Voetbal: Uitslagen Eredivisie Speelronde 33

Icoon EredivisieVanavond stond alweer de op een-na-laatste speeldag in de Eredivisie op het programma. Daar de schaal zondag is uitgereikt aan PSV, resteerde enkel de strijd om de play-offs; of juist het ontlopen daarvan.

PSV - Feyenoord, de topper van deze speeldag, eindigde in een 1-1 gelijkspel. Beide ploegen misten hun aanvalsleider, respectievelijk Jefferson Farfán en Dirk Kuijt. Voor laatstgenoemde kwam daarmee een einde aan een reeks van 179 onafgebroken Eredivisiewedstrijden. PSV was gedurende de eerste helft heer en meester, maar Arouna Koné, Jan Vennegoor of Hesselink en Jason Culina schoten niet met scherp.

Feyenoord had aan het begin van het tweede bedrijf overwicht, en Romeo Castelen drukte dat uit door de 0-1 aan te tekenen. Phillip Cocu voorkwam echter de eerste thuisnederlaag van PSV. AZ lijkt nu zeker van de tweede plaats, ondanks de 0-0 remise tegen FC Twente. Na een sterke start viel de thuisploeg ver terug en ontsnapte het zelfs aan een nederlaag: zo trof Blaise N'Kufo de paal.

Waar Feyenoord en AZ kampen met het 'luxeprobleem' van een eventuele status als best of the rest, vechten Ajax, FC Groningen en FC Utrecht nog om de overige twee tickets voor de belangrijkste play-offs. Ajax deed nuttige zaken door Vitesse met 2-1 te verslaan en staat op 57 punten. De zege kwam zeer moeizaam tot stand, want in de 88e minuut stond de equipe uit Arnhem nog voor. Klaas Jan Huntelaar en Angelos Charisteas draaiden de scheve situatie recht. FC Groningen en FC Utrecht volgen beide op twee punten van Ajax, na de 2-1 zege van FC Groningen in het onderlinge duel.

Onderin verzekerde Heracles Almelo zich van nog een jaar Eredivisievoetbal. De ploeg van scheidend coach Peter Bosz verkreeg die zekerheid dankzij een 4-2 zege op concurrent NAC Breda. De Bredanaars zijn toch al de grote verliezer van deze speelronde, want tegenstrevers ADO Den Haag (1-2 bij RBC Roosendaal) en Sparta Rotterdam (3-2 tegen RKC Waalwijk) wonnen wél. Met nog een duel tegen PSV voor de boeg bekleedt NAC de zestiende positie, een plaats die promotie-/degradatiewedstrijden betekent. Willem II weet al sinds afgelopen weekend dat het haar vege lijf moet zien te redden tegen Gouden Gids Divisie clubs, terwijl RBC rechtstreeks is gedegradeerd.


Uitslagen Speelronde 33:

Woensdag 12 april
Heracles Almelo - NAC Breda 4-2
RBC Roosendaal - ADO Den Haag 1-2
Ajax - Vitesse 2-1
AZ - FC Twente 0-0
FC Groningen - FC Utrecht 2-1
PSV - Feyenoord 1-1
Willem II - SC Heerenveen 4-3
Sparta Rotterdam - RKC Waalwijk 3-2
NEC - Roda JC 0-3


De stand na de 33e speelronde kun je hier vinden.

-----------

Kijk voor al het voetbalnieuws en uitslagen op de FOK!voetbalmanager!