'Geile meiden' ontvoeren en vermoorden man

Joost-mag-het-weten had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon MisdaadDe Franse politie is een grote zoektocht gestart naar een jongerenbende die aantrekkelijkelijke dames inzet om mannen te kidnappen. De meiden verleiden mannen in winkels of internetcafés en maken een afspraak, waarna de bende tracht de mannen te ontvoeren. Gisteren werd een slachtoffer van de bende teruggevonden op een spoorlijn. Hij was gruwelijk toegetakeld en overleed niet veel later.

De 23-jarige man, Ilan Halimi, werd meer dan drie weken geleden ontvoerd nabij Parijs nadat hij tijdens zijn werk, in een telefoonzaak, aangesproken werd door een vrouw en had afgesproken haar later nog een keer te ontmoeten. Toen hij op de afgesproken plek aankwam, werd hij ontvoerd en in gijzeling genomen. De man werd vervolgens wekenlang verbrand, geslagen en met messen in zijn lijf gestoken. Hij werd uiteindelijk - naakt en vastgebonden - voor dood achtergelaten op een spoorlijn in Saint Genevieve des Bois, dertig kilometer ten zuiden van Parijs, alwaar hij gisteren werd gevonden. Halimi werd nog wel naar het ziekenhuis gebracht, maar overleed op de weg ernaartoe. Tachtig procent van zijn lichaam was verminkt door de ontvoerders.

Gedurende de gijzeling kreeg de familie en een vriendin van Halimi meerdere telefoontjes, tekstberichten en e-mails van de ontvoerders, die losgeld eisten. Eerst vroegen ze 450.000 euro, later werd dit verlaagd tot 100.000 euro. De ontvoerders emailden eveneens foto's van de vastgebonden Halimi. Tot een regeling kwam het echter niet, het laatste contact tussen de ontvoerders en de familie van Halimi vond een week geleden plaats.

Sinds december vorig jaar heeft de bende, waar zeker een blondine, een brunette en een vrouw van Noord-Afrikaanse afkomst toebehoren, in ieder geval twee keer (andere bronnen spreken van nog meer keren) getracht iemand te ontvoeren. Beide pogingen faalden, één keer was dat doordat een man er in slaagde te ontsnappen. De politie is inmiddels in het bezit van een foto van een mannelijke verdachte. De foto werd genomen door een beveiligingscamera in een internetcafé toen hij een mail naar Halimi's familie stuurde. De man draagt echter een hoed op de foto en is daardoor niet goed herkenbaar. De politie heeft ook een compositietekening van de blonde verdachte opgesteld.

Meerdere Franse rechercheurs denken dat de bende een soort "spel" speelt en het hen niet om het geld gaat. Het is namelijk vrij opmerkelijk om een losgeldeis zomaar zo fiks te verlagen. De ontvoerders zouden eerst zelfs maar 5.000 euro hebben geëist, zo schrijft een krant. Ook lijken de daden van de ontvoerders op enkele acties in de Franse film L'Appât. De Franse politie heeft honderd rechercheurs op de zaak gezet.


Compositietekening van de blondine