Leven comapatiënte Schiavo wordt verfilmd

Icoon FilmEr zijn plannen voor een film over comapatiënte Terri Schiavo, die een jaar geleden stierf na vijftien jaar in coma te hebben gelegen. Vier Hollywood-producenten hebben gezamenlijk de filmrechten van het boek 'Terri: The Truth' aangekocht. Onder hen is Lawrence Bender, die eerder als producent verantwoordelijk was voor Pulp Fiction.

Het boek is geschreven door Terri's echtgenoot Michael Schiavo. Na een jarenlang juridisch gevecht tegen de ouders van Terri kreeg hij in maart vorig jaar toestemming van de rechter de kunstmatige voeding te stoppen. Vervolgens vond hij niet alleen zijn schoonouders, maar ook de gebroeders Jeb en George Bush, respectievelijk gouverneur van Florida en president van de Verenigde Staten, op zijn pad. Voor diverse rechters probeerden tegenstanders de naderende dood van de comapatiënte te voorkomen, echter tevergeefs.

De film moet beginnen met het liefdesverhaal tussen Michael en Terri, zo meldden diverse Amerikaanse websites dinsdag. Volgens Kevin Brown, één van de producenten, is het tijd geworden Michaels kant van het verhaal te vertellen. "Dit is het verhaal van een restaurantmanager die jarenlang zijn vrouw verpleegde om vervolgens door de president van de Verenigde Staten zowat voor een moordenaar te worden uitgemaakt", aldus Brown.

Terri Schiavo
Het is nog onbekend wie de rol van Terri Schiavo zal spelen