Politie zoekt gevaarlijke verkrachter

PolitieHet Openbaar Ministerie heeft een foto vrijgegeven van de 25-jarige Johan Frederik Stellingwerf. De man wordt gezocht voor diverse ernstige zedenmisdrijven. Het komt niet vaak voor dat justitie een foto van een verdachte vrijgeeft, maar de vrees van het OM dat de man zich opnieuw aan zware zedenmisdrijven schuldig zal maken is zo groot, dat men voor deze stap heeft gekozen.

Stellingwerf werkt in Amsterdam en Groningen en staat ingeschreven in het Zuid-Hollandse Sassenheim. De politie vermoedt dat hij in een zwarte, 15 jaar oude Opel Kadett 1.4 rijdt, met kenteken YZ-98-ZB. Van de verdachte zijn op internet trouwens scherpe foto's te vinden, daar hij staat ingeschreven bij een modellenbureau en zijn gegevens on-line staan.


Door OM vrijgegeven foto

De verdachte is 1.88 meter lang, heeft een licht getinte huidskleur, een slank gespierd postuur en kort donkerblond stekeltjeshaar. Hij draagt meestal zwarte kleding en heeft schoenmaat 45. Hij ontmoet zijn slachtoffers in het uitgaanscircuit. Mensen die weten waar hij is, wordt verzocht de politie te bellen en zeker zelf geen aanhoudingsactie te ondernemen.