FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Oorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 12 juni 2006

Handige ringtones onhoorbaar voor leraren

Icoon OpmerkelijkEen nieuwe ringtone heeft de markt bereikt; eentje die zeer handig kan uitpakken voor scholieren in de klas. Het nieuw ontwikkelde deuntje maakt namelijk gebruik van zulke hoge tonen, dat leraren het geluid niet eens opmerken. Zo kunnen studenten heel gemakkelijk met elkaar sms-en onder de les.

Naarmate mensen ouder worden, neemt het vermogen af om hoge tonen te horen. Een ringtone die van dit gegeven gebruik maakt, is een gat in de markt. Aanvankelijk werd de techniek gebruikt als afschrikmiddel voor hangjongeren in winkelcentra. Bij tieners doet het geluid pijn aan de oren, terwijl volwassenen er niets van merken.

Met dank aan Mainport voor de herschreven submit.

Nieuw wereldrecord kogelslingeren

Gulfiya Khanafeyeva heeft het wereldrecord kogelslingeren verbeterd. De 24-jarige atlete deed dat tijdens de Russische kampioenschappen.

Khanafeyeva slingerde de kogel liefst 77,26 meter ver, twee decimeter beter dan Tayana Lysenko in juli 2005. De prestatie zat er een beetje aan te komen: Khanafeyeva is de nieuwe ster aan het firmament en kwam op 31 mei al tot een afstand van 76,94 meter. In 2005 eindigde Khanafeyeva als derde in de Europa Cup en twee jaar daarvoor pakte ze het brons op het EK onder-23.

Twee scans Viva Piñata

De Franse site pro-gamers heeft een aantal nieuwe screenshots ingescand van de game Viva PiŮata. In deze nieuwste creatie van Rare moet je een landschap zo inrichten dat verschillende PiŮata's er graag zouden willen wonen. De PiŮata's lijken op en zullen zich gedragen als verscheidene dieren. Alleen anders dan hun echte tegenhangers zijn deze wezens allemaal vredelievend. Dit stralen ze ook uit met hun kleurige look.

Een definitieve datum is er nog niet voor de game, maar hij zou later dit jaar in de winkels moeten verschijnen.



WK 2006: Uitslag ItaliŽ - Ghana

Icoon WK 2006ItaliŽ heeft haar eerste zege op het WK Voetbal in de tas. De Italianen versloegen in een hard, maar aantrekkelijk duel Ghana met 2-0. De doelpunten werden gemaakt door Andrea Pirlo en Vincenzo Iaquinta.

Ghana en ItaliŽ legden een aantrekkelijke partij voetbal op de mat, waarbij kansen over en weer te zien waren. Ghana toonde zich een sterkere ploeg dan menigeen had gedacht, maar de beste kansen waren voor ItaliŽ. De Italianen maakten twee doelpunten, dit hadden er echter meer kunnen zijn. Een uitgebreid verslag van de wedstrijd vind je op de speciale WK-site van FOK!.

Eerder vandaag wonnen AustraliŽ en TsjechiŽ van respectievelijk Japan en de Verenigde Staten.

Programma morgen:
15.00 uur: Zuid-Korea - Togo (groep G)
18.00 uur: Frankrijk - Zwitserland (groep G)
21.00 uur: BraziliŽ - KroatiŽ (groep F)

ItaliŽ is Ghana de baas

ItaliŽ heeft haar eerste zege op het WK binnen. De ploeg van Marcello Lippi versloeg Ghana in een harde, maar aantrekkelijke wedstrijd met 2-0. De doelpunten werden gemaakt door Andrea Pirlo en Vincenzo Iaquinta.

ItaliŽ startte vanavond in Hannover als de torenhoge favoriet, al was het natuurlijk de vraag wat voor invloed het fraudeschandaal in de Italiaanse competitie op de ploeg zou hebben. Zambrotta en Gattuso ontbraken door blessures. Wel in de basis startte Francesco Totti, al is hij nog steeds niet helemaal hersteld van een enkelbreuk. Het Italiaanse spitsenkoppel werd gevormd door Toni en Gilardino. Ook bij Ghana stonden enkele bekende namen in het veld. De meest in het oog springende is die van MickaŽl Essien, middenvelder van Chelsea. Ook PSV’er Addo en oud-speler van Vitesse Amoah stonden in de basiself.

De wedstrijd begon rommelig, met balverlies aan beide kanten. In de eerste tien minuten dook ItaliŽ al wel enkele keren gevaarlijk op voor het doel van Ghana, waar Kingston zich geen al te betrouwbare doelman toonde. De Ghanezen leken echter geenszins bang voor ItaliŽ en voetbalden dapper mee. De eerste grote kans was voor ItaliŽ, maar Toni kon vrij voor Kingston net niet bij de bal. Gilardino kon vlak hierna ook niet scoren.

ItaliŽ trachtte de wedstrijd vervolgens te controleren, maar slaagde hier maar ten dele in. Bij balverlies van de Italianen kwam Ghana er enkele kerel razendsnel en gevaarlijk uit. De pogingen van onder meer Essien, Appiah en Papoe misten echter de kracht en richting om de Italiaanse keeper Buffon te verschalken. Aan de andere kant had een schitterende poeier van de hardwerkende Toni een beter lot verdiend; zijn poging vanaf de zestienmeter spatte echter uiteen op de lat. Een slappe omhaal van diezelfde Toni en een verre vrije trap van Totti konden worden gered door Kingston.

Het wachten was op het Italiaanse doelpunt, en dat kwam er dan ook. In de veertigste minuut schoot Pirlo na een corner goed en hard laag in de rechterhoek: 1-0. Ghana leek van slag en begon meer overtredingen te maken. De Italianen trachtten door te drukken, maar Ghana kon, mede dankzij Kingston die goed redde op een inzet van De Rossi, zonder verdere tegengoals de rust halen.

Ghana startte de tweede helft met Illiiasu in plaats van Pappoe. Aan Italiaanse zijde werd in de rust niet gewisseld. De eerste goede kans was voor Ghana via Essien, de knal van de middenvelder werd echter knap gered door Buffon. Even later ging Pantsil hard op het been van Totti staan. De sterspeler van Italiť leek veel pijn te hebben en werd direct gewisseld. Camoranesi was zijn vervanger.

De Ghanezen bleven er regelmatig gevaarlijk uitkomen, vooral Essien was dichtbij een doelpunt. Aan de andere kant bleef Toni de gevaarlijkste man, tot scoren kwam hij echter niet. Wie dit bijna wel deed was Perrotta, die na een fout in de Ghanese verdediging kon uithalen. De middenvelder vond echter Kingston, die in de wedstrijd groeide, op zijn weg.

In de 72e minuut werd Ghana een penalty onthouden, toen De Rossi duidelijk Gyan wegduwde in het strafschopgebied. De Braziliaanse arbiter Simon wilde er echter niet van weten en wuifde het commentaar van de Ghanese spelers weg. Aan de andere kant mocht Ghana niet klagen toen Iaquinta, in de ploeg gekomen voor Gilardino, onterecht werd teruggefloten voor buitenspel, en vervolgens terwijl het spel al stil lag hard werd neergehaald door Kuffour. Een overtreding waar eigenlijk rood voor had moeten worden gegeven.

In de 83e minuut volgde Iaquinta’s wraak. Na een slappe terugspeelbal van uitgerekend Kuffour kon de aanvaller de bal onderscheppen, Kingston omspelen en binnenschieten: 2-0. Ondertussen was Del Piero in de ploeg gekomen voor Toni, die niet tot scoren kwam, maar wel keihard had gewerkt. Een luid applaus viel hem ten deel.


Kuffour baalt van zijn fout, die de 2-0 voor ItaliŽ opleverde

Ghana zag het niet meer zitten en raakte gefrustreerd, hetgeen uitmondde in veel harde overtredingen. De Afrikanen hadden dan ook geluk dat Simon de kaarten nog enigszins op zak hield. ItaliŽ probeerde de wedstrijd gecontroleerd uit te spelen, maar werd nog geconfronteerd met enkele kansen aan Ghanese zijde, Het bleef echter 2-0, waardoor ItaliŽ drie punten kon bijschrijven in groep E, de groep waar eerder vandaag TsjechiŽ met 3-0 won van de Verenigde Staten.


Opstellingen:

ItaliŽ: Buffon, Zaccardo, Nesta, Cannavaro, Grosso, Perrotta, Pirlo, Totti (56' Camoranesi), De Rossi, Toni (82' Del Piero), Gilardino (64' Iaquinta).

Ghana: Kingston, Pappoe (46’ Illiasu), Kuffour, Mensah, Pantsil, Essien, Appiah, Muntari, Addo, Amoah (86' Pimpong), Asamoah Gyan (89' Tachie-Mensah).

Wedstrijdverloop:

ItaliŽ 2 – 0 Ghana

40’ Pirlo 1-0
83’ Iaquinta 2-0

10’ De Rossi (Ita)
41’ Muntari (Gha)
62’ Camoranesi (Ita)
65’ Asamoah Gyan (Gha)
88’ Iaquinta (Ita)

Arbiter: Simon (Bra)

Toeschouwers: 43.000

Zwemfinales van Beijing 2008 op verkeerde tijdstip

Het IOC en de Amerikaanse televisiezender NBC willen graag de zwemfinales op een ander tijdstip. De huidige tijden komen niet goed uit voor de NBC omdat deze op ongunstige tijden plaatsvinden.

Door het tijdsverschil met AziŽ kan het zijn dat veel Amerikanen hun topzwemmer Michael Phelps niet kunnen volgen. Daarom heeft de NBC gevraagd of de zwemfinales in de ochtend kunnen plaatsvinden. De Australische zwemcoach Alan Thompson zegt dat de integriteit van de sport niet te koop is en dat de prestaties niet mogen lijden onder het verplaatsen van zwemfinales.

Wisselaars verzekering zijn overwegend jong

Icoon BinnenlandsDe mensen die overstappen naar een andere zorgverzekeraar zijn overwegend jong en goed geÔnformeerd over het nieuwe zorgstelsel. De meeste van hen zijn erg tevreden over de overstap naar een andere verzekeraar.

Oudere mensen, maken ten opzichte van jongere mensen, veel gebruik van hun verzekering, maar wisselen niet graag van verzekeraar. Dit komt mede door het feit dat verzekeraars niet actief proberen ouderen te werven als klant. Dit blijkt uit een onderzoek uitgevoerd door de Vrije Universiteit van Amsterdam.

Duitser overleeft auto-ongeluk door gewicht

Icoon OpmerkelijkEen bijna tweehonderd kilogram wegende Duitser kwam erachter dat te zwaar zijn levensreddend kan zijn. Zeker toen hij werd overreden door een Volkswagen Polo en daar slechts weinig aan overhield.

De man zat op zijn fiets toen hij plotseling moest remmen en van zijn fiets viel, precies voor de Volkswagen Polo die kwam aanrijden. Een uit de kom geslagen heup, wat sneetjes en een bloedneus waren de enige verwondingen die de Duitser had toen hij onder de auto vandaan werd gehaald. "Het heeft hem zeker geholpen. Een dunner iemand had er waarschijnlijk minder goed vanaf gekomen," was de reactie van een Berlijnse politieagent.

Saint's Row krijgt datum

De game Saint's Row heeft een datum en een nieuwe trailer gekregen. Vanaf 29 augustus dit jaar zal het spel in de Amerikaanse winkels liggen. Of deze datum ook geldt voor Europe is niet helemaal duidelijk. Volgens tothegame.com staat de Europese release in de planning voor 1 september, maar dit is nog niet officieel. Op de website van Saint's Row is ook een nieuwe trailer te vinden. Klik op Game Features en dan trailers. De nieuwe trailer zal automatisch worden afgespeeld.

'Terugkeerregeling Antillianen is discriminatie'

Icoon PolitiekWanneer Nederland de plannen doorzet om Antilliaanse en Arubaanse probleemjongeren het land uit te zetten of te weigeren maken zij zich schuldig aan apartheidspolitiek. De voorzitters van de Staten van Aruba en van de Nederlandse Antillen hebben dit in een gezamenlijke verklaring van de parlementaire delegaties van de Nederlandse Antillen en Aruba aangegeven, die ze maandag in Den Haag presenteerden.

Politici van de Antillen, Aruba en Nederland behandelen deze week in Den Haag verschillende zaken, waaronder de plannen van de minister van vreemdelingen zaken en Integratie Rita Verdonk. Volgens de voorzitters van de eilanden zijn de plannen van minister Verdonk om Arubanen en Antilianen terug te sturen wanneer ze naar Nederland vertrekken zonder dat ze zicht op werk hebben of in de criminaliteit belanden in strijd met diverse nationale en internationale wetten en verdragen. "De plannen kunnen niet anders betiteld worden als invoering van bestuurlijke en strafrechtelijke verbanning. Als Nederlandse staatsburgers mogen wij niet tolereren dat onze jongeren als tweederangsburgers in Nederland worden behandeld ", schrijven voorzitter Mervin Ras van de Staten van Aruba en voorzitter Dwigno Puriel van de Staten van de Nederlandse Antillen.

Volgens statenlid Pedro Atacho zit er niets anders op dan een klacht tegen de Nederlandse Staat in te dienen en de zaak aan het Europese Hof van Justitie en andere internationale fora voor te leggen mocht Nederland het voorstel van Verdonk toch doorzetten. Atacho, oud-minister van Justitie, zegt dat Nederland internationaal gezichtsverlies zal lijden, waarbij de zaak Hirsi Ali peanuts zal zijn.

De toelatingsregeling staat niet op de agenda, maar zal volgens de parlementaire delegaties zeker ter sprake komen. Het protest van de eilanden tegen het voorstel van minister Verdonk is niet nieuw. Al eerder gaf de Arubaanse minister van Justitie Ruby Croes aan dat de plannen van Verdonk onrechtmatig zijn. De voormalige Antilliaanse premier Etienne Ys vond het in januari nog te vroeg om gerechtelijke stappen te nemen.

Nieuwe veelvraat breekt wereldrecord eten

Icoon ShockingIn de competitie van veeleters is een nieuwe ster gevonden. Een Californische man slaagde erin om 47 gegrilde boterhammen, belegd met kaas, op te eten binnen tien minuten. Dit betekende een nieuw wereldrecord. Het oude wereldrecord werd verbroken met elf boterhammen.

In mei at Joey Chestnut ook al vijftig hotdogs in een wedstrijd. Volgens velen is hij de nieuwe kampioen die de oude voedselverwerker Takery Kobayashi uit Japan moet gaan verslaan in wedstrijden veel eten. Chestnut slaagde erin om zowel de "grilled cheese" wedstrijd als het jaarlijkse "Fourth of July hot dog eating" wedstrijd op de naam te schrijven. Beide wedstrijden werden georganiseerd door de "International Federation of Competitive Eating".

Papa Messi: "Lionel is gefrustreerd"

Het 18-jarige Argentijnse supertalent Lionel Messi is niet blij dat hij afgelopen zaterdag, tijdens de WK-wedstrijd tegen Ivoorkust, op de bank moest zitten. De vader van Messi, Jorge, heeft dit maandag gezegd.

"Lionel is fit. Hij is gefrustreerd dat hij niet heeft gespeeld. Lionel is altijd blij als hij kan en mag voetballen," aldus papa Messi.

Aankomende vrijdag, in de wedstrijd tegen ServiŽ en Montenegro, zal Messi waarschijnlijk wederom plaats moeten nemen op de reservebank. Bondscoach Jose Pekerman is na de 2-1 overwinning op Ivoorkust niet van plan zijn basisopstelling te wijzigen.

Trezeguet begint op de bank

Franck Ribery start morgen in de basis bij Frankrijk in het duel tegen Zwitserland. Het talent houdt onder andere David Trezeguet op de bank.

Ribery, die speelt voor Olympique Marseille, kwam slechts driemaal uit voor Les Bleus, maar maakte in de voorbereiding een grootse indruk. ”Hij heeft het team veel te bieden met zijn frisse houding op en naast het veld. Bovendien kent hij geen enkele angst”, zei Zinedine Zidane over Ribery.

Ook Sylvain Wiltord staat morgen aan de aftrap, omdat Florent Malouda niet op tijd fit geraakte. Op papier speelt de wereldkampioen van 1998 met slechts ťťn spits: Thierry Henry. De confrontatie tegen de Zwitsers begint om 18.00 uur en vindt plaats in Stuttgart. In de kwalificatie troffen beide landen elkaar ook al en waren de uitslagen 0-0 en 1-1.

Opstelling Frankrijk:
Barthez; Sagnol, Thuram, Gallas, Abidal; Vieira, Makelele, Wiltord, Zidane, Ribery; Henry.

Lavolpe moet stoppen met roken

De FIFA heeft de bondscoach van Mexico, Ricardo Lavolpe, gevraagd of hij wil stoppen met roken. Tijdens de WK-wedstrijd tegen Iran stak hij gisteren een aantal sigaretten op.

Officieel is het niet verboden om te roken tijdens WK-duels. Maar voor het begin van het WK heeft de wereldvoetbalbond de bondscoaches gevraagd om te wachten met roken tot na de wedstrijden. In de competities van de Europese voetbalbond UEFA geldt al sinds 2004 een rookverbod.

Het is onbekend of Lavolpe op het verzoek van de FIFA ingaat.

WK 2006: Uitslag VS - TsjechiŽ

Icoon WK 2006TsjechiŽ heeft zich vanavond op het WK Voetbal kandidaat gesteld voor de titel. De Verenigde Staten kwamen er niet aan te pas in Gelsenkirchen en verloren met 3-0. Grote man was Tomas Rosickż met twee wonderschone treffers. Jan Koller opende al na vijf minuten de score op aangeven van Ajacied Zdenek Grygera.

Vlak voor rust viel Koller uit met een hamstringblessure. De spits moest met een brancard van het veld worden gehaald. TsjechiŽ blonk de rest van de wedstrijd vooral uit door goed positiespel en creŽerde nog enkele goede kansen. Amerika stichtte, op een schot op de paal na, nauwelijks gevaar. Een uitgebreid verslag van de wedstrijd lees je op de WK-site van FOK!

Eerder op de dag versloeg AustraliŽ na een eindspurt Japan: 3-1. Dag vier van het WK wordt besloten met de confrontatie tussen ItaliŽ en Ghana, evenals TsjechiŽ - VS een duel uit poule E.

Derveld weg bij Heerenveen

Verdediger Fernando Derveld verlaat SC Heerenveen al weer na ťťn seizoen. De verdediger was geen vaste basisspeler en om die reden keert hij terug naar Denemarken, waar hij eerder voor Odense BK uitkwam. Derveld heeft nu een contract getekend voor drie seizoenen bij Esbjerg IF.

In de zomer van 2005 kwam Derveld als beoogde linksback naar Heerenveen, maar hij verloor de concurrentiestrijd met Jeroen Drost. Om die reden wilde Derveld graag vertrekken, en de club uit het Abe Lenstra-stadion had daar geen bezwaar tegen.

TsjechiŽ walst over VS heen

TsjechiŽ heeft haar eerste wedstrijd op het WK gewonnen. De Verenigde Staten verloren met 3-0 van de Oost-Europeanen.

De wedstrijd begon grimmig, de Amerikanen lieten veel ruimte aan de Tsjechen. Dat leidde tot een actie van Pavel Nedved, die door Oguchi Onyewu onder de zoden wel gestopt. Hierdoor was direct de eerste gele kaart een feit. Luttele seconden later was er opnieuw actie: TsjechiŽ scoorde. Jan Koller kopte zijn land op voorsprong vanuit de voorzet van Ajacied TomŠs GalŠsek.

Na iets meer dan een kwartier beging ook Rozehnal een overtreding die geel waard was. Net als zijn Amerikaanse collega-fullback Onyewu ging hij dan ook op de bon. Het spel was al enkele minuten niet denderend meer, en de VS kwamen iets beter in de wedstrijd. Even later kreeg Zdenek Grygera een kopkans na een overtreding van zijn teamgenoot Nedved. De arbiter liet doorspelen maar de Tsjech kon de bal niet goed raken.

Dichtbij de half uur grens was het Reyna die namens de VS na een goede aanval de paal wist te raken. Petr Cech kwam net iets te kort om de bal te keren mag tot zijn opluchting bracht het houtwerk redding. Toch was het nog altijd TsjechiŽ dat sterker was, en dat werd dan ook opnieuw in een goal omgezet. TomŠs Rosickż schoot met buitenkantje rechts snoeihard binnen van een goeie twintig meter.

Toch kwam er nog een smet op de verder erg goede eerste helft van de Tsjechen. Jan Koller, maker van de eerste goal, moest per brancard van het veld. Lokvenc verving hem voor de rest van de wedstrijd - en wellicht de rest van het toernooi. De spits van Borussia Dortmund kende al een carriŤre vol blessures.

Bondscoach Bruce Arena voelde zich genoodzaakt zijn team om te gooien voor het tweede bedrijf en gooide O'Brien en Johnson in de ploeg. TsjechiŽ begon zonder wijzigingen aan de tweede helft. Na een kwartier kwamen er twee snelle gele kaarten voor Lokvenc en voor Reyna. Even later was het diezelfde Lokvenc die een grote kans kreeg voor de 3-0. Keller was echter alert en pakte de bal. Seconden daarna was TsjechiŽ alweer gevaarlijk via Poborskż.

Een kleine tien minuten later was Rosickż dicht bij de 3-0. Zijn schot spatte uiteen op de lat van het doel. Dat de talentvolle middenvelder van Arsenal in vorm is bleek een klein kwartier voor tijd, toen hij wel zijn tweede maakte. Na een goeie loopactie stiftte hij de bal over VS-doelman Keller. Vlak voor tijd kreeg de man van de wedstrijd, Rosickż, een publiekswissel van coach BrŁckner. In de slotfase wisten de VS niets terug te doen, en ook de Europeanen scoorden niet meer. TsjechiŽ wint verdiend en overtuigend met 3-0.

Opstellingen:

Verenigde Staten: Keller; Cherundolo (Johnson/46), Onyewu, Pope, Lewis; Beasley, Donovan, Reyna, Mastroeni (O'Brien/46); Convey, McBride (Wolff/77).
Bondscoach: Bruce Arena

TsjechiŽ: Cech; Grygera, Rozehnal, Ujfalusi, Jankulovski; Poborskż (PolŠk/82), GalŠsek, Rosickż (Stajner/86), Nedved, Plasil; Koller (Lokvenc/45).
Bondscoach: Karel BrŁckner

Scoreverloop:

Verenigde Staten - TsjechiŽ 0-3
5' Koller 0-1
36' Rosickż 0-2
76' Rosickż 0-3

4' Onyewu (USA)
16' Rozehnal (CZE)
59' Lokvenc (CZE)
60' Reyna (USA)
81' Rosickż (CZE)
88' Grygera (CZE)

Arbiter: Amarilla (PAR)

Toeschouwers: 52.000

Tony Hawk's Downhill Jam screenshots

Er zijn weer nieuwe screens verschenen van Tony Hawk's Downhill Jam voor de Nintendo Wii. Op de eerste screens van de skateboard game vielen de graphics erg tegen, en ze zijn niet veel vooruit gegaan.

Tony Hawk's Downhill Jam brengt geheel nieuwe gameplay in de Tony Hawk serie, de game draait niet langer om het halen van zoveel mogelijk punten met tricks, maar om zo snel mogelijk een downhill parcours af te leggen.




Jeugd kan avondklok krijgen

Icoon BinnenlandsHerriemakende jongeren zouden een avondverbod opgelegd moeten kunnen krijgen van een burgemeester, als zij dermate veel overlast veroorzaken dat het onhandelbaar wordt. Dat vindt VVD-minister Remkes van Binnenlandse Zaken. Hij onderzoekt de mogelijkheden tot een dergelijke wetgeving.

Als het aan Remkes ligt, wordt het in de nabije toekomst eveneens mogelijk rellerige jongeren een contactverbod op te leggen. Op die manier worden de zogeheten 'meelopers' gescheiden van de 'voorlopers'. Daarnaast moeten burgemeesters, aldus Remkes, de bevoegdheid krijgen jongeren naar opvoedcentra te sturen.

Deze voorstellen tot nieuwe wetgeving zijn ontsproten uit de rellen in de Amsterdamse Diamantbuurt in 2005. Door een onleefbare situatie, veroorzaakt door overlastgevende jongeren, werden buurtbewoners destijds gedwongen zich elders te vestigen.

Overigens blijkt dit idee niet nieuw te zijn. In Eindhoven en in De Baarsjes is een avondklok al eens ingesteld.

Met dank aan Mainport voor de herschreven submit.

Oranje olifanten langs de A6

Icoon OpmerkelijkZelfs kunstwerken moeten het ontgelden tijdens de massale oranje-gekte. Een aantal voetbalfans hebben het afgelopen weekeinde vier olifanten die langs de snelweg A6 liggen helemaal in het Oranje gedoopt. Het Oranjegeweld is een vijfde olifant om onverklaarbare redenen bespaard gebleven.

Rijkswaterstaat (de beheerder van het wegennet) is woedend op de daders. De schade, die naar schatting 3000 tot 4000 euro bedraagt, wil zij verhalen op de vandalen. De betonnen olifanten kleuren nu nog altijd oranje. Wanneer zij worden schoongemaakt weet rijkswaterstaat nog niet. Eerst moet een gespecialiseerd bedrijf uitzoeken waarmee de olifanten zijn bespoten.

De kunstwerken zijn sinds 1999 te bewonderen in de bocht waar de A6 zich afsplitst naar de A27 richting Utrecht. De op ware grootte nagemaakte dieren zijn ontworpen door Tom Claassens, met als doel om het saaie wegdek op te vrolijken.

Olifantjes
Oranje olifanten


Met dank aan - voor de submit.

Hiddink op de vuist met officials

Tijdens de met 3-1 gewonnen wedstrijd van AustraliŽ tegen Japan heeft bondscoach Guus Hiddink zich flink laten gelden. Nadat Japan de 0-1 had gescoord, kreeg de Nederlander het aan de stok met de vierde official, toen die hem wilde beletten de herhaling te zien op een FIFA-tv'tje.

Met fysiek geweld probeerde Hiddink zich in de dug-out van de official te wurmen, maar hij werd tegengehouden door functionarissen. "Het is belachelijk, maar iedereen krijgt de kans de herhaling te zien, behalve de coaches," aldus Hiddink.

De Nederlander wilde na afloop van de wedstrijd toegeven dat hij wat te ver ging met zijn poging om de monitor te bereiken. "Daarvoor wil ik een beetje mijn excuses aanbieden. Een beetje, niet helemaal dus."

Sluiter onderuit op Queens

Raemon Sluiter is er niet in geslaagd om zich te plaatsen voor de tweede ronde van het grastoernooi op Queens. De Nederlander ging met 6-7 en 2-6 onderuit tegen de Amerikaan Justin Gimelstob.

Ook Andre Agassi ging onderuit in de eerste ronde. De Amerikaan, die zijn rentree in het internationale tenniscircuit maakte, verloor met tweemaal 6-4 van de Brit Tim Henman.

Agassi was sinds maart, nadat hij in de derde ronde van het toernooi van Indian Wells werd uitgeschakeld, niet meer in actie gekomen. De 36-jarige routinier kampt al lange tijd met rug- en enkelproblemen en besloot het gravelseizoen te laten schieten om zich volledig op Wimbledon te richten, dat later deze maand zal worden gehouden.

FOK!radio: Radio 1-verslaggever en Bupatih

FOK!RadioVoor de mensen die meteen willen luisteren: Klik hier.

In z'n volle hevigheid is het losgebarsten: het WK voetbal in Duitsland. Dit jaar zijn er weer allerlei nieuwe initiatieven in de media om op een andere manier verslag te doen van het evenement. Radio 1 WK FM is er daar een van. Niet voor de mensen in Nederland dit keer, maar voor de supporters in Duitsland. Via lokale etherfrequenties wordt verslag gedaan van de gebeurtenissen rondom het stadion en kunnen de fans meeluisteren naar de wedstrijdverslagen. Gisteren was de vuurdoop voor het initiatief. Wij spreken met Robbert Meeder, verslaggever van Langs de Lijn (Radio 1) in Duitsland die Radio 1 WK FM heeft opgezet. FOK!radio begint om 20:00 uur.

Een beetje mensenschuw is hij wel, maar vanavond gaan we toch wat van hem horen. Modje Bupatih is nou eenmaal niet vies van een beetje aandacht en kon het toch niet laten wat voor FOK!radio te doen . Wat? Dat hoor je vanavond!

En hoe zit het met de ambities van MissHobje om als stationvoice aan de slag te gaan bij radiozender Caz!. Er zijn nieuwe ontwikkelingen, dus we gaan met haar babbelen! Verder legt Blinky weer een stelling neer waarop je kunt reageren in de uitzending en hoor je Yvonne en Nikky.

Tijdens de uitzending kun je ons bellen met vragen en opmerkingen via Skype. Voeg ons toe op met username Actionradiolive. Meer over Skype kun je hier vinden.

Kom ook vooral naar ons irc-kanaal #fokradio om vragen te stellen en mee te praten.

Meteen luisteren?
ActionRadioDat kan! FOK!Radio is te horen op het internetstation ActionRadio, waar nu al non-stop muziek te horen is.

Nieuw is de stream via AAC+. Deze nieuwe techniek zorgt ervoor dat je met lage bandbreedte toch nog goede kwaliteit kunt horen. Het enige wat je nodig hebt is een recente versie van Winamp! Ook Realplayer speelt AAC+ af. Probeer het zelf door hier te klikken.

Hieronder vind je de overige directe luisterlinks:
LQMQHQ
WinampWinamp48 kbps96 kbps128 kbps
Windows Media PlayerWindows Media Player33 kbps64 kbps128 kbps
RealPlayerRealPlayer48 kbps96 kbps128 kbps
iTunes / QuicktimeiTunes / Quicktime48 kbps96 kbps128 kbps


Zelf ook wat te melden? Bel ons dan op 084-8375761. Dan krijg je een antwoordapparaat waarop je iets kunt inspreken. Dus wil je iemand verrot schelden, een huwelijksaanzoek doen, een plaatje aanvragen, je ban bespreken of je liefde voor gr8w8 uitspreken? Bel ons dan op 084-8375761, dan laten wij het weer in de uitzending horen!

Terug luisteren?
Alle uitzendingen van FOK!radio zijn terug te luisteren. Soms als podcast, maar meestal als stream. Meer hierover kun je hier lezen.

Veel luisterplezier!

Al-Qaida in Irak benoemt opvolger Al-Zarqawi

Icoon TerrorismeDe nieuwe leider van Al-Qaeda in Irak is maandag op een website waar de groep vaker boodschappen plaatst bekend gemaakt. De opvolger van Al-Zarqawi zal Abu Hamza al-Muhajer worden. De naam Abu Hamza al-Muhajer was tot nog toe onbekend en betekent immigrant in het Arabisch. Dit kan er op wijzen dat hij misschien niet uit Irak komt.

"Al-Mujaher is een geliefde broeder met ervaring in het voeren van de heilige oorlog en beschikt over veel kennis", aldus de verklaring van Al-Qaeda op de website. Een bevestiging over de echtheid van de verklaring kon niet worden gegeven. Al-Zarqawi is woensdag bij een luchtaanval aan zijn verwondingen overleden.

Jongen (10) rijdt met broertje (6) over snelweg

Icoon OpmerkelijkIn AustraliŽ heeft de politie een erg jonge automobilist van de weg gehaald. Een 10-jarig jongetje en zijn 6-jarige broertje waren met de auto onderweg van hun huis, New South Wales, naar hun opa in Queensland. Een rit van 120 kilometer waar ze er al tachtig van op hadden zitten.

De politie werd getipt door geschrokken automobilisten. Met een snelheid van negentig kilometer per uur zagen ze het automobilistje rijden. De politie wist de twee in te halen en hen een stopteken te geven. Ze volgden doodkalm de instructies van de agenten, vertelde een politieagent tegen een plaatselijke krant. Hoe de jonge chauffeur over het dashboard heen kon kijken terwijl hij de voetpedalen bediende is een raadsel, zei een politiewoordvoerder.

De politie heeft hun grootvader gebeld om de kinderen te komen ophalen. De twee broertjes kregen alleen een waarschuwing.


Met dank aan babbelbox voor de submit.

Vijftigers trouw aan eerste partner

Icoon BinnenlandsVan alle Nederlanders boven de vijftig is driekwart nog getrouwd met zijn of haar eerste partner. Dat blijkt uit vandaag gepubliceerde cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Van de generatie mannen die ter wereld kwamen tussen 1940 en 1954 is negentig procent ooit getrouwd. Bij de vrouwen ligt dit percentage vier procent hoger.

Ongeveer vijf procent van de 50-plussers heeft zijn of haar partner verloren en twintig procent is gescheiden. Zeker 66 procent van de weduwen en gescheiden mannen is opnieuw getrouwd of woont ondertussen samen met een nieuwe partner. Bij de vrouwen is veertig procent hertrouwd of samenwonend.

Mensen die een zogenoemde tweedepartnerrelatie hebben, blijken over het algemeen nog veel kinderen te krijgen. Mannen krijgen in hun tweede huwelijk gemiddeld 2,29 kinderen. Daarvan kreeg de helft tijdens zijn eerste huwelijk twee kinderen en een kwart kreeg er drie of meer. Bij de vrouwen krijgt ongeveer een kwart ťťn kind in een tweede relatie. Het CBS concludeert dat vrouwen een rem zetten op verdere gezinsuitbreiding na een echtscheiding.

Krattentekort Heineken door tribunebouwers

Bierbrouwer Heineken heeft een tekort aan bierkratten. De kratten worden door bierdrinkende voetballiefhebbers onder meer gebruikt om tribunes te bouwen, zodat ze het WK voetbal op televisie geheel in stijl kunnen volgen. Morgen zal de bierbrouwer in de Nederlandse kranten een oproep doen om de kratten alsnog terug te brengen.

De afgelopen dagen is er door het warme weer en het WK Voetbal meer bier verkocht dan normaal. Volgens een woordvoerder van Heineken hebben veel kratten een nieuwe bestemming gekregen. In een enkel geval worden er zelfs kleine stadions van gebouwd. Dit dreigt nu voor Heineken een serieus probleem te worden: Voor een beetje tribune zijn al gauw een paar honderd kratten nodig, aldus een woordvoerder.

Met de huidige voorraad kratten zal het bedrijf nog slechts twee dagen kunnen draaien, zo meldt de woordvoerder. Volgens hem was dit probleem er niet tijdens het EK in Portugal, twee jaar terug. Toen was er wel sprake van een goede "doorstroom".


Lekker chillen op kratten

--
Meer WK-nieuws op de speciale WK-site van FOK!.

Togo-soap: Coach Pfister weer terug

Otto Pfister is weer terug als bondscoach van de Togolezen. Hij zal op de bank zitten in de wedstrijd tegen Zuid-Korea.

Vrijdag stapte Pfister op, omdat er geen akkoord bereikt werd over het uitbetalen van de premies. Toch keert de Duitser weer terug, ondanks dat hij eerder zei dat hij onvermurwbaar was. "De spelers hebben me over de streep getrokken. Ze waren woedend, omdat het Ministerie van Sportzaken ook na spoedoverleg weigerde orde op zaken te stellen. De Togolese bond heeft intussen toegezegd dat alles goed komt."

Zijn Nederlandse assistent, Piet Hamberg, zal niet terugkeren. Wat het lot is van Mawuena, is niet bekend. Nadat Pfister was opgestapt, werd de assistent tot bondscoach gepromoveerd.

Nuyens pakt derde etappe Zwitserland

Wederom geen eindsprint in de Ronde van Zwitserland. Nick Nuyens wint de derde etappe na een korte vlucht.

Vanaf Einsiedeln vertrok vandaag het peloton voor een 187,5 kilometerlange etappe naar Arlesheim. Onderweg waren enkele hellingen te verteren, maar een massasprint zou het meest gebruikelijke scenario zijn van deze etappe. Na zo'n 55 kilometers gingen Marcel Strauss en Alan Perez Lezaun ervandoor in de gebruikelijke ontsnapping van de dag.

Het duo kreeg wat ruimte van het peloton en mocht vier minuten uitlopen. Marcel Strauss liet zijn medevluchter achter op een 4e categorie helling. Zijn voorsprong liep echter ook terug en een nieuwe kopgroep was in de maak op zo'n 17 kilometer voor de eindstreep. Hierin namen deel Koldo Gil, JŲrg Jaksche, Linus Gerdemann en Nick Nuyens. Het peloton, wat flink uitgedund was in de slotfase zat het viertal op de hielen, maar kon hen nooit grijpen.

Met een lange sprint haalde Nuyens een dubbele buit binnen. Het peloton kwam met maar negen seconden achterstand over de finishstreep. Naast zijn etappe-overwinning neemt de Quickstepper ook de leiderstrui over. Morgen zal de vierde etappe met een vergelijkbaar parcours verreden worden.

Konami maakt meer details van Lunar Knights bekend

Vandaag is er meer duidelijk geworden over Lunar Knights, het nieuwe project van Kojima Productions, wat eind dit jaar uit moet komen.
De hoofdrolspelers van het spel zijn Lucian en Aaron. Waar Lucian op z'n sterkst is bij vol maanlicht, is Aaron heer en meester tijdens zonlicht, door de twee solguns waarmee hij bewapent is. Samen zullen ze ervoor moeten zorgen dat alle vampiers die het land terroriseren, uitgeroeid worden.

Lunar Knights zal van diverse typische DS features gebruik gaan maken. Op het bovenste scherm zal de tijd in real-time voorbij gaan, waardoor de beide helden op hun eigen tijdstip krachtiger zijn. Aan Lucian zul je bijvoorbeeld 's avonds veel meer hebben dan rond het middaguur.

Verder kun je de microfoonuitgang van de DS gebruiken om vijanden te bevriezen, en zal het spel ook enkele 3D elementen bevatten, waarbij je de vampieren met je stylus af moet maken.
Tenslotte zal Lunar Knights een multiplayer bevatten. Over de speelmodes of een eventuele Wi-fi mogelijkheid wilde Konami echter nog niks bekend maken.





Twee voetbalfans beboet na ontsteken fakkel

Twee Nederlandse voetbalfans zijn gisteren voor de wedstrijd van Nederland tegen ServiŽ & Montenegro beboet door de Duitse organisatie. De twee hadden een fakkel ontstoken voor de wedstrijd, wat niet toegestaan is.

Beiden fans kregen een boete van 35 euro van de organisatie en ťťn van de twee kreeg zelfs een WK-stadionverbod. Dit alles gebeurde nadat de fans een fakkel ontstaken in het Zentralstadion van Leipzig voor de wedstrijd van Oranje tegen ServiŽ en Montenegro. De supporter met het stadionverbod zal niet blij zijn met zijn straf, aangezien hij nog een ticket had voor een andere wedstrijd. Met dit ticket is het niet meer mogelijk het stadion binnen te komen. De KNVB is blij dat het rustig is gebleven met 25.000 supporters in Leipzig, op dit ene incident na.

WK 2006: Uitslag AustraliŽ - Japan

Icoon WK 2006AustraliŽ heeft zijn eerste wedstrijd op het WK weten te winnen. Japan werd in Kaiserslautern met 3-1 verslagen, dankzij drie goals in de laatste tien minuten. Lange tijd leken de Japanners, dankzij een doelpunt in de eerste helft, te gaan winnen, maar doordat Hiddink twee extra spitsen aan het einde van de tweede helft inbracht waren het toch de Aussies die feest vierden.

Een uitgebreid verslag van AustraliŽ - Japan lees je op de WK-site van FOK!.

Vanavond speelt de Verenigde Staten om 6 uur tegen TsjechiŽ en ItaliŽ om 21:00 uur tegen Ghana.

AustraliŽ verslaat Japan in eindfase

AustraliŽ heeft zijn eerste wedstrijd op het WK weten te winnen. In een gelijkopgaande wedstrijd werd Japan met 3-1 verslagen.

De eerste grote kans van de wedstrijd was voor de ploeg van Guus Hiddink, maar door goed keeperswerk van Kawaguchi bleef Japan een achterstand bespaard. In de twaalfde minuut van de wedstrijd was er een kans voor Japan maar het schot van afstand van Fukunishi ging hoog over het doel van Schwarzer.

Naarmate de eerste helft vorderde kregen beide ploegen evenveel kansen, het spel van Japan was technisch veel verzorgder maar de Aussies waren sterker. In de 23e minuut had AustraliŽ de kans op de 1-0 dankzij een eentweetje van Viduka en Bresciano, maar laatsgenoemde stuitte op doelman Kawaguchi.

In de 26e minuut kwam Japan op de 1-0 dankzij een enorme blunder van de Australische doelman Schwarzer. Nakamura schoot de bal richting het Australische doel maar Schwaarzer wist de bal niet te vangen. Even daarna was het Kewell die bijna de gelijkmaker wist te maken, maar zijn schot ging op de lat.

Na de rust gingen beide ploegen onveranderd het veld weer op. En net als in de tweede helft waren ze aan elkaar gewaagd. Japan speelde tijdelijk met 10 man nadat Tsuboi een blessure opliep in een duel met tegenstander Cahill. De blessure voor de Japanner was te ernstig, dat hij niet verder kon spelen.

Guus Hiddink probeerde alles op alles te zetten en in de 75e minuut bracht hij met Aloisi een derde spits in het veld, nadat hij al eerder schokbreker Kennedy het veld op stuurde. Lange tijd leek dat niets uit te maken, maar in de 83e minuut was het Tim Cahill, die profiteerde van een fout van doelman Kawaguchi en de 1-1 scoorde. Dat leek ook de eindstand te gaan worden, maar Tim Cahill was nog niet klaar met zijn kunstje, net voor het einde van de wedstrijd scoorde hij de 2-1. In de blessuretijd werd het feest nog groter doordat Aloisi de 3-1 scoorde.


Aloisi op weg naar zijn treffer

Opstellingen:

AustraliŽ : Schwarzer, Emerton, Neill, Moore, Chipperfield, Grella, Wilkshire, Culina, Bresciano, Viduka, Kewell.

Japan: Kawaguchi, Tsuboi, Miyamoto, Nakazawa, Komano, H.Nakata, Nakamura, Fukunishi, Alex, Takahara, Yanagisawa.

Wedstrijdverloop:

AustraliŽ 3 - 1 Japan

26’ Nakamaru 0-1
83’ Cahill 1-1
89' Cahill 2-1
90'+1Aloisi 3-1

31’ Miyamoto (Jpn)
33’ Grella (Aus)
40’ Takahara (Jpn)
58’ Moore (Aus)
68' Moniwa (Jpn)
69' Cahill (Aus)
78' Aloisi (Aus)

Arbiter: Abd El Fatah (Egy)

Toeschouwers: 46.000

Krattentekort bij Heineken

Bierbrouwer Heineken heeft een tekort aan bierkratten. De kratjes worden door bierdrinkende voetballiefhebbers gebruikt om tribunes te bouwen, zodat ze het WK voetbal op televisie geheel in stijl kunnen volgen. Morgen zal de bierbrouwer in de Nederlandse kranten een oproep doen om de kratten alsnog terug te brengen.

De afgelopen dagen is er door het warme weer en het WK voetbal meer bier verkocht dan normaal. Volgens een woordvoerder van Heineken hebben veel kratten een nieuwe bestemming gekregen. In een enkel geval worden er zelfs kleine stadions van gebouwd. Dit dreigt nu voor Heineken een serieus probleem te worden: Voor een beetje tribune zijn al gauw een paar honderd kratten nodig, aldus een woordvoerder.

Met de huidige voorraad kratten zal het bedrijf nog slechts 2 dagen kunnen draaien. Volgens de woordvoerder was dit probleem er niet tijdens het EK in Portugal, twee jaar terug. Toen was er wel sprake van een goede 'doorstroom'.


Een voorbeeld van oneigenlijk gebruik van bierkratjes

Opendagen luchtmacht

Elk jaar houden verschillende onderdelen van het leger opendagen. De marine, de landmacht en de luchtmacht. Nu heb ik niet zoveel met de eerste twee, maar de luchtmacht is altijd wel aardig om naartoe te gaan. Vooral de vliegshows zijn een echte aanrader.

Dit jaar is de opendag in Leeuwarden. 16 en 17 juni is iedereen welkom om naar de Red Arrows, etc te komen kijken. Aanwezig zullen zijn:
ASAS de Portugal (Alpha Jet)
2Excel aviation (Extra 300 LP)
Blue Angels (Boeing F/A-18A Hornet)
Lockheed Martin KC-130T `Fat Albertī
Hunter Flying Group (Hunter Mk.68)
Midnight Hawks (BAe Hawk Mk.51)
Patrouille de France (Alpha jet)
Patrouille Suisse (F-5E Tiger II)
Red Arrows (BAe Hawk T1 )
Royal Jordanien Falcons (Extra 300)

Uiteraard is er ook een static display met onder andere een L-39C Albatros, Piaggio Focke Wulf 149D, Supermarine Spitfire, Boeing CH-47D Chinook, Eurofighter, Mi-24V HIND en nog veel meer leuks. Sommige hiervan zullen ook vliegen. Om 08:00 kun je naar binnen en om 09:00 begint de show.

Instant Messenger voor Wii gepatenteerd

Nintendo heeft in de VS een patent (7056217) aangevraagd voor iets wat lijkt op een Instant Messenging Service. Net als met Xbox Live kunnen gamers een profiel maken met daarin onder andere je persoonlijke gegevens. Ook kunnen behaalde prestaties die in games behaald zijn worden gekoppeld aan het profiel, net zoals de achievements in de soortgelijke service van Microsoft. Met dit profiel is het mogelijk een vriendenlijst te maken en berichten te sturen naar de toegevoegde mensen. De tekst kan in ieder geval geschreven worden door middel van een toetsenpaneel op het scherm, mogelijk kunnen we zelfs een heus toetsenbord of microfoontje gebruiken. Tenslotte spreekt men zelfs over het gebruiken van een handheld bij deze nieuwe opties, het is aannemelijk dat hiermee de DS bedoeld wordt.

Pedofielenpartij wijzigt naam minimaal

Icoon BinnenlandsDe pedofielenpartij Naastenliefde, Vrijheid en Diversiteit (NVD) liet maandag weten dat het haar naam minimaal zal aanpassen. De rechter bepaalde vrijdag in een kort geding dat de partij de afkorting niet mag gebruiken omdat de naam al is vastgelegd door een beveiliging bedrijf in Haarlem. Ze kregen drie dagen om de naam te veranderen. Ondertussen is de website uit de lucht gehaald.

De voorzitter van de pedofielenpartij is het absoluut niet eens met de uitspraak van de rechter. "Ik vind het een belemmering van de democratie dat we onze naam moeten aanpassen, want wij zijn actief in een andere branche. En drie dagen is wel erg snel. Hier wordt duidelijk met twee maten gemeten." Volgens Uittenboogaard moet de nieuwe naam voor de partij nog worden doorgevoerd bij de Kamer van Koophandel. De partij zal haar nieuwe website bij dezelfde internetprovider onderbrengen als waar de belangenorganisatie voor pedofielen, Stichting Martijn, hun website heeft staan. De vorige provider van de partij wilde niet met de partij worden geassocieerd. Er moet volgens Uittenboogaard wel voor een eigen server gezorgd worden want door aanvallen op de site werd deze steeds langzamer en daar hadden ook andere klanten last van

Toen de partij liet weten dat ze zich wilden registreren bij de kiesraad zorgde dit voor veel commotie. Er is ook een poging gedaan om een demonstratie tegen de partij op touw te zetten maar door de lage opkomst is die niet doorgegaan. De partijsecretaris Norbert de Jonge deed aangifte van bedreigingen maar werd volgens hem totaal niet serieus genomen. Volgens Uittenboogaard zou hij door de politie afgeluisterd worden. De partij laat weten dat zij zich bij de Kiesraad zal registreren zodra de naamswijziging is doorgevoerd. "We hopen dat er vanaf nu meer aandacht komt voor al onze standpunten. Zo willen we bijvoorbeeld geen basisscholen op religieuze grondslag. Ook willen we dat kleine winkeltjes minder belasting betalen dan grote bedrijven", aldus Uittenboogaard. De stichting die banden heeft met de belangenvereniging voor pedofielen Martijn, wil ook seks met kinderen vanaf twaalf jaar en kinderporno legaliseren.

Keane beŽindigt voetbalcarriŤre

Roy 'The Mean Man' Keane zet een punt achter zijn zestienjarige voetbalcarriťre bij onder andere Nottingham Forest, Manchester United en Celtic. De Ier doet dit op medisch advies. Sinds zijn periode bij Celtic leed de 34-jarige middenvelder geruime tijd al aan een knieblessure.

"Ik kreeg een medisch advies van mijn arts en de clubarts van Celtic en zag dat mijn enige optie was om te stoppen met voetbal", aldus Keane. De Ier begon zijn carriŤre bij Nottingham Forest waar hij drie jaar speelde voordat hij voor 3,7 miljoen pond overging naar Manchester United. In de twaalf jaar bij de club uit Manchester werd hij bekend als het hart van Man Utd en haalde grote prijzen binnen. Met Manchester wist Keane maar liefst zes keer de Premier League, vier maal de FA Cup en eenmaal de Champions League en de Intercontinental Cup te winnen. Het hoogtepunt van zijn loopbaan was in het jaar 1999 toen de Engelse club de Premier League, de FA Cup, de Intercontinental Cup en de Champions League won. Vorig jaar ging de Ier na een ruzie met coach Alex Ferguson naar Celtic waarmee hij nog een afscheidswedstrijd speelde op Old Trafford voor al zijn fans bij Man Utd.

Nieuwe Map en speelmode voor Battlefield 2?

Op het forum van de Zweedse Battlefield 2 site BF2.se is een post opgedoken over een eventuele nieuwe map en speelmode voor de online shooter. De post gaat vergezeld met een screen waaruit duidelijk moet worden dat de map wordt getest.

De nieuwe map heet dus Road to Jalalabad. De nieuwe speelmode heeft de alleszeggende naam infantryonly. Het zijn echter allemaal speculaties, dus of en wanneer dit Łberhaupt uitkomt is niet bekend.

Sterke daling internetverkeer door Oranje

Icoon WK 2006De eerste wedstrijd van het Nederlands elftal op het WK, heeft voor een sterke daling gezorgd in het internetverkeer.

Tussen 14.00 en 17.00 uur gistermiddag was er een sterke daling te zien, aldus internetknooppunt AMS-IX in een verklaring. Los van de wedstrijd, speelt ook het erg mooie weer een rol. "Na de wedstrijd was er een piek te zien en vervolgens ging menigeen van het mooie weer genieten. Op dagen met tropische temperaturen zijn er beduidend minder surfers online", aldus Cara Mascini van AMS-IX.

"Deze daling bewijst dat Nederland massaal wegtrekt van de computer om het WK te volgen, initiatieven als online de wedstrijd zien ten spijt".

Sterke daling internetverkeer door WK

De eerste wedstrijd van het Nederlands elftal op het WK, heeft voor een sterke daling gezorgd in het internetverkeer.

Tussen 14.00 en 17.00 uur gistermiddag was er een sterke daling te zien, aldus internetknooppunt AMS-IX in een verklaring. Los van de wedstrijd, speelt ook het erg mooie weer een rol. "Na de wedstrijd was er een piek te zien en vervolgens ging menigeen van het mooie weer genieten. Op dagen met tropische temperaturen zijn er beduidend minder surfers online", aldus Cara Mascini van AMS-IX.

"Deze daling bewijst dat Nederland massaal wegtrekt van de computer om het WK te volgen, initiatieven als online de wedstrijd zien ten spijt".

Voorbeschouwing Dag 4

Vandaag staan ons andermaal boeiende confrontaties te wachten. Het hoofdmenu bestaat uit poule E duels, maar de dag begint met AustraliŽ – Japan, een affiche uit groep F.

Voor Guus Hiddink en zijn Socceroos is het meteen erop of eronder tegen Japan in het Fritz Walter Stadion. Met duels tegen BraziliŽ en KroatiŽ voor de boeg lijkt alleen een zege de hoop op de knock-outfase levend te houden. AustraliŽ kende een redelijke voorbereiding, waarin het onder andere Nederland wist te bedwingen. Bovendien kan de ploeg in volle oorlogssterkte beginnen aan zijn vierde WK-duel aller tijden. Tijdens de laatste acht (!) wereldbekers ontbrak AustraliŽ. Ook Japan is betrekkelijk onervaren op het hoogste podium, al nemen de Aziaten al voor de derde keer achtereen deel. Bondscoach Zico heeft vooral de beschikking over pocketvoetballers en de vraag is of zij zijn opgewassen tegen de spierballen van AustraliŽ. In de voorbereiding wist Japan af en toe indruk te maken met uitstekend spel.

’s Middags maakt TsjechiŽ haar debuut op het WK. Met Slowakije haalden de Tsjechen in 1990 nog de kwartfinales en in een veel verder verleden zelfs de finale van het WK (1934, 1962). De mannen van Karel BrŁckner zijn dan veel bekender dan hun Amerikaanse opponenten, Team USA beschikt over meer routine op de mondiale. Neem Kasey Keller die zich opmaakt voor zijn vierde WK of Landon Donovan, uitgeroepen tot grootste talent van de vorige titelstrijd. Zowel Amerika als TsjechiŽ kan beschikken over een nagenoeg fitte selectie. Beide teams zullen na een matige voorbereiding meteen hun visitekaartje willen afgeven, temeer vanwege de zwaarte van de groep. Naast poule C lijkt deze groep (met ItaliŽ en Ghana) ook de status van grupo de la muerte te mogen claimen.

ItaliŽ en Ghana treffen elkaar ’s avonds in Hannover. Marcello Lippi laat nog altijd in het ongewisse met welke elf namen hij aan de aftrap verschijnt. Zelfs vrijdag orkestreerde hij nog een oefenduel tegen een jeugdteam om van zijn twijfels te worden verlost. ItaliŽ heeft dan ook wat te goed te maken: na de wereldtitel van 1982 viel het doek steevast op een uiterst schlemielige manier. In ieder geval kan de drievoudig eindwinnaar beschikken over Alessandro Nesta, over wiens deelname onzekerheid bestond . Gennaro Gattuso en Gianluca Zambrotta ontbreken wel op het appŤl. De preparaties van Ghana verliepen in een oase van idylle in vergelijking met mededebutant Togo. Een geheel fitte groep staat tot de beschikking van Ratomir Dujkovic. Enkele gevaarlijke klanten zijn Essien, Amoah, Addo en Gyan.


En wat denkt de FOK!-sportcrew?
Een sierlijk voetballend Japan laat niets heel van het meelijwekkende AustraliŽ: 3-0.

TsjechiŽ laat zich niet net als Portugal in 2002 door Amerika verrassen. Degelijkheid vormt de basis voor een 1-0 zege voor de Tsjechen.

ItaliŽ buit het kwaliteitsverschil met Ghana uit. De Squadra noteert een 2-0 overwinning met meteen twee goals van Luca Toni.

TV-tijden maandag 12 juni

Na een lange, hete zondag, staan voor maandag opnieuw drie wedstrijden op het programma. Hier volgen alle tv-uitzendingen waarin je het WK op de voet kunt volgen.

zendertijdprogramma
Sport1.107:00-08:30WK gisteren
Eurosport08:30-09:00World Cup Show
Nederland 209:10-10:00Wedstrijd gisteren (hh)
Nederland 210:10-11:00Wedstrijd gisteren (hh)
Nederland 211:10-12:00Studio Sportzomer
Eurosport11:15-11:45World Cup Show
Sport1.113:00-14:30WK gisteren
ZDF14:05-15:00WM-Studio
Nederland 214:20-14:30The Art of Football from A-Z
Nederland 214:30-14:50Voorbeschouwing AustraliŽ-Japan
Nederland 214:50-16:55AustraliŽ-Japan (live)
ZDF15:00-17:00AustraliŽ-Japan (live)
Sport1.115:00-17:45AustraliŽ-Japan (live)
Nederland 216:55-17:00Nabeschouwing AustraliŽ-Japan
ZDF17:00-18:00WM-Studio
Nederland 217:35-17:50Voorbeschouwing VS-TsjechiŽ
BBC 117:45-20:00VS-TsjechiŽ (live)
Nederland 217:50-19:55VS-TsjechiŽ (live)
ZDF18:00-20:15VS-TsjechiŽ (live)
Sport1.118:00-20:45VS-TsjechiŽ (live)
Nederland 219:55-20:05Nabeschouwing VS-TsjechiŽ
Nederland 220:05-20:35WK Journaal
Eurosport20:15-20:45World Cup Show
ZDF20:15-21:00WM-Studio
BBC 120:30-23:10ItaliŽ-Ghana (live)
Nederland 220:35-20:50Voorbeschouwing ItaliŽ-Ghana
Nederland 220:50-22:55ItaliŽ-Ghana (live)
Sport1.121:00-23:00ItaliŽ-Ghana (live)
ZDF21:00-23:00ItaliŽ-Ghana (live)
Nederland 222:55-23:00Nabeschouwing ItaliŽ-Ghana
ZDF23:00-23:30WM-Studio
Nederland 223:00-23:50Studio Sportzomer
Sport1.123:15-00:45WK vandaag
Eurosport23:15-23:45World Cup Show
RTL00:00-00:50Nachtjournal - WM Special
BBC 100:30-01:15World Cup Match of the Day
Eurosport01:00-01:30World Cup Show
BBC 102:45-04:25WK Voetbal
RTL03:30-04:15Nachtjournal - WM Special

Spelers halen uit naar Petkovic

Ognjen Koroman is absoluut niet te spreken over de Servische bondscoach. De aanvaller, die gisteren tijdens de wedstrijd tegen Nederland inviel, zegt dat het tactische plan van bondscoach Ilija Petkovic niet klopt.

"Ik kan de logica er niet van inzien, zo verdedigend te voetballen. Als we hadden aangevallen tegen die Nederlanders, dan waren ze te pakken geweest. Als we ook zo spelen tegen ArgentiniŽ dan kunnen we het wel vergeten," aldus Koroman tegenover persbureau Reuters.

Volgens oud PSV'er Mateja Kezman zullen er voor de tweede wedstrijd grondige veranderingen doorgevoerd moeten worden. "We liepen te zwemmen voorin. Als we niet gauw vooruit gaan spelen, dan vliegen we het toernooi uit."

Oranje begint compleet aan maandagtraining

Het Nederlands elftal is maandagochtend compleet begonnen aan de training. Oranje won zondagmiddag de eerste wedstrijd op het wereldkampioenschap voetbal van ServiŽ en Montenegro (1-0). In dat duel vielen Mark van Bommel en Joris Mathijsen met lichte blessures uit, maar zij begonnen wel gewoon aan de trainingsessie.

Na de warming-up haakten beide spelers af en kregen een medische behandeling. Ook doelman Edwin van der Sar werd na een korte warming-up binnen in het stadion behandeld.

De spelers, die zondag tegen ServiŽ en Montenegro speelde, stopte vandaag veertig minuten eerder met trainen. De anderen werkten wel een volledige oefensessie af.

Nintendo Monopoly foto's

Enige tijd geleden werd al aangekondigd dat er een Nintendo Monopoly gemaakt werd. Het spel zal vanaf juli voor 39.95 Amerikaanse Dollar te koop zijn en zal voorlopig enkel in de Verenigde Staten verschijnen.

Op enkele nieuwe foto's die zijn verschenen zie je de verschillende pionnen in close-up. De standaard Monopoly figuren zijn vervangen door onder andere een NES controller en een Donkey Kong vat. Daarnaast zijn natuurlijk alle standaard vakjes geheel in Nintendo stijl, zo zul je geen gewone straten meer kopen, maar verschillende Nintendo figuren, waarbij Mario in de huid van de kalverstraat kruipt.





FOK! Prijswinnaars week 23

Afgelopen week kon je op de Frontpage van FOK! weer kans maken op een aantal spectaculaire en leuke prijzen. Hier is het overzicht met de winnaars van afgelopen week.

Allereerst gaf FOK! drie Playboytassen van X-Toys weg. Het goede antwoord op de prijsvraag is "202835" en dit zijn de winnaars:


Fanghorn
SterkStaaltje
Visman


Ook gaven we drie keer een waardebon van 50 Euro weg van Canvassite.nl Het antwoord op de vraag moest zijn '8' en dit zijn de winnaars:


Napalm
SugarRay
petra67


Ook gaven we drie keer een prijzenpakket van Poseidon weg. Het antwoord op de vraag is: "Josh Lucas" en dit zijn de winnaars.

NewOrder
thajaxxer
Zjoep


Daarnaast gaf FOK! ook nog eens een abonnement weg op het tijdschrift Computer Idee. Het antwoord op de vraag luidde: "Desirťe" en dit is de winnaar:

crusher77


Alsof dat allemaal nog niet genoeg is, krijgen de onderstaande mensen ook nog eens een album van Arling & Cameron thuisgestuurd. Het antwoord op de vraag is "2001" en dit zijn de winnaars:


kiddyl
Aaargh!
koffercomputer
BachW
dirkyt
Remco2002
vries750
menesis
cleanwindow
dude-lange


Alle winnaars namens de hele FOK!crew gefeliciteerd! De prijzen zullen binnen enkele weken naar jullie opgestuurd worden of er wordt contact met je opgenomen. Vergeet niet deze week weer op de FOK!frontpage te kijken voor meer prijsvragen. Voor eventuele vragen kun je ons natuurlijk ook e-mailen.

Zorgen FC Utrecht om uitblijven transfer Braafheid

Pieter Buter, manager van FC Utrecht, heeft in een interview met het AD gezegd dat de club zich zorgen begint te maken om het feit dat er zich nog geen enkele club interesse heeft getoont in linkerverdediger Edson Braafheid.

"Dat baart ons zorgen. Het contract van Braafheid loopt eind komend seizoen af. Dan mag hij transfervrij weg. Omdat hij de verbintenis niet tussentijds wil verlengen, staan we open voor een potentiele koper. Een vervanger hebben we al op het oog, maar we kunnen pas zaken doen als Edson een nieuwe club heeft," aldus Buter.

Priester maakt WK-kapel

Afgelopen donderdag bouwde priester David Cain voor de opening van het wereldkampioenschap voetbal het parochiecentrum van de St Barnabas kathedraal in het Engelse Nottingham om tot een WK-kapel, compleet met vlaggen van alle deelnemende landen.

Gedurende het wereldkampioenschap voetbal kunnen fans daar komen bidden voor hun team. "Het is natuurlijk begrijpelijk dat veel mensen fel voor hun eigen land zullen juichen. Maar ik geloof dat sport, en voetbal in het bijzonder, een grote brug kan vormen in de bevordering van harmonie tussen landen, ondanks verschillen in ras, godsdienst of politiek."

De priester zei tevens dat kardinaal Hume een grote supporter van Newcastle United was, en de overleden paus Johannes Paulus II was in zijn jongere jaren fervent voetballer en keeper.

WK Watermeter

Bij een waterleidingbedrijf weten ze precies op welk tijdstip veel water gebruikt wordt. Tijdens bijzondere evenementen zie je vaak een heel grillig patroon. Bijvoorbeeld tijdens de rust van een voetbalwedstrijd op TV schiet het waterverbruik omhoog: Dan gaat iedereen tegelijk naar het toilet of wordt er nog even een vers kopje koffie of thee gezet.

Waterzuiveringsbedrijf Oasen (Gouda en omstreken) vond het een leuk idee om dit zichtbaar te maken en heeft sinds kort een grafiek met haar productie op internet gezet.

Erg leuk om te zien hoe ook gistermiddag het waterverbruik piekte tijdens de pauze van de wedstrijd tussen Nederland en ServiŽ-Montenegro.

Met dank aan MacBeth voor de submit.

Hockeyers openen WK tegen Zuid-Korea

De Nederlandse hockeyers openen het komende wereldkampioenschap in MŲnchengladbach met de wedstrijd tegen Zuid-Korea. De internationale hockeyfederatie FIH maakte maandag het speelschema bekend voor het WK dat van 6 tot 17 september plaatsvind.

Zuid-Korea wist zich afgelopen april via het WK-kwalificatietoernooi in China te plaatsen voor de eindronde om de wereldtitel. De Aziaten eindigden op de tweede plaats, nadat ze de finale verloren van Nieuw-Zeeland (1-4).

In Groep B is Nederland, naast Zuid-Korea, ingedeeld bij Zuid-Afrika, Duitsland, Engeland en India. De eerste twee teams van de twee groepen plaatsen zich voor de halve finales.

Anale Obsessie

We krijgen nogal eens wat binnen in onze submit. Leuke dingen, minder leuke dingen maar er zijn nogal wat mensen die het submitten niet helemaal begrijpen. Zo hebben we gisterenavond een link doorgekregen naar iemand die van mening is dat hij een creatief talent heeft. Ik heb het liedje braaf afgeluisterd en ben van mening dat de beste man het verschil tussen talent en anale obsessie niet helemaal kent.

Aan de natuurlijk anonieme submitter :

quote:
Talent en inspiratie is te vinden in een groot aantal mp3tjes dat je hoogstwaarschijnlijk gedownloadt hebt. Hetgeen je echter met ons probeert te delen is niet zoals jij denkt inspiratievol, maar bagger. Maar we delen je drang om het met de wereld te delen, niet omdat het mooi is. Maar omdat het zo stompzinnig is.
Met dank aan de anonieme submitter voor de submit

Van Persie uit kritiek op Robben

Na afloop van de wedstrijd gisteren tegen ServiŽ en Montenegro heeft Robin van Persie gezegd dat Arjen Robben meer oog moet hebben voor zijn teamgenoten.

"We moeten hier nog 6 wedstrijden spelen en hij kan het niet allemaal alleen doen", aldus de aanvaller van Arsenal. "Wanneer we straks tegen heel goede landen spelen krijg je misschien maar ťťn kans, dan moet je de juiste keuze maken. Arjen maakte keuzes die voor hem misschien goed zijn, maar niet voor het team." Robben kon de 1-0 scoren op aangeven van Van Persie. Na afloop van de wedstrijd vergeleek de Servische bondscoach Petkovich Robben met Ronaldinho, de ster-aanvaller van FC Barcelona en het Braziliaanse nationale team.

Wat is Dit: Opgave 30 - Ronde 1

Het doel van dit spel en de regels staan hier na te lezen.

De prijzen
Voor kwartaal 2 (dus de periode tot en met 1 juli) is X-toys zo vriendelijk geweest om een mooi prijzenpakket ter beschikking te stellen. Dit prijzenpakket bestaat uit:
A Thousand And One Nights (massage sampler)
Buzz Off Finger Vibrating Keychain (vibrerende sleutelhanger)
Erotic Dice Glow in the Dark


Naast dat X-toys.nl de prijzen ter beschikking stelt hebben zij ook een speciale aktie voor FOK!kers: Als je bij je bestelling de kortingscode 193466 invult krijg je Ä 2,50 korting bij een besteding van 25 euro of meer.

De opgave

Succes!

[GP2] Uitslag tweede race op Silverstone

Gisteren wist Lewis Hamilton een dubbele zege op het curcuit van Silverstone te behalen. Na de eerste race, was de Brit ook de snelste tijdens de tweede race. Hamilton startte vanaf de achtste plaats op de grid en wist de wedstijd met een voorsprong van negen seconden naar zich toe te trekken.

Uitslag tweede race Silverstone

#CoureurTeamTijdRonden
1L. HamiltonART-23
2F. PorteiroCampos Racing00'09"06023
3A. CarrollRacing Eng.00'10"04023
4C. PiccioneDPR00'11"02523
5G. PantanoFMS00'11"89623
6N. PiquetPiquet Sports00'12"10623
7T. GlockiSport00'15"13323
8F. FauzySuper Nova00'19"57223
9E. VisoiSport00'21"26823
10L. FilippiBCN Comp.00'22"58023
11F. PereraDAMS00'22"88823
12M. ConwayDPR00'23"77823
13A. Negr„oPiquet Sports00'24"88523
14J. VillaRacing Eng.00'29"71123
15J. LopezSuper Nova00'31"98223
16G. BruniTrident00'36"41223
17J. TahinciFMS00'54"86323
18H. YoshimotoBCN Comp.-21
19A. VallesCampos Racing-13
20N. JaniArden-5
21M. AmmermullerArden-5
22A. PrematART-2
23A. ZuberTrident-0

'EU-breed referendum over grondwet'

Icoon Europa De Oostenrijkse bondskanselier, en tevens voorzitter van de Raad van de Europese Unie, Wolfgang SchŁssel wil dat er een referendum komt in alle lidstaten van de Europese Unie over de Europese grondwet. Hij vindt dat de grondwet aangenomen moet worden als een meerderheid van de Europese burgers en een meerderheid van de EU-lidstaten voor stemt.

"Ik kan me goed voorstellen dat er tegelijkertijd een referendum komt in alle EU-lidstaten. De grondwet wordt geaccepteerd als de meerderheid van de Europese bevolking en de meerderheid van de lidstaten het goedkeurt". Hij vindt dat Nederland en Frankrijk met dit voorstel moeten komen, aangezien zij de Europese grondwet vorig jaar door middel van een referendum verworpen hebben. Ook vindt hij het niet erg als het verdrag een nieuwe naam krijgt, en dat er wijzigingen in zullen komen.

De Europese leiders zijn momenteel bezig met een Europese top. Het lijkt er op dat er geen echte conclusies genomen gaan worden, en dat de 'periode van reflectie' uitgebreid gaat worden. De lidstaten hebben dan langer de tijd om na te denken hoe ze met het probleem om willen gaan. De lidstaten lijken een oplossing te willen zoeken in de eerste helft van 2007. Dan is Duitsland voorzitter van de Raad van de EU. Duitsland is voor het invoeren van de grondwet. De uiteindelijke invoering van het nieuwe verdrag zou de tweede helft van 2008 moeten worden. Frankrijk is dan de voorzitter.

Meer dan 5 miljoen mensen keken Oranje

Icoon WK 2006Zondagmiddag hebben miljoenen Nederlanders het Nederlands elftal hun eerste wedstrijd op het WK zien winnen tegen ServiŽ en Montenegro. Hoeveel het er precies waren is echter nog niet bekend.

Later vandaag zal bekend worden hoeveel mensen in kroegen en stadions naar de wedstrijd hebben gekeken. Wel is al bekend dat 5,4 miljoen mensen thuis of bij iemand anders thuis het duel hebben gezien. Dat blijkt uit kijkcijfers van de Stichting KijkOnderzoek.

De wedstrijd Angola-Portugal (0-1) trok bijna 2,6 miljoen kijkers, Mexico-Iran werd bekeken door circa 2,2 miljoen mensen. Naar de finale van Roland Garros keken 'maar' 300.000 mensen. Die wedstrijd begon, net als Oranje, om 15:00 uur.

Meer WK-nieuws lees je op de WK-site van FOK!.

Meer dan 5 miljoen mensen keken naar Oranje

Zondagmiddag hebben miljoenen Nederlanders het Nederlands elftal hun eerste wedstrijd op het WK zien winnen tegen ServiŽ en Montenegro. Hoeveel het er precies waren is echter nog niet bekend.


Later vandaag zal bekend worden hoeveel mensen in kroegen en stadions naar de wedstrijd hebben gekeken. Wel is al bekend dat 5,4 miljoen mensen thuis of bij iemand anders thuis het duel hebben gezien. Dat blijkt uit kijkcijfers van de Stichting KijkOnderzoek.

De wedstrijd Angola-Portugal (0-1) trok bijna 2,6 miljoen kijkers, Mexico-Iran werd bekeken door circa 2,2 miljoen mensen. Naar de finale van Roland Garros keken 'maar' 300.000 mensen. Die wedstrijd begon, net als Oranje, om 15:00 uur.

Merkwaardig patent van Sony

In de archieven van het US Patent Office is een merkwaardig patent opgedoken van Sony. Zij hebben namelijk een stof ontwikkeld die door een klein elektronisch pulsje hard en zacht kan worden.

Zo zal je, als Sony deze techniek verder doorontwikkelt, een complete laptop in je broekzak kunnen steken. Ook wordt het mogelijk de controller van een console door het spel van vorm te laten veranderen, aangezien het proces slechts milliseconden inneemt. En als je klaar bent met spelen, kun je de controller opvouwen.

Voor sommigen klinkt deze techniek bekend, hij werd in Batman Begins gebruikt om de cape van de Caped Crusader in een parachute te veranderen, maar nu lijkt het werkelijkheid te worden, en zelfs beter dan in de film.



Binnenkort voor iedereen beschikbaar?

Man brengt meer geld terug dan gestolen

Icoon OpmerkelijkEen Japanse man die een postkantoor overviel en besloot zichzelf aan te geven ťn het geld terug te geven, heeft meer geld teruggegeven dan hij had gestolen. De 33-jarige man had 340.000 yen gestolen, maar bracht een envelop met 350.000 yen terug. De reden dat hij zichzelf aangaf was dat zijn vriendin het niet eens was met de overval.

Tegenover de politie verklaarde de man: "Ik deed de overval omdat ik krap bij kas zat. Ik wilde niet gearresteerd worden wanneer ik het geld terugbracht, maar na erover gesproken te hebben met mijn vriendin besloot ik dat ik het maar snel moest oplossen." De man zegt de extra 10.000 yen te hebben meegegeven omdat hij wilde aangeven spijt te hebben voor wat hij gedaan had. De politie van Tokyo is nog steeds aan het discussiŽren over wat er gebeuren moet met het extra geld.

WK brengt Van den Hoogenband in twijfel

Het WK voetbal heeft zwemmer Pieter van den Hoogenband zondag danig aan het twijfelen gebracht. Van den Hoogenband had gisteren het liefst de laatste dag van de Nederlandse kampioenschappen willen laten schieten, om de eerste WK-wedstrijd van Nederland tegen ServiŽ en Montenegro live te volgen.

"Als sportliefhebber had ik alle reden om deze dag van het NK te schrappen. Maar ik vond niet dat ik de mensen in mijn eigen zwembad in de steek kon laten. Ik heb tot de opstelling een beetje sfeer kunnen proeven. In de auto op weg naar het zwembad heb ik op de radio Jack van Gelder horen gillen. Het is in elk geval wel een mooie overwinning," aldus de olympisch kampioen.

Stringer: "PlayStation 3 centre of the living room"

Sir Howard Stringer, de eerste westerse CEO van Sony ooit, heeft in een interview met de Wall Street journal de strategie achter de PlayStation 3 uit de doeken gedaan.

De kosten voor de PS3 komen volgens hem voort uit het feit dat de PlayStation-divisie niet op de games concentreerde, maar op PlayStation als onderdeel van de huiskamer.

Stringer wil een nieuwe mentaliteit in Tokyo introduceren. Sony is van oudsher een bedrijf gebaseerd op analoge technologie, heeft met moeite het digitale tijdperk betreden, en nu wil Stringer een meer software-gerichte mentaliteit introduceren.



Sony heeft sinds men met de PS3 begonnen is flink minder projecten open staan, om op die manier zoveel mogelijk aandacht en geld in het PS3-project te stoppen, en zo te voorkomen dat Sony ten onder gaat aan de hoeveelheid projecten die allemaal geld kosten, en bovendien met elkaar wedijveren op de marketingafdeling.

Stringer heeft overigens in datzelfde interview zijn bewondering voor Bill Gates als marketeer geuit. Hij zei zelfs dat na een toespraak van Bill Gates de meesten bij Sony denken "mijn god, hij moet wel gelijk hebben."
Gates kondigde de vertraging van Vista als normaal aan, om vervolgens de vertraging van de PS3 belachelijk te maken.

'Alleen rustig mogen monniken voetbal kijken'

Icoon OpmerkelijkAan veertigduizend Boeddhistische monniken is verteld dat zij passief de wedstrijden van het WK2006 moeten kijken omdat zij anders de kans lopen om uit de religie te worden gezet. Dit maakte de vader van de monniken, Non Nget, onlangs bekend.

Non Nget zei vandaag dat de monniken de wedstrijden niet publiekelijk zouden mogen volgen. Ook schreeuwen tijdens de wedstrijden en wedden op de uitslagen mogen niet, omdat deze dingen niet bij het Boeddhisme zouden horen. "Het is vrijwel onmogelijk om te verbieden naar de wedstrijden te kijken met alle nieuwe technieken. Ze mogen daarom wel naar de wedstrijden kijken, maar rustig. Als ze veel geluid maken of juichen als ze de wedstrijd kijken, dan zullen zij hun monnikschap verliezen," aldus Non Nget.

Files gunstig voor schadeverzekeraars

Icoon FileSchadeverzekeraars vinden files op de snelwegen helemaal niet erg. "Als het stilstaat op de wegen, is er minder schade", zegt Willem Kok van verzekeraar Centraal Beheer Achmea. Exacte cijfers zijn er niet, maar dagen dat er veel files staan is het een stuk rustiger bij de verzekeraars. Er komen dan minder telefoontjes binnen van automobilisten die een ongeluk hebben gehad, dan enkele jaren geleden.

Ook opgebroken wegen leiden tot minder botsingen. Rijkswaterstaat heeft aangekondigd de komende jaren verscheidene wegen onderhanden te nemen, waardoor naar verwachting autoschadeverzekeraars dan ook minder hoeven uit te keren.

Ook op niet-snelwegen gaat het beter. "We constateren dat de aanleg van steeds meer rotondes zeer gunstig uitpakt voor beperking van de schade", aldus een woordvoerder van de Verenigde Assurantiebedrijven Nederland (VAN). Al met al zorgen de files en rotondes voor een hogere nettowinst van 3,1 miljoen euro bij de Assurantiebedrijven. "Vooral dankzij de lagere schadelast voor auto's en motoren".

De geringere schade zou tot lagere premies voor de automobilist kunnen leiden, maar Willem Kok wijst erop dat in de tariefstelling meer factoren meespelen, zoals de concurrentie tussen de verzekeraars.

Met dank aan Melch voor de submit.

Stand MLB per 13 juni

De Top van de American League East Division begint scheuren te vertonen. Met name de Yankees moesten buigen voor de Oakland Athletics, die alledrie de wedstrijden op bezoek in de Bronx wonnen.

American League
East DivisionPWLPCTL10STRK
Boston Red Sox613625.5905-5L1
New York Yankees613526.5744-6L4
Toronto Blue Jays623428.5485-5L2
Baltimore Orioles642935.4534-6L1
Tampa Bay Devil Rays632637.4135-5W2
Central DivisionPWLPCTL10STRK
Detroit Tigers634023.6355-5W2
Chicago White Sox623824.6135-5L1
Cleveland Indians623032.4844-6W1
Minnesota Twins622834.4524-6W1
Kansas City Royals611645.2623-7L2
West DivisionPWLPCTL10STRK
Texas Rangers633429.5406-4W1
Oakland Athletics633231.5088-2W4
Seattle Mariners653134.4778-2W3
Los Angeles Angels622735.4354-6L3
National League
East DivisionPWLPCTL10STRK
New York Mets623923.6297-3W5
Philadelphia Phillies633330.5246-4L1
Atlanta Braves643034.4692-8L1
Washington Nationals643034.4698-2W1
Florida Marlins602337.3836-4W2
Central DivisionPWLPCTL10STRK
St. Louis Cardinals623725.5974-6W1
Cincinnati Reds633627.5717-3L3
Houston Astros643232.5005-5W1
Milwaukee Brewers643034.4694-6L1
Chicago Cubs622636.4196-4W3
Pittsburgh Pirates642539.3915-5W3
West DivisionPWLPCTL10STRK
Los Angeles Dodgers633528.5565-5W1
Arizona Diamondbacks633429.5403-7L7
San Diego Padres633231.5084-6L2
San Francisco Giants633231.5085-5L3
Colorado Rockies623032.4843-7L1

'Fraude treinkaartjes kost miljoenen euro's'

Icoon MisdaadIn Nederland wordt er enorm veel gefraudeerd met treinkaartjes. Volgens de recherchecoŲrdinator van de spoorwegpolitie gaat om "vele miljoenen euro's". "De afgelopen anderhalf jaar hebben we een aantal zaken kunnen oplossen, maar we zien slechts een klein deel omdat de pakkans zo laag is," aldus Hans Oudshoorn.

Volgens het Algemeen Dagblad heeft de spoorwegpolitie vorig jaar ruim 230 mensen aangehouden voor het reizen met de trein terwijl het kaartje vals was. In deze groep zaten mensen die de kaartjes thuis in elkaar hebben geknutseld, maar ook professionele criminele groepen werden sporadisch gepakt. In april arresteerde de marechaussee vier mensen die grootschalig valse kaartjes verkochten op Schiphol.

Nieuwe overwinning Jack Thompson

Jack Thompson, de advocaat die een kruistocht tegen gewelddadige videogames heeft ingezet, heeft een nieuwe overwinning binnen weten te slepen. Na de staat Minnesota heeft nu Louisiana een wet aangenomen die het strafbaar maakt om een gewelddadige game aan minderjarigen te verkopen.

De wet stelt het volgende:


if an average person would consider that it appeals to the minor's morbid interest in violence; if the game depicts violence in a manner patently offensive to prevailing standards; and if it lacks serious literary, artistic, political or scientific value for minors.

Genoeg ruimte voor vrije interpretatie dus. Retailers die deze wet schenden kunnen een boete tot $2000 tegemoet zien en een gevangenisstraf van maximaal 12 maanden.

De wet is unaniem aangenomen door de Senaat van de staat Louisiana, en moet alleen nog ondertekend worden door Gouverneur Kathleen Blanco, wat zeer waarschijnlijk lijkt.

Net als in Minnesota zal de Entertainment Software Association een rechtszaak aanspannen tegen deze wet.

In New York heeft Hillary Clinton ondertussen gepleit voor een gedegen wetenschappelijk onderzoek naar de invloeden van elektronische entertainment op kinderen. Zij stelt dat de hoeveelheid media waar kinderen heden ten dage aan bloot staan ongekend is, en zij wil graag feiten en bewijs zien, voordat er ondoordachte acties ondernomen worden.

Clinton heeft een wetsvoorstel mede ontworpen, waarin de ESRB-rating (een soort kijkwijzer, maar dan in de VS) bepaalt of een persoon een game mag kopen of niet. Dit is beter te handhaven dan de wetten in Minnesota en Louisiana, aangezien er geen ruimte voor interpretatie is. Ook bij dit wetsvoorstel is de retailer verantwoordelijk.

Wat er gebeurt met meerderjarigen die een gewelddadige game kopen, en vervolgens aan een minderjarige geven, is nog onbekend.

Clinton heeft onlangs een media guide voor ouders uitgebracht, waarin uitgelegd wordt wat de ESRB-rating precies inhoudt, wat het betekent, en hoe de parental control in verschillende electronische apparaten ingeschakeld kan worden.
"Obviously parents are on the front line, but a lot of them need help," zei Clinton.

De hele hetze rond gewelddadige videogames begon met Carmageddon, maar verergerde na de tragische schietpartij op Columbine High School. Jack Thompson wees direct het spel Grand Theft Auto aan als schuldige.
Sindsdien grijpt Jack Thompson elke mogelijkheid aan om gewelddadige videogames in het nieuws te brengen, iets wat de verkoopcijfers van deze games alleen maar ten goede komt.

Waarschijnlijk werkt de methode die Hillary Clinton propageert toch beter.

'Zelfmoordenaar zou spoedig vrijkomen'

Icoon TerrorismeEťn van de gevangenen die gisteren, samen met drie medegevangenen, zelfmoord pleegde in GuantŠnamo Bay, zou zeer binnenkort worden vrijgelaten. Zo meldde de advocaat van de gedetineerde aan de BBC vandaag.

Volgens de advocaat van SaudiŽr Mani Shaman Turki Al Habardi Al Utaybi op de lijst van Amerika met gevangenen die spoedig zouden worden vrijgelaten. Op deze lijst staan nog 140 andere gevangenen. De SaudiŽr wist het alleen nog zelf niet, omdat men in Amerika nog niet wist waar Al Utaybi zou worden heengebracht nadat hij was vrijgelaten.

De SaudiŽr pleegde zelfmoord, omdat er in GuantŠnamo Bay nog steeds niet zo strikt wordt omgegaan met de regels en rechten die krijgsgevangenen en verdachten van misdrijven normaal hebben. Op dit moment zijn tientallen, van de 460 gevangenen, in hongerstaking gegaan. Volgens militaire functionarissen probeerden zeker 23 personen al minstens ťťn keer zelfmoord te plegen. Er was echter nog geen enkele gevangene overleden sinds de start van het kamp in 2002.

Evenement: Roger Waters @ Arrow Rock

Dark side of the moon 2006"The creative genius of Pink Floyd" prijkte er al maanden op de posters. Roger Waters (en volgens velen dus inderdaad het brein achter het meest succesvolle Pink Floyd) kwam eindelijk weer naar ons kikkerlandje! Arrow Rock Festival wist Waters te strikken voor zijn Dark side of the moon 2006 tour. In het polderse Lichtenvoorde speelde hij op 10 juni het volledige album Dark side of the moon aangevuld met een soort "Best of" van solo en ander Floyd werk. De belofte was dat hij ongeveer drie uur zou gaan vullen met behulp van een quadrafonisch geluidsysteem en 10 muzikanten die veelal ook bij In flesh tour betrokken waren.

Herzog kleineert Nederland

Voormalig speler van Bayern MŁnchen en het nationale team van Oostenrijk, Andreas Herzog, heeft gisteren als analyticus voor de Oostenrijkse tv Nederland met de grond gelijk gemaakt.

"Ik ben niet onder de indruk van Nederland. Het is dat ze Arjen Robben hebben. Zonder hem hadden ze niet eens van Oostenrijk gewonnen", waren de harde wooorden van Herzog.

Herzog was niet de enige die de vloer aanveegde met Oranje. Ook Mateja Kezman was niet onder de indruk van Nederland. "Nederland heeft onverdiend gewonnen. Wij hadden minimaal een gelijkspel verdiend. Ik vind dat wij goed hebben gespeeld en ben tevreden over ons vertoonde spel. Helaas kregen we op ongelukkige wijze die goal tegen. Dit is een onnodige en vervelende nederlaag."

Handschoenen in warme nacht verdacht

Domme criminelenTwee jonge autokrakers in spe uit Utrecht zijn zaterdagnacht in Maartensdijk tegen de lamp gelopen omdat ze handschoenen droegen. Een buurtbewoner vond dat wel erg opmerkelijk gezien de hoge temperaturen. Bij nadere observatie zag hij het duo ook met een zaklantaarn in auto's schijnen.

Hij rende achter de twee aan, maar die maakten zich uit de voeten. De gealarmeerde politie wist even later wel hun auto klem te rijden. In de auto lag behalve de handschoenen en de zaklamp ook nog een schroevendraaier. De twee hadden echter nog geen auto's gekraakt. De politie kon daarom niet veel meer doen doen dan het duo (17 en 19 jaar) op de bon slingeren wegens bezit van inbrekerswerktuig in de nachtelijke uren.

Liefde is...

"Die gast komt uit de Haag, en anders moet hij er gaan wonen!!" riep ik vorige week toen Nicky Hofs grijnzend in de laatste seconden 3-0 in het gezicht van Oekraine schopte, wat een wedstrijd. Ik zat niet eens met bier en borrelnootjes klaar, ik was eigenlijk nieuwsgierig naar een documentaire van de VPRO. Dat bleek al snel een boel droog geneuzel te zijn zodat ik aan het zappen sloeg. En ik bleef hangen bij de EK-finale, werd nerveus, ging op de bank heen en weer schuiven.

Lees verder

Cabaretier Bert Klunder in coma

TheaterCabaretier/regisseur/tekstschrijver Bert Klunder (49) ligt in coma. Hij werd afgelopen zaterdagavond getroffen door een hersenbloeding op het terras van theater De Vest in zijn woonplaats Alkmaar. Klunder zat daar met leden van de Vliegende Panters een voorstelling na te beschouwen, toen hij ineens bewusteloos raakte.

Met spoed werd hij overgebracht naar het ziekenhuis alwaar men een forse hersenbloeding constateerde. Klunder werd in januari ook al getroffen door een hersenbloeding. Dat gebeurde in een pauze van zijn theatervoorstelling. Hij was juist herstellende van een zware operatie.

Klunder is in de cabaretwereld een bekend figuur. Hij is onder meer de regisseur van Brigitte Kaandorp en Jeroen van Merwijk. In Kaandorps voorstelling 'Chez Marcanti' (1995) speelde hij zelf een grote rol mee, als morsige nachtclub-eigenaar. Hij is getrouwd met kleinkunstenares Mylou Frencken, bij het grote publiek vooral bekend als de barvrouw uit de succesvolle kennisquiz 'Met het mes op tafel' van Joost Prinsen.

Kleine update: Het management van Bert Klunder heeft vanochtend laten weten dat zijn toestand ''zeer kritiek'' is. De overlevingskans wordt niet groot geacht.


Bert Klunder

Feyenoord ziet af van Opdam

Feyenoord heeft voorlopig de pogingen gestaakt om Barry Opdam van AZ in te lijven. De Rotterdammers hadden hun zinnen op de centrumverdediger gezet, maar zijn geschrokken van de vraagprijs van de Alkmaarders. AZ wil tussen de vier en vijf miljoen euro ontvangen voor de 30-jarige Opdam.


Gezien de leeftijd van Opdam en de duur van zijn lopende contract (tot volgend seizoen), vinden de Rotterdammers dat te veel. Zelf had de verdediger wel interesse in een vertrek naar de Kuip.

Blessure Van Bommel valt mee

De knieblessure van Mark van Bommel blijkt mee te vallen. Gisteren werd de speler van Barcelona in de tweede helft van de wedstrijd tegen ServiŽ en Montenegro gewisseld voor Denny Landzaat, maar Van Bommel heeft weinig last van zijn knie.

Bert van Marwijk, zijn schoonvader en tevens coach van Borussia Dortmund, heeft gezegd dat hij enkel uit voorzorg werd gewisseld na een botsing met een tegenstander. Volgens Van Marwijk kan Van Bommel vrijdag gewoon spelen tegen Ivoorkust.

Iran vervangt Zare voor Navidkia

Iran heeft vlak voor de eerste wedstrijd op het WK besloten om een speler te wisselen in de selectie. Het land kreeg hiervoor toestemming van de FIFA.

De verdediger Sattar Zare bleek te geblesseerd om voor Iran uit te komen. Hij werd op het laatste moment vervangen door Moharram Navidkia. De 23-jarige speler, uitkomend voor het Iraanse Sepahan Ishafan, zag vanaf de bank hoe zijn landgenoten in de tweede helft ten onder gingen tegen Mexico (3-1).

'Vrouw Paul McCartney was een hoer'

ShowbizzHeather Mills, de vrouw waarmee ex-Beatle Paul McCartney in scheiding ligt, was in de jaren tachtig en negentig werkzaam als prostituee. Dat schreef de Britse krant News of the World gisteren. Vorige week maakte een andere Britse krant al foto's openbaar van Mills uit de tijd dat ze haar geld verdiende als model voor erotische foto's.

De 37-jarige Mills, tegenwoordig dierenactiviste, trouwde in 2002 met de ex-Beatle. Daarvoor was ze een veelgevraagd model, totdat ze bij een auto-ongeluk haar been verloor. Het echtpaar ligt in scheiding vanwege negatieve verhalen in de roddelpers. Dat was al voor de onthullingen van afgelopen weken.

Multimiljonair McCartney (63) zou niet op de hoogte zijn geweest van Mills' verleden als dame van lichte zeden. Volgens News of the World verdiende Mills als prostituee indertijd duizend Britse pond per beurt. Het zou onder meer zijn gegaan om orgies, waaraan ook andere hoeren meededen. Een van haar klanten was volgens de krant de Saudische wapenhandelaar Adnan Kashoggi.

De nieuwe onthullingen hebben waarschijnlijk invloed op de hoogte van de geldsom die Mills meekrijgt na de scheiding. Eerdere berichten hadden het over 200 miljoen dollar waarop ze meende recht te hebben. Mills en McCartney kregen in 2003 een dochtertje.

Paul McCartney en zijn aastaande ex-eega Heather Mills
Paul McCartney en aanstaande ex-eega Heather Mills

Onlangs uitgelekte 'seksfoto's' staan op de website van The Sun


Met dank aan static voor de submit.

Didulica te duur voor AZ

Nadat al eerder bleek dat de Brazilaanse sluitpost Bruno Fernandes (Atletico Mineiro) financieel niet haalbaar was voor AZ, is ook doelman Joey Didulica te duur voor de Alkmaarders.

De goalie van Austria Wien zou in het nieuwe Kooimeer Plaza tweede doelman worden achter Henk Timmer. Nu de overgang van de Kroaat is afgeketst, gaat technisch directeur Marcel Brands alsnog de mogelijkheden onderzoeken om Fernandes naar Nederland te halen.

Albers :"Goed gevoel na Silverstone"


Christijan Albers verliet zondag met een goed gevoel het circuit van Silverstone. De Nederlander eindigde tijdens de Grand Prix van Engeland als vijftiende, ruim voor teamgenoot Tiago Monteiro.

Waar Albers vooral erg blij mee was, was de kleine achterstand op de Red Bull van Christian Klien (veertiende). De Nederlander eindigde nog geen dertien seconden achter de Oostenrijker. "We zitten dichterbij de middenmoot. We hadden een kans om met Red Bull en de andere auto's te vechten." aldus Albers.

Alleen de slechte start was een minpuntje. Dat kwam doordat Albers een probleem had met de koppeling toen de lichten op groen sprongen. "Daardoor werd ik door iedereen gepasseerd. Gelukkig kon ik vrij snel die twee Super Aguri's inhalen. Ik hoop dat we in Montreal weer competitief zijn."

CD: Excelsior Recordings presents: Everything After All


Ja..., Jezus, Hades, Allah, Visnu, Jeff Tweedy of een andere god naar keuze, waar begin je als je iets gaat schrijven over Everything After All? Wellicht moet ik beginnen bij de uitleg dat dit album een verzamelaar is van bandjes op het Nederlandse Excelsior Recordings label. Niet geheel toevallig, want ze bestaan 10 jaar, ter ere waarvan ze onlangs een feestje in Tivoli vierden.

WK voetbal

Vanavond speelt ItaliŽ tegen Ghana.

De man waarop we vanavond zeker moeten letten bij het nemen van de vrije trappen is Andrea Pirlo van AC Milan, de nummer 21 van het Italiaanse team. Pirlo is een echte vrije trap-specialist, die ook voortdurend aan zijn techniek blijft schaven.

De kunst van het vrije trappen nemen heeft hij geleerd door Michel Platini goed te bestuderen en door met Roberto Baggio te trainen. Zijn handelsmerk was tot voor kort nog het schot met de binnenkant van de rechtervoet, waardoor de bal een fraaie draaiing meekrijgt.

De laatste twee seizoenen oefent hij ook met een techniek die hij afgekeken heeft van Juninho: De bal vliegt rechtdoor zonder spin maar valt naar beneden.

Het levert bijzondere fraaie beelden op: Andrea Pirlo compilatie.

Rankings: Federer, Mauresmo aan kop

Roland Garros leverde verrassend weinig wijzigingen op in de bovenste contreien van de ATP-ranking. De complete top zes bleef intact. Bij de vrouwen boekte Justine Henin-Hardenne terreinwinst.

Zijn nederlaag tegen Rafael Nadal in de finale van Garros ten spijt, breidt Roger Federer zijn voorsprong op de Spaanse gravelkoning uit. Ivan Ljubicic pakte veel punten door zijn halve finaleplaats, maar de Kroaat schiet net tekort om David Nalbandian van plaats drie te wippen. Nieuw bij de eerste tien is Mario Ancic na zijn knappe kwartfinalestek in Parijs. Beste Nederlander is Raemon Sluiter die liefst 26 plekken omhoog schoot na zijn derde ronde en weer deel uitmaakt van de mondiale top honderd.

Amelie Mauresmo is nog altijd primus bij de vrouwen, ondanks haar vroege uitschakeling op Garros. Kim Clijsters verzuimde te profiteren, maar kan bij een goed grasseizoen de nummer ťťn positie heroveren. Dankzij haar derde triomf in Parijs steeg Justine Henin-Hardenne van de vijfde naar de derde plek. Svetlana Kuznetsova gaat van tien naar zes. MichaŽlla Krajicek blijft uiteraard de hoogstgeplaatste landgenote met een 49e positie.


Stand ATP-ranking:

Positie:Naam:Land:Punten:
1 (1)R. FedererZWI7035
2 (2)R. NadalSPA4545
3 (3)D. NalbandianARG3360
4 (4)I. LjubicicKRO3055
5 (5)A. RoddickUSA2380
6 (6)N. DavydenkoRUS2195
7 (8)J. BlakeUSA1945
8 (7)T. RobredoSPA1920
9 (12)M. AncicKRO1885
10 (10)G. GaudioARG1745
92 (118)R. SluiterNED437
100 (111)M. van GemerdenNED404
215 (190)P. WesselsNED176

Stand WTA-ranking:

Positie:Naam:Land:Punten:
1 (1)A. MauresmoFRA3306
2 (2)K. ClijstersBEL3266
3 (5)J. Henin-HardenneBEL2408
4 (4)M. SharapovaRUS2345
5 (3)N. PetrovaRUS2308
6 (10)S. KuznetsovaRUS2107
7 (7)L. DavenportUSA2080
8 (8)E. DementievaRUS1956
9 (6)M. PierceFRA1810
10 (9)P. SchnyderZWI1753
49 (45)M. KrajicekNED443.75
170 (145)E. TamaŽlaNED164.50

Rooney misschien al tegen Trinidad

Bondscoach Sven-GŲran Eriksson van Engeland sluit niet uit dat Wayne Rooney donderdag al zijn WK-debuut zal vieren.

Sinds donderdag is Rooney weer volop in training. Een dag eerder toonde een scan aan dat zijn gebroken middenvoetsbeentje was geheeld. Eriksson hoopt dat Rooney aanstaande donderdag tegen Trinidad en Tobago inzetbaar is: ”Zoals altijd ben ik optimistisch”, liet de oefenmeester weten. ”We zullen het dag per dag moeten bekijken.”

Een optreden van Rooney zal een grote razernij doen ontlokken bij Manchester United manager Alex Ferguson, die het liefste ziet dat Rooney in de groepsfase veilig de bank warm houdt om eventueel pas in de knock-outfase te worden ingezet. Engeland wist zaterdag haar openingswedstrijd tegen Paraguay met 1-0 te winnen.

Campagne tegen 'strijken' borsten

In Kameroen is een campagne van start gegaan om het 'strijken' van de borsten bij meisjes tegen te gaan. Dit traditionele gebruik is bedoeld om voortijdige borstvorming bij jonge meisjes te voorkomen. ''De praktijk bestaat er in de borsten te masseren met hevig verwarmde voorwerpen, met de bedoeling ze te laten verdwijnen'', zo staat in een rapport over deze kwestie. Als slogan gebruikt de campagne de kreet: ''Borsten zijn een geschenk van God. Laat ze natuurlijk groeien.''

Naar schatting wordt het borstenstrijken toegepast bij 25% van de meisjes in Kameroen. In sommige provincies loopt dat op tot 50%. De ''zeer pijnlijke massages'' worden uitgevoerd met verhitte poken, kokosnootschelpen en stenen. De behandeling wordt dagen na elkaar uitgevoerd, en soms opgevolgd door de borsten in te pakken in elastische stof.

Reden voor het 'strijken' is dat ouders willen voorkomen dat hun net puberende dochters te veel aandacht van mannen krijgen. Het effect is wisselend; soms werkt het, soms niet en soms groeien de borsten juist harder. De gevolgen kunnen echter zeer ernstig zijn: infecties, cystes, kanker en verstoring van de melkproductie.

Met dank aan LSDsmurf voor de submit.

Ivoorkust verwerkt verlies

Ivoorkust heeft gisteren met 9-0 een oefenwedstrijd tegen de amateurs van Sportfreunde Troisdorf gewonnen. Bondscoach Henri Michel liet vooral zijn B-keus opdraven.

Amper 24 uur na de nederlaag (1-2) tegen ArgentiniŽ werkte Ivoorkust dus aan het zelfvertrouwen. Van het basisteam van de WK-opener maakte alleen Bonaventure Kalou zijn opwachting. Les Elťphants bereikten bij rust al een score van 7-0, om na het intermezzo gas terug te nemen. Arouna Konť mocht zich vier maal laten bejubelen als doelpuntenmaker.

Portugal koestert de punten


De 1-0 overwinning op Angola heeft niet tot een hosannastemming geleid in het Portugese kamp.

Matchwinnaar Pauleta omarmt de zege, maar beseft dat het spel voor verbetering vatbaar is: ”Het belangrijkste is dat we de drie punten hebben gepakt tegen een Angola dat goed heeft gespeeld. Maar we zullen nog beter moeten spelen, dat is voor iedereen wel duidelijk.” Ook Luis Figo ligt niet wakker van de matige vertoning: ”We hadden beter kunnen en moeten spelen, maar zijn tevreden met het resultaat. Of we nu met 1-0 of 5-0 winnen, de drie punten zijn binnen. Na de rust zette Angola ons meer onder druk met zijn snelheid. Maar wij hadden ook meer kunnen scoren.”

Bondscoach Luiz Felipe Scolari, die zijn achtste achtereenvolgende WK-zege bijschreef, was blij met de vroege openingstreffer: ”Die vroege goal heeft rust in onze ploeg gebracht. We hebben nog een vijftal kansen gehad, maar konden ze niet benutten. Na de rust kregen we het op het middenveld moeilijk. Het was een lastige wedstrijd, maar dat hadden we wel verwacht.”

Luis GonÁalves, de Angolese pendant van Scolari, toonde zich content met het WK-debuut van Angola: ”Ik denk dat Portugal verdiend gewonnen heeft. Maar ik vind ook dat we niet slecht gespeeld hebben. We hebben het de Portugezen toch moeilijk gemaakt en ze hebben enkele zwakke punten. Mexico wordt een lastige tegenstander. Het is zeker favoriet, maar we gaan in die wedstrijd niet voor onze goal liggen.”

Van Barneveld winnaar UK Open

Raymond van Barneveld heeft zijn eerste grote titel bij de PDC gewonnen. The Man schreef zondagavond de UK Open op zijn naam. Op weg naar de finale rekende Barney in een thriller af met Phil Taylor.

In de eindstrijd had Van Barneveld nauwelijks moeite met Barrie Bates: 13-7. Bates wurmde zich via onder andere Scholten in de eindstrijd, maar schoot tekort om het Barney lastig te maken. ”Ik kan het niet geloven”, zei Van Barneveld. ”Dit is een groots toernooi om op je erelijst te hebben. Je moet steeds geconcentreerd blijven met al die wedstrijden.”

Van Barneveld boekte zijn mooiste overwinning in de kwartfinale. In een klassieker delfde titelverdediger Phil Taylor het onderspit: 11-10. Het was een heroÔsche zege, want The Power leidde met 6-2. Van Barneveld kwam terug tot 8-7 en sleepte er even later alsnog een beslissende leg uit. Daarin miste Taylor liefst drie keer een matchdart op dubbel 20, waarna de Hagenaar het karwei afmaakte met een 97 checkout.

Opmerking over burka valt slecht

De politie heeft zaterdag in Den Haag een 24-jarige man aangehouden wegens mishandeling en bedreiging. Het incident vond plaats in de Coevordenstraat, nadat het slachtoffer zich denigrerend zou hebben uitgelaten over de burka van de echtgenote van de verdachte.

Volgens de verdachte maakte het slachtoffer kwetsende opmerkingen over het islamitische gewaad van zijn vrouw. Daarop sloeg hij de man en bedreigde hij hem met een mes.

Twee man vast na doodrijden baby

PolitieTwee automobilisten van 23 en 25 jaar zijn gisteren aangehouden wegens het doodrijden van een baby. Het ongeval gebeurde zaterdagmiddag in het plaatsje Creil in de Noordoostpolder. Een moeder liep daar met een kinderwagen en haar 2-jarige zoontje op straat toen er twee auto's naast elkaar stilstonden. Ze gaf haar zoontje toestemming om over te steken toen de twee wagens ineens vol gas optrokken.

In een poging haar zoontje te redden, rende de vrouw met de kinderwagen achter hem aan. Eťn van de optrekkende auto's schepte daarbij de moeder en de kinderwagen. De moeder raakte gewond; de baby, een meisje, overleed zondagnacht in het ziekenhuis.

De politie vermoedt dat de automobilisten aan het wegracen waren, maar nader onderzoek moet uitwijzen of dit daadwerkelijk het geval was.

Premier IsraŽl start rondreis door Europa

Icoon BuitenlandsEhud Olmert, de premier van IsraŽl, is begonnen aan een rondreis door Europa. Op zondag arriveerde Olmert in Londen om gesprekken te voeren met de premier van Engeland, Tony Blair. Het is de eerste rondreis van Olmert sinds hij werd verkozen in maart van dit jaar.

De premier van IsraŽl zal woensdag nog naar Frankrijk reizen om president Chirac te ontmoeten. Bij deze ontmoeting zal uiteraard ook Dominique de Villepin, de premier van Frankrijk, aanwezig zijn.

Waarschijnlijk zal Olmert vooral steun zoeken voor het plan om de grenzen tussen IsraŽl en Palestijnse gebieden eenzijdig vast te leggen. Eerder al kreeg hij voor dat plan steun van de Verenigde Staten van Amerika.

Ajax wil duidelijkheid van Davids

Ajax wil zo snel mogelijk duidelijkheid krijgen over Edgar Davids. Zal hij volgend jaar nu wel of niet Ajax versterken?

Technisch directeur Martin van Geel liet Voetbal International weten dat 'het wachten een keer ophoudt'. Al enige tijd is bij Davids bekend dat Ajax geÔnteresseerd is in hem. Nieuwe coach Henk ten Cate ziet in de 33-jarige middenvelder van Tottenham Hotspur een belangrijke ervaren kracht voor op het middenveld, maar tot op heden heeft de 74-voudig international nog geen duidelijkheid geboden over zijn beslissing.

Liefde is...

"Die gast komt uit de Haag, en anders moet hij er gaan wonen!!" riep ik vorige week toen Nicky Hofs grijnzend in de laatste seconden 3-0 in het gezicht van OekraÔne schopte, wat een wedstrijd. Ik zat niet eens met bier en borrelnootjes klaar, ik was eigenlijk nieuwsgierig naar een documentaire van de VPRO. Dat bleek al snel een boel droog geneuzel te zijn zodat ik aan het zappen sloeg. En ik bleef hangen bij de EK-finale, werd nerveus, ging op de bank heen en weer schuiven.
Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #161 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #957
special
Random Pics van de Dag #956
special
Random Pics van de Dag #955
special
Random Pics van de Dag #954
special
Random Pics van de Dag #953
©FOK.nl e.a.