Klikkende hoofdagent kan zijn biezen pakken

Icoon PolitieEen 38-jarige hoofdagent van het politiekorps Kennemerland is in februari ontslagen. De diender had een collega aangegeven bij de Stichting BREIN, het meldpunt voor illegaal kopieergedrag. De collega, een inspecteur, kopieerde tegen betaling cd's voor andere medewerkers van het politiekorps.

De inspecteur zou de handel op zijn werkplek bedrijven, waar hij een map had liggen waarin collega's hun bestelling konden doorgeven. De hoofdagent ergerde zich daaraan. De aangifte leidde er echter toe dat niet de bijbeunende inspecteur maar de klikkende diender de laan uitvloog. Tevens spende het Openbaar Ministerie een strafzaak tegen de hoofdagent aan. Volgens de tenlastelegging zijn de beweringen van de hoofdagent op niets gebaseerd en betreft het laster.

De zaak is inmiddels voor een Haarlemse politierechter. De advocaat van de hoofdagent hoopt met een aantal getuigen te kunnen aantonen dat zijn cliënt onterecht is ontslagen. Tevens is het ontslag aangevochten bij de ambtenarenrechter. Advocaat Perrels is echter weinig hoopvol. "Ik heb hem al gezegd dat geen enkele klokkenluider er in Nederland positief af komt." De politie Kennemerland wilde niet in de media reageren op de zaak.

Met dank aan ACT-F en mstx voor de submit.