Nuyens pakt derde etappe Zwitserland

Pieter (Falco)
Wederom geen eindsprint in de Ronde van Zwitserland. Nick Nuyens wint de derde etappe na een korte vlucht.

Vanaf Einsiedeln vertrok vandaag het peloton voor een 187,5 kilometerlange etappe naar Arlesheim. Onderweg waren enkele hellingen te verteren, maar een massasprint zou het meest gebruikelijke scenario zijn van deze etappe. Na zo'n 55 kilometers gingen Marcel Strauss en Alan Perez Lezaun ervandoor in de gebruikelijke ontsnapping van de dag.

Het duo kreeg wat ruimte van het peloton en mocht vier minuten uitlopen. Marcel Strauss liet zijn medevluchter achter op een 4e categorie helling. Zijn voorsprong liep echter ook terug en een nieuwe kopgroep was in de maak op zo'n 17 kilometer voor de eindstreep. Hierin namen deel Koldo Gil, Jörg Jaksche, Linus Gerdemann en Nick Nuyens. Het peloton, wat flink uitgedund was in de slotfase zat het viertal op de hielen, maar kon hen nooit grijpen.

Met een lange sprint haalde Nuyens een dubbele buit binnen. Het peloton kwam met maar negen seconden achterstand over de finishstreep. Naast zijn etappe-overwinning neemt de Quickstepper ook de leiderstrui over. Morgen zal de vierde etappe met een vergelijkbaar parcours verreden worden.