Portugal koestert de punten

De 1-0 overwinning op Angola heeft niet tot een hosannastemming geleid in het Portugese kamp.

Matchwinnaar Pauleta omarmt de zege, maar beseft dat het spel voor verbetering vatbaar is: ”Het belangrijkste is dat we de drie punten hebben gepakt tegen een Angola dat goed heeft gespeeld. Maar we zullen nog beter moeten spelen, dat is voor iedereen wel duidelijk.” Ook Luis Figo ligt niet wakker van de matige vertoning: ”We hadden beter kunnen en moeten spelen, maar zijn tevreden met het resultaat. Of we nu met 1-0 of 5-0 winnen, de drie punten zijn binnen. Na de rust zette Angola ons meer onder druk met zijn snelheid. Maar wij hadden ook meer kunnen scoren.”

Bondscoach Luiz Felipe Scolari, die zijn achtste achtereenvolgende WK-zege bijschreef, was blij met de vroege openingstreffer: ”Die vroege goal heeft rust in onze ploeg gebracht. We hebben nog een vijftal kansen gehad, maar konden ze niet benutten. Na de rust kregen we het op het middenveld moeilijk. Het was een lastige wedstrijd, maar dat hadden we wel verwacht.”

Luis Gonēalves, de Angolese pendant van Scolari, toonde zich content met het WK-debuut van Angola: ”Ik denk dat Portugal verdiend gewonnen heeft. Maar ik vind ook dat we niet slecht gespeeld hebben. We hebben het de Portugezen toch moeilijk gemaakt en ze hebben enkele zwakke punten. Mexico wordt een lastige tegenstander. Het is zeker favoriet, maar we gaan in die wedstrijd niet voor onze goal liggen.”