Lange Frans en Baas B. niet blij met media

Lange Frans en Baas B.Lange Frans en Baas B. hebben het een beetje gehad met de media. Het Nederlandse rapduo vindt dat er in interviews vaak dezelfde vragen worden gesteld, en dat journalisten zich niet genoeg verdiepen in de geïnterviewde. "We hebben een nummer over zinloos geweld, maar we hebben daarnaast nog 120 andere nummers gemaakt", geeft 'Lange Frans' Frederiks als voorbeeld.

"Mensen willen vijf minuten onderzoek doen en dan meteen een conclusie trekken. Ze willen je meteen in een hokje stoppen", vervolgt hij. De aversie tegen de media is volgens het duo niet ingegeven door het zogenaamde ijsblokjesincident, waarbij Frederiks in opspraak kwam. Helemaal lekker zit hun de massale media-aandacht voor de vechtende Frans echter niet. "Het is natuurlijk triest dat iedereen daar zoveel aandacht aan besteedt. Maar dat zegt meer over andere mensen dan over ons", zegt Bart 'Baas B.' Zeilstra. "Ik vind het zonde dat daar zoveel kostbaar krantenpapier aan wordt verspeeld. Maar ons maken ze er niet mee kapot", stelt Frederiks.

De twee zullen aanstaande vrijdag te bewonderen zijn op diverse bevrijdingsfestivals. Alleen in Haarlem zijn de twee rappers vanwege het ijsblokjesincident niet welkom. De 'ambassadeurs van de vrijheid' zijn zich bewust van een voorbeeldfunctie. "We zijn ons wel bewust van het feit dat we veel mensen kunnen bereiken. Maar we zijn gewoon wie we zijn. We doen gewoon ons eigen ding."