IsraŽliŽr begint wedstrijd antisemitische cartoons

babbelbox had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon AlgemeenEen IsraŽlische cartoonist heeft een spotprentenwedstrijd georganiseerd die Joden moet bespotten. Hij wil hiermee een ironisch tegengas geven aan de Deense en Iranese spotprenten die de Islam en de Holocaust op de hak nemen. "We dachten dat het veel stoerder is om cartoons over onszelf te maken dan dat onze vijanden dat doen", aldus initiatiefnemer Amitai Sandarovich. "We willen het vuur bestrijden met humor. Dit is ons antwoord op geweld en slechte smaak."

"Ik geloof dat Joden degenen zijn die het best de spot kunnen drijven met zichzelf. Geen IraniŽr zal ons daarmee verslaan", gekscheert Sandarovich. Hij benadrukt dat hij geen haat koestert jegens moslims en Arabieren. De IsraŽliŽr denkt niet dat zijn spotprenten zullen leiden tot grote protestacties, zoals tegen de Deense tekeningen. "We gaan geen ambassades platbranden, noch zullen we massaal vlaggen in brand steken of bloederige demonstraties organiseren."

"Geen enkele Jood heeft ooit zulke hatelijke cartoons gezien als wij die zullen publiceren", belooft Sandarovich. De competitie, waaraan alleen Joden kunnen deelnemen, blijft open tot drie maart op deze website.