Andermaal Kalou...

Joris (Tigertje)
Minister Verdonk moet zich opnieuw over de zaak Kalou buigen. Dit heeft de Raad van State gisteren bepaald. Deze vond dat Verdonk onvoldoende had gemotiveerd waarom ze Kalou geen paspoort wenst te geven.
Deze uitspraak volgt op een eerdere uitspraak van de Rotterdamse Rechtbank die dezelfde mening was toegedaan. Het beroep van Verdonk tegen deze uitspraak diende dus gisteren bij de Raad van State.
Verdonk acht Kalou niet voldoende ingeburgerd en ze vindt een plaats in het Nederlands Elftal niet van uitzonderlijk belang.
Van Basten, samen met o.a. Cruijff, denken daar heel anders over. Zij vinden Kalou van groot belang voor het Nederlands Elftal. Van Basten wist verder te melden dat hij in het nederlands met Kalou communiceert.

Verdonk heeft in de afgelopen maanden stelselmatig verzuimd om met een goede argumentatie over te brug te komen. Niet voldoende ingeburgerd is geen bewijsvoering in deze discussie. Artikel 10 van de Rijkswet (door rechters ook wel de sporterswet genoemd) is er juist voor om van dit soort zaken af te wijken. Ook de andere opgevoerde bewijsvoering zoals ik die in een eerdere blog over deze kwestie beschreef zijn geen afdoende argumentatie in deze discussie.
Dat zijn plaats in het Nederlands Elftal geen bijzonder belang dient is wel een juiste argumentatie. Maar deze dient wel onderbouwd te worden. En dat doet ze dus niet.
En dat laatste is ook niet makkelijk als een voetbalgoeroe als Cruijff zich bij de andere partij bevindt. En eerlijk gezegd denk ik ook niet dat ze het kan onderbouwen. Als je wereldkampioen wil worden heb je een brede selectie nodig die op alle plaatsen dubbel bezet is.
Het wordt dus tijd dat Verdonk of de wet aanpast of haar trots opzij zet.
Ik hoop dat ze in al haar wijsheid voor het laatste kiest...