FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 19 mei 2006

Drie launchtitels PS3 uitgesteld

In een interview met Computer and Videogames heeft David Reeves van Sony verteld dat drie launchtitels van de PS3 de launch niet gaan halen en pas in 2007 zullen uitkomen. Het zou gaan om Heavenly Sword, Formula One en MotorStorm.

Reeves vertelde verder ook dat ze de launch zien als een langere tijd na de lancering van de console zelf. Door games te leveren bij of vlak na de launch zoals Singstar wil Sony zich ook richten op de 'social gamer'. Singstar zal verschijnen voor Kerstmis. De EyeToy zal pas in 2007 verschijnen en wel voor maart dat jaar.

Welke games er dan precies tijdens de launch van de console zullen verschijnen is nog niet bekend. Reeves wist wel te vertellen dat in ieder geval Resistance: Fall of Man aanwezig zal zijn. De CEO van Sony Computer Entertainment Kazuo Hirai heeft verteld dat er minimaal 15 launchgames zullen zijn, maar welke dit zijn is dus nog onbekend.

David Reeves is ervan overtuigd dat het merk PlayStation sterk genoeg is om zelfs de PS3 te verkopen zonder launchgames: "We have built up a certain brand equity over time since the launch of PlayStation in 1995 and PS2 in 2000 that the first five million are going to buy it, whatever it is, even it didn't have games."

[upd] 'Iran wil joden- en christenbadge'

Iraanse presidentHet Iraanse parlement heeft deze week een wet aangenomen die het joden, christenen en andere niet-moslims verplicht om een badge of ander herkenningsteken te dragen om ze van de moslims te onderscheiden. De wet moet nog aangenomen worden door Ali Khamenei, de hoogste leider van het land, maar gezien zijn conservatief-islamitische denkbeelden, zal dat er waarschijnlijk wel van komen. Dat melden de Canadese kranten en verschillende Joodse sites. De betrouwbaarheid van het bericht staat overigens ter discussie.

Als de wet aangenomen wordt, worden moslims geacht om 'standaard islamitische kleding' te dragen. De ongeveer 25 duizend joden worden verplicht om een lang, geel stuk stof aan de voorkant van hun kleding te naaien en christenen moeten een rode badge dragen. Ook in kledingvoorschriften voor andere religieuze groepen is voorzien.

De wet zat al twee jaar in de Iraanse koker, maar werd weggestemd in het parlement. Het is dankzij lobbywerk van president Mahmoed Ahmadinejad dat het parlement nu alsnog met de wet ingestemd heeft. President Ahmadinejad kwam al veel vaker in het nieuws met opmerkelijke uitspraken, zoals dat de holocaust een mythe zou zijn en dat Israël van de kaart geveegd moest worden.

Rabbi Marvin Hier, deken van het Simon Wiesenthal Center in Los Angeles, reageert geschokt: "Iran komt steeds dichter bij de ideologie van de nazi's." Hij roept de wereld op te protesteren. "De wereld liet Hitler ook links liggen," zegt hij, "omdat niemand geloofde dat hij echt machtig zou worden - en iedereen had het mis." Het Simon Wiesenthal Center heeft Kofi Annan geschreven met de uitdrukkelijke oproep aan de internationale gemeenschap om druk uit te oefenen op Iran om deze wet alsnog te laten varen.

'Misverstand'
Overigens zegt Meir Javedanfar, een Midden-Oostencorrespondent die geboren is in Teheran, dat het op een misverstand berust en dat dat door bronnen in én buiten Iran bevestigd wordt. Volgens hem zou zo'n wet nooit geaccepteerd worden door het Iraanse volk. De Canadese politiek commentator Beryl Waysman zegt dat het wél waar is en dat de wet bedacht is, om te voorkomen dat moslims onrein raken door niet-moslims de hand te schudden. CNN en BBC News melden nog niks.

Update 22:50
De Australische Sunday Times meldt dat Maurice Motammed, het enige Iraanse joodse parlementslid, ontkent dat deze wet aangenomen is. Volgens hem is het een leugen die de wereld in geholpen is door mensen die hier politiek voordeel uit wilden halen. Er is wel een kledingwet aangenomen, maar die wet was bedoeld om Iraanse vrouwen zich op Iraanse en islamitische wijze te laten kleden. In de wet worden geen religieuze minderheden genoemd.

De Canadese minister-president Stephen Harper zegt dat ook hij inmiddels van de wet gehoord had. Canadese ambtenaren onderzoeken nog of het echt een misverstand is, of dat het verhaal wel degelijk op waarheid berust. Het zou hem in elk geval niet verbazen als het wel waar was, gezien het verleden van Iran, aldus de Canadese premier.

Het nieuws is inmiddels overigens als zijnde waar overgenomen door nieuwsbronnen in onder meer de Verenigde Staten en Israël.

Update 23:35
De persbureaus Novum en Associated Press melden dat het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken zijn bezorgdheid uit over de wet. Woordvoerder Sean McCormack noemt een dergelijke maatregel "verachtelijk" en maakt ook de vergelijking met het Duitsland uit de Tweede Wereldoorlog.


Een Nederlandse Jodenster uit de Tweede Wereldoorlog


Met dank aan uberbert voor de submit.

Toen MTV nog gewoon 24/7 clips uitzond...

... en geen "Cribs", "Pimp my Ride", "All Access" en andere goeddeels muziekloze programma's uitzond om z'n air time mee te vullen. De ouwe lullen en dozen onder ons weten het: die gouwe ouwe jaren '80. Kabel TV was nieuw en hip en dat gold ook voor het merendeel van de muziek, die per videoclip -ook al zo hip en nieuw- via MTV, Sky en The Music Channel over ons werden uitgestort.

Via deze site kun je die tijd nog eens fijntjes herbeleven: een gigantische collectie linkjes naar jaren '80 clips die allemaal op YouTube.com zijn verzameld.

Wevers langer bij RKC Waalwijk

RKC Waalwijk en Jurgen Wevers zijn tot overeenstemming gekomen over het openbreken en verlengen van het contract van de doelman.

De oude verbintenis van de keeper liep tot medio 2007. De nieuwe overeenkomst loopt nu door tot en met de zomer van 2009.

De 27-jarige doelman speelt inmiddels twee seizoenen voor de Brabanders, maar kreeg nog niet veel speeltijd omdat hij Rob van Dijk voor zich moet dulden.

Vroemen niet op FBK-Games

In principe zal atleet Simon Vroemen op 28 mei aanstaande niet deelnemen aan de Fanny Blankers-Koen Games in Hengelo. De houder van het Europees record op de 3000 meter steeple-chase is wegens een blessure nog niet klaar voor het evenement.

Vroemen stond op de startlijst voor de 1500 meter, maar door een blessure aan zijn linkerachillespees heeft hij de afgelopen periode aangepast moeten trainen.

"Ik heb de afgelopen twee weken alle intensieve trainingen laten schieten. Mijn algehele conditie is wel aardig, maar zonder specifieke wedstrijdvoorbereiding heb ik, zeker op de 1500 meter, weinig te zoeken. De kans is dan ook minimaal negentig procent dat ik niet loop", aldus Vroemen.

Rugnummers Nederlands elftal bekend

Bondscoach Marco van Basten heeft de rugnummers toegekend aan de 23 spelers van de Oranje-selectie. De internationals zullen met deze nummers op het komende WK actief zijn.

Doelmannen
1. Van der Sar, 22. Timmer, 23. Stekelenburg

Verdedigers
2. Jaliens, 3. Boulahrouz, 4. Mathijsen, 5. Van Bronckhorst, 12. Kromkamp, 13. Ooijer, 14. Heitinga, 15. De Cler

Middenvelders
6. Landzaat, 8. Cocu, 10. Van der Vaart, 16. Maduro, 18. Van Bommel, 20. Sneijder

Aanvallers
7. Kuyt, 9. Van Nistelrooy, 11. Robben, 17. Van Persie, 19. Vennegoor of Hesselink, 21. Babel

Salzburg strikt Matthäus en Trapattoni

Red Bull Salzburg heeft vandaag een opmerkelijke slag geslagen: de Oostenrijkse vice-kampioen presenteerde Lothar Matthäus en Giovanni Trapattoni als het nieuwe technische duo.

Matthäus en Trapattoni nemen de taken over van Kurt Jara, die het slechts één seizoen uithield in Oostenrijk. Salzburg eindigde op vier punten van Austria Wien als tweede en speelt in de voorronde van de Champions League. Matthäus zal als trainer fungeren, terwijl Trapattoni in de hoedanigheid van teamchef verantwoordelijkheid zal dragen voor het technische beleid. De Oostenrijkse club is zeer ambitieus, gesteund door de miljoenen van Red Bull.

Eigenaar en suikeroom Dietrich Mateschitz is in zijn nopjes met het fameuze tweetal: ”Trapattoni is een grootmeester in het voetbal, die in zijn loopbaan alles bereikt heeft in het voetbal maar toch het enthousiasme van een veertienjarige heeft behouden. Daarbij komt een van de beste voetballers aller tijden.” De laatste landstitel van Salzburg dateert uit 1997.

Sno vertrekt bij Feyenoord

Omdat Evander Sno niet voorkwam in de toekomstplannen van Feyenoord hebben speler en club in goed overleg besloten dat een vertrek de beste optie is.

De jonge speler werd tijdens afgelopen seizoen door de Rotterdammers aan NAC Breda verhuurd en daar kon hij wel op speelminuten rekenen. Het is echter nog niet duidelijk waar Sno zijn loopbaan zal voortzetten.

"Evander heeft nog een doorlopend contract, dus als er interesse is van andere clubs dan zullen wij in alle redelijkheid meewerken aan een overgang", aldus Feyenoord-directeur Chris Woerts.

Vrouwenpolonaise, Nederland doet niet mee

Over ruim tien jaar wordt onze parlementaire geschiedenis al bijna honderd jaar gekleurd door het algemeen kiesrecht. In 1917 was het algemeen kiesrecht een feit, mannen èn vrouwen mochten stemmen, ongeacht hun status of inkomen. Dit heeft echter nog nooit een vrouwelijke premier opgeleverd, want in Nederland is dat gewoon standaard een man. Ook in 2007 zullen de politieke partijen met premier-aspiraties geen vrouw leveren. De laatste kans hierop heeft Rita Verdonk (VVD) om zeep geholpen, al denkt ze daar zelf nog anders over.

Hoe is het toch mogelijk dat wij geen vrouwelijke eerste minister kunnen leveren terwijl we onszelf toch een geëmancipeerd volkje vinden?

Lees verder

Hamburg: Ancic verrast Davydenko

Mario Ancic heeft de halve finales bereikt van het Masterstoernooi in Hamburg. De Kroaat won verrassend van Nikolai Davydenko.

Ancic leek uitgeschakeld bij een achterstand van 5-7, 1-4, maar vocht zich bewonderenswaardig terug. Donderdag was de Kroaat al verantwoordelijk voor de uitschakeling van James Blake. Ook Fernando Verdasco en Radek Stepanek azen morgen op een finaleplaats. Verdasco speelde lange tijd een kansloze wedstrijd tegen Jose Acasuso. De Argentijn domineerde in de beginfase, maar verloor het momentum in de tiebreak van het tweede bedrijf.

Stepanek maakte een einde aan de opmars van Max Mirnyi: 7-6, 6-1. Later vanavond spelen Tommy Robredo en David Ferrer om het laatste halve finaleticket. Het Masterstoernooi van Hamburg is behoorlijk gedevalueerd door de afzeggingen van enkele topspelers. Zo gaven Roger Federer en Rafael Nadal forfait wegens vermoeidheid.

Uitslagen Kwartfinales Hamburg:
Verdasco (Spa) – Acasuso (Arg) 1-6, 7-6, 6-3
Stepanek (Tsj/15) – Mirnyi (WRu) 7-6, 6-1
Ancic (Kro/12) – Davydenko (Rus/4) 5-7, 7-6, 6-3
Ferrer (Spa/16) – Robredo (Spa/8) - later

Henk Vos nog een seizoen bij RBC

Routinier Henk Vos zal nog een seizoen bij RBC actief zijn. De 37-jarige aanvaller zal het komende seizoen op amateurbasis uitkomen voor de club uit Roosendaal.

Tijdens de winterstop van afgelopen seizoen kwam Vos over van KRC Mechelen en toonde zich nog een bruikbare kracht bij de degradant.

In het verleden kwam de spits onder andere uit voor Feyenoord, Sochaux, Standard Luik, Willem II en PSV.

PSV neemt afscheid van Thompson

Archie Thompson wordt niet ingelijfd door PSV. De landskampioen besloot de optie in het huurcontract van de Australische aanvaller niet te lichten.

Thompson speelde sinds zijn komst in de winterstop slechts twee competitieduels voor de Eindhovenaren, zonder te scoren. Naar alle waarschijnlijkheid keert de aanvaller terug naar zijn oude club Melbourne Victory. Thompson maakt deel uit van de Australische selectie voor het WK. Gedurende zestien interlands kwam de aanvaller tot liefst twintig doelpunten, waarvan dertien in één wedstrijd.

'Finse Lordi weren wegens satanisme'

ShowbizzDe Unie van Griekse wetenschapsters, de Toren van Piraeus en het Centrum voor de Coördinatie van het Hellenisme willen voorkomen dat de Finse monstergroep Lordi morgen deelneemt aan de finale van het Eurovisie Songfestival. Volgens de conservatieve Griekse organisaties maken de hardrockende Finnen zich schuldig aan satanisme. Lordi kwam gisteren met het nummer 'Hard Rock Halleluja' door de voorronde heen middels een zombie-act vol vuur en vleermuisvleugels.

De klagers hebben een verzoek om Lordi de toegang tot de finale te ontzeggen, gestuurd naar de Griekse justitie in Athene en de EBU (Europese Radio-Unie) dat het festival organiseert. Ze beschuldigen de Finnen van het ''cultiveren en vergoelijken van het satanisme en het ondermijnen van de fundamenten van de Europese en Griekse cultuur.''

Eerder was er in Finland ook al ophef over Lordi. Conservatieve christelijke Finse organisaties waren woedend toen ze zich plaatsten en eisten, tevergeefs, een verbod op deelname van de band. Dit omdat Lordi zou aanzetten tot duivelsverering.Lordi, beschuldigd van satanisme

Met dank aan ziggyziggyziggy voor de submit.

Wat is Dit: Opgave 23 - Uitslag

Deze ronde was voor jullie geen probleem. Het goede antwoord, Holle Bolle Gijs, werd reeds na anderhalf uur gegeven door JtS. Dit goede antwoord werd vervolgens door velen van jullie als zodanig herkend dus zijn er deze keer ook een hoop lifters die punten krijgen. De lifters zijn: Bafnek, queenme, blup, ABC-tje, Charrel, natedanielz, Klaasjuan, Jappr, Roolio, Finch, Morcen, Lode, Viper2k1, kloppie, the_midget, qu63, Martijnnissen, welp_38, welpje20, CittaR, bug2000, livelink, singlemetkids, level1, Magician85, Frankvbr, lolz en Nessajah.
Gefeliciteerd allemaal.

De volgende ronde van Wat is Dit begint aanstaande zondag om 12.00 uur.

De prijzen
Voor kwartaal 2 (dus de periode tot en met 1 juli) is X-toys zo vriendelijk geweest om een mooi prijzenpakket ter beschikking te stellen. Dit prijzenpakket bestaat uit:
A Thousand And One Nights (massage sampler)
Buzz Off Finger Vibrating Keychain (vibrerende sleutelhanger)
Erotic Dice Glow in the Dark


Naast dat X-toys.nl de prijzen ter beschikking stelt hebben zij ook een speciale aktie voor FOK!kers: Als je bij je bestelling de kortingscode 193466 invult krijg je € 2,50 korting bij een besteding van 25 euro of meer.

De oplossing, Holle Bolle Gijs:

Tot zondag, tot WiD!

Vrouwenpolonaise, Nederland doet niet mee

Over ruim tien jaar wordt onze parlementaire geschiedenis al bijna honderd jaar gekleurd door het algemeen kiesrecht. In 1917 was het algemeen kiesrecht een feit, mannen èn vrouwen mochten stemmen, ongeacht hun status of inkomen. Dit heeft echter nog nooit een vrouwelijke premier opgeleverd, want in Nederland is dat gewoon standaard een man. Ook in 2007 zullen de politieke partijen met premier-aspiraties geen vrouw leveren. De laatste kans hierop heeft Rita Verdonk (VVD) om zeep geholpen, al denkt ze daar zelf nog anders over.

Hoe is het toch mogelijk dat wij geen vrouwelijke eerste minister kunnen leveren terwijl we onszelf toch een geëmancipeerd volkje vinden?

Hofstadgroep bedankt de VARA

Bloemen houden van de VARABij de VARA is gisteren een prachtige bos bloemen aangeboden door twee - vrijgesproken - leden van de Hofstadgroep. Ze wilden zo hun dank betuigen voor de Zembla-uitzending die de val van Ayaan Hirsi Ali inluidde.

Vier jongens verschenen gisteren bij de VARA-receptie met een bloemetje voor de redactie van het documentaireprogramma Zembla. Op een bijgevoegd kaartje stond: ''Zembla bedankt voor de mooie uitzending over Ayaan Hirsi Ali: groetjes 'de Hofstadgroep'.'' Volgens de 19-jarige Jermaine W. was het een ideetje van Zakaria T. Beiden werden onlangs vrijgesproken in het terreurproces tegen de groep. Jermaine's broer Jason kreeg daarbij wel een fikse straf: 15 jaar cel. Volgens Jermaine wilden ze Zembla niet zozeer bedanken omdat Hirsi Ali haar Nederlanderschap verliest, maar ''omdat de waarheid over haar is gezegd.''

Naast de bloemen liet het viertal Marokkaanse koekjes en chocolade alsmede hun naam en telefoonnummer achter. De VARA-receptionistes belden in lichte paniek de politie. Deze kon echter geen strafbare feiten ontdekken. De VARA wil niet zeggen of de Zembla-redactie blij was met de ontvangen presentjes.

'Linkse kerk'
Zembla-eindredacteur Kees Driehuis heeft zich overigens vandaag in dagblad Trouw verdedigd over de documentaire 'De heilige Ayaan'. Volgens hem bevatte die wel degelijk nieuwe feiten en was het helemaal geen oude koek. Dat Zembla op suggestieve, sensatiebeluste wijze allang bekende feiten zou hebben opgedist, wijst hij absoluut ter zijde. Een uitgebreide verklaring van Driehuis staat ook online.

Gisteravond vertoonde Zembla een documentaire over 'de leugens' van Rita Verdonk, onder de titel De tien geboden van Rita Verdonk. Volgens de programmamakers, die kennelijk de kritiek voor wilden zijn, was dat ''wederom een bericht uit de linkse kerk''.

Van Nieuwstadt naar Excelsior

Excelsior heeft zich versterkt met Jos van Nieuwstadt. De voormalige jeugdinternational tekent na een succesvolle medische keuring een eenjarig contract bij de promovendus met een optie op nog een seizoen.

Van Nieuwstadt komt transfervrij over van Willem II, waarvoor hij liefst acht seizoenen uit kwam. In totaal speelde de Brabander 138 duels voor de Tricolores. De verdediger kreeg echter geen nieuw contract aangeboden in Tilburg. Excelsior versterkte zich eerder al met Robert Braber, Rudy Jansen, Theo Zwarthoed en Daniel Guijo-Velasco.

IJsselcup terug op schaatskalender

De IJsselcup keert terug op de schaatskalender. Deze vermaarde openingswedstrijd werd zes jaar niet verreden.

De laatste winnaars van de IJsselcup, in november 2000, waren Barbara de Loor en Gerard van Velde. Destijds werd de trofee betwist middels een tweekamp over 500 en 1.500 meter. Komend seizoen bestaat de IJsselcup, die op 14 oktober wordt afgewerkt, uit een ploegenachtervolging, een relatief nieuwe discipline in de schaatssport. Tijdens de Olympische Wintespelen in Turijn pakten de Nederlandse mannen een bronzen medaille op dit onderdeel.

Dagzege Garcia Quesada in Catalonië

Adolfo Garcia Quesada is de laureator van de vijfde rit in de Ronde van Catalonië. De 26-jarige Spanjaard was de beste van een tien man tellende kopgroep.

De etappe van vandaag was op papier spek voor de bek van sprinters. Een succesvolle ontsnapping behoorde echter ook tot de mogelijkheden. Precies dat gebeurde: tien coureurs mochten knokken om de dagzege. In de slotfase bleef het viertal Garcia Quesada, David Arroyo, Eladio Jimenez en David Canada over. Na een spurtje pakte Garcia Quesada de bloemen. Het is de tweede seizoenszege voor de Spanjaard van de Andalucia-Paul Versan ploeg.

Het peloton bolde op ruim een minuut van Garcia Quesada over de streep, zodat Carlos Castaño ook morgen van start mag gaan in de leiderstrui. De Kaiku-renner begint met een marge van ruim een minuut op Canada en Santiago Botero aan het beslissende weekend.

Uitslag 5e etappe:

#CoureurPloegTijd
1.A. Garcia Quesada (Spa)AND3:52.44
2.David Arroyo (SPA)CDIz.t.
3.Eladio Jimenez (Spa)COMz.t.
4.David Canada (Spa)SAUz.t.
5.Mikel Astarloza (Spa)AGR0.21

Algemeen klassement:

#CoureurPloegTijd
1.Carlos Castaño (Spa)KAI18:26.31
2.David Canada (Spa)SAU1.16
3.Santiago Botero (Col)PHO1.18
4.Christophe Moreau (Fra)CA1.24
5.Ryder Hesjedal (Can)PHO1.51

Info en screens uit 1701

Anno 1701 is het logische vervolg op anno 1503 en 1602. Net als in de vorige delen is het de bedoeling dat je nieuwe werelden ontdekt en koloniseert. Daarbij moet je alle zeilen bijtrekken, zowel letterlijk met je bootjes als figuurlijk met economie, handel, diplomatie en eventueel oorlog. De belangrijskte features aldus Sunflowers, de developers:


* Maximum interaction with the gaming enviroment through numerous details such as the cheers or protests of the population in the village center, lovingly animated portraits with audio, and the ability to negotiate and engage in diplomacy with foreign peoples
* Extremely detailed, lifelike graphics, unprecedented effects and breathtaking realism permeate flora and fauna, village life and even natural disasters such as hurricanes, volcano eruptions and earthquakes
* A unique information mode and stunningly simple, clearly structured user interface give even beginners an ideal point of entry to the game
* More than 100 sub-quests are integrated dynamically into the game.
* Players can choose whether or not to accept them. Successful completion brings suitable rewards
* Clandestine diplomacy involving special operations such as sabotage, espionage and demagoguery opens up intelligent, strategic options to proceed
* A multiplayer mode supports up to four players over a LAN or the Internet. Cooperative play is also possible
* Winning conditions can be freely configured for single and multiplayers in the continuous game

Het lijkt erop dat Sunflowers weinig af gaat wijken van de bekende formule. Maar als de game net zo goed wordt als zijn voorganger zal Sunflowers dat wel worden vergeven. De graphics zien er goed uit, ondanks/dankzij de cartoony sfeer die alles uitademt. Aan het eind van dit jaar moet de game in de winkels liggen.Vout op oorlogsmonument

"Een beetje dom", zo noemt Willem de Jonge zijn fout bij het graveren van een oorlogsmonument in Soest. De natuursteenexpert liet zijn machine het niet bestaande woord 'herinering' (moet met dubbel n) graveren, waardoor er een spelfout op de gedenksteen kwam te staan.

"Het is heel vervelend, maar niet rampzalig. Ik ga het herstellen (...) Ik zit 31 jaar in het vak en soms gebeurt dit. Van de honderd stenen sluipt er bij twee, drie een foutje in. Het is heel gek, maar je kijkt eroverheen", aldus De Jonge. Opmerkelijk is het feit dat de steen, ter nagedachtenis aan de slachtoffers in Nederlands-Indië tijdens de Tweede Wereldoorlog, juist bij De Jonge was gebracht om een andere fout te herstellen. De Huizenaar moest namelijk 1942 veranderen in 1941; het jaartal waarin de Japanse bezetting begon.

De steen werd vlak voor jongstleden 4 mei teruggeplaatst op het Verzetsplein in Soest. In eerste instantie viel niemand de fout echter op. Ook de opdrachtgever, de gemeente Soest, had er overheen gekeken. Een buurtbewoner moest de fout aan het licht stellen. "Je leest er makkelijk overheen", aldus ambtenaar Edwin Kluvers. "Ook met dodenherdenking zijn er honderden langsgelopen, en de reacties zijn op de vingers van één hand te tellen."

De Jonge zal de tekst weg slijpen en opnieuw graveren. "De steen wordt iets dunner", zo zegt hij. De Gooise expert restaureerde onlangs ook een ander oorlogsmonument in Soest, waarvan vandalen het hoofd hadden afgehakt.


De bewuste gedenksteen

Balkenende heeft geen voorkeur voor VVD

Jan Peter Balkenende Premier Jan Peter Balkenende heeft geen voorkeur voor het doorregeren met de VVD. Hij wil zijn handen vrij hebben. "Ik heb in het verleden de PvdA niet uitgesloten. Het beste is voor het CDA te gaan, voor het eigen verhaal, en daar wil me ook voor inzetten", aldus de premier.

Maar Balkenende wil wel dat de volgende coalitie "hetzelfde typische beleid" uitvoert als het huidige kabinet. "Het beleid van gezonde overheidsfinanciën, versterking van de economische structuur, verhoging van participatie op de arbeidsmarkt en nieuwe solidariteit, dat type beleid moet absoluut worden voortgezet", zegt Balkenende. Hij voelt niets voor het voorstel van PvdA-leider Wouter Bos om ouderen mee te laten betalen aan de AOW. Balkenende wil het probleem van de vergrijzing oplossen door meer vrouwen, allochtonen en mensen tussen vijftig en zestig jaar aan het werk te krijgen.

Balkenende wijst erop dat Mark Rutte en Rita Verdonk, de kandidaat-lijsttrekkers van de VVD, evenmin de PvdA als regeringspartner uitsluiten. In de verkiezingen van 2003 gingen CDA en VVD wel samen door de verkiezingsstrijd, maar werden er ook geen partijen uitgesloten.

Hoge Taliban-leider Dadullah mogelijk opgepakt

Icoon TerrorismeIn het zuiden van Afghanistan is de hoge Taliban-leider Mullah Dadullah mogelijk opgepakt. Dadullah, die op één been door het leven gaat, wordt beschouwd als de hoofdverantwoordelijke voor alle Taliban-acties in het oosten en zuidoosten van het land.

Bronnen hebben bevestigd dat het inderdaad om de prominente Taliban-leider zou gaan. Zowel het Amerikaanse leger als de Afghaanse autoriteiten kunnen echter nog niet bevestigen dat de strijder die afgelopen woensdag opgepakt is in de provincie Kandahar daadwerkelijk Dadullah is. Momenteel ligt de man zwaargewond en bewusteloos in het ziekenhuis.

In december zei Dadullah in een telefonisch interview met de Associated Press (AP) dat zeker 200 Taliban-strijders klaarstonden om aanslagen te plegen op buitenlandse troepen. In datzelfde interview sloot hij enige vorm van onderhandelingen met de regering van president Hamid Karzai uit.


Mullah Dadullah

Oudste Nederlander overleden

Icoon BinnenlandsIn haar woonplaats Bunnik is vanmorgen vroeg de oudste inwoner van Nederland in haar slaap overleden. Alexandrine van Donkelaar-Vink is 111 jaar geworden. De gezondheid van Alexandrine Donkelaar-Vink ging de laatste weken snel achteruit. "Vier weken geleden viel ze met haar hoofd tegen een muur. Daarna is het kaarsje langzaam uitgegaan", aldus haar enige nog levende zoon Jacobus (76). Sinds het overlijden van de 115-jarige Hendrikje van Andel-Schipper in augustus vorig jaar was Van Donkelaar de oudste Nederlander.

Alexandrine van Donkelaar-Vink werd geboren op 31 januari 1895 in Vlaardingerambacht en verdiende de kost als kostuumnaaister. In 1917 trouwde ze met haar man Koos van Donkelaar, die in 1951 overleed. Samen hadden ze twee dochters en twee zoons. De laatste jaren verbleef ze in het zorgcentrum Bunninchem in Bunnik. Van Donkelaar was doof en bijna blind. "Ze wilde graag overlijden. Dat is nu gebeurd, gelukkig zonder pijn", meldde haar zoon vandaag.

Opvolgster
Onduidelijk is vooralsnog wie nu de oudste Nederlander is. Volgens de Sociale Verzekeringsbank (SVB) is een 109-jarige Indische vrouw uit Zoetermeer nu de oudste Nederlander. Volgens de gemeente Zoetermeer beschikt de vrouw echter niet over de juiste geboortepapieren en zou in werkelijkheid jonger zijn. Als dit klopt dan is de 108-jarige mevrouw Jansen-Anker uit Middelburg de oudste inwoner van Nederland. De oudste man van Nederland is een 106-jarige Haarlemmer. Hij wil echter anoniem blijven.


Alexandrine van Donkelaar-Vink is 111 jaar geworden.

FOK!ster Toeps in 1/2 finale Student of the Year

Voor de vierde keer heeft Studenten.net de 'Student of the Year' verkiezing georganiseerd. Inmiddels zijn we bij de halve finales aanbeland, waarbij zes mannen en vrouwen om een plek in de finale strijden. FOK! is verheugd te melden dat één van degenen die zo ver zijn gekomen FOK!ster Toeps is!

De 'Student of the Year' verkiezing draait om de perfecte balans tussen schoonheid en intelligentie. Zo staat op de site te lezen: "Welke mannelijke én vrouwelijke student combineren als beste een leuk uiterlijk met een gezond verstand?"Via de nieuwssubmit liet de 21-jarige studente Toeps ons weten dat ze aanvankelijk helemaal niet zo serieus meedong naar een finaleplek. "Ik heb me een tijdje geleden voor de lol opgegeven, een lollig profiel ingevuld, en ineens stond ik op 15. Toen ben ik er werk van gaan maken, en heb ik iedereen gespamd, hehehe."

Waarom gaat ze ervoor? "Het lijkt me super om te winnen, aangezien ik zelf al met acteren bezig ben, en graag carrière zou willen maken in de showbizz." Stemmen op Toeps kan hier, waar je tevens haar hobby's en interesses kunt vinden. FOK! wenst haar veel succes!


Toeps c.q. Bianca de Jong

Luirink zevende aanwinst voor AZ

Wat eerder al werd verwacht is nu ook daadwerkelijk gebeurd. Gijs Luirink speelt komend seizoen voor AZ. De verdediger van FC Groningen tekent een contract voor vijf jaar bij de club uit Alkmaar.

"Met Gijs hebben we wederom een groot talent binnengehaald", aldus Marcel Brands, directeur voetbalzaken van AZ, op de website van de club. "Tevens is het een speler met een winnaarsmentaliteit die fysiek en in de lucht erg sterk is. We hebben nu met Steinsson, Jaliens en Luirink drie rechtsbenige verdedigers en met Mathijsen, Opdam en De Cler drie linksbenige, een optimaal plaatje dus."


Gijs Luirink

Het was al langer bekend dat AZ geïnteresseerd was in de 22-jarige speler. Het probleem was dat Luirink bij FC Groningen nog een doorlopend contract had. Dit betekende dat de verdediger flink wat geld zou gaan kosten. Deze week kwamen beide clubs dan toch tot een akkoord en konden de onderhandelingen met de speler worden gestart.

Luirink is de zevende nieuwe aanwinst van AZ voor komend seizoen. Joey Gudjonsson, Maarten Martens, Moussa Dembele, Simon Cziommer, Kemy Agustien en Santy Hulst gingen hem al voor.

Politie: Oranje liever niet kampioen

Icoon Politie De politie wil niet dat Nederland deze zomer wereldkampioen wordt op het WK voetbal. "Een wereldtitel voor Oranje is een worst case scenario", zegt politiecommissaris Jan Erckens. Hij voorziet grote problemen als Oranje ver komt in het kampioenschap.

"Vaak is het feest rondom de wedstrijden, maar dat kan zomaar omslaan. Door uitschakeling van het Nederlands elftal, overmatig drankgebruik of groepen buitenlandse supporters die de boel provoceren". Er lijkt in Nederland weinig aan de hand te zijn, omdat het WK in Duitsland wordt gehouden. Volgens Erckens is het niet zo eenvoudig. "Er zullen bijvoorbeeld veel supporters naar Duitsland reizen. Van de Nederlandse supporters verwacht ik weinig problemen, maar de Engelsen op doorreis kunnen problematisch zijn".

Erckens vindt het lastig zijn persoonlijke en zakelijke wensen te scheiden. "Aan de ene kant ben je blij als Oranje doorgaat, maar aan de andere kant heb je wel de zorg of je het als politie allemaal kunt klaren". Zelf zegt hij wel een "enorme voetballiefhebber" te zijn.

Horrach wint Girorit, Engels tweede

Joan Horrach heeft de twaalfde etappe van de Giro d'Italia gewonnen. De Spanjaard was de eerste van een vluchtersgroep, Addy Engels werd tweede net voor Sella die een grote sprong maakte in het klassement. Daarin bleef Basso zonder problemen leider.

De twaalfde etappe van de Giro d'Italia ging van Livorno naar Sestri Levante over 165 kilometer. Het was geen echte bergetappe, maar er moest wel geklommen worden tot iets boven de 600 meter over de Valico Guaitarola. De etappe leek op het lijf geschreven van de aanvallers.

Al na enkele kilometers was er dan ook een ontsnappingspoging van vijftien renners. Daarbij zat één Nederlander: Addy Engels. Verder zaten er een aantal klimmers bij: Belli, Beltran, Sella en Mori. De voorsprong van de vijftien groeit snel tot zeven minuten. Deze voorsprong hebben ze op veertig kilometer van de finish nog steeds. Niet veel later begon de zwaarste klim van de dag, daarop werd de kopgroep uitelkaar gereden, met name door Sella. Op de top waren er nog zes over, daar zat Engels nog knap bij.

In het peloton met de favorieten werd het commando gevoerd door de ploeg van Basso, Team CSC. Al kort na het begin van de klim bleek dat Gonchar nog niet helemaal hersteld was van de tijdrit van gisteren en een valpartij aan het begin van deze etappe, de Oekraïner hing al vroeg achterin het peloton. Toen Di Luca, Bettini en Cunego de aanval inzette moest Gonchar lossen. In eerste instantie konden er slechts een paar mee, waaronder Piepoli. Ivan Basso paniekeerde niet, zijn 'CSC-trein' bracht hem niet veel later terug. De achterstand van het peloton op de koplopers op de top, op ruim twintig kilometer van de finish, was nog bijna zes minuten.

In de afdaling probeerden Sella en Mori samen weg te komen. Ze kregen een klein gaatje, maar de achtervolgers hielden de leiders binnen handbereik. Het peloton geloofde het wel, waardoor de voorsprong nog wat toennam. Een kleine tien kilometer van de meet vielen Mori en Sella allebei in een bocht in de afdaling, ze konden verder rijden. Sella werd daardoor wel weer snel ingehaald, Mori kon nog even alleen door. Niet veel later viel Mori opnieuw in een bocht, merkwaardig genoeg viel weer Sella over hem heen. Baliani, Horrach, Engels en Belli, de vier oorspronkelijke achtervolgers, worden daardoor de vier nieuwe koplopers.

In de straten van Sestri Levante ging de Italiaan Belli alleen in de aanval, hij kreeg na enig aarzelen Baliani met zich mee. Engels en Horrach kunnen net voor de laatste kilometer weer aansluiten. Op 1100 meter kon Engels niet meer langer op de sprint, maar hij werd snel bijgehaald door Horrach die erop en erover ging. De Spanjaard werd niet meer bijgehaald, in de sprint werd Engels tweede voor Sella. Door het verschil met peloton steeg Sella in het klassement tot de vierde plaats, Belli klom tot op de vijfde plaats in het algemeen klassement. De sprint om de veertiende plaats van het peloton werd gewonnen door Bettini op 7.02 van Horrach. In dat peloton zaten alle favorieten, op Gonchar na, hij verloor bijna zeven minuten op Basso.

Uitslag twaalfde etappe Giro d'Italia

PlaatsRennerPloegTijd
1J. HorrachIlles Ballears3.55.53
2A. EngelsQuick Step0.05
3E. SellaPanariaz.t.
4F. BallianiPanariaz.t.
5M. MoriSaunier Duvalz.t.
6W. BelliSelle Italiaz.t.
7S. KraussGerolsteiner1.03
8A. OngoratoMilramz.t.
9J. LudewigT-Mobilez.t.
10M. BeltranDiscovery Channelz.t.

Klassement na twaalfde etappe Giro d'Italia

PlaatsRennerPloegTijd
1I. BassoCSC44.31.52
2J. E. GutierrezPhonak2.48
3P. SavoldelliDiscovery Channel3.26
4E. SellaPanaria4.21
5W. BelliSella Italia5.31

Ecclestone neemt het op voor Shnaider

Bernie Ecclestone heeft het opgenomen voor Midland F1-baas, Alex Shnaider. Sinds dat Shnaider het team van Eddie Jordan heeft overgenomen worden er al geruchten verspreid over een mogelijke doorverkoop. Volgens Ecclestone is Shnaider een man van weinig woorden, maar iemand die dingen doet.

"We moeten niet meer luisteren naar alle leugenaars die zeggen dat ze in gesprek zijn om het team te kopen. Toen Jordan te koop was, was Shnaider de enige die het geld op tafel legde. Als hij er niet was geweest, was het team verdwenen en hadden we vorig jaar 18 auto's op de grid gehad", aldus Ecclestone.

Ecclestone vind dat Alex Shnaider en zijn team eens met rust moeten worden gelaten. "Shnaider vertegenwoordigt een serieuze groep en een belangrijke economie, de Russische. Hij praat niet veel, maar hij doet dingen."

McLaren gaat voor flexibele achtervleugel

Na Williams, heeft McLaren aangegeven met een flexibele achtervleugel te willen rijden. Het team wil de Grand Prix van Monte Carlo als eerste gelegenheid aangrijpen om hier gebruik van te maken.

Zowel Williams als McLaren zijn van mening dat het team van Ferrari met flexibele vleugels racet. Daarbij zijn ze verbaasd dat de FIA dit toelaat. Martin Whitmarsh, directeur van McLaren, ziet in de flexibele achtervleugels een voordeel: "We moeten alle mogelijkheden gebruiken om sneller te gaan."

Officieel is het niet toegestaan om een Formule 1-auto uit te rusten met bewegende aërodynamische onderdelen. De FIA lijkt echter dit jaar deze regel niet streng uit te voeren. Tijdens de Grand Prix van Maleisië bleek dat de voorvleugel van Ferrari bewoog, maar de FIA heeft achteraf nooit ingegrepen. Hoe de FIA zal reageren, nu Williams en McLaren toegegeven hebben om zich niet aan deze regel te houden, is nog niet bekend.

Sumo Sushi Soccer (Vrijdagmiddagspel 3)

De vrijdag staat bij de meeste bekend als laatste dag van de werkweek en voor velen is deze dag een kwestie van om zien te krijgen zodat het weekend kan beginnen.

Om de vrijdag om te krijgen is dit het derde (en laatste) spel wat jullie vandaag kunnen gaan spelen. Het spel heet "Sumo Sushi Soccer" en de naam zelf geeft al aan dat het om een leuke combinatie gaat. Je gaat namelijk voetballen met sumo worstelaars en een 1 tegen 1 wedstrijdje. De scores zien we graag terug in de reacties en ook de punten die daarbij horen.

Vervalsing van OV-kaarten ontdekt

Icoon MisdaadOp Schiphol zijn vier mensen aangehouden door de Marechaussee en de Spoorwegpolitie voor het vervalsen en verkopen van honderden valse openbaarvervoerbewijzen, zo lieten beide opsporingsdiensten vrijdag weten.

Bronnen meldden dat een grote groep KLM-medewerkers afnemers waren van deze vervalste kaarten. De Marechaussee en de spoorwegpolitie wilden die betrokkenheid echter niet bevestigen. Na verder onderzoek door de Marechaussee bleek dat bij de luchtvaartmaatschappij een levendige handel bestond voor valse vervoersbewijzen. Ruim 330 mensen kochten valse exemplaren voor een fractie van de verkoopwaarde. Er zijn honderdduizenden euro's gemoeid met deze fraude.

Een conducteur van de Nederlandse Spoorwegen ontdekte de grootschalige fraude op 20 april, toen die een reizigster met een vals vervoersbewijs betrapte. De passagier bekende het valse vervoerbewijs van een tussenpersoon gekocht te hebben. Nadat beiden waren aangehouden, werd een onderzoek gestart dat leidde naar een tweede tussenpersoon en de vervalser.

De aangehouden vervalser maakte de kaarten op zijn computer na en verkocht deze via verschillende tussenpersonen. Tijdens een huiszoeking vond men computers, mobiele telefoons en materiaal om de plaatsbewijzen na te maken, die in beslag genomen werden. Volgens de onderzoekers bleek de vervalser op grote schaal via zijn computer verschillende soorten valse vervoersbewijzen te printen.

Het onderzoek naar mensen die valse OV-bewijzen bezitten gaat door, laten de Spoorwegpolitie en de Marechaussee weten. Volgens de opsporingsdiensten is zowel het verkopen als reizen met een vervalst vervoerbewijs een vorm van valsheid in geschrifte. Hierop staat een gevangenisstraf van maximaal zes jaar.

De luchtvaartmaatschappij zal passende maatregelen nemen tegen de werknemers die zich daadwerkelijk schuldig hebben gemaakt aan fraude."Afhankelijk van de aard van elk individueel vergrijp kan de straf van het bedrijf variëren van een berisping tot ontslag op staande voet. De KLM verleent alle medewerking aan het onderzoek", aldus de woordvoerder van de KLM.

Met dank aan mask en Ynske voor de submit.

DMC4 en RE5 op Tokyo Game Show?

Op de E3 waren een paar van de grote afwezigen twee games van Capcom: Devil May Cry 4 en Resident Evil 5. Ze waren niet speelbaar, maar misschien vreemder nog, er waren niet eens bewegende beelden van de games te zien.
Capcom schijnt, volgens insiders, de twee eerst speelbaar te willen maken voordat ze wat laten zien, wat waarschijnlijk wil zeggen dat tijdens de Tokyo Game Show er beelden zullen worden laten gezien, of misschien dat er zelfs een speelbare demo is. Capcom heeft (nog) geen officieel statement uitgegeven.

Onderzoek positief over in-game advertenties

Volgens onderzoeksbureau comSore Networks zijn jullie, gamers, een ideaal doelwit voor de reclame-jongens. Zo'n 50% van de internet-gebruikers leest regelmatig games-sites, dat komt neer op 76 miljoen mensen.

Er is ook onderzocht hoe gamers tegenover advertenties in games staan. De hardcore gamers zijn al gewend aan advertenties in games, en zijn dan ook sneller geneigd om artikelen te kopen die in games aangeprezen worden dan hun casual mede-gamers.

De conclusie van het onderzoek over het algemeen is dat in-game advertising de toekomst heeft en veel vaker voor zal gaan komen.

Er zijn voor dit onderzoek slechts 800 gamers ondervraagd, dus een grotere groep zal wellicht een compleet andere uitkomst bieden, maar deze statistieken zijn hoopgevend voor bedrijven als Massive (onderdeel van Microsoft), die actief zijn in dit deel van de markt.


De toekomst van CounterStrike?

The Matrix: Rayne (Vrijdagmiddagspel 2)

De vrijdag staat bij de meeste bekend als laatste dag van de werkweek en voor velen is deze dag een kwestie van om zien te krijgen zodat het weekend kan beginnen.

Om de vrijdag om te krijgen is dit het tweede spel wat jullie vandaag kunnen gaan spelen. Het spel heet "The Matrix: Rayne" en je gaat lekker wat vijanden neer maaien in matrix stijl. De scores willen we natuurlijk zien in de reacties.

Griffith (VVD) komt weer in de Kamer

Laetitia GriffithWe meldden gisteren al dat het mogelijk zou gaan gebeuren, en vandaag is het reeds zover: Het Amsterdamse VVD-gemeenteraadslid Laetitia Griffith wordt weer lid van de Tweede Kamer. Ze neemt de plaats in van de deze week opgestapte Ayaan Hirsi Ali.

Griffith stapte zelf vorig jaar juni uit de Kamer om de gevallen VVD-wethouder Frits Huffnagel op te volgen. De politica van Surinaamse komaf, door veel VVD'ers een glanzende carrière toegedacht, werd ingezet als lijsttrekker bij de gemeenteraadsverkiezingen van maart; ze behaalde echter een teleurstellend resultaat.

Als gevolg van het verlies keerde de VVD niet terug in het Amsterdamse college. Hierdoor kon Griffith geen wethouder worden. Bovendien werd ze ook nog eens gepasseerd als fractieleider, waardoor ze min of meer vier jaar gedoemd was tot een raadslidschap.

Belofte
Opmerkelijk is dat Griffith had beloofd haar termijn als gemeenteraadslid te zullen uitdienen. Om die reden wilde ze nu zowel Kamerlid als raadslid zijn. De Amsterdamse VVD-fractie vond dat echter geen goed idee. Vandaar dat ze de raad nu alweer verlaat.

Per 1 juni is Griffith weer fulltime Kamerlid.

Negen arbiters Italië geschorst

Negen Italiaanse arbiters hebben van de scheidsrechterscommissie van dat land per direct een schorsing opgelegd gekregen. Reden hiervoor is het aandeel wat ze zouden hebben gehad in het omkoopschandaal bij Juventus.

De groep arbiters zou afspraken hebben gemaakt met de directeur van de ploeg uit Turijn, Luciano Moggi. Deze man wordt gezien als de belangrijkste figuur in deze affaire.

Massimo De Santis, die actief zou zijn op het WK in Duitsland, behoort ook tot de groep geschorsten. Hij is daarom ook teruggetrokken als scheidsrechter voor het mondial toernooi. Verder is ook Pierluigi Pairetto, een scheidsrechterscoördinator, is uit zijn functie ontheven.

RTL FM verdwijnt uit de ether

RadioHet ministerie van Economische Zaken gaat de zender RTL FM uit de ether halen. Het station raakt zijn frequentie kwijt omdat er drie jaar geleden fouten zijn gemaakt bij de toewijzing. Het kavel A9, waar RTL FM nu op uitzendt, had moeten toekomen aan 100%NL, een zender die meer Nederlandstalige muziek wil draaien dan RTL FM. Het kavel moet per 8 juli worden afgestaan aan 100% NL.

Een rechter oordeelde vorig jaar al dat RTL FM in 2003 ten onrechte de etherfrequenties had gekregen. RTL Nederland betaalde indertijd een bedrag van 23 miljoen euro voor de frequenties. 100%NL krijgt ze nu voor 8.000 euro. De zender is onderdeel van Mediasales Finland Oy en procedeerde jaren voor de toewijzing.

RTL Nederland gaat in beroep tegen het besluit. Topman Fons van Westerloo noemt het onbegrijpelijk dat een commissie ''ons tot tweemaal toe de frequentie toewijst om vervolgens te constateren dat de minister ons de vergunning alsnog ontneemt''. Volgens hem staat de werkgelegenheid van ''vele'' RTL-werknemers op het spel. In november 2005 was er overigens al sprake van dat RTL FM verkocht zou gaan worden. Dat kon toen echter niet gebeuren zolang er geen zekerheid was omtrent het etherpakket. Nu RTL FM dat kwijtraakt, zal de zender sterk in waarde dalen.

Met dank aan justhg en Sirolf voor de submit.

Drogba wil terug naar Europa

Didier Drogba heeft het gehad in Engeland en wil terugkeren naar het Europese vasteland. Met name de kritiek die hij te verduren kreeg naar aanleiding van zijn spel speelt mee in zijn wens.

Ondanks de zestien doelpunten voor Chelsea die hem dit seizoen de op een na meest scorende Blue maakte kwam de Ivoriaan het meest prominent in het nieuws naar aanleiding van een interview met het BBC-programma Match of the Day, waarin hij toegaf zich soms aan schwalbes schuldig te maken. Ook het afdoen van een met de hand gescoord doelpunt als 'deel van het spelletje' viel niet goed bij het Engelse publiek, dat zich ook met regelmaat lakend uitlaat over het 'gebrek aan balans' van de Nederlanders Ruud van Nistelrooy en Arjen Robben.

"Ik wil nu verder gaan en alle druk en schandalen ontwijken. Zulke dingen doen mij pijn. Waar ik ook heen ga staat mij de Champions League te wachten," aldus Drogba, die in 2004 voor het bedrag van 36 miljoen euro van Olympique Lyon naar Chelsea verhuisde.

Schoonmakers Brits ministerie blijken illegalen

Icoon Opmerkelijk Op het Britse ministerie zijn woensdag vijf illegalen opgepakt die daar werkzaam waren als schoonmaker. De vijf werkten bij het directoraat immigratie en nationaliteit van het binnenlandse ministerie, de afdeling die belast is met het uitzetten van illegalen.

Het vijftal is afkomstig uit Nigeria en werkte voor een schoonmaakbedrijf. Hun illegale verblijf kwam aan het licht toen hun verblijfsstatus werd gecontroleerd, iets wat bij iedereen gebeurt die in de kantoren van het directoraat werkt.

57% wil rookvrije horeca

Icoon Binnenlands 57 procent van de Nederlanders vindt het een goed idee als de Tweede Kamer zou besluiten het roken te verbieden in horecagelegenheden. 500 mensen van zestien jaar en ouder hebben meegedaan aan een onderzoek van TNS NIPO waaruit dat blijkt.

Uit het onderzoek blijkt ook dat 61 procent van de Nederlanders het prettiger vindt dat er niet gerookt wordt wanneer ze een uitgaans- of horecagelegenheid bezoeken. Het onderzoek gebeurde in opdracht van het Astma Fonds, KWF Kankerbestrijding, de Nederlandse Hartstichting en STIVORO.

Vrijwilligersorganisatie Clean Air Nederland biedt vandaag 65.000 handtekeningen aan de Tweede Kamer aan. Deze moeten het burgerinitiatief in werking stellen, waardoor de Tweede Kamer een standpunt moet innemen over de kwestie. Het blijkt dat rookvrije horecagelegenheden momenteel geen succes zijn. Vandaar dat CAN wil dat de overheid de maatregel gaat opleggen.

Luxor (Vrijdagmiddagspel 1)

De vrijdag staat bij de meeste bekend als laatste dag van de werkweek en voor velen is deze dag een kwestie van om zien te krijgen zodat het weekend kan beginnen.

Om de vrijdag om te krijgen is dit het eerste spel wat jullie vandaag kunnen gaan spelen. Het spel heet "Luxor". Het doel is om combinaties van 3 of meer bollen te maken, ze verdwijnen dan en bereiken de pyramide niet meer.

Met dank aan Deepfreeze voor de submit

Taida begint aan examens

Icoon Onderwijs Taida Pasić begint vandaag aan haar eerste examen op de ambassade in Sarajavo. Ze bevindt zich op 1600 kilometer afstand van haar school in Winterswijk. De 18-jarige Kosovaarse moest eind april Nederland verlaten wegens illegaal verblijf.

Taida heeft dagelijks via internet een spraakverbinding met vrienden en docenten van de Winterswijkse scholengemeenschap de Driemark. Volgens locatiemanager Ed de Graaf van de school vindt Taida het lastig dat ze er nu alleen voorstaat. "Ze kan geen stoom afblazen met medeleerlingen. Het is voor haar een vreemd gevoel dat ze zo ver weg in haar eentje examen doet. Toch is ze opgewekt en vastbesloten".

Op 1 juni maakt Taida haar laatste examen. Daarna stuurt het ministerie van Buitenlandse Zaken de opgaven naar haar school in Winterswijk. "Net als alle andere eindexamenleerlingen krijgt ook Taida op 15 juni haar uitslag", aldus De Graaf. In augustus wil Taida terugkeren naar Nederland om een universitaire opleiding te volgen.


Taida Pasić

Demo Prey voor PC en Xbox360 aangekondigd

Publisher 2K Games heeft aangekondigd dat er op 22 juni een demo zal verschijnen van de game Prey. Deze demo zal te spelen zijn op de PC evenals de Xbox360 en zal de gamers alvast een voorproefje geven van het spel dat 2 weken later zal verschijnen.

De demo zal zowel singleplayer als multiplayer mode bevatten en vanaf 22 juni kunnen gamers dus zowel offline als online eventjes genieten van deze shooter.


Prey

Japanse jongen wordt behandeld als meisje

Icoon Opmerkelijk Een 7-jarig jongetje uit Japan dat zegt zich als een meisje te voelen, wordt door het schoolbestuur ook als zodanig behandeld. Zo staat de jongen ingeschreven als meisje, mag hij gebruik maken van het meisjestoilet, sport hij samen met de meisjes en tijdens zwemles draagt hij een badpak.

Het schoolbestuur heeft dit besluit gisteren bekend gemaakt. De beslissing de jongen als meisje te behandelen is opmerkelijk, omdat het Japanse onderwijssysteem doorgaans weinig begrip heeft voor leerlingen die 'anders' zijn.

Old-skool RTS - SunAge

Uitgever Lighthouse Interactive en ontwikkelaar Vertex4 hebben nieuwe screens gereleased van hun nieuwe old-skool RTS “SunAge”
Roman Pfneudl, CEO van Vertex4 had het volgende te zeggen:
The development of SunAge is going as planned and the cooperation with Lighthouse is going very smoothly. We are having great fun testing the latest builds and enhancing the overall features. This month we would like to reveal one of these outstanding SunAge features. We call it "Indirect Intelligent Targeting" (IIT) which means: each squad can select its preferable type of target. Like e.g. tell all snipers to preferably take out all Golgotha’s[…]
Er is dus een nieuwe feature waarmee je per groep kan instellen welke vijanden voorrang moeten hebben zodat je automatisch de juiste units tegen de juiste vijanden laat vechten.
Het spel zal drie verschillende rassen hebben, Human, Raak-zun en Sentinel en elke unit zal meerdere “modes” hebben zodat ze voor meerdere tactieken inzetbaar zijn.

De campaign zal bestaan uit 24 maps, en natuurlijk ontbreekt de multiplayer functionaliteit niet.
De screenshots kunnen misschien niet opboksen tegen spellen zoals ParaWorld, maar de systeem eisen zijn ook erg laag:

Windows Me, Windows 2000, or Windows XP
700MHz Intel® Pentium® III or AMD® Athlon™ processor
128 MB RAM
4x CD-ROM/DVD-ROM drive
800MB free hard disk space
32 MB 3D accelerated video card
Uitgebreide informatie kan je lezen op de officiële site

[upd] Weisglas: 'Snel actie stemcrisis nodig'

Frans Weisglas Frans Weisglas, VVD'er en voorzitter van de Tweede Kamer, wil dat het VVD-bestuur direct een oplossing vindt voor het probleem dat leden van de partij de stem op hun kandidaat-lijsttrekker kunnen wijzigen. Weisglas zegt dat er nog vrijdagochtend een oplossing moet komen. "Dat moet heel snel, op dit moment. Iedere seconde telt". Het VVD-bestuur heeft nog niets van zich laten horen.

"Het doet toch een beetje Zuid-Amerikaans aan, met excuses aan de democratieën in Zuid-Amerika". Weisglas wil van het VVD-bestuur onmiddellijk horen dat alleen de eerste stem geldt. "Het bestuur moet onmiddellijk in de auto of trein springen, bij elkaar komen of telefonisch overleggen, en over een uur bekend maken dat de eerste stem geldt. Het is geen democratische gang van zaken als je bij een stemming je stem kunt herzien". Weisglas overweegt nu helemaal geen stem meer uit te brengen.

Gisteren gaf het campagneteam van Rita Verdonk aan deze actie van het VVD-bestuur manipulatie te vinden. Vorige maand wilde Verdonk waarnemers sturen, die ervoor moeten zorgen dat de verkiezing eerlijk verloopt.

Update 12.55:
Een woordvoerder van het VVD-bestuur heeft aangegeven dat het gebruikte systeem vanaf het begin al zo gewerkt heeft. Ook PvdA-leider Wouter Bos is door hetzelfde soort systeem gekozen. Dit meldt Novum. De mogelijkheid van het ongeldig maken van de per brief uitgebrachte stem is niet met voorbedachten rade door de partij naar buiten gebracht. "Ik heb geen idee wie er belang bij heeft dit naar buiten te brengen. De partij heeft absoluut geen belang bij nog meer chaos", aldus de woordvoerder.

VVD-partijvoorzitter Jan van Zanen heeft inmiddels ook laten weten dat de stemprocedure niet wordt veranderd. Hij noemt de ophef ''geneuzel''. Er is volgens hem vooraf uitgebreid gesproken over de manier van stemmen. Van Zanen weerspreekt dat het bestuur geprobeerd heeft om de leden te beïnvloeden. ''We hebben alleen gereageerd op vragen'', zegt hij.

Da Vinci Code niet goed ontvangen

Icoon FilmDe Trouw, het Algemeen Dagblad en FilmTotaal; al deze media zijn teleurgesteld over de langverwachte verfilming van het controversiële boek The Da Vinci Code. De film schijnt niet te overtuigen, de personages zijn flets, het verhaal is te rommelig en niet te volgen voor degene die het boek niet gelezen heeft.

Silas, een hoofdpersonage, blijkt één van de oorzaken van de wankele verfilming. Recensent Gudo Tienhooven op FilmTotaal zegt: "Jammer genoeg heeft ook de monnik Silas de overstap naar het witte doek gemaakt. Op schrift was het al merkwaardig dat uitgerekend een ruim twee meter lange albino in gewaad een 'onopvallende' kruistocht voerde, maar in het lichaam van acteur Paul Bettanny is hij helemaal een karikatuur geworden."

Een ander mankement is het falen van regisseur Ron Howard om de essentie van The Da Vinci Code goed uit te werken. Tienhooven: "De film is behoorlijk 'praterig' uitgevallen. De boeiende theorieën zijn nu gefilterd en komen razendsnel voorbij waardoor degenen die het niet gelezen hebben de draad snel kwijt zullen raken. Het klinkt flauw, maar een boek kun je even wegleggen."

Het Algemeen Dagblad besluit met: "Deze film, met een achterland van 40 miljoen lezers van het boek, zal niet tegen de tand des tijds bestand zijn en hetzelfde tragische lot ondergaan als de falende verfilmingen van Bonfire of the Vanities en Hannibal. Het Vaticaan kan rustig gaan slapen."

Frappant is overigens wel dat Sony Pictures Releasing liet weten dat The Da Vinci Code het Nederlandse record van de beste openingsdag heeft verbroken. Gisteren schijnen ongeveer veertigduizend mensen de bioscoop te hebben bezocht.


Interactieve reclamecampagnes

Reclamecampagnes, elk bedrijf wil de mooiste en origineelste reclame maken, tegenwoordig wordt er flink gebruik gemaakt van de media.
Wat dacht je van Nokia-game, een spel op internet, waarbij je aanwijzingen kon vinden in de landelijke dagbladen en over de telefoon.
Maar ook wat onlangser, die gele kabouters die overal in Noord Europa opdoken en wat dacht je van de 'geheime' Marco en Marko van Heineken, die wij van de Webog hebben ontmaskerd!

Spleasure submitte de volgende twee campagnes,

Altijd al filmster willen worden? In deze interactieve flash 'reclame' word je omgetoverd tot hollywood ster! Je naam komt oa. te staan in de Walk of Fame, meer verklap ik niet!

De autofabrikant Opel heeft onlangs de volgende campagne gelanceerd. In de reclame van prepareyourhair.nl word je verzocht je haar goed te doen, voor de supersnelle Opel Astra TwinTop, maar dat gaat niet via je beeldscherm, nee; je wordt gratis opgebeld door de Opel-dokter! Vul dus je juist 06-nr in! De campagne is overigens volledig in orde met onze privacy wetgeving. Ik heb het zelf met mijn nummer getest en mijn haar zit goed!

Van mij mogen meer bedrijven dit soort reclames lanceren!

Pires is er helemaal nog niet uit

Het is nog niet zeker of Robert Pires volgend seizoen voor Villarreal zal gaan spelen. Naar eigen zeggen neemt de Fransman volgende week een beslissing over zijn toekomst. De 32-jarige middenvelder benadrukte dat hij nog steeds geen speler van de Spaanse club is.

Hiermee reageert Pires op de woorden van Fernando Roig, de preses van Villarreal. Volgens hem was de overgang nagenoeg rond, maar niets is dus minder waar. "Na de Champions Leaguefinale zullen wij Pires presenteren." waren de woorden van de voorzitter.

Hierdoor is het dus nog altijd onzeker waar Pires volgend seizoen zal gaan spelen. De Fransman schermt overigens met diverse aanbiedingen. Bovendien wordt een langer verblijf bij zijn huidige werkgever, Arsenal, niet uitgesloten.

Ali B in WK-duet met Hazes

Rapper Ali B heeft gisteren in het Amsterdamse Olympisch Stadion, uit handen van Johan Cruyff, het eerste exemplaar gekregen van zijn nieuwste cd-single. Het betreft hier een WK-lied gebaseerd op André Hazes' klassieker 'Wij houden van Oranje'. Het idee voor de single is afkomstig van de 538-dj's Edwin Evers en Ruud de Wild. Zij vonden het tijd dat er een nieuwe versie van deze grote EK-hit uit 1988 werd gemaakt.

Voor de single is toestemming gevraagd aan Rachel Hazes. Dit omdat op de single ook de stem van André te horen is. Evers: ''Wij zochten een rapper om het contrast tussen de coupletten en het door André gezongen refrein extra groot te maken. Op die manier is het nummer echt vernieuwend.''


De single is vanaf 22 mei te downloaden via de website van radio 538 en ligt vanaf 2 juni in de winkels. Radio 538 is official mediapartner van de KNVB. Ali B staat zijn gedeelte van de opbrengst af aan de Cruyff Foundation van Johan Cruyff.

Hardwareverkopen Japan

De hardwareverkopen zijn de afgelopen week een flink stuk gedaald in vergelijking met de week ervoor. Daarnaast kun je zien dat de gewone DS echt op begint te raken in Japan en dat de DS Lite het vervangende model is.

ConsoleAantalVorige week2006 totaal
DS Lite91.895161.0101.475.286
PSP27.12739.946747.679
PS221.13832.030612.984
GBA SP6.3177.144133.544
NDS3.43824.428846.385
GB Micro2.6283.83091.959
X3601.3552.01947.498
Cube1.0691.46048.409
GBA40872.648
Xbox36441.452

Testdag 18-05-2006

Gisteren is er opnieuw getest op Fiorano, Paul Ricard en Vallelunga. Michael Schumacher, Jacques Villeneuve en Rubens Barrichello zetten de snelste tijden neer. Ook vandaag wordt er nog getest.

Uitslag testdag Fiorano:

PosCoureurTeam Tijd Ronden
1 M. Schumacher Ferrari 00:57.173 97

Uitslag testdag Paul Ricard:

PosCoureurTeam Tijd Ronden
1 J. Villeneuve BMW 01:25.379 125
2 H. Kovalainen Renault 01:25.736 121
3 P. de la Rosa McLaren 01:25.834 120
4 R. Kubica BMW 01:25.931 97
5 F. Alonso Renault 01:26.033 63
6 D. Coulthard Red Bull 01:26.172 91
7 R. Zonta Toyota 01:26.261 101
8 G. Paffett McLaren 01:26.443 99
9 R. Doornbos Red Bull 01:26.498 44
10 N. Jani Scuderia Toro Rosso 01:26.668 103
11 O. Panis Toyota 01:27.037 82
12 F. Massa Ferrari Geen tijd3

Uitslag testdag Vallelunga:

PosCoureurTeam Tijd Ronden
1 R. Barrichello Honda 01:01.465 113
2 J. Button Honda 01:01.957 147
3 M. Webber Williams 01:02.628 95
4 N. Karthikeyan Williams 01:03.935 113

Ophef over anti-Joodse preek Wassenaar

Een antisemitische preek die vorig jaar maart in de Wassenaarse Messiaskerk is gehouden, heeft nu tot ophef geleid. De preek die dominee Kees Mos hield, was al reden tot onderzoek van een commissie van de protestante gemeente. Die oordeelde vorige maand dat de preek zo niet had mogen worden gehouden, maar dat er geen enkele reden was om tegen de predikant maatregelen te nemen. De kerkenraad van de Messiaskerk nam dit oordeel toen over, maar beraadt zich inmiddels toch op de positie van de voorganger.

Dominee Mos predikte vorig jaar, zich beroepend op Matthëus, onder meer: ''De Jood in ons is een verrader. En hij laat het zien aan de manier waarop Jezus er in wordt geluisd... Het heil wordt door de Jood voor geld verkwanseld... De zonde van de Jood is dat hij weigert een mens te zijn.'' Ook sprak de predikant met waardering over Hitler: ''Hitler was eigenlijk veel beter in de Bijbel thuis dan wij voor waar willen houden. Hitler wilde de Jood in ons midden definitief uitdrijven. Dat klinkt misschien heel vreemd, maar hij staat daarmee op Bijbelse bodem. Want de Jood in ons leeft aan zijn goddelijke roeping voorbij en hij doet zijn schepper lelijk tekort. Wij hebben Hitler de afgelopen decennia als een monster afgeschilderd. Maar monsters bestaan niet.''

De preek werd opgenomen op een bandje dat door boze gelovigen naar het CIDI is gestuurd. De organisatie eist inmiddels ontslag op staande voet van de predikant. Ook het dagelijks bestuur van de Protestante Kerk Nederland (PKN) is verontwaardigd over de gang van zaken.

Dominee Mos zit sinds een week ziek thuis. Hij had al eerder zijn preek ingetrokken en zijn excuses gemaakt. Verder weigert hij commentaar.

Ten Cate nieuwe trainer van Ajax

Icoon Voetbal Henk ten Cate wordt definitief de nieuwe trainer van Ajax. Hij tekent een contract voor twee jaar. Ten Cate wordt daarmee de opvolger van Danny Blind, die onlangs ontslagen werd.

Er waren al lange tijd geruchten dat de assistent-trainer van Frank Rijkaard bij FC Barcelona naar Amsterdam zou verkassen. De Telegraaf meldt dat Ten Cate Hennie Spijkerman meeneemt als assistent.

Ten Cate is sinds 2003 werkzaam bij Barcelona, waarmee hij twee keer landskampioen werd, en woensdag nog de Champions League won. Daarvoor trainde hij in Nederland onder meer Sparta, Vitesse en NAC Breda. In het buitenland was hij werkzaam voor MTK Boedapest en KFC Uerdingen.

Voor meer sportnieuws kijk je natuurlijk op FOK!sport!

Film over gijzelingsdrama in Rusland

Icoon FilmDe makers van The Da Vinci Code werken samen met filmmaatschappij Universal Pictures aan een film over het Russische gijzelingsdrama in Beslan, zo meldde The Guardian vrijdag. De filmmaatschappij en producers hebben de rechten van het artikel over het gijzelingsdrama in het Russische Beslan van het tijdschrift Esquire, om deze te herschrijven tot een filmscript.

Het artikel is geschreven door een journalist van The New York Times, die de gijzeling van honderden schoolkinderen in september 2004 versloeg. Ruim driehonderd kinderen en leerkrachten kwamen om toen het Russische leger ingreep. Van de 32 terroristen die vrijwel allemaal Tsjetsjenen waren, overleefde alleen een 26-jarige gijzelnemer de inval. Tegen hem is de doodstraf geëist

Anatomy of a Gamer

IGN heeft een onderzoek gedaan naar het kijkgedrag en merk-loyaliteit van de gemiddelde (Amerikaanse) gamer.

IGN’s GamerMetrics en Research Solutions hebben een onderzoek gedaan met de titel “Anatomy of a Gamer”. Volgens dit onderzoek zijn de gamers aan het overstappen van normale bioscopen naar thuisbioscopen en wordt de realistische TV verdrongen door Animated Entertainment. Het marktonderzoek in maart dit jaar gehouden via de IGN website.
Het onderzoek was opgedeeld in 4 categorieën: muziek, film, TV en consumentenmerken.

Qua muziek zijn vrouwelijke gamers massaal aan het overstappen op I-pods, en de best beluisterde muziek bevat o.a. Gorillaz, US en Eminem. De gamers wachten het meest op X-men:The Last Stand terwijl ze op de TV het liefst de Simpsons en Family Guy kijken met een glaasje Coca-Cola.

Hier volgen de belangrijkste “feiten”:

Muziek
46% van de gamers luisteren graag naar Gorillaz
39% naar Eminem
33% naar U2
32% naar Kanye West
30% naar Coldplay

Film
63% van de gamers lopen nu al te kwijlen over “X-Men: The Last Stand”
55% zit te wachten op “Pirates of the Caribbean: Dead Man’s Chest”
33% ziet wel wat in “The Da Vinci Code”
33% zit te wachten op “Superman Returns”
31% kan niet wachten op “Mission: Impossible III”

TV
68% kijkt graag "Family Guy"
64% vindt "The Simpsons" leuk
51% kijkt "South Park"
26% kan niet genoeg krijgen van "Lost"
24% kijkt naar de hitserie "24"
21% van de (Amerikaanse) deelnemers kijkt graag "American Idol" (!)

Merken
Het lijstje van beste merken is volgens de gamers op IGN.com als volgt:
Google
Apple
Coca-Cola
ESPN
Target

School liet kinderen asbest weghalen

De directie van een technische school voor zwakbegaafde leerlingen uit het Belgische Genk, heeft tussen 1997 en 2000 scholieren asbest laten verwijderen uit onder meer een gymzaal. Dat meldt een Belgische krant vandaag.

De leerlingen kregen geen enkele bescherming bij het weghalen van het uiterst kankerverwekkende materiaal. De handelingen vonden plaats onder het motto 'timmerles in de praktijk'. Ze werkten onbeschermd in wolken asbeststof en gebruikten daarvoor een hamer, beitel en koevoet.

Net als in Nederland is bij onze zuiderburen asbestverwijdering alleen toegestaan als een gespecialiseerd bedrijf dit doet. Indertijd protesteerden zeven leraren tegen de gang van zaken, maar die zijn inmiddels allemaal ontslagen. De directie van de school, De Richter, is echter nog gewoon in functie en weigert ieder commentaar.

Henk ten Cate trainer Ajax

Henk ten Cate wordt definitief de nieuwe trainer van Ajax. Hij tekent een contract van twee jaar.

Ten Cate wordt de opvolger van Danny Blind, die onlangs ontslagen werd. Er waren al lange tijd geruchten dat de assistent-trainer van Frank Rijkaard bij FC Barcelona naar Amsterdam zou verkassen. De Telegraaf meldt dat Ten Cate Hennie Spijkerman meeneemt als assistent. Dit is echter nog niet door Ajax bevestigd.

Ten Cate is sinds 2003 werkzaam bij Barcelona. Daarvoor trainde hij in Nederland onder meer Sparta en NAC Breda. In het buitenland was hij werkzaam voor MTK Boedapest en KFC Uerdingen.

Nieuwe ParaWorld screens

De producent SEK heeft weer nieuwe screenshots uitgegeven van de populaire en langverwachte RTS Paraworld.

Paraworld is een RTS die zich afspeelt in de prehistorie en de 19e eeuw. Drie onderzoekers worden ergens in de 19e eeuw door een gemene collega een parallelle wereld ingestuurd. In deze prehistorische wereld lopen de dinosauriërs nog vrij rond en wordt het gebied bewoond door tribes. De speler heeft keuze tussen drie “tribes” die allemaal in de single-player campaign aan bod komen, alleen in het laatste gedeelte wordt de speler voor de keuze gesteld om de tribe te kiezen waarmee de laatste confrontatie wordt gespeeld.

Verder belooft het spel een revolutionaire interface om je troepen mee te besturen, de “Army Controller Unit”. Meer info dan “het is echt heel vet” wordt er helaas nog niet vrijgegeven.
Verder maakt het spel gebruik van negen verschillende “heroes”. Deze unieke units komen meestal voort uit het verhaal, zijn sterker dan de andere troepen en hebben vaak speciale krachten.
Dat de gameplay afwijkt van de andere RTS spellen blijkt wel uit de multiplayer modes die beschikbaar zijn, Deathmatch, Capture the Flag, en Defender zijn de drie speltypes die met acht spelers tegelijk kunnen worden gespeeld in 15 multiplayer levels.
De release datum is nog steeds niet duidelijk, maar dit strategische geweld zou ergens dit najaar moeten losbarsten.

De overige screens kan je hier bekijken.

'Prem en Jan Mulder volgen Barend en Van Dorp op'

Prem RadhakishunPrem Radhakishun en Jan Mulder worden wellicht de opvolgers van 'Barend en van Dorp' op Talpa. Dat zei Tweede Kamerlid Hilbrand Nawijn gisteravond op BNR Nieuwsradio. Hij was kort daarvoor te gast in een proefprogramma van de twee heren.

Volgens Nawijn heeft het programma een ander opzet dan de talkshow 'Barend en Van Dorp'. "Het programma duurt een half uur. In het eerste kwartier gaan Prem en Jan in discussie over een actueel onderwerp, en in het tweede kwartier wordt er een gast geïnterviewd door het duo." Het programma is gepland voor dit najaar.

Nawijn zei ook dat hij lid van de VVD wil worden, als Verdonk de nieuwe lijsttrekker wordt en schoonschip maakt.

Bloemblaadje van kersenbloesem

Op deze vrijdagochtend zitten jullie gevangen in een Japans kamertje. Hier wil je natuurlijk liever niet zijn en de bedoeling is dan ook om te ontsnappen. Hoewel "Petal of cherry blossoms" een zeer moeilijke brainbreaker is, is het mogelijk om te ontsnappen.

Deze dus, succes...

Tips: Gebruik babelfish om de site te vertallen naar het Engels, dit kan doordat het in HTML gemaakt is. En voor 1 ding heb je Word nodig in verband met een 'webding' woord.

Verhoging boetes illegale arbeid

Icoon BinnenlandsUit het jaarverslag van de Arbeidsinspectie dat vrijdag werd gepubliceerd, blijkt dat er in 2005 twee keer zoveel boetes zijn uitgedeeld als in het jaar ervoor.

Dat die stijging van de boetes verhoogd is, komt volgens de inspectie doordat er 25% meer controles waren dan het jaar ervoor. In 2004 werden er ruim duizend boetes opgelegd. In 2005 steeg dit aantal naar 2200 boetes. Een totaal van 13 miljoen euro werd geïncasseerd.

De inspectie let ook op de arbeidsomstandigheden en moet concluderen dat de werkgevers in de bouw onverantwoorde risico's nemen. Veel controles in deze sector leidde tot ingrijpen van de dienst. Er werd door de Arbeidsinspectie 2400 boetes voor slechte arbeidsomstandigheden gegeven, waarvan 150 boetes voor rekening van werknemers zelf.

CD: Jewel - Goodbye Alice in wonderland

De van oorsprong uit Ameika komende zangeres Jewel, heeft weer een nieuw album. In 1995 brak Jewel door met de CD Pieces of you een CD vol rustige muziek, prachtige stem manipulaties en poëtische teksten. De CD Spirit uit 1998 verandere al lichtjes richting een populairdere sound, meer pop maar nog steeds die mooi emoties in haar nummers. Met This way uit 2001 veranderde Jewel van richting. De rauwe emoties, rustige melodiëen en de prachtige spelingen werden minder en minder en commercie begon binnen te sijpelen, iets waar Jewel zo enorm tegen was. Misschien bewust, misschien onbewust maar met de CD 0304 sloeg ze in veel ogen de plank absoluut mis. De rustige country style was weg, de manier van spelen met haar stem was moeilijk te verzinnen en zelfs in haar videoclips begon ze meer te lijken op Britney Spears dan op de oude Jewel die we onderhand hadden leren kennen. Voor degene die teleurgesteld waren in de laatste CD heb ik goed nieuws, ze is niet helemaal terug bij af maar het komt weer in de buurt van haar eerste twee CD's.Nederlandse moslims naar radicale islamscholen

OnderwijsDe Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD) waarschuwt dat een groeiende groep jonge Nederlandse moslims opleidingen volgt op fundamentalistische koranscholen in streng islamitische landen. De studies worden betaald door Saoedi-Arabië en Syrië. De AIVD vreest dat deze jongeren geradicaliseerd terugkeren naar Nederland en houdt de situatie daarom zeer scherp in de gaten.

Een paar jaar geleden trok slechts een enkeling de grens over voor een islamstudie, maar inmiddels studeren tientallen jonge Nederlandse moslims op koranscholen in bijvoorbeeld Pakistan, Saoedi-Arabië, Jemen en Syrië. In zeker zes gevallen keerden studenten uit Pakistan terug naar Nederland, waar ze als imam hun vers verworven gedachtegoed verspreiden in moskeeën te Almere, Den Haag, Zwolle, Eindhoven en Amsterdam.

De vooraanstaande arabist Hans Jansen ziet de toenemende belangstelling voor islamstudies in het buitenland met grote zorg tegemoet: ''Saoedi-Arabië heeft veel geld voor heropvoeding van mensen in eigen land in de strikte islamitische traditie. Dat is ideologisch gevaarlijk. Pakistan is gevaarlijk op een andere manier: het staat bekend als een kweekvijver voor vechters.''

Trackmania(c)

Dat mensen zich af en toe vervelen en dan maar bizarre filmpjes gaan maken komt tegenwoordig steeds vaker voor. Mensen die in Pac-Man kostuum door een bibliotheek rennen is niks nieuws meer. Het volgende filmpje is net zo'n filmpje. Het is gemaakt met de game Trackmania Sunrise. De maker heeft voor dit filmpje 1000 replays over elkaar heen geplakt en vervolgens ze tegelijk afgespeeld. Wat voor bizar, maar grappig effect dat oplevert kun je hieronder bekijken.


Pastors beledigt GL-wethouder

Orhan KayaTijdens de benoeming van de acht wethouders van het kersverse Rotterdamse college van PvdA, VVD, CDA en GroenLinks, heeft raadslid Marco Pastors van Leefbaar Rotterdam uitgehaald naar GroenLinks-wethouder Orhan Kaya van Integratie. Daarbij ging Pastors zich dusdanig te buiten aan badinerende taal dat burgemeester Ivo Opstelten hem uiteindelijk tot de orde riep.

Pastors noemde Kaya niet bij naam maar voor een ieder was het duidelijk op wie hij doelde, toen hij het had over het 'het kleine lid' (GroenLinks levert één wethouder aan het college). ''Dit lidje moet er nu voor gaan zorgen dat meer migranten mee gaan doen, aan het werk gaan en de taal spreken. En dat allemaal op de door u allen zo wanhopig omarmde zachte toon. Een klein lid zijn is al erg, een zacht klein lid is helemaal vreselijk.'' Op een gegeven moment vond Opstelten deze taal echter genoeg.

Leefbaar Rotterdam had het op Kaya voorzien omdat de voormalige lijsttrekker van GroenLinks een week voor de verkiezingen in dagblad Metro de partij bestempelde als ''racistisch en xenofoob'' en Pastors wegzette als ''islamofoob''. De Leefbaren wilden dat PvdA-fractievoorzitter Peter van Heemst daar gisteren afstand van nam. Van Heemst had daar echter geen zin in: ''De raad van Rotterdam moet niet achteruit, maar vooruit kijken.''

Pastors nam verder voornamelijk het beoogde integratiebeleid dat het nieuwe college wil gaan voeren onder vuur: ''Waar het om gaat is dat veel mensen hun kans niet willen grijpen, omdat ze liever lui zijn dan moe, of hennepkweker. Het nieuwe stadsbestuur is van plan zielige gelukszoekers weer te gaan pamperen, geholpen door de welzijnsmaffia'', aldus Pastors.

Tijdens de stemming die gehouden werd over de wethouders kregen uiteindelijk alle nieuwe wethouders genoeg stemmen; Kaya kreeg er met 28 het minste, maar ruim genoeg om zich wethouder te mogen noemen.

Releaselijst Capcom

Capcom heeft een lijstje vrijgegeven met een aantal interessante releasedata voor Europa. Zo is er inmiddels een datum geprikt voor de langverwachte 360-titel Dead Rising. Ook een titel die het op de E3 goed deed, Ultimate Ghosts & Goblins heeft een datum gekregen.

GameDatumSysteem
Viewtiful Joe Red Hot Rumble26-05-2006PSP
Mega Man Battle Network 616-06-2006GBA
Street Fighter Alpha Anthology07-07-2006PS2
Capcom Classics Collection Remixed14-07-2006PSP
Ultimate Ghosts 'n Goblins08-09-2006PSP
Dead Rising15-09-2006X360
Power Stone Collection13-10-2006PSP
Resident Evil 4 Platinum13-10-2006PS2
Lost Planet4e kwartaal 2006X360
God HandFebruari 2007PS2
OkamiFebruari 2007PS2

'Henry blijft Arsenal trouw'

Volgens Engelse kranten tekent Thierry Henry op korte termijn een nieuw contact bij Arsenal. De toekomst van de Franse aanvaller is al maanden een bron van speculaties.

Henry’s contract loopt in 2007 af. Met name FC Barcelona zou hevig geïnteresseerd zijn in de diensten van de aanvaller. ”Ik hoop zo lang mogelijk bij Arsenal te blijven”, aldus Henry tegenover The Sun. ”Het is onmogelijk deze fans te verlaten, ze zijn als familie. Vandaag hoop ik de details af te ronden.” Henry speelt vanaf augustus 1999 voor de Engelse topclub en groeide snel uit tot een van de boegbeelden. Al in het vliegtuig na de verloren Champions League finale tegen FC Barcelona zou hij tegen passagiers hebben gezegd ”we zullen komend jaar terugkeren.”

Remise voor Olympisch elftal

Het Olympisch elftal heeft nog uitstekende kansen om zich te plaatsen voor de halve finale van het vermaarde jeugdtoernooi in Toulon. Gisteravond hield Oranje het sterke Frankrijk op een remise: 1-1.

Door de puntendeling volstaat zaterdag een overwinning tegen Mexico voor een plaats in de halve finale. Coach Wim van Zwam voerde een fors aantal wijzigingen door ten opzichte van de teleurstellende ouverture tegen Colombia (0-0). Liefst zeven spelers keerden niet terug in de basis. Dat weerhield Frankrijk er niet van na achttien minuten aan de leiding te komen: Gigliotti ontsnapte aan de aandacht van Donk en passeerde doelman Bulters met een schuiver. Bulters groeide even voor rust uit tot held door een strafschop van Abdoun te keren.

In de tweede helft ging Nederland overtuigend op zoek naar de gelijkmaker. Nadat Rajcomar halverwege een uistekende kans niet omzette, trof Agustien wél doel. De invaller schoot prachtig binnen. De teams hielden elkaar verder in balans. Omdat ook Mexico – Colombia eindigde in een gelijkspel (1-1), heeft elke ploeg twee punten en is de strijd om de halve finaletickets helemaal open. ”In zijn algemeenheid stond het goed en hebben we een prima wedstrijd gespeeld”, aldus Van Zwam.


Opstelling:
Job Bulters (AZ); Henrico Drost (SC Heerenveen), Frank van der Struijk (Willem II), Ryan Donk (RKC Waalwijk), Royston Drenthe (Feyenoord); Gianni Zuiverloon (RKC Waalwijk), Robbert Schilder (Ajax), Jeffrey Sarpong (Ajax); Marvin Emnes (Sparta Rotterdam), Prince Rajcomar (FC Den Bosch), Roy Beerens (PSV)

Wissels:
41. Kees Luycks (AZ) voor Zuiverloon; 68. Tim Janssen (FC Eindhoven) voor Rajcomar; 73. Kemy Agustien (Willem II) voor Sarpong.

Boek: Alice Peterson - Kijk naar jezelf

Kate is een mooie, leuke vrouw met een eigen modezaak, een vriend, kennissen en een redelijk leuk leven. Zoals haar bestaan er meer vrouwen. De meeste vrouwen echter, zullen niet voor hun vriend verzwijgen dat zij een zusje hebben. De meeste zullen ook niet het contact verbroken hebben. Kate wel. Kate is namelijk bang dat haar vriend haar verlaat als hij ontdekt dat zij een zusje heeft, en al helemaal als hij ontdekt wat voor zusje.
Zin in een onzinnig boek? Behoefte om te lezen maar niet te onthouden. Dat kan met het boek Kijk naar jezelf van Alice Peterson.Command & Conquer 3: Tiberium Wars trailer

EA gaat terug naar de oorsprong van de Command & Conquer-serie met Tiberium Wars. De GDI zal het opnieuw opnemen tegen de NOD, terwijl ze beiden ook nog te maken zullen krijgen met de aliens die verantwoordelijk zijn voor de Tiberium-vervuiling van de aarde.

In de trailer zien we de verbeterde versies van de O.R.C.A. en de nieuwe Mammoth Tank zal weer ouderwets op rupsbanden rondrijden.

Bekijk de trailer hier.

Jerry Bruckheimer werkt aan nieuwe game film

Jerry Bruckheimer, producer van films als Pirates of the Caribbean, Top Gun en de populaire CSI-serie zal een nieuwe film produceren met games als hoofdonderwerp, genaamd Game Boys.

De film draait om twee gamers die terecht komen op het Amerikaanse Department of Homeland Security, het bureau dat ervoor moet zorgen dat er binnen de Amerikaanse grenzen niks gebeurt dat de veiligheid kan aantasten. Uiteindelijk moeten de twee mannen een leger van gamers leiden, om zo monsters die rechtstreeks uit een videogame komen te kunnen verslaan.

Game Boys wordt ontwikkeld door Evan Katz, schrijver en producent van 24, en Tom Ropelewski, die gedeeltelijk verantwoordelijk was voor de film Look Who's Talking Now. Wanneer de film in de bios zal verschijnen is nog niet bekend.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #954
special
Random Pics van de Dag #953
special
Weekend gifdump #121
special
VrijMiBabes #160 (not very sfw!)
special
Foto's om je op te vrolijken - Fun Saturday #160
special
Random Pics van de Dag #952
©FOK.nl e.a.