Cabaretier Bert Klunder in coma

TheaterCabaretier/regisseur/tekstschrijver Bert Klunder (49) ligt in coma. Hij werd afgelopen zaterdagavond getroffen door een hersenbloeding op het terras van theater De Vest in zijn woonplaats Alkmaar. Klunder zat daar met leden van de Vliegende Panters een voorstelling na te beschouwen, toen hij ineens bewusteloos raakte.

Met spoed werd hij overgebracht naar het ziekenhuis alwaar men een forse hersenbloeding constateerde. Klunder werd in januari ook al getroffen door een hersenbloeding. Dat gebeurde in een pauze van zijn theatervoorstelling. Hij was juist herstellende van een zware operatie.

Klunder is in de cabaretwereld een bekend figuur. Hij is onder meer de regisseur van Brigitte Kaandorp en Jeroen van Merwijk. In Kaandorps voorstelling 'Chez Marcanti' (1995) speelde hij zelf een grote rol mee, als morsige nachtclub-eigenaar. Hij is getrouwd met kleinkunstenares Mylou Frencken, bij het grote publiek vooral bekend als de barvrouw uit de succesvolle kennisquiz 'Met het mes op tafel' van Joost Prinsen.

Kleine update: Het management van Bert Klunder heeft vanochtend laten weten dat zijn toestand ''zeer kritiek'' is. De overlevingskans wordt niet groot geacht.


Bert Klunder