Onrust rond Britse band Coldplay

Icoon MuziekDe Britse band Coldplay, bekend van de hits Yellow en Speed of Sound, gaat uit elkaar, zo maakte de band gisteravond bekend. Zanger Chris Martin maakte dit onverwachte nieuws gisteren bekend op de Brit Awards, waar ze in de prijzen vielen voor beste single en beste album.

Martin vertelde bij het ophalen van de tweede award: "Dit betekent zoveel voor ons, zeker nu. Het zal een paar jaar duren voor jullie ons weer gaan zien. Mensen hebben genoeg van ons - en wij ook." Vrienden van Chris Martin zeggen dat hij de band stopt om meer tijd door te brengen met zijn vrouw Gwyneth Paltrow, waarmee hij in april zijn tweede kindje verwacht.

De vierkoppige band ontmoette elkaar in 1997 op een universiteit in Londen en sleepte twee jaar later een platendeal in de wacht. De drie albums van de band, Parachutes, A Rush Of Blood To The Head en X&Y, vielen allen internationaal in de prijzen.

Update:18.35 uur
Bronnen spreken elkaar tegen. Zo meldt NME.com dat Coldplay niet uit elkaar gaat. Een woordvoerder van de band zou NME.com hebben gezegd dat de band niet uit elkaar gaat en op dit moment bezig is met de wereldtournee van X&Y. Die eindigt op 16 juli in Japan en daarna gaan ze bezig met een nieuw album.




Met dank aan ImPrEzA voor de herschreven submit.