Achttien jaar en tbs voor familiedrama Tolbert

dom_blontje had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon MisdaadDe veroorzaker van het familiedrama in Tolbert, waarbij de vierjarige Damaris en de tweejarige Daniël om het leven zijn gebracht, is door de rechtbank in Groningen veroordeeld tot achttien jaar cel en tbs. De 47-jarige Avi C. bracht ze in augustus in Tolbert om het leven.

Bij het familiedrama raakte de moeder van de kinderen zwaargewond. De straf is hoger dan dat de officier van justitie twee weken geleden had geëist, twaalf jaar cel en tbs. De rechtbank is van mening dat het is bewezen dat het twee keer om moord gaat en één keer een poging tot moord. Het Openbaar Ministerie (OM) had in alle gevallen ingezet op (poging tot) doodslag.

Ook werd C. zwaar aangerekend dat Daniël, voordat hij werd omgebracht, getuige was van de gewelddadige moord op zijn zus. De rechtbank tilde ook zwaar aan de amfetamineverslaving waardoor C. erg agressief kan worden. De biologische vader van de vermoorde kinderen en zijn familie en kennissen hebben het vonnis met gejuich ontvangen. Bij de uitspraak was Avi C. niet aanwezig.