Verdonk wil uitleg Taida-uitspraken van minister

Bart (Mainport)
HeinsPim had ons via de nieuws-submit te melden:

Rita VerdonkMinister Rita Verdonk is niet blij met de uitlatingen over de zaak-Taida die Onderwijsminister Maria van der Hoeven op haar weblog heeft geplaatst. Van der Hoeven schreef gisteren dat ze zelf vond dat Taida Pasic in Nederland mag blijven. Verdonk is hierover niet te spreken en eist een verklaring voor deze uitspraken morgen in de ministerraad.

Van der Hoeven schrijft op haar weblog: De voorbije weken ben ik van vele kanten bestookt met brieven en e-mails over de situatie van de Kosovaarse Taida Pasic. Ik heb de briefschrijvers laten weten vanuit mijn verantwoordelijkheid als minister voor Onderwijs sympathiek te staan tegenover hun wens om Taida in Nederland haar diploma te laten halen. Maar ik heb daarbij tegelijk aangegeven dat ik er geen enkele zeggenschap over heb. Uiteraard heb ik mijn collega Rita Verdonk, die er wél over gaat, nog eens geattendeerd op de kwestie. Maar zij is het, die namens het kabinet de besluiten neemt en ik zal me daar onder alle omstandigheden naar voegen."

Verdonk zei hierop dat Van der Hoeven gelijk heeft. "Ik ga er over", reageerde ze. Daarbij stelde ze dat ze geen goed woordje heeft over "rollebollende ministers". Om die reden wil ze uitleg van haar collega: wat ze heeft gezegd en wat ze heeft bedoeld. De woordvoerder van Van der Hoeven zegt dat ze op deze verwijten geen commentaar heeft.


Taida Pasic