Australië verslaat Japan in eindfase

Olga (Nuongirl)
Australië heeft zijn eerste wedstrijd op het WK weten te winnen. In een gelijkopgaande wedstrijd werd Japan met 3-1 verslagen.

De eerste grote kans van de wedstrijd was voor de ploeg van Guus Hiddink, maar door goed keeperswerk van Kawaguchi bleef Japan een achterstand bespaard. In de twaalfde minuut van de wedstrijd was er een kans voor Japan maar het schot van afstand van Fukunishi ging hoog over het doel van Schwarzer.

Naarmate de eerste helft vorderde kregen beide ploegen evenveel kansen, het spel van Japan was technisch veel verzorgder maar de Aussies waren sterker. In de 23e minuut had Australië de kans op de 1-0 dankzij een eentweetje van Viduka en Bresciano, maar laatsgenoemde stuitte op doelman Kawaguchi.

In de 26e minuut kwam Japan op de 1-0 dankzij een enorme blunder van de Australische doelman Schwarzer. Nakamura schoot de bal richting het Australische doel maar Schwaarzer wist de bal niet te vangen. Even daarna was het Kewell die bijna de gelijkmaker wist te maken, maar zijn schot ging op de lat.

Na de rust gingen beide ploegen onveranderd het veld weer op. En net als in de tweede helft waren ze aan elkaar gewaagd. Japan speelde tijdelijk met 10 man nadat Tsuboi een blessure opliep in een duel met tegenstander Cahill. De blessure voor de Japanner was te ernstig, dat hij niet verder kon spelen.

Guus Hiddink probeerde alles op alles te zetten en in de 75e minuut bracht hij met Aloisi een derde spits in het veld, nadat hij al eerder schokbreker Kennedy het veld op stuurde. Lange tijd leek dat niets uit te maken, maar in de 83e minuut was het Tim Cahill, die profiteerde van een fout van doelman Kawaguchi en de 1-1 scoorde. Dat leek ook de eindstand te gaan worden, maar Tim Cahill was nog niet klaar met zijn kunstje, net voor het einde van de wedstrijd scoorde hij de 2-1. In de blessuretijd werd het feest nog groter doordat Aloisi de 3-1 scoorde.


Aloisi op weg naar zijn treffer

Opstellingen:

Australië : Schwarzer, Emerton, Neill, Moore, Chipperfield, Grella, Wilkshire, Culina, Bresciano, Viduka, Kewell.

Japan: Kawaguchi, Tsuboi, Miyamoto, Nakazawa, Komano, H.Nakata, Nakamura, Fukunishi, Alex, Takahara, Yanagisawa.

Wedstrijdverloop:

Australië 3 - 1 Japan

26’ Nakamaru 0-1
83’ Cahill 1-1
89' Cahill 2-1
90'+1Aloisi 3-1

31’ Miyamoto (Jpn)
33’ Grella (Aus)
40’ Takahara (Jpn)
58’ Moore (Aus)
68' Moniwa (Jpn)
69' Cahill (Aus)
78' Aloisi (Aus)

Arbiter: Abd El Fatah (Egy)

Toeschouwers: 46.000