KPN start tv via ADSL

Icoon DigitalKPN is vandaag begonnen met het aanbieden van interactieve televisie via ADSL. Het zenderaanbod van Mine, want zo heet de dienst, is vanaf de start 48 tv-kanalen en 70 radiozenders. Later dit jaar moet dit worden uitgebreid naar 60 tv-kanalen en 70 radiozenders.

Als je het pakket koopt krijg je ook een 160GB harde schijfrecorder. Deze moet 150 euro kosten. Het abonnement zelf kost 19,95 euro per maand en de eenmalige aansluitkosten 29,95 euro. Mensen die ADSL via KPN of Planet hebben kunnen vanaf vandaag de service bestellen, mensen van andere providers komen later dit jaar aan de beurt.

Mine heeft buiten de tv- en radiouitzendingen ook nog een paar andere diensten. Zo is er bijvoorbeeld "Programma Gemist", waarbij je alle programma's van de publieke omroep tot een maand na uitzenden terug kunt kijken. Ook is er een digitale videotheek, die aan het eind van de maand 500 titels moet kennen. Ten slotte is er nog een kanaal met weersverwachtingen, het laatste nieuws, informaties over files en andere actuele informatie.

Vanaf de zomer komt hier ook nog "Club TV" bovenop. Dit is een tv-zender van de clubs Feyenoord, PSV en Ajax. In 2007 zal er ook nog de mogelijkheid komen om zelf tv-programma's te maken en te bekijken.