Mosley stelt GPMA-teams ultimatum

FIA-president Max Mosley heeft de rebellerende Formule 1-teams een ultimatum gesteld. Eind maart krijgen ze tien dagen de tijd om zich in te schrijven voor het kampioenschap in 2008, anders hebben ze een grote kans niet meer alsnog aan de Formule 1 te mogen deelnemen.

Op dit moment hebben zes teams zich al beloofd aan het Formule 1-kampioenschap van 2008: Ferrari, Williams, Midland, Red Bull Racing, Scuderia Toro Rosso en Super Aguri. De andere teams zijn nog steeds van plan om een concurrerende raceklasse op te richten, de Grand Prix Manufacturers' Association (GPMA). Wel hebben enkele teams aangegeven de GPMA-plannen neer te willen leggen als de kosten om deel te nemen aan de Formule 1 worden verlaagd.

Mosley's plannen om kleinere en onafhankelijke teams aan te trekken door het verlagen van de kosten worden op 22 maart met het World Motor Sport Council in Parijs besproken. De dag daarna zal de inschrijving voor het seizoen 2008 beginnen en tien dagen openblijven, zodat onder auspiciën van de definitieve deelnemers de regelgeving voor 2008 kan worden voltooid. Inschrijving kost gedurende deze tien dagen niets, in tegenstelling tot voorgaande seizoenen, toen er nog 48 miljoen dollar moest worden neergelegd om deel te mogen nemen aan het Grand Prix-seizoen.

"Buiten de prijs zijn de verdere voorwaarden voor inschrijving identiek aan de huidige." aldus Mosley. "We keuren inschrijvingen aan de hand van hun fabriek en hun onderneming en bekijken of ze in staat zijn te doen wat wij willen." Mosley hoopt dat de teams die nu nog dwarsliggen tot hun zinnen zullen komen en zich alsnog zullen inschrijven bij de FIA.