelse club met een grote supportersschare. Ik zou een overgang naar Liverpool zeker overwegen. De kans is groot dat ze de groepsfase van de Champions League halen, een competitie waarin ik graag zou willen spelen. Maar toch is Newcastle mijn eerste keus."

RTV Rijnmond meldde dat de spits inmiddels een akkoord heeft bereikt met Liverpool, maar dit wordt tegengesproken door Karel Jansen, de zaakwaarnemer van Kuyt. "Liverpool heeft zeker interesse, maar wij zijn nog niet met ze rond. Wij staan niet op het punt om een contract te ondertekenen," aldus Jansen.