IndiŽr woont al halve eeuw in boom

OpmerkelijkEen man in India woont al 50 jaar in een boom na een woordenwisseling met zijn vrouw. De nu 83-jarige Gayadhar Parida verliet zijn woning volgens zijn vrouw na een ruzie ''over iets onbelangrijks'' om nooit meer terug te keren. Sedertdien bivakkeert hij in een boomhut in de buurt van zijn huis.

De oude baas heeft wel een keer van boom moeten wisselen. Dat gebeurde toen een mangoboom waarin hij woonde, tijdens een storm tegen de vlakte ging. Nu woont hij in een zelfgemaakte hut, anderhalve meter hoog in een boom, op 500 meter van zijn huis; een dorp 239 kilometer ten noorden van de hoofdstad Bhubaneshwar in de Oost-Indiase staat Orissa.

Zijn vrouw en kinderen hebben hem vaak gesmeekt om weer in huis te komen, maar niets mocht baten. Ook ten tijde van een zware cycloon in 1999 wenste hij geen ander onderkomen te zoeken. Zelf zegt Parida dat zijn ongebruikelijke manier van wonen hem heeft geholpen in zijn geestelijke groei en in het overwinnen van spanningen na de scheiding van zijn vrouw.