Lichte straf voor Belgische hondenneuker

De Belgische liefhebber van seks met honden, de 36-jarige 'Freki' uit Genk, is veroordeeld tot drie maanden voorwaardelijke celstraf en 500 euro boete. De man kreeg de straf voor het veelvuldig seks hebben met honden. Hij moet zich drie jaar lang psychosociaal laten begeleiden. Tegen de man was verleden maand zes maanden cel en 5.000 euro boete geëist.

De hondenlover werd schuldig bevonden aan openbare zedenschennis omdat hij onder de schuilnaam Freki duizenden foto's van de bestialiteiten via het internet verspreidde. De man pleegde de feiten in de loop van 1997 tot 1999 toen hij als vrijwilliger in een dierenopvangcenter in Genk werkte. Volgens de man heeft hij de honden nooit pijn gedaan, maar hen juist het plezier bezorgd door hen de kans te geven tenminste één keer in hun leven seks te hebben. Hij gaf aan te zijn opgestapt bij het asiel omdat hij het leed dat de honden werd aangedaan niet meer kon verdragen.

Dierenrechtenorganisatie Gaia, die als publiekpersoon een klacht wegens dierenmishandeling indiende tegen Freki, kreeg de symbolische schadevergoeding van 1 euro toegewezen. Gaia reageert woest op het vonnis, en spreekt schande van de lage straf die de veroordeelde heeft gekregen. De dierenrechtenbeschermers zeggen hoger beroep te zullen aantekenen.

-
Mocht je behoefte hebben om 'werk' van deze viezerik te zien, klik dan hier voor een door FOK! gecensureerde foto.