Back to the future voor Molyneux?

In gamerskringen is hij geen onbekende, Peter Molyneux. Jongere gamers kennen hem vooral van Black & White en Fable, de wat ouderen onder ons kunnen zich de van zijn hand komende Populous, Syndicate en Dungeon Keeper nog wel herinneren.

Daar gaat wellicht verandering in komen. In een gesprek met Gamespot mijmert Molyneux een beetje over het verleden, en hoe spellen van toen in een next-gen jasje eruit zouden komen te zien.


"Aside from the licensing complications, some sort of next-gen online version of Syndicate would certainly be popular with gamers..."

Het grootste struikelblok zit hem in de licentie. Toen Molyneux bij Bullfrog vertrok bleven de rechten van zijn games bij Bullfrog achter. Met het overnemen van Bullfrog door Electronic Arts zijn de rechten nu in handen van 's werelds grootste gamefabrikant.
Aangezien Lionhead Studios onlangs is opgenomen in de stal van Microsoft Game Studios, lijkt de kans dat EA een licentie-overeenkomst voor deze games niet zal tekenen.

Voorlopig blijft het dus bij grijnzend terugdenken aan het verleden, maar wie weet wat een goede verstandhouding en een flink pak geld kan uithalen?