Pedofielenpartij wijzigt naam minimaal

Icoon BinnenlandsDe pedofielenpartij Naastenliefde, Vrijheid en Diversiteit (NVD) liet maandag weten dat het haar naam minimaal zal aanpassen. De rechter bepaalde vrijdag in een kort geding dat de partij de afkorting niet mag gebruiken omdat de naam al is vastgelegd door een beveiliging bedrijf in Haarlem. Ze kregen drie dagen om de naam te veranderen. Ondertussen is de website uit de lucht gehaald.

De voorzitter van de pedofielenpartij is het absoluut niet eens met de uitspraak van de rechter. "Ik vind het een belemmering van de democratie dat we onze naam moeten aanpassen, want wij zijn actief in een andere branche. En drie dagen is wel erg snel. Hier wordt duidelijk met twee maten gemeten." Volgens Uittenboogaard moet de nieuwe naam voor de partij nog worden doorgevoerd bij de Kamer van Koophandel. De partij zal haar nieuwe website bij dezelfde internetprovider onderbrengen als waar de belangenorganisatie voor pedofielen, Stichting Martijn, hun website heeft staan. De vorige provider van de partij wilde niet met de partij worden geassocieerd. Er moet volgens Uittenboogaard wel voor een eigen server gezorgd worden want door aanvallen op de site werd deze steeds langzamer en daar hadden ook andere klanten last van

Toen de partij liet weten dat ze zich wilden registreren bij de kiesraad zorgde dit voor veel commotie. Er is ook een poging gedaan om een demonstratie tegen de partij op touw te zetten maar door de lage opkomst is die niet doorgegaan. De partijsecretaris Norbert de Jonge deed aangifte van bedreigingen maar werd volgens hem totaal niet serieus genomen. Volgens Uittenboogaard zou hij door de politie afgeluisterd worden. De partij laat weten dat zij zich bij de Kiesraad zal registreren zodra de naamswijziging is doorgevoerd. "We hopen dat er vanaf nu meer aandacht komt voor al onze standpunten. Zo willen we bijvoorbeeld geen basisscholen op religieuze grondslag. Ook willen we dat kleine winkeltjes minder belasting betalen dan grote bedrijven", aldus Uittenboogaard. De stichting die banden heeft met de belangenvereniging voor pedofielen Martijn, wil ook seks met kinderen vanaf twaalf jaar en kinderporno legaliseren.