Drie launchtitels PS3 uitgesteld

Maarten (kepler)
In een interview met Computer and Videogames heeft David Reeves van Sony verteld dat drie launchtitels van de PS3 de launch niet gaan halen en pas in 2007 zullen uitkomen. Het zou gaan om Heavenly Sword, Formula One en MotorStorm.

Reeves vertelde verder ook dat ze de launch zien als een langere tijd na de lancering van de console zelf. Door games te leveren bij of vlak na de launch zoals Singstar wil Sony zich ook richten op de 'social gamer'. Singstar zal verschijnen voor Kerstmis. De EyeToy zal pas in 2007 verschijnen en wel voor maart dat jaar.

Welke games er dan precies tijdens de launch van de console zullen verschijnen is nog niet bekend. Reeves wist wel te vertellen dat in ieder geval Resistance: Fall of Man aanwezig zal zijn. De CEO van Sony Computer Entertainment Kazuo Hirai heeft verteld dat er minimaal 15 launchgames zullen zijn, maar welke dit zijn is dus nog onbekend.

David Reeves is ervan overtuigd dat het merk PlayStation sterk genoeg is om zelfs de PS3 te verkopen zonder launchgames: "We have built up a certain brand equity over time since the launch of PlayStation in 1995 and PS2 in 2000 that the first five million are going to buy it, whatever it is, even it didn't have games."