Remise voor Olympisch elftal

Michel (Baraja)
Het Olympisch elftal heeft nog uitstekende kansen om zich te plaatsen voor de halve finale van het vermaarde jeugdtoernooi in Toulon. Gisteravond hield Oranje het sterke Frankrijk op een remise: 1-1.

Door de puntendeling volstaat zaterdag een overwinning tegen Mexico voor een plaats in de halve finale. Coach Wim van Zwam voerde een fors aantal wijzigingen door ten opzichte van de teleurstellende ouverture tegen Colombia (0-0). Liefst zeven spelers keerden niet terug in de basis. Dat weerhield Frankrijk er niet van na achttien minuten aan de leiding te komen: Gigliotti ontsnapte aan de aandacht van Donk en passeerde doelman Bulters met een schuiver. Bulters groeide even voor rust uit tot held door een strafschop van Abdoun te keren.

In de tweede helft ging Nederland overtuigend op zoek naar de gelijkmaker. Nadat Rajcomar halverwege een uistekende kans niet omzette, trof Agustien wél doel. De invaller schoot prachtig binnen. De teams hielden elkaar verder in balans. Omdat ook Mexico – Colombia eindigde in een gelijkspel (1-1), heeft elke ploeg twee punten en is de strijd om de halve finaletickets helemaal open. ”In zijn algemeenheid stond het goed en hebben we een prima wedstrijd gespeeld”, aldus Van Zwam.


Opstelling:
Job Bulters (AZ); Henrico Drost (SC Heerenveen), Frank van der Struijk (Willem II), Ryan Donk (RKC Waalwijk), Royston Drenthe (Feyenoord); Gianni Zuiverloon (RKC Waalwijk), Robbert Schilder (Ajax), Jeffrey Sarpong (Ajax); Marvin Emnes (Sparta Rotterdam), Prince Rajcomar (FC Den Bosch), Roy Beerens (PSV)

Wissels:
41. Kees Luycks (AZ) voor Zuiverloon; 68. Tim Janssen (FC Eindhoven) voor Rajcomar; 73. Kemy Agustien (Willem II) voor Sarpong.