Vrachtwagen rijdt over hoofd van Poolse man

In Oosterhout is gisterochtend een arbeider zeer ernstig gewond geraakt. De man, een Poolse uitzendkracht, werd overreden door een wiel van een achteruitrijdende vrachtauto. Het slachtoffer verkeert in levensgevaar.

De man was rond negen uur op het bedrijfsterrein bezig om instructies voor het laden en lossen te geven toen hij van achter geraakt werd door de vrachtwagen. De nog lege wagen werd bestuurd door een 25-jarige eveneens Poolse chauffeur. Door het ongeval raakte het 47-jarige slachtoffer met zijn hoofd onder een van de wielen en liep hoofdletsel op.

Vanwege de ernst van de situatie zijn hulpdiensten met een traumahelikopter en twee ambulances uitgerukt. Het personeel van de helikopter heeft de toestand van de man gestabiliseerd waarna het slachtoffer per ambulance naar het Elisabethziekenhuis in Tilburg is gebracht.

Naar aanleiding van het ongeval heeft de arbeidsinspectie een onderzoek naar de toedracht ingesteld. De inspectie heeft de veroorzaker in samenwerking met de politie en een Poolse tolk verhoord.


Foto: www.amc.nl


Met dank aan Hayley voor de submit.