Luirink zevende aanwinst voor AZ

Wat eerder al werd verwacht is nu ook daadwerkelijk gebeurd. Gijs Luirink speelt komend seizoen voor AZ. De verdediger van FC Groningen tekent een contract voor vijf jaar bij de club uit Alkmaar.

"Met Gijs hebben we wederom een groot talent binnengehaald", aldus Marcel Brands, directeur voetbalzaken van AZ, op de website van de club. "Tevens is het een speler met een winnaarsmentaliteit die fysiek en in de lucht erg sterk is. We hebben nu met Steinsson, Jaliens en Luirink drie rechtsbenige verdedigers en met Mathijsen, Opdam en De Cler drie linksbenige, een optimaal plaatje dus."


Gijs Luirink

Het was al langer bekend dat AZ geïnteresseerd was in de 22-jarige speler. Het probleem was dat Luirink bij FC Groningen nog een doorlopend contract had. Dit betekende dat de verdediger flink wat geld zou gaan kosten. Deze week kwamen beide clubs dan toch tot een akkoord en konden de onderhandelingen met de speler worden gestart.

Luirink is de zevende nieuwe aanwinst van AZ voor komend seizoen. Joey Gudjonsson, Maarten Martens, Moussa Dembele, Simon Cziommer, Kemy Agustien en Santy Hulst gingen hem al voor.