Stringer: "PlayStation 3 centre of the living room"

J (SocialDisorder)
Sir Howard Stringer, de eerste westerse CEO van Sony ooit, heeft in een interview met de Wall Street journal de strategie achter de PlayStation 3 uit de doeken gedaan.

De kosten voor de PS3 komen volgens hem voort uit het feit dat de PlayStation-divisie niet op de games concentreerde, maar op PlayStation als onderdeel van de huiskamer.

Stringer wil een nieuwe mentaliteit in Tokyo introduceren. Sony is van oudsher een bedrijf gebaseerd op analoge technologie, heeft met moeite het digitale tijdperk betreden, en nu wil Stringer een meer software-gerichte mentaliteit introduceren.



Sony heeft sinds men met de PS3 begonnen is flink minder projecten open staan, om op die manier zoveel mogelijk aandacht en geld in het PS3-project te stoppen, en zo te voorkomen dat Sony ten onder gaat aan de hoeveelheid projecten die allemaal geld kosten, en bovendien met elkaar wedijveren op de marketingafdeling.

Stringer heeft overigens in datzelfde interview zijn bewondering voor Bill Gates als marketeer geuit. Hij zei zelfs dat na een toespraak van Bill Gates de meesten bij Sony denken "mijn god, hij moet wel gelijk hebben."
Gates kondigde de vertraging van Vista als normaal aan, om vervolgens de vertraging van de PS3 belachelijk te maken.