'Finse Lordi weren wegens satanisme'

Rob (R@b)
ShowbizzDe Unie van Griekse wetenschapsters, de Toren van Piraeus en het Centrum voor de Coördinatie van het Hellenisme willen voorkomen dat de Finse monstergroep Lordi morgen deelneemt aan de finale van het Eurovisie Songfestival. Volgens de conservatieve Griekse organisaties maken de hardrockende Finnen zich schuldig aan satanisme. Lordi kwam gisteren met het nummer 'Hard Rock Halleluja' door de voorronde heen middels een zombie-act vol vuur en vleermuisvleugels.

De klagers hebben een verzoek om Lordi de toegang tot de finale te ontzeggen, gestuurd naar de Griekse justitie in Athene en de EBU (Europese Radio-Unie) dat het festival organiseert. Ze beschuldigen de Finnen van het ''cultiveren en vergoelijken van het satanisme en het ondermijnen van de fundamenten van de Europese en Griekse cultuur.''

Eerder was er in Finland ook al ophef over Lordi. Conservatieve christelijke Finse organisaties waren woedend toen ze zich plaatsten en eisten, tevergeefs, een verbod op deelname van de band. Dit omdat Lordi zou aanzetten tot duivelsverering.



Lordi, beschuldigd van satanisme

Met dank aan ziggyziggyziggy voor de submit.