Boek: Alice Peterson - Kijk naar jezelf

Kate is een mooie, leuke vrouw met een eigen modezaak, een vriend, kennissen en een redelijk leuk leven. Zoals haar bestaan er meer vrouwen. De meeste vrouwen echter, zullen niet voor hun vriend verzwijgen dat zij een zusje hebben. De meeste zullen ook niet het contact verbroken hebben. Kate wel. Kate is namelijk bang dat haar vriend haar verlaat als hij ontdekt dat zij een zusje heeft, en al helemaal als hij ontdekt wat voor zusje.
Zin in een onzinnig boek? Behoefte om te lezen maar niet te onthouden. Dat kan met het boek Kijk naar jezelf van Alice Peterson.



Bells oftewel Isabel is het zeven jaar jongere zusje van Kate. Het zusje waarover Kate in alle talen zwijgt. Bells schrijft haar oude zus vaak, vertelt over voetbal en David Beckham, over de poster van The Beatles aan haar muur in de inrichting waar ze woont. Bells is verstandelijk gehandicapt en Kate schaamt zich voor haar. Wanneer de ouders van Kate en Bells op vakantie gaan, moet Kate onverwachts haar zusje twee weken opvangen. Twee lange weken die ze niet ziet zitten.

De eerste dagen zijn natuurlijk rampzalig, want niet alleen heeft Bells extra aandacht, zorgvuldigheid en hulp nodig, Bells wil ook nog wel eens graag helpen met uitpakken in de modezaak van Kate, Bells kookt graag en heeft een uitzonderlijke interesse in ieder levend persoon die voorbij loopt. Dan verandert plotseling de hele opzet. Kate kijkt naar Bells, en leert zichzelf op nieuw te beoordelen. Kijk naar jezelf! Kijk naar je innerlijk, je bedoelingen en je bestaan. Is Sam, de vriend van Kate echt wel zo boeiend. Zijn de ouders echt wel op vakantie, en is Bells nou werkelijk zo vreselijk vervelend?
Een weinig boeiend of verrassend boek met een sterke moraal die niet voldoende tot uiting komt.

Tussen de regels door lijkt er een hoge moraal in het boek te zitten, die je er in een korte tijd tussenuit pikt, maar verder zelf aan moet vullen. De spanning is matig tot weinig en wanneer je het boek weglegt zou je haast vergeten dat je het aan het lezen was. Het is dan ook zeker niet het beste boek ooit. Verre van. Het lijkt te veel op boeken die vooraf zijn gegaan, meisje- jongen, relatieproblemen, inzicht in eigen situatie, nieuw dreigend vriendje waarbij enkel de verstandelijke problemen van de zus van de hoofdpersoon zorgt voor een beetje afwisseling vergeleken met de vele boeken van de stapel.



Uitgever: Arena ISBN: 90 6974 749 9 Pagina's: 303
Waardering: Tsjaa...


Must See/Buy/Do
Aanrader
Redelijk
Tsjaa...
STAY AWAY!!!!