FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 16 februari 2006

Testdag 16-02-2006

Vandaag is er getest op vier circuits, te weten Vallelunga, Valencia, Bahrein en Barcelona. In het totaal kwamen er maar liefst negentien coureurs in actie. Bij elkaar reden de coureurs 7396 kilometer.

Op Vallelunga kwam Toyota in actie met Jarno Trulli en Ralf Schumacher. De Italiaan wist zijn snelste rondje zes tienden sneller af te leggen dan zijn teamgenoot. Beide coureurs reden met de 2006 auto.

In Valencia kwamen de meeste coureurs in actie. Heikki Kovalainen reed hier de snelste tijd. Hij werdt op 0,3 seconden gevolgd door Giancarlo Fisichella, die op zijn beurt weer 25-honderdste sneller was dan Kimi Räikkönen.
Christijan Albers kwam ook in dit circuit in actie.

Op het andere Spaanse circuit waar getest werd, Barcelona, liet BMW zijn coureurs hun rondjes rijden. Nick Heidfeld wist bijna een volle seconde sneller te rijden dan zijn teamgenoot Jacques Villeneuve.

In het Midden-Oosten wist Felipe Massa opnieuw de snelste tijd te rijden. Hij reed echter nog steeds met de auto van 2004, met een gelimiteerde V10-motor. De snelste coureur met de 2006-auto was de nummer twee, Jenson Button.

Uitslag testdag Vallelunga:

PosCoureurTeamTijd
1J. TrulliToyota1:15.900
2R. SchumacherToyota1:16.530

Uitslag testdag Valencia:

PosCoureurTeamTijd
1H. KovalainenRenault1:10.631
2G. FisichellaRenault1:10.930
3K. RäikkönenMcLaren-Mercedes1:11.173
4J. MontoyaMcLaren-Mercedes1:11.188
5D. CoulthardRed Bull Racing1:11.216
6N. RosbergWilliams1:11.232
7A. WurzWilliams1:12.229
8C. AlbersMF1 Racing1:12.767
9A. SutilMF1 Racing1:17.912

Uitslag testdag Barcelona:

PosCoureurTeamTijd
1N. HeidfeldBMW Sauber F1 Team1:15.928
2J. VilleneuveBMW Sauber F1 Team1:16.884

Uitslag testdag Bahrein:

PosCoureurTeamTijd
1F. MassaFerrari1:30.578
2J. ButtonHonda1:31.254
3V. LiuzziScuderia Toro Rosso1:31.381
4R. BarrichelloHonda1:31.590
5S. SpeedScuderia Toro Rosso1:32.640
6M. SchumacherFerrari1:32.909

Barney maakt snel indruk bij PDC

Raymond van Barneveld heeft zijn eerste wedstrijd op een groot PDC-toernooi gewonnen. Barney klopte Ronnie Baxter tijdens de eerste speeldag van de Premier League.

Van Barneveld maakte een daverende entree op het PDC-podium. In The King George’s Hall in Blackburn liet hij Baxter geen schijn van kans: 8-1. In de reprise van de Embassyfinale van 1999 kwam The Man al snel op een 5-0 voorsprong. Het was de Van Barneveld uit zijn beste dagen, met finishes van 127, 121 en 116.

Baxter – de nummer drie van de PDC-ranking – gooide niet slecht, maar Van Barneveld kwam steeds eerder op een finish. Nadat de Engelsman de eer had gered, pakte Barney nog drie legs (de laatste pijl op dubbel vier) voor zijn eerste zege op een groot PDC-evenement.

"Dit debuut is ongelooflijk", zei Van Barneveld na afloop. "Ik had kippenvel tijdens de opkomst. Pas op 5-0 gooide ik een slechte leg."

Eerder vanavond rekende titelverdediger Phil Taylor af met Wayne Mardle: 8-6. The Power haalde niet zijn gebruikelijke niveau en was dichtbij puntenverlies. Op de belangrijke momenten heerste Taylor echter. Roland Scholten leverde daarna een heel degelijke partij af tegen Peter Manley, de runner-up van het WK: 8-4. Vooral op de dubbels was Scholten sterk.

In de laatste avondpartij kwam Taylor nog eens in actie, ditmaal tegen Colin Lloyd. De dertienvoudig wereldkampioen liet met 8-1 geen spaan heel van Jaws. Taylor is tevreden na de eerste speeldag: "Ik heb tegen twee goede spelers vier punten gepakt." In 2005 verloor Taylor geen enkele partij in de Premier League.

De Premier League wordt afgewerkt in het hele competitiemodel: iedereen speelt dus twee keer tegen elkaar. Het format is best of 14 legs. De vaste speeldag is de donderdag. De locaties wisselen per speelronde. In mei is de finaleronde, waarvoor de beste vier zich kwalificeren.


Uitslagen 1e speeldag – Premier League:
Wayne Mardle – Phil Taylor 6-8
Roland Scholten – Peter Manley 8-4
Ronnie Baxter – Raymond van Barneveld 1-8
Phil Taylor – Colin Lloyd – 8-1

Andermaal Kalou...

Minister Verdonk moet zich opnieuw over de zaak Kalou buigen. Dit heeft de Raad van State gisteren bepaald. Deze vond dat Verdonk onvoldoende had gemotiveerd waarom ze Kalou geen paspoort wenst te geven.
Deze uitspraak volgt op een eerdere uitspraak van de Rotterdamse Rechtbank die dezelfde mening was toegedaan. Het beroep van Verdonk tegen deze uitspraak diende dus gisteren bij de Raad van State.
Verdonk acht Kalou niet voldoende ingeburgerd en ze vindt een plaats in het Nederlands Elftal niet van uitzonderlijk belang.
Van Basten, samen met o.a. Cruijff, denken daar heel anders over. Zij vinden Kalou van groot belang voor het Nederlands Elftal. Van Basten wist verder te melden dat hij in het nederlands met Kalou communiceert.

Verdonk heeft in de afgelopen maanden stelselmatig verzuimd om met een goede argumentatie over te brug te komen. Niet voldoende ingeburgerd is geen bewijsvoering in deze discussie. Artikel 10 van de Rijkswet (door rechters ook wel de sporterswet genoemd) is er juist voor om van dit soort zaken af te wijken. Ook de andere opgevoerde bewijsvoering zoals ik die in een eerdere blog over deze kwestie beschreef zijn geen afdoende argumentatie in deze discussie.
Dat zijn plaats in het Nederlands Elftal geen bijzonder belang dient is wel een juiste argumentatie. Maar deze dient wel onderbouwd te worden. En dat doet ze dus niet.
En dat laatste is ook niet makkelijk als een voetbalgoeroe als Cruijff zich bij de andere partij bevindt. En eerlijk gezegd denk ik ook niet dat ze het kan onderbouwen. Als je wereldkampioen wil worden heb je een brede selectie nodig die op alle plaatsen dubbel bezet is.
Het wordt dus tijd dat Verdonk of de wet aanpast of haar trots opzij zet.
Ik hoop dat ze in al haar wijsheid voor het laatste kiest...

Moore eist 15 miljoen

Steve Moore heeft een nieuwe rechtszaak aangespannen tegen Vancouver Canucks-center Todd Bertuzzi. Dat heeft zijn advocaat gisteren bekend gemaakt. Een eerdere zaak in de VS werd niet in behandeling genomen nadat de rechter het niet onder haar jurisdictie vond vallen. Nu ligt de zaak bij het gerechtshof in Ontario.

Moore werd op 8 maart 2004 door Bertuzzi van achter neergehaald en met zijn gezicht op het ijs geworpen. Het resultaat was drie gebroken nekwervels, een hersenschudding en snijwonden in het gezicht. Moore heeft sindsdien niet meer gespeeld. Doordat de verjaringstermijn voor een civiele zaak in Canada twee jaar is, moest de zaak nu worden aangespannen en heeft de datum niets te maken met de openingswedstrijd van Canada op de Olympische Spelen in Turijn, waarin Bertuzzi in actie kwam.

Moore eist vijftien miljoen dollar, zo'n twaalf miljoen euro, aan gemist salaris van de Canucks-aanvoerder. Daarbovenop wordt nog meer geëist als compensatie voor overig geleden schade. Ook de Canucks zelf en moederbedrijf Orca Bay zijn gedaagd.

Bertuzzi werd al direct na het incident door de NHL geschorst, en in het vorige seizoen kwam de NHL met de IIHF, de internationale ijshockey federatie, overeen dat hij ook niet elders mocht spelen terwijl de NHL stil lag. In een strafrechtelijke zaak kon Bertuzzi maximaal tot anderhalf jaar gevangenisstraf veroordeeld worden, maar dat werd uiteindelijk een werkstraf en een voorwaardelijke gevangenisstraf.

Riep daar iemand kuthoer?

De 47-jarige kindermoordenaar Avi C. die in augustus de vierjarige Damaris en de tweejarige Daniël, de kinderen van zijn vriendin, om het leven bracht is door de Rechtbank tot 18 jaar + TBS veroordeeld. Logische zaak zou je zo zeggen. Het Openbaar Ministerie dacht daar echter anders over en had slechts een eis van 12 jaar + TBS op tafel gelegd.

Gelukkig is er dan een rechter die wel hersens heeft en een normale straf oplegt. Althans dat denkt de gemiddelde Nederlander dan, maar ook daar denkt het Openbaar Ministerie weer anders over en dus overweegt het OM om in hoger beroep te gaan. Om toch nog maar ff levenslang te eisen?? Nee hoor, het OM wil dat er recht wordt gedaan en overweegt om in hoger beroep te gaan om alsnog 12 jaar te eisen.

Het is toch werkelijk niet te geloven. Zullen we voor één keer de Kabouter Buttplug-trofee nog maar eens afstoffen?

Israëliër begint wedstrijd antisemitische cartoons

babbelbox had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon AlgemeenEen Israëlische cartoonist heeft een spotprentenwedstrijd georganiseerd die Joden moet bespotten. Hij wil hiermee een ironisch tegengas geven aan de Deense en Iranese spotprenten die de Islam en de Holocaust op de hak nemen. "We dachten dat het veel stoerder is om cartoons over onszelf te maken dan dat onze vijanden dat doen", aldus initiatiefnemer Amitai Sandarovich. "We willen het vuur bestrijden met humor. Dit is ons antwoord op geweld en slechte smaak."

"Ik geloof dat Joden degenen zijn die het best de spot kunnen drijven met zichzelf. Geen Iraniër zal ons daarmee verslaan", gekscheert Sandarovich. Hij benadrukt dat hij geen haat koestert jegens moslims en Arabieren. De Israëliër denkt niet dat zijn spotprenten zullen leiden tot grote protestacties, zoals tegen de Deense tekeningen. "We gaan geen ambassades platbranden, noch zullen we massaal vlaggen in brand steken of bloederige demonstraties organiseren."

"Geen enkele Jood heeft ooit zulke hatelijke cartoons gezien als wij die zullen publiceren", belooft Sandarovich. De competitie, waaraan alleen Joden kunnen deelnemen, blijft open tot drie maart op deze website.

'Staat moet abortus kunnen afdwingen'

Marianne van den AnkerIn de Rotterdamse politiek is commotie ontstaan over een omstreden uitspraak van wethouder Marianne van den Anker van Leefbaar Rotterdam. De politica vindt dat de Nederlandse staat zwangerschappen bij risico-ouders moet kunnen afbreken, zo stelt ze op haar weblog. De VVD en het CDA zijn verbijsterd over het voorstel van hun coalitiepartner.

"In Nederland is zwangerschapsonderbreking en gedwongen anti-conceptie een taboe. (..) Ik wil drie specifieke doelgroepen benoemen van wie ik vind dat gedwongen zwangerschapsonderbreking en gedwongen anti-conceptie uit de taboesfeer moeten worden gehaald. Dit betreft kinderen van verslaafde ouders, (Antilliaanse) tienermoeders en verstandelijk gehandicapten", stelt Van den Anker. Volgens haar is de kans te groot dat kinderen in dergelijke gezinnen 'zonder liefde en affectie, in een sfeer van geweld, verwaarlozing, mishandeling en seksueel misbruik' opgroeien. De wethouder van Volksgezondheid wijst daarbij op cijfers van de Rotterdamse GGD. Van de tienduizend scholieren zouden er 796 mishandeld zijn, en nog eens 288 seksueel misbruikt zijn.

OS: Hedrick belooft niet meer te verliezen

Schaatser Chad Hedrick wil op de drie afstanden op de Olympische Spelen waarop hij nog uitkomt enkel nog goud winnen. Dat vertelde de sporter vandaag, nadat de Verenigde Staten gisteren al in de kwartfinales van de ploegenachtervolging werd uitgeschakeld. Hedricks droom om vijf maal goud te winnen ging hiermee in rook op.

"Ik zeg altijd: Je kunt Chad Hedrick één keer verslaan, maar een tweede keer lukt dat niet", beloofde de schaatser aan zijn landgenoten. "Ik verwacht goed te presteren en meer goud te veroveren. Ik wil bewijzen dat ik de beste schaatser van de wereld ben." Hedrick komt op de Spelen nog uit op de 1000, 1500 en 10.000 meter. Hij won al goud op de 5000 meter, voor de Nederlander Sven Kramer.

Chad Hedrick is teleurgesteld
Chad Hedrick na de ploegenachtervolging


-------
Meer Olympisch nieuws lees je op de speciale Winterspelensite van FOK!

Turkse 'minderheden'professoren aangeklaagd

AlgemeenIn Turkije zijn twee professoren voor een rechtbank in Ankara aangeklaagd omdat ze opkwamen voor minderheden. De twee hadden de Turkse regering geadviseerd Koerden en andere etnische niet-Turken als aparte bevolkingsgroepen te erkennen. Ook wilden ze dat er een einde wordt gemaakt aan discriminatie van niet-moslims bij de overheid.

Volgens de aanklagers hebben de geleerden zich schuldig gemaakt aan het aanzetten tot haat. Ze willen dat de professoren voor vijf jaar achter de tralies verdwijnen.

Opvallend is dat een vergelijkbaar proces tegen de schrijver Orhan Pamuk twee weken terug werd gestaakt, vermoedelijk omdat de Turkse autoriteiten vreesden dat vervolging van de schrijver toetreding tot de Europese Unie in gevaar zou kunnen brengen. Pamuk werd beschuldigd van 'het beledigen van de Turkse nationale identiteit' omdat hij zich negatief had uitgelaten over de uitroeiing van Armeniërs door het Ottomaanse rijk.

Larsson terug naar Zweden

Barcelona-spits Henke Larsson vertrekt eind dit seizoen naar zijn oude club Helsingborgs IF. De Zweed tekende een contract voor achttien maanden.


De 34-jarige aanvaller kwam de laatste tijd weinig aan spelen toe bij Barcelona: topscorer Eto'o kreeg de voorkeur. Larsson heeft daarom al eerder laten blijken dat hij aan het einde van het seizoen wilde vertrekken bij de Catalaanse club.

Larsson speelde in 1992 en 1993 al eens voor het Zweedse Helsingborgs. Hij maakte in twee seizoenen 48 goals en vertrok vervolgens naar Feyenoord.

Standen en uitslagen NBA

Gisteravond werden er dertien wedstrijden in de NBA gespeeld. San Antonio verloor hun tweede wedstrijd op rij en zagen koploper Dallas, dat wel won, verder uitlopen. In de wedstrijd Cleveland - Boston zorgden LeBron James en Paul Pierce, die beiden uitverkozen zijn voor de All-Star game dit weekend, voor een waar spektakel. Pierce kwam voor Boston tot een persoonlijk record van 50 punten, terwijl James 43 punten, 12 rebounds en 11 assists noteerde voor de Cleveland. Het was Cleveland die de wedstrijd, die tot twee maal toe verlengd moest worden, uiteindeljk won.

Uitslagen:

San Antonio Spurs - Philadelphia 76'ers 100-103 (n.v.)
Miami Heat - Orlando Magic 110-100
Milwaukee Bucks - Indiana Pacers 77-88
Cleveland Caveliers - Boston Celtics 113-109 (n.v.)
Toronto Raptors - New York Knicks 96-98
New Jersey Nets - Charlotte Bobcats 95-94
Sacramento Kings - Memphis Grizzlies 78-84
Portland Trailblazers - New Orleans Hornets 86-102
Seattle Supersonics - Minnesota Timberwolves 92-102
Washington Wizards - Dallas Mavericks 97-103
Phoenix Suns - Denver Nuggets 116-101
Atlanta Hawks - Los Angeles Lakers 114-110
Los Angeles Clippers - Golden State Warriors 81-88

Standen:

EASTERN CONFERENCE
Atlantic DivisionWLPCT.L10
New Jersey Nets28230.5496-4
Philadelphia 76'ers25260.4904-6
Boston Celtics20320.3853-7
Toronto Raptors20330.3776-4
New York Knicks15370.2881-9
Central DivisionWLPCT.L10
Detroit Pistons4290.8246-4
Cleveland Caveliers31210.5966-4
Indiana Pacers26230.5315-5
Milwaukee Bucks27250.5195-5
Chicago Bulls22290.4315-5
Southeast DivisionWLPCT.L10
Miami Heat33200.6238-2
Washington Wizards26250.5107-3
Orlando Magic19320.3731-9
Atlanta Hawks16340.3205-5
Charlotte Bobcats14400.2595-5
WESTERN CONFERENCE
Northwest DivisionWLPCT.L10
Denver Nuggets28260.5193-7
Utah Jazz25270.4814-6
Minnesota Timberwolves23290.4423-7
Seattle Supersonics20330.3772-8
Portland Trailblazers18330.3533-7
Pacific DivisionWLPCT.L10
Phoenix Suns34170.6578-2
L.A. Clippers30210.5885-5
L.A. Lakers26260.5003-7
Golden State Warriors24280.4625-5
Sacramento Kings24290.4536-4
Southwest DivisionWLPCT.L10
Dallas Mavericks41110.7889-1
San Antonio Spurs40120.7698-2
NO/Oklahoma City Hornets29230.5589-1
Memphis Grizzlies29230.5584-6
Houston Rockets22300.4237-3

OS: Brons voor achtervolgingsploeg mannen

Icoon SchaatsenDe Nederlandse mannenschaatsers hebben op de Olympische Winterspelen in Turijn de bronzen medaille op het onderdeel ploegenachtervolging gewonnen. Er was op meer gerekend, maar de droom spatte aan diggelen door een valpartij in de halve finale tegen Italië, de latere winnaar.

Nederland trad aan met Carl Verheijen, Sven Kramer en Erben Wennemars in de halve finale. Ze gingen snel van start en pakten een behoorlijk een voorsprong, maar Italië kwam sterk terug. Drie ronden voor het einde stapte Kramer echter in een bocht op een blokje en ging hij onderuit. In zijn val nam hij Verheijen mee. Hierna was het bekeken voor de Nederlandse ploeg. In de strijd om de derde plaats werd nog wel enigszins sportieve revanche genomen doordat Verheijen, Kramer en Mark Tuitert afrekenden met Noorwegen, maar toch overheerste de teleurstelling.

Voor Verheijen, Tuitert en Wennemars betekende de overwinning op de Noren hun eerste medaille op een Olympische Spelen, voor Kramer de tweede. Rintje Ritsma, die alleen een race meedeed in de kwalificatie, won zijn zesde medaille, en ook de laatste in zijn loopbaan. 'De Beer uit Lemmer' was echter nooit eerste op een Olympische Spelen, waardoor zijn imposante erelijst het voorgoed zonder Olympisch goud moet doen.

De Italiaanse achtervolgingsploeg wist uiteindelijk ook Olympisch Kampioen te worden. Matteo Anesi, Ippolito Sanfratello en Enrico Fabris waren in de finale te sterk voor de Canadese mannen. Ze klokten een tijd van 3 minuten, 44 seconden en 46 honderdsten, en waren daarmee een dikke seconde sneller dan de Canadezen.


Kramer gaat onderuit


Dames
Ook bij de damesachtervolging ging de zilveren plak naar de Canadezen. Zij werden in de finale verslagen door de sterke Duitse ploeg van Anni Friesinger, Claudia Pechtstein en Daniela Anschütz. De Nederlandse dames werden gisteren al uitgeschakeld door deze zelfde Duitsers. Paulien van Deutekom, Ireen Wust en Gretha Smit lieten Nederland uiteindelijk op een zesde plaats belanden. In het duel om de vijfde plaats verloren ze vandaag van de Verenigde Staten.

Meer Olympisch nieuws op de speciale winterspelensite van FOK!

'Peter R. de Vries verruilt SBS voor Talpa'

pberends had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon TelevisieEn weer gaat er iemand weg bij SBS6. Na Robert ten Brink verlaat nu ook misdaadverslaggever Peter R. de Vries SBS. Dat meldt de website Zijonline.nl.

"De grote leegloop van sterren bij SBS lijkt te zijn begonnen", aldus Zijonline. In juni loopt zijn contract af met SBS 6. Eind 2005 had de De Vries al een gesprek met Talpa-baas John de Mol. "Het is nu zeker dat het door gaat", bericht de website.

Het programma van De Vries - Peter R. de Vries, misdaadverslaggever - zou vanaf augustus te zien zijn op Talpa. "De Vries denkt met zijn overstap naar Talpa meer zendtijd, ruimte en geld te krijgen voor zijn programma. De uittocht bij SBS van de sterren lijkt met het vertrek van Ten Brink en De Vries nog niet ten einde. Ook Gerard Joling zou op het punt staan bij de zender te vertrekken."

Achttien jaar en tbs voor familiedrama Tolbert

dom_blontje had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon MisdaadDe veroorzaker van het familiedrama in Tolbert, waarbij de vierjarige Damaris en de tweejarige Daniël om het leven zijn gebracht, is door de rechtbank in Groningen veroordeeld tot achttien jaar cel en tbs. De 47-jarige Avi C. bracht ze in augustus in Tolbert om het leven.

Bij het familiedrama raakte de moeder van de kinderen zwaargewond. De straf is hoger dan dat de officier van justitie twee weken geleden had geëist, twaalf jaar cel en tbs. De rechtbank is van mening dat het is bewezen dat het twee keer om moord gaat en één keer een poging tot moord. Het Openbaar Ministerie (OM) had in alle gevallen ingezet op (poging tot) doodslag.

Ook werd C. zwaar aangerekend dat Daniël, voordat hij werd omgebracht, getuige was van de gewelddadige moord op zijn zus. De rechtbank tilde ook zwaar aan de amfetamineverslaving waardoor C. erg agressief kan worden. De biologische vader van de vermoorde kinderen en zijn familie en kennissen hebben het vonnis met gejuich ontvangen. Bij de uitspraak was Avi C. niet aanwezig.

Onrust rond Britse band Coldplay

Icoon MuziekDe Britse band Coldplay, bekend van de hits Yellow en Speed of Sound, gaat uit elkaar, zo maakte de band gisteravond bekend. Zanger Chris Martin maakte dit onverwachte nieuws gisteren bekend op de Brit Awards, waar ze in de prijzen vielen voor beste single en beste album.

Martin vertelde bij het ophalen van de tweede award: "Dit betekent zoveel voor ons, zeker nu. Het zal een paar jaar duren voor jullie ons weer gaan zien. Mensen hebben genoeg van ons - en wij ook." Vrienden van Chris Martin zeggen dat hij de band stopt om meer tijd door te brengen met zijn vrouw Gwyneth Paltrow, waarmee hij in april zijn tweede kindje verwacht.

De vierkoppige band ontmoette elkaar in 1997 op een universiteit in Londen en sleepte twee jaar later een platendeal in de wacht. De drie albums van de band, Parachutes, A Rush Of Blood To The Head en X&Y, vielen allen internationaal in de prijzen.

Update:18.35 uur
Bronnen spreken elkaar tegen. Zo meldt NME.com dat Coldplay niet uit elkaar gaat. Een woordvoerder van de band zou NME.com hebben gezegd dat de band niet uit elkaar gaat en op dit moment bezig is met de wereldtournee van X&Y. Die eindigt op 16 juli in Japan en daarna gaan ze bezig met een nieuw album.
Met dank aan ImPrEzA voor de herschreven submit.

'Geile meiden' ontvoeren en vermoorden man

Joost-mag-het-weten had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon MisdaadDe Franse politie is een grote zoektocht gestart naar een jongerenbende die aantrekkelijkelijke dames inzet om mannen te kidnappen. De meiden verleiden mannen in winkels of internetcafés en maken een afspraak, waarna de bende tracht de mannen te ontvoeren. Gisteren werd een slachtoffer van de bende teruggevonden op een spoorlijn. Hij was gruwelijk toegetakeld en overleed niet veel later.

De 23-jarige man, Ilan Halimi, werd meer dan drie weken geleden ontvoerd nabij Parijs nadat hij tijdens zijn werk, in een telefoonzaak, aangesproken werd door een vrouw en had afgesproken haar later nog een keer te ontmoeten. Toen hij op de afgesproken plek aankwam, werd hij ontvoerd en in gijzeling genomen. De man werd vervolgens wekenlang verbrand, geslagen en met messen in zijn lijf gestoken. Hij werd uiteindelijk - naakt en vastgebonden - voor dood achtergelaten op een spoorlijn in Saint Genevieve des Bois, dertig kilometer ten zuiden van Parijs, alwaar hij gisteren werd gevonden. Halimi werd nog wel naar het ziekenhuis gebracht, maar overleed op de weg ernaartoe. Tachtig procent van zijn lichaam was verminkt door de ontvoerders.

Gedurende de gijzeling kreeg de familie en een vriendin van Halimi meerdere telefoontjes, tekstberichten en e-mails van de ontvoerders, die losgeld eisten. Eerst vroegen ze 450.000 euro, later werd dit verlaagd tot 100.000 euro. De ontvoerders emailden eveneens foto's van de vastgebonden Halimi. Tot een regeling kwam het echter niet, het laatste contact tussen de ontvoerders en de familie van Halimi vond een week geleden plaats.

Sinds december vorig jaar heeft de bende, waar zeker een blondine, een brunette en een vrouw van Noord-Afrikaanse afkomst toebehoren, in ieder geval twee keer (andere bronnen spreken van nog meer keren) getracht iemand te ontvoeren. Beide pogingen faalden, één keer was dat doordat een man er in slaagde te ontsnappen. De politie is inmiddels in het bezit van een foto van een mannelijke verdachte. De foto werd genomen door een beveiligingscamera in een internetcafé toen hij een mail naar Halimi's familie stuurde. De man draagt echter een hoed op de foto en is daardoor niet goed herkenbaar. De politie heeft ook een compositietekening van de blonde verdachte opgesteld.

Meerdere Franse rechercheurs denken dat de bende een soort "spel" speelt en het hen niet om het geld gaat. Het is namelijk vrij opmerkelijk om een losgeldeis zomaar zo fiks te verlagen. De ontvoerders zouden eerst zelfs maar 5.000 euro hebben geëist, zo schrijft een krant. Ook lijken de daden van de ontvoerders op enkele acties in de Franse film L'Appât. De Franse politie heeft honderd rechercheurs op de zaak gezet.


Compositietekening van de blondine

Standaard van Revolution ook poweradapter

In het Officiële UK Nintendo Magazine is te lezen dat de standaard waar de Revolution in staat ook gelijk dienst doet als poweradapter. Verder staat er weinig bij vermeld en de vraag is nu hoe het precies gaat werken. Op deze manier lijkt het erop dat je verplicht bent om de Revolution verticaal te plaatsen. Het is wachten tot Nintendo met een officiële verklaring komt.Een ander gerucht over de Revolution is de mogelijkheid om te internetten via de console. Iemand kwam op het idee om Nintendo Amerika op te bellen en te vragen hoe het zit met internet op de Revolution. De dame van Nintendo Amerika antwoordde het volgende: "Revolution owners will have the option to purchase that functionality."

Het lijkt er dus op dat er naast een browser voor de Nintendo DS ook een browser uitgebracht zal worden voor de Revolution. Dit is echt nog een gerucht en Nintendo heeft nog niks officieel bevestigd.

Trailer Top Spin 2

De mensen van Xboxworld hebben een trailer van Top Spin 2. Top Spin 2 gaat verder op de basis van Top Spin 1. Zo zal het opbouwen van je eigen karakter nog uitgebreider zijn en je hebt ook veel meer disciplines om te trainen. De singleplayer zal vier seizoenen kennen en die kan je naar eigen inzicht indelen (wanneer je traint en welke toernooien je speelt kan je zelf bepalen).

De gameplayer is ook nog uitgebreider er je hebt nu ook geavanceerde slagen die een wedstrijd kunnen beslissen, of juist kunnen omdraaien. Net als het vorige deel zul je ook online kunnen spelen en deze keer zul je waarschijnlijk ook kunnen dubbelen online. Het spel zal vanaf 7 april in de winkels liggen.

Download hier de trailer

Real Madrid is 'rijkste' club

Manchester United is niet langer de 'rijkste' club van de wereld. Na acht jaar is de Engelse ploeg van de eerste plaatst gestoten door Real Madrid. De nieuwe nummer één heeft een inkomen van ruim 275 miljoen euro. The Mancunians moeten het doen met ruim 246 miljoen euro aan inkomsten.

Hoogste nieuwe binnenkomer is Olympique Lyon met 92 miljoen euro. Hierdoor staan de Fransen op een verdienstelijke 15e plaats. In de vernieuwde top 20 komen geen Nederlandse clubs voor. Het is overigens voor het eerst dat de top 20 samen uitkomt op meer dan 3 miljard euro. Let wel op: deze lijst is gebasseerd op de omzet van de clubs. Het heeft dus niets te maken met winst of verlies.

De volledige top 20 van rijkste clubs:

PositieClubInkomsten in mln euro
1Real Madrid275
2Manchester United246
3AC Milan234
4Juventus229
5Chelsea220
6FC Barcelona207
7Bayern München189
8Liverpool181
9Internazionale177
10Arsenal171
11AS Roma131
12Newcastle United128
13Tottenham Hotspur104
14Schalke 0497
15Olympique Lyon92
16Celtic92
17Manchester City90
18Everton88
19Valencia84
20Lazio Roma83

Personele problemen voor Sparta

Sparta Rotterdam kent personele problemen in aanloop naar de stadsderby tegen Feyenoord. Trainer Wiljan Vloet mist maar liefst drie aanvallers, namelijk Dieter van Tornhout, Ricky van den Bergh en Rachid Bouaouzan.

Van Tornhout is geschorst vanwege zijn rode kaart die hij vorige week vrijdag kreeg in het treffen met AZ. Voor Van den Bergh en Bouaouzan komt het duel met Feyenoord te vroeg. Beide spelers hebben nog last van eerder opgelopen blessures en zullen komend weekend dus niet in actie komen.

Schema kwalificatie EK 2008 bekend

Het wedstrijdschema voor de kwalificatiereeks voor het EK 2008, dat in Oostenrijk en Zwitserland gespeeld zal worden, is bekend gemaakt. Oranje begint op 2 september 2006 uit tegen Luxemburg aan de kwalificaties.

Op 21 november 2007 is de reeks weer voorbij na een wedstrijd uit tegen Wit-Rusland. De andere ploegen die Oranje ontmoet voor een plaats op het EK zijn Albanië, Bulgarije, Roemenië en Slovenië.

Speelschema Nederlands Elftal

DatumThuisploegUitploeg
02-09-2006LuxemburgNederland
06-09-2006NederlandWit-Rusland
07-10-2006BulgarijeNederland
11-10-2006NederlandAlbanië
24-03-2007NederlandRoemenië
28-03-2007SloveniëNederland
08-09-2007NederlandBulgarije
12-09-2007AlbaniëNederland
13-10-2007RoemeniëNederland
17-10-2007NederlandSlovenië
17-11-2007NederlandLuxemburg
21-11-2007Wit-RuslandNederland

Eto'o lacht om interesse Chelsea

Volgens diverse Engelse media zou Chelsea zijn zinnen hebben gezet op Samuel Eto'o van FC Barcelona. Roman Abramovič, eigenaar van de Engelse ploeg, is van plan om de speler komende zomer naar Stamford Bridge te halen. Het bedrag dat de Rus over heeft voor Eto'o ligt tussen de 45 en 70 miljoen euro.

"Spelen we binnenkort niet toevallig tegen Chelsea?" aldus Eto'o over komende week. Dan staat namelijk de ontmoeting tussen beide voetbalgrootmachten op het programma in het toernooi om de Champions League.

"Madre mia... Dit soort dingen komt altijd naar boven als de wedstrijd nadert. Zodra de duels voorbij zijn, wordt alles weer rustig," zegt de international van Kameroen. "Als wij Chelsea uitschakelen en in de kwartfinale tegen Juventus spelen, zullen ze wel weer zeggen dat Capello me wil halen."

Tecmo kondigt Revolution launch-titel aan

Ook Tecmo is druk bezig met ontwikkelen voor de Nintendo Revolution; een nieuwe versie van de Pangya golf serie is aangekondigd voor de nieuwe console van Nintendo.

De eerste Pangya golf game, die door Ntreev Soft werd ontwikkeld voor de PC, is een online spel. Hiervoor hoeft geen abonnement afgesloten te worden maar de spelers moeten betalen wanneer zij meer game-elementen willen hebben.
Tecmo heeft niet aangegeven of de game gebruik gaat maken van de nieuwe controller van de Revolution of dat de game online gaat, maar dit is wel aannemelijk.

Verdonk wil uitleg Taida-uitspraken van minister

HeinsPim had ons via de nieuws-submit te melden:

Rita VerdonkMinister Rita Verdonk is niet blij met de uitlatingen over de zaak-Taida die Onderwijsminister Maria van der Hoeven op haar weblog heeft geplaatst. Van der Hoeven schreef gisteren dat ze zelf vond dat Taida Pasic in Nederland mag blijven. Verdonk is hierover niet te spreken en eist een verklaring voor deze uitspraken morgen in de ministerraad.

Van der Hoeven schrijft op haar weblog: De voorbije weken ben ik van vele kanten bestookt met brieven en e-mails over de situatie van de Kosovaarse Taida Pasic. Ik heb de briefschrijvers laten weten vanuit mijn verantwoordelijkheid als minister voor Onderwijs sympathiek te staan tegenover hun wens om Taida in Nederland haar diploma te laten halen. Maar ik heb daarbij tegelijk aangegeven dat ik er geen enkele zeggenschap over heb. Uiteraard heb ik mijn collega Rita Verdonk, die er wél over gaat, nog eens geattendeerd op de kwestie. Maar zij is het, die namens het kabinet de besluiten neemt en ik zal me daar onder alle omstandigheden naar voegen."

Verdonk zei hierop dat Van der Hoeven gelijk heeft. "Ik ga er over", reageerde ze. Daarbij stelde ze dat ze geen goed woordje heeft over "rollebollende ministers". Om die reden wil ze uitleg van haar collega: wat ze heeft gezegd en wat ze heeft bedoeld. De woordvoerder van Van der Hoeven zegt dat ze op deze verwijten geen commentaar heeft.


Taida Pasic

Vincken weer geblesseerd

Tim Vincken is weer uitgeschakeld. De snelle rechtsbuiten van Feyenoord stond op het punt terug te keren op het veld bij Jong Feyenoord, maar viel geblesseerd uit op de training.

Vincken liep een schouderblessure op, en dat is na eerdere blessures aan zijn schouder, hamstring(2x) en een kuitbeenbreuk extra zuur voor de jeugdinternational. Hij kwam dit seizoen niet verder dan 69 minuten in de hoofdmacht. Vincken speelde met Oranje onder de twintig het WK in eigen land afgelopen zomer, en leek dit jaar veel speeltijd in Rotterdam te krijgen, maar daarvoor in de plaats maakte Diego Biseswar als gevolg van de blessures bij Vincken en Castelen zijn debuut in Feyenoord 1. Hoelang Vincken niet inzetbaar is is nog onbekend.

Lichte straf voor Belgische hondenneuker

De Belgische liefhebber van seks met honden, de 36-jarige 'Freki' uit Genk, is veroordeeld tot drie maanden voorwaardelijke celstraf en 500 euro boete. De man kreeg de straf voor het veelvuldig seks hebben met honden. Hij moet zich drie jaar lang psychosociaal laten begeleiden. Tegen de man was verleden maand zes maanden cel en 5.000 euro boete geëist.

De hondenlover werd schuldig bevonden aan openbare zedenschennis omdat hij onder de schuilnaam Freki duizenden foto's van de bestialiteiten via het internet verspreidde. De man pleegde de feiten in de loop van 1997 tot 1999 toen hij als vrijwilliger in een dierenopvangcenter in Genk werkte. Volgens de man heeft hij de honden nooit pijn gedaan, maar hen juist het plezier bezorgd door hen de kans te geven tenminste één keer in hun leven seks te hebben. Hij gaf aan te zijn opgestapt bij het asiel omdat hij het leed dat de honden werd aangedaan niet meer kon verdragen.

Dierenrechtenorganisatie Gaia, die als publiekpersoon een klacht wegens dierenmishandeling indiende tegen Freki, kreeg de symbolische schadevergoeding van 1 euro toegewezen. Gaia reageert woest op het vonnis, en spreekt schande van de lage straf die de veroordeelde heeft gekregen. De dierenrechtenbeschermers zeggen hoger beroep te zullen aantekenen.

-
Mocht je behoefte hebben om 'werk' van deze viezerik te zien, klik dan hier voor een door FOK! gecensureerde foto.

' Trabelsi wil contract afkopen'

Hatem Trabelsi wil zijn contract met Ajax afkopen. Althans, dat zegt zijn zaakwaarnemer Franklin Sedoc.


Het contract van de rechtsback uit Tunesië loopt eind van dit seizoen af. Hij kwam in het seizoen 2001-2002 naar Amsterdam en speelde 93 wedstrijden in de competitie waarin hij tweemaal doel trof.

"Afgelopen zomer wilde Ajax hem per se niet verkopen", aldus Sedoc. "Terwijl ze destijds veel geld voor hem konden ontvangen. Hij moest en hij zou blijven. Een fitte Trabelsi is de beste rechtsback van Nederland, zei Danny Blind erbij. Ook tussentijds vertrek was uitgesloten. Een fitte Trabelsi zou toch altijd spelen?” verwees Sedoc naar de wedstrijd ADO Den Haag – Ajax van afgelopen zondag waar Trabelsi op de bank zat.

Wat is Dit opgave 3 ronde 2

Het doel van dit spel is om te raden wat er op een foto staat. Lijkt simpel en op zich is het dat ook, alleen hebben we het iets moeilijker gemaakt. In de eerste ronde is er een klein stukje van het item op de foto zichtbaar en per ronde wordt het stukje dat zichtbaar is steeds iets groter In het totaal zijn er maximaal vier ronden waarin geraden kan worden wat er op een foto staat.

De regels
Je mag 1x per gepost plaatje een poging doen, of binnen 15 minuten veranderen!
Je kan 6 punten per goed antwoord verdienen.
Is het antwoord denk je al gegeven door een andere user dan kun je meeliften maar hier krijg je maar 3 punten voor! (alleen de eerste 10 meelifters krijgen 3 punten)
Ben je heel erg warm volgens de jury qua antwoord? dan kun je hiermee nog 2 punten verdienen!
crew is zoals altijd uitgesloten van deelname
Heb je toevallig de grotere afbeelding van de WID en je post deze dan ben je uitgesloten van deelname voor dit kwartaal.

De prijzen
Per kwartaal zijn er prijzen te verdelen. De prijs voor het eerste kwartaal (dus alle spellen Wat is Dit tot en met 1 april) is een DVDset bestaande uit de volgende zes DVDs:
Henk Westbroek - Zuigwortel
Sjaak Bral - Op ware grootte
Sjaak Bral - Hurken in de Berm
Herman Finkers - Geen spatader veranderd
Hard Gelach, het beste cabaret ooit op een DVD
Joep (Joep Onderdelinden)


Deze prijzen voor het eerste kwartaal zijn beschikbaar gesteld door CNR Entertainment.

De tussenstand voor Wat is Dit van het eerste kwartaal is hier te vinden.

De opgave

Infineon mogelijk oorzaak Xbox 360-tekorten

De reden dat Microsoft niet genoeg Xbox 360-consoles kan leveren zou kunnen liggen aan het feit dat Infineon niet genoeg GDDR3-geheugenchips kan leveren met een snelheid van 700 MHz. Deze chips worden geproduceerd door het bedrijf Infineon. Zoals gewoonlijk heeft Microsoft nog niet gereageerd op de geruchten, maar Peter Moore heeft wel gezegd dat bepaalde componenten verantwoordelijk zijn voor de tekorten.

Ook Infineon wil geen commentaar geven en andere Microsoft-medewerkers zeggen dat dergelijke problemen altijd voorkomen bij een complex product zoals een console. De producenten Wistron en Flextronics zijn veel tijd kwijt aan het uitzoeken van goede geheugenmodules, want geheugen dat niet snel genoeg is zorgt ervoor dat de prestatie van de console niet goed genoeg is. Microsoft heeft al wel een derde fabriek in gebruik genomen en verwacht dat hiermee alle tekorten opgelost zullen worden.

Leren fotograferen

Digitale camera's worden met de minuut goedkoper, kleiner en geadvanceerder. De hoeveelheid fotografen neemt dan ook in rap tempo toe. Het voordeel van digitaal schieten is dat je zoveel foto's kan maken als je wilt en ze toch allemaal gratis kan laten mislukken. Zo veel makkelijker dan al die dure rolletjes.
Die hele see-and-click cultuur doet wel behoorlijk af aan de kwaliteit van de foto's. De gemiddelde vakantiefotodiashow (4x woordwaarde) levert niet alleen die paar schitterende platen op die geschoten konden worden op het spaarzame materiaal dat het rolletje de traditionale camera bood, maar zit nu ook vol met crappy snapshots van alles dat los en vast zit.
Het is tijd om te leren fotograferen. Pimp your vacationpictures! Volg een cursus krijg een vakantiefotodiashow waar menig oom of buurvrouw nog een puntje aan kan zuigen. En voor de leut is het ook mooi natuurlijk.

Olympische Spelen

10 februari 2006 zijn ze weer begonnen, de Olympische Winterspelen. De Winter- en de Zomerspelen wisselen elkaar af, elke twee jaar zijn er Olympische Spelen. Voor veel sporters is Olympisch goud winnen de top van je carrière bereiken, hogere eer dan dat zul je niet krijgen. Voor Nederland liggen vooral de Winterspelen aan ons hart met het schaatsen, maar de Zomerspelen worden ook steeds belangrijker voor de Nederlanders en dan met name het volleybal en het zwemmen. Niet alleen voor Nederland zijn de Spelen belangrijk, bijna elk land hoe klein ook stuurt atleten naar de Spelen. Bij de meeste is wel bekend dat de Spelen stammen uit de Griekse Oudheid, maar hoe zat dit precies?

De Olympische Spelen stammen inderdaad uit de Oudheid en ze komen uit Griekenland. Vroeger stonden ze ook wel bekend als de Klassieke of Antieke Olympische Spelen.
De spelen zijn waarschijnlijk ontstaan uit offerplechtigheden die de Grieken hielden om hun goden gunstig te stemmen. Goden speelde een enorme rol in het leven van de oude Grieken, de goden verklaarde namelijk de werking van de aarde, zo had je een zonnegod, een god van de zee, een god van de oolog, een god van de liefde en ga zo maar door.
In de Griekse stad Olympia had je Spelen ter ere van Zeus. Op de Nemeïsche Spelen werd hij ook vereerd. Apollo werd vereerd op de Pythische spelen en Poseidon op de Istmische Spelen. Je had ook nog de Pan-Atheense Spelen ter ere van de Godin Pallas Athena. Een leuk detail is dat één van de accommodaties in Turijn de Pallas Sport heet, vernoemd naar de Godin Athena.

Al deze Spelen ontstonden dus rond de verering van een god of godin. De wedstrijden de gehouden werder waren een manier om de goden te bedanken voor een overwinning. Een Griekse Mythe vertelt dat Zeus na een overwinning op zijn vader Kronos als eerste een wedstrijd in Olympia organiseerde, een andere mythe vertelt dat het juist de halfgod Herakles was die de eerste wedstrijden organiseerde, nadat hij de stallen van koning Augias van Elis had schoongespeold door de rivier de Alfeios te verleggen. Dit deed hij als bedankje voor het laten slagen van één van de twaalf werken die hem door Zeus waren opgelegd. Er zijn ook verhalen die het hebben over gevechten op het graf van een overleden edelman. De Etrusken deden dit ook in het noorden van Italië en deze gevechten groeiden uit tot gladiatorengevechten. In de Griekse tijd zou dit gedaan worden op de de graven van helden, deze plaatsen zouden later uitgroeien tot religiqeuze centra.

De allereerste Olympische Spelen werden waarschijnlijk gehouden in de negende eeuw voor Christis in de stad Olympia. Het verhaal gaat dat ene koning Ifitos van Elis van het Orakel van Delphi te horen kreeg dat hij Griekenland kon redden van ziekten en burgeroorlogen als hij de oude Spelen weer nieuw leven zou inblazen. Hij zorgde voor een wapenstilstand en nodigde alle andere staten van Griekenland uit om in vrede naar Olympia te komen (noot).
Zeker is dat de eerste Spelen in 776 voor Christus werden gehouden. Vanaf dat jaartal ging namelijk de eerste Olympiade van start. Een Olympiade is de periode van vier jaar tussen twee Spelen in. Soms konden door oorlogen en dergelijke de Spelen echter niet doorgaan, toch ging de telling van olympiades wel door.

Bij de eerste spelen was er slechts één onderdeel en dat was de dromos. De dromos is een hardloopwedstrijd waarbij 192,27 meter werd afgelegd. Dit getal is niet uit de lucht gegrepen natuurlijk, dit getal slaat op 600 keer de voet van Zeus of Herakles. Deze afstand was meteen de lengte van het stadion.
De eerste sporten besloegen allerlei onderdelen die wij nu met de athletiek zouden associeren. Hardelopen (lange sprint, middelafstand en lange afstand en een onderdeel de hiplotodromos een lange sprint in wapenuitrusting. Dit was natuurlijk enorm zwaar en men denkt zelfs dat er maximaal 25 atleten aan mededen omdat in de tempel van Zeus niet meer de 25 schilden zouden hebben gehangen.), speerwerpen, verspringen, discuswerpen, worstelen, boksen en pankration (een vechtsport waar eigenlijk alles mocht behalve bijten en elkaars ogen uitsteken), wagenrennen en paardenraces.

De winnaars van de Spelen waren echte helden en kregen dan ook een riante beloning. De Olympiër ging terug naar zijn stadstaat en mocht bijvoorbeelde de rest van zijn leven op kosten van de stad eten, kreeg een berg met geld en mocht zelfs de mooiste vrouwen van de stad uitkiezen.
Toch bestonden de Spelen niet enkel uit sporten. De Spelen draaide om verering van de god door onder andere sporten, maar er kwamen ook artiesten, kunstenaars, musici, dichters, wetenschappers etc etc. Alle mochten hun kunsten vertonen aan het publiek.

Na verloop van tijd breide het Romeinserijk uit en kregen de romeinen het voor het zeggen in Griekenland. De spelen werden steeds minder belangrijk en toen het christendom de officiële relgie werd van de Romeinen werden de Spelen als Heidens feest gezien. Uiteindelijk verbood keizer Theodosius I de spelen in 393 na Christus.
Pas na 1502 jaar werden de huidige Spelen ingevoerd door Baron Pierre de Coubertin. Vanaf toen werden elke vier jaar Olympische Winter- en Zomerspelen gehouden. In 1992 werd echter de Spelen te veranderen zodat er elke twee jaar spelen zouden zijn, zomer en winter elkaar afwisselend.

De laatste informatie over de huidige Winterspelen vind je op de FOK! Olympische Spelen Blog!

'Media fout in met noemen naam TBS'er'

Een aantal Nederlandse media hebben de privacy van TBS'er Wilhelm S. geschonden door zijn foto en volledige naam te publiceren. Dat oordeelt de Raad voor de Journalistiek (RvdJ) in een zaak tegen verschillende media die was aangespannen door de advocaat van S.

S. ontsnapte in juni 2005 en vermoordde tijdens zijn vlucht de 73-jarige Appie Luchies. Al vlak na de ontsnapping gaf justitie zijn persoonlijke gegevens en een complete foto vrij om hem zo snel mogelijk te kunnen pakken. Na zijn arrestatie bleven media zijn volledige naam noemen en zijn foto zonder zwart balkje publiceren. Dat was in een aantal gevallen onnodig volgens de Raad want het had geen enkele maatschappelijke relevantie.

Vooral radiozenders BNR Nieuwsradio en RTL FM kregen een tik op de vingers van de Raad. Daarentegen ging het NOS Journaal weer vrijuit bij het later tonen van een foto van S. Ook NU.nl trof geen blaam bij een latere publicatie omdat dit redelijk kort na zijn aanhouding gebeurde.

Het vaste oordeel van de Raad, ten aanzien van het vermelden van persoonlijke gegevens van verdachten c.q. veroordeelden, luidt dat er bijzondere terughoudendheid geboden is. Een journalist dient volgens de Raad zoveel mogelijk te voorkomen dat hij gegevens publiceert met behulp waarvan een verdachte of veroordeelde op eenvoudige wijze kan worden geïdentificeerd. Uitzondering is als het maatschappelijk belang groter is dan het belang van de verdachte. In het geval van S. oordeelt de Raad dat er geen maatschappelijk belang was gediend bij het vermelden van zijn personalia, na zijn aanhouding.

-
RvdJ-oordeel over BNR Nieuwsradio
RvdJ-oordeel over NOS Journaal
RvdJ-oordeel over RTL FM
RvdJ-oordeel over NU.nl

Note: Een uitspraak van de RvdJ is niet bindend en de Raad kan ook geen sancties opleggen aan mensen die de uitspraak niet respecteren.

Extreme Sex Test

quote:
How extreme are you? Think you're the "king of kink" or the "queen of quirky"? Have you ever participated in necrophilia? Do you even know what the word means? Take this test and find out how extreme you REALLY are.
Neem de Extreme Sex Test, en kijk hoe extreem jouw sexleven is. Het zijn in totaal 79 vragen. En als je de test hebt gekregen kun je bijvoorbeeld het volgende resultaat krijgen:
quote:
Rated PG
Hmm, there's a chance you have a normal sex life... but not a good one. If you're scoring here, you're way ahead of the general public (how many people can say they've hired a live stripper?). You could be the "boy/girl next door" type, à la creepy camera guy in "American Beauty", but then again you may just be getting started; or worse, using this test a checklist of things to do in the future. We hope not!
--------------------------------------------------------------------------------
You are 25% extreme
You are more extreme than 92% of other users
Doe dus de Extreme Sex Test en plaats je resultaat in de reacties.

Nintendogs verkoopt twee miljoen keer in Europa

Nintendo heeft bekend gemaakt dat Nintendogs twee miljoen keer over de toonbank is gegaan in Europa. Het spel lag sinds 7 oktober in de Europese winkels en het spel is ook goed gekocht door het vrouwelijk publiek. In Amerika zijn er 1.5 miljoen stuks verkocht en in Japan net iets meer dan 1 miljoen. Voor Nintendogs is Europa dus het belangrijkste continent gebleken voor de verkoop.

ABN AMRO 1 komt net te kort

De ABN AMRO 1 kwam in de derde etappe negen seconden te kort ten opzichte van de Movistar voor winst in de etappe.

De derde etappe ging over 1.450 nautische mijlen en was daarmee een van de kortere in deze editie van de Volvo Ocean Race. Op 48 kilometer voor de finish lag de ABN AMRO 1 nog voor op de andere boten maar kwam toen in een windstil gebied terecht. Daar maakte de Movistar gebruik van en konden zo deze etappe winnen.

Bouwe Bekking schipper van de Movistar: "Na drie dagen zeilen met een neuslengte winnen. Ik heb nooit zo'n spannende finish gevaren." aldus de enthousiaste Nederlander.

Op 19 februari gaan de boten weer van start voor de langste etappe van de Volvo Ocean Race van 6.700 nautische mijlen. Deze etappe begint in Wellington, Nieuw-Zeeland, en zal eindigen in Rio de Janeiro, Brazilië.

Uitslag derde etappe

PlaatsBootNat.Tijd
1MovistarSPA3d22.09.26
2ABN AMRO 1NL3d.22.09.35
3Pirates o.t. CaribbeanUSA4d00.59.35
4BrasilBRA4d03.12.30
5ABN AMRO 2NL4d04.03.58
6Ericcson Racing TeamZWE2 mijl tot de finish
7ING Real Estate/BrunelAUSniet gestart

Algemeen klassement na etappe drie

PlaatsBootNat.Punten
1ABN AMRO 1NL38,5
2ABN AMRO 2NL28,0
3MovistarSPA25,0
4Pirates o.t. CaribbeanUSA21,5
5BrasilBRA20,0
6Ericcson Racing TeamZWE16,5
7ING Real Estate/BrunelAUS11,5

Beelden van de PlayStation 3 EyeToy?

Ons Japans is niet zo heel goed, maar op The Console Wars is een filmpje geplaatst dat de mogelijkheden van de EyeToy voor de PlayStation 3 toont. In het filmpje neemt een Japanner voor het scherm plaats en verandert zijn gezicht op allerlei manieren. Zo zie je allerlei tatoeages op het gezicht van de man verschijnen en verandert hij ook nog van kapsel.Het vermoedelijke PlayStation 3 EyeToy filmpje kun je hier vinden.

Carnavalsgrap Auschwitz valt verkeerd

Carnavalsvereniging De Meerkoetelaars uit Wieringermeer heeft tot ontzetting van veel bewoners een grap uitgehaald, waarbij een verwijzing wordt gelegd met concentratiekamp Auschwitz. In een gratis huis-aan-huiskrant van de vereniging was een grappig bedoelde foto van de poort van scholengemeenschap Wiringherlant afgedrukt.

Op de bewerkte foto is boven de schoolpoort de tekst 'Huiswerk maakt vrij' gezet; een duidelijke verwijzing naar de tekst boven de poort van concentratiekamp Auschwitz: 'Arbeit macht frei'. De tekst onder de foto maakt het er niet beter op: 'Voor de ingang van RSG Wiringherlant staat sinds kort een hek. Dat is beter voor de concentratie'.

De rector van de school noemt het een smakeloze grap: ''Het is niet alleen voor ons kwetsend, maar ook voor de mensen die de holocaust hebben overleefd. Zulke grappen maak je niet.'' Ook de burgemeester noemt de grap te triest voor woorden. Het is jammer dat zo'n leuke club zo een foute grap heeft gemaakt, aldus de burgervader.

De voorzitter van De Meerkoetelaars zegt dat de grap door een 'carnavaleske bril' moet worden bekeken. Jaarlijks wordt er met bepaalde dingen de spot gedreven in de krant. Nu was de school het mikpunt, omdat het pas geplaatste hek daar voor veel discussie zorgde: ''We hebben nooit de intentie gehad mensen te kwetsen of te shockeren.''


Lollig bedoeld, niet zo aangekomen in Wieringermeer

The Outfit demo op drie maart

Er zal op drie maart een multiplayer demo verschijnen van de WW2-game the Outfit. De demo zal op de Xbox Live Marketplace verschijnen en het zal mogelijk zijn om met acht personen tegelijk online te spelen. In de demo kun je kiezen tussen de geallieerden en de Duitsers en het is de bedoeling dat je zoveel mogelijk grondgebied blijft bezetten. Hoe meer grondgebied je in bezit hebt, hoe meer wapens je kunt aanvragen. Zo zal het mogelijk zijn om machinegeweren te krijgen, maar ook air-strikers.De faceplate van The Outfit

CD: Hooverphonic - (No) More Sweet Music

'No more sweet music'. Dat is de verwarrende titel van het nieuwe dubbelalbum van Hooverphonic. Want krijgen we dan een heel ander geluid te horen dan wat we van deze band uit Sint Niklaas gewend zijn? Geldt Hooverphonic niet langer meer als de Vlaamse dependence van triphop-city Bristol? Is 'No more sweet muzic' een minimalistisch punk-album in plaats van de hippe commercialmuziek die zelfs argeloze reclameraders bekend in de oren zal klinken?
Al snel blijkt van niet. 'No more sweet music' is de precieze naam van CD 2: een elftal remixen van de officiele cd, die WEL gewoon de ondubbelzinnige titel: 'More sweet music' draagt...

Paar arrestaties cartoonprotest Utrecht

Reigndear had ons via de nieuws-submit te melden:

In Utrecht zijn op de Neude gisteravond drie jongeren aangehouden tijdens een anti-Mohammedcartoon demonstratie. Zo'n zestig jeugdige betogers demonstreerden tegen de inmiddels overbekende Deense spotprenten. Voor het protest was geen vergunning aangevraagd. De politie arresteerde twee van de jongeren wegens baldadig gedrag en een derde op basis van diverse wetsartikelen zoals dat over opruiing.

Tijdens de demonstratie werden leuzen gescandeerd als ''Allah Akbar! Bush, Sharon, de echte terroristen.'' Ook werd een Britse vlag in de brand gestoken. Sommigen droegen spandoeken met teksten als 'Vrijheid van meningsuiting en respect voor de islam'.

Het protest verliep in het begin vreedzaam, maar later werd de sfeer wat grimmiger. Toen verrichtten agenten ook de aanhoudingen. De politie zegt verder niet veel moeite te hebben gehad met de relatief kleine betoging.


Britse vlag werd verbrand

Bot: geen speciale code belediging moslims

BotCDA-minister Ben Bot van Buitenlandse Zaken ziet helemaal niets in een speciale code die voorkomt dat de islamitische profeet Mohammed in het westen wordt beledigd. Gisteren zei de de secretaris-generaal van de OIC (Organisatie van de Islamitische Conferentie), de Turk Ekmeleddin Ihsanoglu, dat landen als Nederland het beledigen van de profeet gelijk zouden moeten stellen met bijvoorbeeld majesteitsschennis of het ontkennen van de holocaust. De twee bewindslieden overlegden gisteren met elkaar.

Volgens Ihsanoglu zou Bot dit voorstel in het kabinet bespreken. Tegenover het Radio 1-journaal liet de minister echter weten helemaal geen voorstander te zijn van een dergelijke gedragscode. De OIC, waarbij 57 islamitische landen zijn aangesloten die 1,3 miljard moslims in de wereld vertegenwoordigen, zei gisteren niet te willen tornen aan de vrijheid van meningsuiting en de persvrijheid. Wel riep de OIC Europa op het heiligste van het moslimgeloof, de profeet Mohammed, te beschermen.

Bot haalde ook hard uit naar hetgeen de OIC-baas na het overleg met hem aan de pers heeft gezegd over Joden en moslims. Ihsanoglu zei dat de manier waarop moslims in het westen worden bejegend vergelijkbaar is met de vervolging van de Joden voor de Tweede Wereldoorlog en dat alles in het werk moet worden gesteld om te voorkomen dat moslims een vergelijkbaar lot wacht. ''Volkomen misplaatst'', noemde Bot die opmerking: ''Het is niet de bedoeling van de cartoons moslims in zoverre kwaad te doen dat ze in vernietigingskampen terechtkomen.''

[Column] Rood en Wit wordt kampioen !

Iedere week geven onze columnisten Bjoro en Da_Sandman om en om hun kijk op de voetbalwereld.
Deze week is het woord weer aan Bjoro die, in de derde van een serie columns, op zoek is gegaan naar een antwoord op de vraag van Da_Sandman waar aan het einde van het seizoen de kampioensschaal zal belanden.

Kampioen word je tegen de kleintjes hoor ik wel eens, maar goed wat zijn de kleintjes? Zijn dat degenen die aan het einde van de rit veroordeeld zijn tot het spelen van nacompetitie en de degradant? Zijn dat de onderste vijf of hoe geef je dat aan?
Laten we maar even uitgaan van de onderste vijf, daar speel je dus tien wedstrijden tegen en dus is dertig punten het maximum.
PSV speelde reeds zeven maal een wedstrijd tegen een “kleintje,” welke de Eindhovenaren allen wonnen, alleen Willem II wist een doelpunt te maken, hetgeen de anderen niet eens was gegund. Feyenoord had ook al zeven van deze ontmoetingen en daarin betrekkelijk meer moeite. ADO den Haag wist zelfs te winnen en zowel NAC Breda als RBC Roosendaal hielden de Rotterdammers op een gelijkspel. Overigens kreeg Feyenoord in deze wedstrijden twee keer zoveel tegendoelpunten als PSV en AZ bij elkaar. AZ was in zes confrontaties vijf keer de baas, enkel NAC Breda was in eigen huis te sterk. De gunstigste papieren zijn dus voor PSV.

Een elftal is zo sterk als dat de bank is, nog zo’n mooie term om aan te geven hoe een ploeg ervoor staat. Een waarheid als een koe natuurlijk, maar hoe geef je in godsnaam aan hoe sterk je bank is? Ik weet het niet, ik heb wel gekeken naar de invallers van de laatste vijf competitiewedstrijden en dan zie ik dat Louis van Gaal alle vijftien wisselmogelijkheden heeft gebruikt, hij geeft dus de bank speelminuten, de wissels hebben dus een grotere kans om in te vallen en zitten dus meer gemotiveerd op de bank. Ikedia mocht vier keer invallen, Koevermans drie keer en voor de rest verdeelden De Zeeuw, Medunjanin, Molhoek, Buskermolen, Steinsson en Huysegems de invalbeurten, waarbij de twee eerst genoemden met twee ieder de meeste hadden. Erwin Koeman gebruikte twaalf wissels en heeft met van Hooijdonk, Boussaboun en Hofs meer routine op de bank terwijl Collen, Drenthe en Bisewar hun ervaring mogen opdoen. Guus Hiddink trekt denk ik ook in deze weer aan het langste eind (won ook alle vijf de laatste ontmoetingen terwijl zijn collega’s twee remises moesten incasseren) en kan gewoon (aankomend) internationals in laten vallen. Ik noem een Vennegoor, een Lucius, een Beasley, een Mika Vayrynen, talenten als Aisatti en Nguyen en zelfs wereldrecordhouder Archie Thompson, de man die ooit dertien keer in één interland scoorde. De schaal gaat toch in Eindhoven aankomen denk ik!

Het programma moeten we echter ook niet uitvlakken, wat staat de clubs nog te wachten. PSV en AZ strijden nog volop mee in zowel het nationale, als het internationale bekertoernooi, waarvoor Feyenoord zich niet meer hoeft in te zetten, dit zou gunstig kunnen zijn voor de Rotterdammers natuurlijk. Feyenoord heeft echter haar thuiswedstrijden tegen de concurrenten al gehad (en deze ook allemaal gewonnen), AZ heeft de thuiswedstrijden nog voor de boeg terwijl PSV nog mag afreizen naar de Alkmaarder Hout en Feyenoord thuis krijgt. Een licht voordeel voor AZ, lijkt mij. Ajax wilde ik ook nog opnemen in het overzicht maar tot nu toe verloren de Amsterdammers ALLE wedstrijden tegen de potentiële kampioenen, nog niet van invloed geweest dus. Zowel AZ als PSV moeten nog naar de ArenA, licht Rotterdams voordeel dus.

Bij mensen die het verschil maken binnen de selectie wordt al snel gekeken naar de keeper en naar de spitsen. Ook die zouden wel eens het verschil kunnen gaan maken in de strijd om de landstitel. In Eindhoven hebben ze tot nu toe de minste doelpunten gescoord maar ook de verreweg de minste tegen. In Rotterdam hebben ze dan weer de meeste voor maar ook de meeste tegen en het meest gunstige doelsaldo hebben ze in Alkmaar, maar uitgerekend daar willen ze juist niet aan scorebordjournalistiek doen. Voorts is er dit seizoen nog geen ploeg geweest die bij één van onze titelkandidaten wist te winnen, ook daarin maken zij dus geen onderscheid. Het zal hem dus in kleine dingen gaan zitten. Beide topscorers van AZ (Arveladze en Perez) hebben eveneens de meeste assists van de ploeg op hun naam, dit geldt ook voor het als 'K2' aangeduide spitsenkoppel van Feyenoord maar bij PSV staat een verdediger het hoogst in het assists-klassement, André Ooijer, gaat dat dan de doorslag geven? Of uiteindelijk toch degene die het meeste punten heeft gehaald over 34 wedstrijden? Ik denk het laatste!

Trouwens, we lopen er weer prachtig bij deze zomer Sandman met die nieuwe shirts, een beetje tevreden of heb je liever wat anders?

Vrouw in wiethok is bekende van gijzelnemer

MisdaadDe 28-jarige Marokkaanse vrouw die drie jaar zou zijn gegijzeld achter een hennepkwekerij aan de Rosenveldtstraat in Rotterdam, was een bekende van de uitbater van het wiethok. De man, een 59-jarige Marokkaan, woonde zelf boven de kwekerij met een jonge vrouw uit het voormalige Joegoslavië. Deze vrouw heeft tegenover de politie verklaard dat ze niets afwist van de gijzeling van de Marokkaanse.

De vermeende gijzelnemer Hassan is van beroep witgoedreparateur en stond in de buurt bekend als een goeroe van jonge vrouwen. Veel meest Noord-Afrikaanse vrouwen met (huwelijks)problemen kwamen volgens buurtbewoners bij de gescheiden vijftiger over de vloer en werden door hem opgebeurd.

Grote vraag is of de 59-jarige Marokkaan alleen heeft gehandeld. Buurtbewoners zeggen dat hij in juli 2005 zes weken met zijn Joegoslavische vriendin naar Marokko is geweest. Het is uitgesloten dat de opgeborgen Rotterdamse die periode heeft overleefd zonder dat ze eten of drinken kreeg. De 28-jarige Marokkaanse zat vast in een raamloze cel met radio en tv achter de wietkwekerij. Daarnaast ligt een onbewoond pand. Justitie zegt Hassan te zien als enige verdachte. Volgens het OM geeft de vrouw vanaf het moment dat ze ontdekt werd een samenhangende verklaring. Die verklaring komt voor een groot deel overeen met hetgeen de verdachte verklaart.

Mosley stelt GPMA-teams ultimatum

FIA-president Max Mosley heeft de rebellerende Formule 1-teams een ultimatum gesteld. Eind maart krijgen ze tien dagen de tijd om zich in te schrijven voor het kampioenschap in 2008, anders hebben ze een grote kans niet meer alsnog aan de Formule 1 te mogen deelnemen.

Op dit moment hebben zes teams zich al beloofd aan het Formule 1-kampioenschap van 2008: Ferrari, Williams, Midland, Red Bull Racing, Scuderia Toro Rosso en Super Aguri. De andere teams zijn nog steeds van plan om een concurrerende raceklasse op te richten, de Grand Prix Manufacturers' Association (GPMA). Wel hebben enkele teams aangegeven de GPMA-plannen neer te willen leggen als de kosten om deel te nemen aan de Formule 1 worden verlaagd.

Mosley's plannen om kleinere en onafhankelijke teams aan te trekken door het verlagen van de kosten worden op 22 maart met het World Motor Sport Council in Parijs besproken. De dag daarna zal de inschrijving voor het seizoen 2008 beginnen en tien dagen openblijven, zodat onder auspiciën van de definitieve deelnemers de regelgeving voor 2008 kan worden voltooid. Inschrijving kost gedurende deze tien dagen niets, in tegenstelling tot voorgaande seizoenen, toen er nog 48 miljoen dollar moest worden neergelegd om deel te mogen nemen aan het Grand Prix-seizoen.

"Buiten de prijs zijn de verdere voorwaarden voor inschrijving identiek aan de huidige." aldus Mosley. "We keuren inschrijvingen aan de hand van hun fabriek en hun onderneming en bekijken of ze in staat zijn te doen wat wij willen." Mosley hoopt dat de teams die nu nog dwarsliggen tot hun zinnen zullen komen en zich alsnog zullen inschrijven bij de FIA.

'Holleeder heeft Moszkowicz in de tang'

Willem HolleederDe Telegraaf meldt vandaag dat vermeend topcrimineel Willem Holleeder zijn eigen advocaat Bram Moszkowicz eerst heeft beveiligd, om hem daarna in de tang te kunnen nemen. Deze tactiek zou hij ook hebben toegepast op mensen waarvan vermoed wordt dat ze door hem zijn afgeperst.

Zo verzorgde Holleeder de installatie van beveiligingssystemen bij woningen en kantoren van verschillende vastgoedmagnaten. Vervolgens zouden zij met bedreiging van hun eigen leven of dat van familieleden tot betaling zijn gedwongen. Volgens informatie van de Criminele Inlichtingen Eenheid (CIE), heeft Holleeder ook camera's geplaatst bij het advocatenkantoor van zijn eigen advocaat, Bram Moszkowicz.

Moszkowicz geeft toe dat er bij zijn kantoor camera's zijn opgehangen via bemiddeling van Holleeder. Hij ontkent echter ten stelligste ooit door Holleeder te zijn bedreigd. Volgens de advocaat zijn bepaalde krachten bezig met een beschadigingsactie tegen de verdediging, kennelijk met de bedoeling zijn cliënt en hem uit elkaar te drijven.

Justitie zegt verder dat de vermoorde vastgoedmagnaat Willem Endstra in het kantoor van Moszkowicz, in het bijzijn van Holleeder, is bedreigd met een vuurwapen. De advocaat ontkent met klem dat zoiets in zijn kantoor heeft plaatsgevonden.

De twaalf advocaten van alle verdachten in de zaak Holleeder laken de beweringen van justitie. Het proces-verbaal van de CIE is namelijk voorzien van de expliciete vermelding dat de betrouwbaarheid van de informatie niet kon worden vastgesteld. Ze vragen zich af wat dergelijke info dan doet in de stukken. Volgens de raadslieden is het niets anders dan een bewuste poging van justitie om de verdediging te schaden en onrust te zaaien onder cliënten.

Het Openbaar Ministerie verdenkt Holleeder ook van het afpersen van vijf nog in leven zijnde zakenlieden. Deze weigeren echter aangifte te doen of enige verklaring af te leggen.

Van Gaal ziet het somber in

Na afloop van de met 2-0 verloren UEFA cup wedstrijd tegen het Spaanse Real Betis was de conclusie van AZ-trainer Louis van Gaal hard en duidelijk. "We hebben van onszelf verloren, niet van een goede tegenstander. Die twee treffers hebben we als cadeautjes weggegeven."

Voor volgende week ziet Van Gaal het somber in. Dan wordt de return in de
Alkmaarder Hout gespeeld. "Het wordt heel moeilijk, ook omdat we zelf hier niet hebben gescoord. Ik zie nog wel een heel klein voordeel: slechter dan in deze wedstrijd kan het niet lopen. Dus het zal en moet wel beter gaan."

Verder zei Van Gaal dat veel spelers vann de Alkmaarse club nog steeds niet met de druk van belangrijke wedstrijden kunnen omgaan. "Wat ik hier in Sevilla heb gezien, is niet nieuw voor mij. Als het podium hoger ligt, kunnen sommige jongens daarop nog niet goed uit de voeten. Dat is de enige verklaring die ik voor deze nederlaag heb. Maar ik wil mijn spelers geen complex aanpraten. Het is echter wel de realiteit."

Politie vindt cocaïne bij verkeerscontrole

Icoon PolitieDe politie heeft afgelopen nacht twee kilo cocaïne gevonden bij een grote verkeerscontrole op de A1 bij Deventer. De drugs lagen in de buurt van een auto met aanhanger die op een parkeerplaats was achtergelaten. De straatwaarde is 110.000 euro. De controle vond tussen 22:30 en 04:30 uur plaats. Diverse opsporingsdiensten waren erbij betrokken.

De politie hield ook iemand aan naar wie justitie al een tijdje op zoek is. De verdachte moet nog driehonderd dagen gevangenisstraf uitzitten. De Duitse verkeerspolitie, die eveneens bij de actie betrokken was, stelde vast dat de verdachte ook in Duitsland werd gezocht.

In totaal werden er 110 personen ingezet van onder meer het KLPD, de Koninklijke Marechaussee, de regiokorpsen IJsselland, Twente en Noord-en Oost Gelderland en de douane. Bestuurders in beide richtingen van de snelweg werden onder meer gecontroleerd op alcoholgebruik, snelheidsovertredingen en technische gebreken aan de voertuigen.

Bij de controles werden ook nog een imitatievuurwapen en 1800 gesmokkelde sigaretten in beslag genomen.

Tijls tips voor thuis (2)

Een gratis bonustip: als je op een zondag naar je moeder wilt, fiets even langs het standbeeld van André Hazes. Daar liggen altijd verse boeketjes. Kom je niet met lege handen bij ma aan... En heb je een moeizame relatie met je moeder, helemaal handig, want er staan ook altijd een paar blikjes bier, dus je kunt jezelf wat moed indrinken.
Het standbeeld van Hazes vind je op de Albert Cuyp, niet al te ver van de Van Woustraat. Ik weet natuurlijk niet of dit op de route is, want ik weet niet waar je moeder woont. Zijn de bloemen op, even verder, op het Frederiksplein liggen ook altijd keurige boeketten op de plek waar die man suicide by cop pleegde.

Beatrix liet Amnesty lobbyen op paleis

Icoon KoningshuisDe directeur van Amnesty International mocht in 2002 in het paleis Noordeinde lobbyen van Koningin Beatrix. Directeur Vriesendorp sprak bij een staatsbanket met president Obasanjo van Nigeria over de steniging waartoe de Nigeriaanse vrouw Amina Lawal was veroordeeld. De steniging ging uiteindelijk niet door. Dat staat in 'Het Grote Lobbyboek' van Erik van Venetië en Jaap Luikenaar. De schrijvers vinden Beatrix de meest onderschatte lobbyist.

De Amnesty-directeur vertelde Obasanjo hoe het Kamerdebat over de zaak-Lawal die dag was verlopen. Ten slotte wees hij de Nigeriaanse president op diens ondertekening van de Universele verklaring van de rechten van de mens. "Ik hoop dat ik iets voor Amnesty heb kunnen doen", zei Beatrix na afloop van het staatsbanket. De vrouw zou worden gestenigd vanwege overspel. Het vonnis zorgde voor internationale ophef.

Het was voor Amnesty de eerste keer dat ze bij een staatsbanket aanwezig waren. Bij het banket waren in totaal 120 gasten aanwezig.

Radio-dj geschorst na zelfmoord-grap

Icoon RadioDe leiding van de lokale omroep Drechtstad FM heeft een 16-jarige dj geschorst omdat hij op de radio zei dat hij zelfmoord wilde plegen. De komende vier weken kan hij thuis gaan overdenken wat hij gedaan heeft.

In het jongerenprogramma 'Let it Out!' hield hij vorige week woensdag een stemming onder luisteraars. Hij vroeg of hij een eind aan zijn leven moest maken of niet. Vervolgens ging hij ook nog mensen in de regio bellen om te vragen wat hij moest gaan doen. Hoofdredacteur Ed Peereboom is niet blij met de actie, maar blijft nuchter. "Eigenlijk een storm in een glas water. Jongeren zoeken in het programma de grenzen op. Deze jongen heeft de grens gevonden en is er overheen gegaan. Vandaar deze tik op zijn vingers."

De jeugdige dj zelf is nog steeds van mening dat hij niets fout gedaan heeft. "Hij kan het goed en wil graag naar Hilversum", zegt Peereboom. "Maar daar hoef je met zo'n grap ook niet aan te komen."

Zomer langer bij FC Twente

Ramon Zomer heeft zijn contract bij FC Twente tussentijds verlengd tot medio 2008. Het oude contract van Zomer liep tot medio 2007.

De 22-jarige verdediger komt voort uit de eigen jeugdopleiding. Op 30 augustus maakte hij zijn competitiedebuut voor de Tukkers in de met 3-2 verloren wedstrijd tegen RKC Waalwijk. Tot nu toe speelde Zomer 73 competitieduels, waarin hij acht maal wist te scoren. SC Heerenveen had eerder dit seizoen ook belangstelling voor de verdediger.

'Straf voor slecht opvoedende ouders'

Reigndear had ons via de nieuws-submit te melden:

PolitiekEen meerderheid in de Tweede Kamer wil dat ouders die hulp weigeren bij de opvoeding van hun criminele overlastgevende kinderen, bestraft worden. In ieder geval zijn de coalitiepartijen CDA, VVD en D66 voor. Het kabinet stelt echter dat zo'n bestraffing juridisch heel moeilijk ligt en waarschijnlijk onuitvoerbaar is.

Gisteren voerde de Kamer een spoeddebat over de jeugdcriminaliteit in de grote steden. Directe aanleiding waren de incidenten de afgelopen maanden in onder meer Amsterdam, waar vaak jonge merendeels Marokkanen en Antillianen zorgen voor geweld, intimidatie, bedreiging en vernieling. De jongeren richten zich vooral tegen Joden, homo's en vrouwen. Een aantal partijen toonden zich bezorgd, omdat sommige ouders zouden aangeven niet in te grijpen, aangezien ze zelf ook een hekel hebben aan de Nederlandse samenleving.

Straatterreur
Marijke VosDe gehele Kamer was het eens dat boven genoemde straatterreur van jongeren harder dient te worden aangepakt. GroenLinks, bij monde van Kamerlid Marijke Vos, vond de terminologie 'straatterreur' echter te ver gaan.

De aanwezige ministers, Johan Remkes, Alexander Pechtold, Piet Hein Donner en Rita Verdonk, zeiden dat aan de problematiek al hard wordt gewerkt. Ze benadrukten wel dat de overlast vooral wordt veroorzaakt door een kleine groep en dat niet alle allochtone jongeren over één kam moeten worden geschoren.

Historisch: Lorenzo Bandini

Monaco wordt beschouwd als een van de kroonjuwelen van het Formule 1-seizoen. Maar naast de beroemdste Grand Prix, is de Monegaskische race ook een van de minst logische. De baan slingert zich dwars door de stad Monte Carlo, er is nauwelijks ruimte voor een pitstraat, geen ruimte voor een podium en de vangrails zijn altijd onverbiddelijk dichtbij.

Hoe dichtbij die vangrails zijn, is tijdens 53 Grand Prix-weekends in Monaco door diverse coureurs op dramatische wijze gedemonstreerd. Opvallend is dat bijna alle ernstige ongevallen in de serie bochten direct na het uitkomen van de tunnel zijn gebeurd. Waar tegenwoordig een chicane ligt, konden coureurs in vroeger jaren met bijna 300 km/h de bochten langs de jachthaven injagen.

Karl Wendlinger werd in 1994 bijna de recentste rijder die het leven liet in Monte Carlo. Die twijfelachtige eer gaat echter nog steeds naar Lorenzo Bandini. De nuchtere Italiaan verloor het leven tijdens de Grand Prix van Monaco van 1967.

Bandini's carrière was maar een kort leven beschoren. Hij werd in december 1935 in Libië geboren, maar verhuisde op 3-jarige leeftijd naar Italië. Daar kwam hij in 1951 in de leer bij een lokale garage en opende vijf jaar later zijn eigen autoherstelbedrijf. Zijn bedrijf leverde hem genoeg geld op om te beginnen met racen en niet lang na een verrassende overwinning in de wereldberoemde Mille Miglia werd hij uitgenodigd om in een Cooper-Grand Prix-bolide deel te nemen aan een race op Pau, die overigens niet voor het Formule 1-kampioenschap meetelde. Hij werd derde, achter Jim Clark en Jo Bonnier.

Dat resultaat was genoeg voor Enzo Ferrari en in 1962 tekende hij bij het Ferrari-team, als tweede rijder naast latere kampioen John Surtees. Datzelfde jaar scoorde hij in Monaco zijn eerste podium en twee jaar later wist hij de Oostenrijkse Grand Prix op zijn naam te schrijven. In 1966 werd hij eerste coureur bij Ferrari en na een pole position en twee snelste ronden dat jaar werd hij in 1967 getipt als kanshebber voor het kampioenschap.

Ondertussen wist Bandini ook overwinningen in andere raceklasses te scoren. Hij won in 1963 al de 24 uurs-race van Le Mans, schreef in 1965 de beroemde Siciliaanse wegrace Targa Florio op zijn naam en behaalde in 1967 een overwinning in de 24 uurs van Daytona in de Verenigde Staten.

Het geluk zou de rustige Bandini, die wars van politieke spelletjes was, echter niet blijven toelachen. Voor zijn eerste race van 1967, in mei van dat jaar in Monaco, stond hij op de eerste startrij en wist direct de leiding te pakken. Jack Brabham, de polesitter van die dag, kwam niet ver doordat hij zijn motor opblies, maar ook voor Bandini ging niet alles van een leien dakje. Hij werd in de zesde ronde ingehaald door Denny Hulme en Jackie Stewart, maar kreeg de tweede plaats op een presenteerblaadje toen Stewart uitviel met transmissieproblemen.

Bandini begon een opmars naar Hulme en wist de Nieuwzeelander tot op enkele seconden te naderen, toen hij in ronde 82 in de bocht na de tunnel de macht over het stuur verloor. De Ferrari crashte tegen de houten vangrails en Bandini raakte beklemd onder zijn brandende bolide. Het duurde meer dan vier minuten voordat marshalls de plek van het ongeluk bereikten. Bandini werd met zware brandwonden uit het wrak gesleept, terwijl de race doorging, en overgebracht naar het ziekenhuis, waar hij drie dagen later overleed. Hulme won de race.

Achteraf was er veel kritiek op de geboden hulpverlening na Bandini's ongeluk. Verslaggever Denis Jenkinson relativeerde deze protesten: "De kritiek op de hulpverlening bij het ongeluk in Monaco komt vooral van mensen die niet op die plek aanwezig waren. Raceongelukken zullen blijven gebeuren, maar laten we hopen dat de verantwoordelijken zich hiermee bezig zullen houden en dat zij niet beinvloed worden door filmers en fotografen, die hun geld verdienen met zulke ongelukkige voorvallen. Bandini zal door ons allen gemist worden."

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #954
special
Random Pics van de Dag #953
special
Weekend gifdump #121
special
VrijMiBabes #160 (not very sfw!)
special
Foto's om je op te vrolijken - Fun Saturday #160
special
Random Pics van de Dag #952
©FOK.nl e.a.