FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 25 januari 2006

Samaras niet naar Manchester City

Geluk voor SC Heerenveen. Aanvaller Georgios Samaras heeft ongelijk gekregen in de door hemzelf aangesponnen arbitragezaak. Hierdoor verkast Samaras niet per direct naar Manchester City, maar zal hij het seizoen moeten afmaken in Friesland.

1 van de argumenten van Samaras was z'n salaris. Bij SC Heerenveen verdient de Griek 144.000 euro op jaarbasis. Bij Manchester City zou hij 1,17 miljoen euro netto ontvangen op jaarbasis. Ook een reden was de sportieve verbetering. In Engeland zou volgens zijn raadsman Eric Villť het niveau vele malen hoger liggen dan in Nederland.

De reden van afwijzing van de arbitragecommissie is het FIFA-reglement. Daarin staat dat er geen sprake mag zijn van een tussentijdse transfer, als 1 van de partijen de transfer niet goed vindt. SC Heerenveen ging dus niet akkoord, waardoor Samaras z'n kunsten nog mag vertonen in het Abe Lenstra-stadion.

Spy footage van nieuwe The Fast and the Furious

De volgende film in de serie van The Fast and the Furious, Tokio Drift, zal ongetwijfeld weer een hit gaan worden. Need for Speed: Most Wanted is populair, Pimp my Ride is naar Europa gekomen (met een witte nep-Xzibit), dus gepimpte auto's zijn nog altijd hot. Het aantal geruchten is dan ook niet van de lucht en zoals altijd bij prestigieuze films zijn er bergen mensen proberen zogenaamde spy footage van de film te kieken.

Op deze website is een filmpje te vinden van what is believed to be een set van Tokio Drift. Twee takes van racen in een steengroeve. Vette shit hoor.
Op deze pagina zijn een aantal recent uitgekomen spy photo's te vinden van auto's uit de film. Andere websites waar ze op stonden zijn voornamelijk down en leeg, dus ůf de producers zitten er hard achteraan, ůf het is een really big deal en kunnen ze het dataverkeer niet aan. Reden genoeg om snel een kijkje te nemen naar het kapitaal op deze parkeerplaats.

Update
Nieuwe link.
Mirror.
Met dank aan gill en ThaFreak.

Scholieren voeren actie voor uitgezette klasgenote

Tjapperd had ons via de nieuws-submit te melden:

250 bovenbouwscholieren van het havo en vwo van scholengemeenschap De Driemark in Winterswijk zijn vandaag naar het binnenhof in Den Haag gereisd om daar te protesteren tegen de naderende uitzetting van medescholier Taida Pasic. Aan een afvaardiging van de Tweede Kamer werd ter plekke een petitie overhandigd, waarin gevraagd werd om Taida haar vwo-examen te laten doen in Nederland.

De leerlingen financierden de busreis op een symbolische manier, door gedurende een etmaal steeds een paar scholieren in een kooi op de Winterswijkse markt te laten zitten. Zij toonden hiermee in de barre kou van de nachtelijke uurtjes hun eerbetoon aan Taida, en hun woede jegens de wijze waarop zij is behandeld.

Vrijdag zal de rechtbank zich buigen over het beroep op de uitzetting van de achttienjarige Kosovaarse Taida. Dit werd aangespannen vanwege de afwijzing van haar verzoek om een voorlopige verblijfsvergunning teneinde haar examen te kunnen maken. De afwijzing van de Immigratie- en Naturalisatiedienst veroorzaakte grote beroering onder haar medeleerlingen.


Leerling uit VWO4 in de kooi

[UPDATE] Prey developer nog zonder Xbox 360 devkit

Scott Miller van 3D Realms heeft op zijn blog geplaatst dat hij nog steeds geen Xbox 360 devkit heeft ontvangen. Dit terwijl de game al voor 1 juni dit jaar geplaatst staat.
quote
Many people have asked me to comment about the next-gen consoles, and frankly I have nothing enlightened to say. I've yet to touch the controller of any of them. I can't find a X360 to buy in stores, and we have yet to get a development machine sent from Microsoft even though Prey is being developed for their system.

Of de game nu wordt uitgesteld is nog niet bekend.

UPDATE: Hoewel Scott Miller van 3D realms dus nog geen beschikking heeft over een devkit heeft mede-developer Human Head wel een devkit. Uitlatingen van Miller dat Prey zonder devkit wordt ontwikkeld blijken dus niet geheel terecht te zijn.

Met dank aan pkwarts voor het melden.

It's a girl!

Arme Michael Jackson, dacht hij zich juist lekker ongegeneerd in zijn travestietenrol te kunnen uitleven in Bahrein, wordt hij toch weer betrapt door fans. Ja, life sucks Michael en nu maar hopen dat iedereen gelooft dat je als vrouw was verkleed om aan je fans te ontsnappen en ongestoord over straat te kunnen. Voor je het weet sta je niet alleen bekend als kinderlokker maar ook nog eens als travestiet. Gekker moet het niet worden? Nou dat gaat ook nog moeilijk...

Users Animal Crossing gehackt

Een aantal gewetenloze hackers heeft het gepresteerd om spelers van Animal Crossing: Wild World buiten hun virtuele dorpen te sluiten.

De game op de DS, die eind vorig jaar al in de VS uitkwam, stelt de speler in staat om drie vrienden via WiFi uit te nodigen om in hun dorp rond te komen hangen. Dit kan alleen als de DS users zijn geregistreerd in elkaars vriendenlijstje.

Echter, nietsvermoedende spelers van Animal Crossing die hun details vrij hebben gegeven op websites zijn nu ten prooi gevallen aan hackers die het voor elkaar hebben gekregen de poorten van ieder dorp dat zij bezoeken te verwijderen. Hiermee komen spelers offline vast te zitten als zij hebben gesaved nadat ze zijn gehackt.

Gelukkig kunnen alle wijzigingen die hackers hebben gemaakt recht gezet worden met een Action Replay Cartridge, maar deze hackactie demonstreert goed hoe voorzichtig DS gebruikers moeten zijn met hun gegevens en vriendenlijstje op internet.

Rutte wil lenen onder de aandacht brengen

Icoon OnderwijsStaatssecretaris Rutte van Onderwijs wil dat studenten betere voorlichting krijgen over studieleningen. Uit onderzoek blijkt dat maar weinig studenten een lening bij de IB-Groep aanvragen.

Momenteel leent 22 procent van de 550.000 HBO'ers en academici bij de IB-Groep. De meesten gaan liever werken of vragen hun ouders om geld omdat ze bang zijn voor een studieschuld.

Rutte geeft aan dat de voorwaarden gunstiger zijn dan veel mensen denken. Studenten moeten daarom beter op de hoogte worden gebracht van de mogelijkheden.

Verdachte Oudwoude misbruikte kleuter

Alexxxxx en hertogjan15 hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon MisdaadDe 25-jarige verdachte in de Oudwoudse verkrachtingszaak heeft gisteren nog twee zedenzaken bekend. De man gaf toe in 2004 een destijds vijfjarig meisje uit Deventer seksueel misbruikt te hebben. Ook probeerde hij vorig jaar in Kollum een 11-jarig meisje aan te randen.

Zowel deze twee meisjes als het 13-jarige meisje uit Oudwoude bedreigde hij met een mes. Het wapen waarmee de man zijn laatste slachtoffer bedreigde is vorige week op zijn aanwijzingen in de buurt van de plaats delict gevonden. Op de computer van de verdachte werden foto's aangetroffen die hij op de middag dat hij zijn 13-jarige slachtoffer verkrachtte had gemaakt. De politie heeft geen aanwijzingen dat de foto's via internet zijn verspreid.

Onderzocht wordt nog of de man ook betrokken is geweest bij de aanranding van een 12-jarig meisje in Buitenpost. Dat vond plaats op 19 oktober 2005.

Planeet die op aarde lijkt ontdekt

Nuvole, X-GeaR en pberends hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon ZonnestelselEen internationaal team van astronomen heeft buiten ons zonnestelsel een planeet ontdekt die op de aarde lijkt. Het hemellichaam heeft een glad oppervlak en staat zo'n 20.000 lichtjaar ver weg, in de buurt van het centrum van de Melkweg. De planeet heeft een temperatuur van zo'n 220 graden Celsius onder nul en is vijf keer zo zwaar als de aarde.

Michael Bode, die deel uitmaakt van het team achter de ontdekking, meldde BBC News dat deze planeet van alle ontdekte planeten het meest op de aarde lijkt. "Dit is zeer opwindend en belangrijk", zo zei hij.

De 'exoplaneet', zoals planeten buiten ons eigen zonnestelsel worden genoemd, is door de sterrenkundigen ontdekt in een sterrenwacht in Chili. Hij gaat vooralsnog door het leven onder de naam OGLE-2005-BLG-390Lb. Leven zal er, wegens de kou, waarschijnlijk niet voorkomen. De planeet werd al op 11 juli 2005 gevonden, deze ontdekking werd echter niet openbaar gemaakt omdat andere sterrenwachten het eerst moesten bevestigen. Deze week wordt de ontdekking beschreven in het wetenschappelijk tijdschrift Nature.

De ontdekking vond plaats met behulp van een techniek die is gebaseerd op een door Einstein in 1915 voorspeld effect. "Met deze methode gebruiken we de zwaartekracht van een zwak licht gevende ster als een gigantische telescoop om een verder weg gelegen ster te vergroten", legt Andrew Williams van het team achter de ontdekking uit.

De astronomen konden de aanwezigheid van de ijzige planeet aantonen doordat de verder weg gelegen ster oplichtte en er bij dat oplichten een kleine onregelmatigheid plaatsvond. Hieruit kon worden afgeleid dat het hemellichaam vijf keer zo zwaar is als de aarde en in tien jaar om een ster draait die iets zwakker is dan onze zon.

"Deze planeet is de eerste en enige die past in de theorieŽn over het ontstaan van ons zonnestelsel", aldus Uffe GrŚe JÝrgensen, die deel uitmaakt van het astronomenteam. Ook zijn collega Jean-Philippe Beaulieu is verheugd: "OGLE-2005-BLG-390Lb is pas de derde planeet die met deze techniek is ontdekt. De vondst is een sterke aanwijzing dat dit soort kleine objecten heel veel voorkomen."

Planeten buiten ons zonnestelsel worden pas sinds enkele jaren geleden ontdekt. In eerste instantie betroffen het enorme gasreuzen met een enorme massa, vaak tientallen keren die van Jupiter, de grootste planeet van ons zonnestelsel. OGLE-2005-BLG-390Lb is echter niet zo'n enorme gasbol, en dat maakt het zo bijzonder, aldus JÝrgensen.

Gevelplasser zet tanden in agent

PolitieEen 18-jarige inwoner van Purmerend heeft gisterenmiddag in Hoorn een agent in de arm gebeten toen hij werd aangehouden. De agent wilde de jongen op de bon slingeren omdat hij tegen een gevel van een pand op het Keern had staan urineren.

Tijdens zijn aanhouding verzette de gevelplasser zich hevig. Buiten dat hij de politieman beet, schold hij hem ook nog verrot. De agent raakte door het bijten gewond. De jongeman werd ingesloten in een politiecel.

Testdag 25-01-2006

Er waren veel teams aan het werk op de baan van Barcelona vandaag. De nieuwe RA106 van Honda reed zijn eerste testrondes, met Rubens Barrichello en Jenson Button aan het stuur. Felipe Massa zette de snelste tijd neer, in de interimversie van de 2005-wagen.

Scuderia Ferrari was aanvankelijk van plan vandaag te testen op Mugello, maar de weersomstandigheden lieten dat niet toe. Fernando Alonso en Jenson Button waren tweede en derde in de 2006-versies van respectievelijk Renault en Honda. De nieuwe Honda legde in totaal 124 probleemloze rondes af.

poscoureurteamtijdaantal rondenmotor
1Felipe Massa Ferrari 01:15.664 67V8
2Fernando Alonso Renault 01:16.200 94V8
3Jenson Button Honda 01:16.578 72V8
4Giancarlo Fisichella Renault 01:16.728 84V8
5Rubens Barrichello Honda 01:16.737 51V8
6Nick Heidfeld BMW 01:17.046 61V8
7Jarno Trulli Toyota 01:17.068 109V8
8Olivier Panis Toyota 01:17.422 90V8
9Juan-Pablo Montoya McLaren 01:17.481 80V8
10David Coulthard Red Bull 01:17.582 76V8
11Scott Speed Toro Rosso 01:18.092 85V10
12Gary Paffett McLaren 01:18.247 65V10
13Robert Kubica BMW 01:20.016 62V8

NES controller

Een tijdje geleden is er een blogje geweest waar je de NES-controller op je PDA kon aansluiten. Maar natuurlijk kan je nog meer leuke dingen doen met een NES controller.

Er zijn mensen die van hun NES controller een muis maken of een afstandsbediening. Of je maakt er gewoon een USB-snoertje aan of bouwt hem zelf om tot MP3-speler. Maar je kunt er ook een cardreader van maken of je maakt hem zo klein als een dollar. Als je wilt weten hoe dit er allemaal uitziet, kijk dan even hier.

Sega brengt Ford Racing naar arcades

Sega heeft een deal gesloten met Empire, de Europese uitgever van de Ford Racing games om een Ford Racing game uit te brengen voor de arcades. De game zal Ford Racing Full Blown gaan heten en zal in maart in de arcades te vinden zijn, mits je nog een arcade hal kan vinden uiteraard.

Ford Racing is naar eigen zeggen de eerste arcade game van Sega die speciaal gericht is op de Europese markt. Als dit een succes blijkt zal Sega wellicht nog meer games uit willen brengen die specifiek op de Europesemarkt gericht zijn.

Eis van 20 jaar tegen Hofstadgroepleden

JustitieHet Openbaar Ministerie (OM) heeft in het proces tegen de Hofstadgroep de maximale straf van twintig jaar cel geŽist tegen IsmaŽl A. en Jason W. Zij worden gezien als 'de harde kern' van de groep en worden beschuldigd van deelname aan een criminele organisatie met terroristisch oogmerk en poging tot moord.

Nouredine El F. hoorde tien jaar cel tegen zich eisen. De illegaal in Nederland verblijvende man werd op 22 juni op het Amsterdamse station Lelylaan aangehouden. Daarbij deed hij nog een vergeefse poging een doorgeladen op scherp staand machinepistool te grijpen, waarmee 800 kogels per minuut kunnen worden afgevuurd. Deze had hij in een tas bij zich.

De eis tegen de overige leden varieerde van gevangenisstraffen van 1,5 jaar tot vijf jaar. Mohammed B. kreeg geen strafeis, aangezien hij al tot levenslang veroordeeld is. Het voorlezen van de aanklacht was afgelopen maandag al begonnen. In totaal duurde het meer dan tien uur.

-----
Een uitgebreid profiel van de Hofstadgroep staat hier

Google gaat censureren in China

punkr1 en justhg hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon InternetGoogle gaat zichzelf censureren in China. Voor de deze week te lanceren Chinese versie van Google moet aan een hoop eisen van de Chinese regering voldaan worden. Het Amerikaanse bedrijf heeft aangegeven dat ook te doen. "Een blamage", zo zegt een woordvoerder van de internationale organisatie Reporters Without Borders. Zoekopdrachten naar woorden als 'Dalai Lama', 'Falun Gong' en 'Taiwanese onafhankelijkheid' zullen voor Chinese websurfers geen resultaat opleveren.

Volgens Google zal altijd aangegeven worden wat er weggehaald is. "Dat doen we ook in Frankrijk met racistische websites en in Duitsland met pagina's met nazi-progaganda of holocaust-ontkenningen", zegt een Google-functionaris. Tot nu toe was de Amerikaanse versie van Google wel beschikbaar in China, maar die is erg traag door alle censuur-software die de Chinese overheid erop heeft gezet. Het marktaandeel in China was daardoor erg laag.

Het bedrijf wil in China graag beter beschikbaar worden. De Chinese markt is interessant voor Google. Het land telde eind 2005 meer dan 100 miljoen internetgebruikers. Binnen twee jaar zal dit bijna zijn verdubbeld naar 187 miljoen, voorspellen deskundigen. Op dit moment trekt de in Peking gevestigde concurrent Baidu de meeste aandacht. Westerse concurrenten, zoals Yahoo en Microsoft, hebben al langer eigen computerservers in China staan en zijn daardoor een stuk sneller in het dagelijkse gebruik.

"Om in China te kunnen werken hebben we sommige pagina's verwijderd uit de zoekresultaten op Google.cn, conform de lokale wet, regelgeving en beleidslijnen. Hoewel het verwijderen van zoekresultaten inconsistent is met de missie van Google, is het aanbieden van geen informatie nog inconsistenter met onze missie", zo zegt Google nu.

Jatto Ceesay vertrekt bij Willem II

Jatto Ceesay vertrekt per direct bij Willem II. De aanvaller zal deze week een contract tekenen bij Larnaca FC uit Cyprus.

De Gambiaan liep aan het begin van het jaar al een week stage bij de Cypriotische club en zij wilden hem destijds ook al overnemen, maar de clubs kwamen niet toen niet tot een akkoord.

Willem II en Larnaca FC hebben vandaag echter wel overeenstemming bereikt over de transfersom, waardoor Ceesay deze week nog zal vertrekken naar Cyprus.

Inbreker van de kaart door bloedende hand

Icoon Domme criminelenEen inbreker uit Apeldoorn werd zo panisch van een bloedende hand, dat hij vanuit de binnengedrongen woning een ambulance belde. De 26-jarige man verwondde zichzelf toen hij dinsdagnacht een keukenraam kapotsloeg. Het ambulancepersoneel en de gealarmeerde politie konden ter plekke echter niet de woning binnen.

Tot groot ongenoegen van de hevig bloedende crimineel moest eerst een familielid van de bewoners worden opgetrommeld die een sleutel van de woning had. Na behandeling in het ziekenhuis werd de man ingerekend en meegenomen naar het politiebureau. Daar was hij, vermoedelijk nog danig onder de indruk, 'zo mak als een lammetje', zo verklaarde een politiewoordvoerder vandaag.

Lagere celstraf voor moord op Jeanny

Hanneman_1 had ons via de nieuws-submit te melden:

Jeanny WagemansDe 20-jarige Mattie B. uit het Limburgse Obbicht heeft in hoger beroep een fors lagere straf gekregen voor de moord op zijn 18-jarige ex-vriendin Jeanny Wagemans (foto). In plaats van twaalf jaar draait de jongen voor acht jaar de bak in. Net als bij de eerdere uitspraak kreeg B. daarbij tbs opgelegd.

Medeplichtige Paul M. (18) hoorde vier jaar cel tegen zich uitspreken, eveneens een vermindering van vier jaar in vergelijking met de oorspronkelijke straf. Het hof achtte bewezen dat B. het slachtoffer op 7 januari vorig jaar heeft gewurgd. Samen met M. gooide hij vervolgens het lichaam in de Maas. M. wist dat B. Jeanny wilde doden, maar hij was niet betrokken bij het beramen en uitvoeren van het moordplan, zo oordeelde de rechter. Wel heeft hij B. zijn gang laten gaan en hem na de moord geholpen.

Bij het bepalen van de straffen hield de rechter rekening met de leeftijd van de jongens. Ook zou B. verminderd toerekeningsvatbaar zijn geweest. Familieleden van Jeanny Wagemans reageerden verbijsterd op de lagere straffen. Zowel de ouders van Jeanny als de ouders van Mattie komen uit de Limburgse aannemerswereld. De rivaliserende ondernemers waren tegen de relatie van hun kinderen. Uiteindelijk verbrak Jeanny, tot groot ongenoegen van de jaloerse Mattie, de relatie, wat vermoedelijk geleid heeft tot haar dood. Bij de eerdere rechtszaak verklaarde de jongen Jeanny per ongeluk te hebben gewurgd. "Door mijn zweethanden schoot ik van haar schouder naar haar keel", zo verklaarde hij destijds.

SBS haalt Mentawai en Himba naar Nederland

Groeten uit de RimboeTelevisiezender SBS6 gaat leden van inheemse stammen uit Togo, IndonesiŽ en NaimibiŽ naar Nederland halen. De actie is een vervolg op de programmareeks 'Groeten uit de Rimboe', waarin Nederlandse en Vlaamse families drie weken doorbrachten bij de primitieve stammen. In 'Groeten terug' worden de rollen omgedraaid.

Vanaf zaterdag 18 maart is te volgen hoe het de Tamberma's uit Togo, de Mentawai uit IndonesiŽ en de Himba uit NamibiŽ in respectievelijk Mol (BelgiŽ), Hilversum en Den Haag zal vergaan. Volgens een woordvoerder van SBS staat de formule borg voor een absolute cultuurshock voor de logees. "Zij zijn niet op de hoogte van de wereld waarin wij leven, laat staan dat ze die zullen begrijpen. Ongeveer vijf leden per stam zullen logeren bij de gezinnen die zij verleden jaar in hun thuisland ontvingen."

Politie vaak dodelijke ziektes toegewenst

Icoon PolitieDodelijke ziektes zijn bij Amsterdammers duidelijk favoriet als het gaat om het uitschelden van politieagenten. Ze staan op de eerste plaats op de ranglijst van tegen agenten gerichte scheldwoorden. Termen met geslachtsdelen erin verwerkt, zijn ook populair en komen op de tweede plaats.

Dit blijkt uit een onderzoek van socioloog Bas van Stokkom, die in opdracht van de politie op zoek is gegaan naar de beweegredenen voor verbaal geweld tegen agenten. De lijst met scheldwoorden hoort bij een rapport waarin aanbevelingen zijn opgenomen om verbaal geweld te voorkomen.

Vrouwelijke agenten worden er door scheldende mensen regelmatig van beticht een ander beroep dan agent uit te oefenen. Mensen zijn vaak van mening dat deze vrouwen bepaalde seksuele handelingen verrichten voor geld, in plaats van dat ze bonnen uitschrijven voor foutparkeren. Mannelijke politieagenten worden er juist dikwijls van verdacht de liefde te bedrijven met seksegenoten. Weinig van de gebruikte scheldwoorden hebben te maken met het beroep van de agenten.

Jaloerse kapper snijdt klant in de nek

Cabron had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon ShockingEen knipoog naar een dame terwijl je in een kappersstoel zit, kan gevaarlijk zijn. Dat ondervond een 27-jarige man uit Delft. De vrouw in kwestie bleek de eega van de kapper. Deze was op zijn zachtst gezegd niet bepaald blij met de avance. De jaloerse kapper pakte een scheermes en sneed de vrijmoedige klant pardoes in de nek.

Het slachtoffer vluchtte de zaak uit, en belde vanuit zijn eigen woning de politie. Die ging op zoek naar de 40-jarige kapper, maar deze bleek al niet meer bij zijn zaak te zijn. Toen het slachtoffer, na te zijn verzorgd, op het politiebureau aangifte wilde doen, liep hij daar echter zijn belager tegen het lijf, die zes vrienden had meegenomen. Er ontstond een vechtpartij. Naar aanleiding daarvan werden de kapper en twee van zijn maten gearresteerd.

Revolution Controller als Zelda uitrusting

Overal wordt er al druk gespeculeerd over wat er met de Revolution controller allemaal mogelijk wordt. De wat creatievere mensen maken zelfs gebruik van grafische software (bijvoorbeeld Photoshop) om hun ideeŽn vorm te geven. Zo belandde onlangs het volgende plaatje op het internet:Hoewel het slechts een verzinsel van een fan is, zien we wel dat je met de Revolution controller meer in de huid van Link kunt kruipen dan ooit.

'Hofstadgroep telt zes kernleden'

PIM4EVER had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon TerrorismeVolgens het Openbaar Ministerie bestaat de kern van de Hofstadgroep uit zes leden. Vier van hen staan terecht in het proces tegen de Hofstadgroep: Mohammed B., Jason W., Ismail A. en Nouridinne el F. De andere twee kernleden zijn Samir A. en de SyriŽr Redouan al-Issar. De laatste is spoorloos sinds de moord op Theo van Gogh maar zit vermoedelijk in een geheime gevangenis in SyriŽ. Samir A. moet later in een apart proces terechtstaan.

Tegen de moordenaar van Theo van Gogh, Mohammed B., zal geen straf worden geŽist, omdat hij toch al levenslang heeft. Jason W. en Ismail A. zullen wel een forse strafeis tegemoet kunnen zien, daar zij betrokken waren bij het gooien van een handgranaat naar een arrestatieteam tijdens de belegering in het Laakkwartier. Nouridinne el F. kan straf tegemoet zien voor onder meer verboden wapenbezit. Het OM verdenkt hem er ook van een moordaanslag te hebben gepland op politici.

Officier van justitie Koos Plooy zegt dat de kernleden 'het plegen van aanslagen met een terroristisch oogmerk' tot doel hadden. ''De leden hingen een radicaal-islamitische ideologie aan die was gericht op gewelddadige destructie om een islamitische staat te kunnen vestigen.'' Met een nieuwe wet in de hand kan daarvoor maximaal 20 jaar geŽist worden.

De verwachting is dat uiterlijk tegen zeven uur vanavond de officier alle strafeisen heeft uitgesproken. Niet alleen tegen de kernleden, maar tegen alle 12 verdachten. De rechter beslist op 10 maart wat de veroordeling wordt.

Klompmaker wint eerste marathon natuurijs

De eerste marathon op natuurijs, in Veenoord, is gewonnen door Andre Klompmaker. De schaatser had bij de finish een voorspong van 3 ronden op het peloton.

De wedstrijd in Veenoord was de eerste op natuurijs van dit seizoen, Ten op zichte van voorafgaande jaren trok de marathon minder publiek. Het gros van de topschaatsers verblijft momenteel in Oostenrijk voor het open NK, een van de redenen waarom er maar 300 mensen op de wedstrijd afkwamen.

Bridgestone-teams starten samenwerking

De verschillende Bridgestone-teams (Ferrari, Williams, Toyota en Midland) slaan de handen ineen wat betreft de ontwikkeling van de banden. Dit werd door Ross Brawn (technisch directeur Ferrari) bevestigd.

Dit is alweer goed nieuws voor de Japanse bandenfabrikant, nadat eerder Williams en Toyota al hadden besloten om gebruik te gaan maken van het Japanse rubber. Deze beslissing zal ook voor MF1 Racing, dat meer zal gaan testen dan in 2005, positief uitvallen. Brawn: "Alle data gaat in een databank waar alle Bridgestone-teams toegang toe hebben. Zo kunnen we allemaal zien hoe het met de bandentests gaat. We krijgen zo een beter inzicht in de reactie van de banden onder verschillende auto’s."

Al zal Bridgestone volgens Brawn nu wel met een hogere werkdruk worden opgezadeld, maar zal dit nadeel opwegen tegen de voordelen. "Logistiek moet er het nodige veranderd worden, omdat Bridgestone zich in het verleden vooral focuste op Ferrari. Het is sowieso al goed om twee extra teams te hebben, dus het wordt alleen maar nog beter. Problemen kunnen nu sneller opgelost worden, want data van slechts ťťn team levert niet altijd de gevraagde antwoorden op", aldus Brawn.

Auto Andrť Hazes te koop aangeboden

3.1V6 en ThGrla hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon ShowbizzRachel Hazes heeft de auto van haar in 2004 overleden man te koop aangeboden. De Lexus SC 430 van Andrť Hazes staat te koop bij een handelaar in Nieuwerkerk a/d IJssel.

De volkszanger reed tussen 2002 en zijn overlijden in de cabrio. De wagen is uitgevoerd in zwart metallic met zwart lederen bekleding en heeft bijna 7000 kilometer op de teller staan. Rachel vraagt 79.500 euro voor de auto.


De Lexus SC 430 van Andrť Hazes

Geen GB Micro faceplates door Nintendo

Nintendo (Benelux) zal geen faceplates voor de GameBoy Micro gaan uitgeven, dit bleek uit een e-mail naar Nintendo:

Hallo
Deze face plates worden niet door ons op de markt gebracht.

Met vriendelijke groet,
Het Nintendo Team

Je moet het dus doen met de meegeleverde faceplate.

De GameBoy Micro ligt sinds november 2005 in de winkels voor een adviesprijs van 99 euro. Een van de beloofde features was de mogelijkheid om het frontje te wisselen.

Jongen (17) mag weer rok aan naar school

Icoon OpmerkelijkHet is de Amerikaanse scholier Michael Coviello toegestaan om in een rok naar school te komen. Dit is besloten na een gesprek tussen burgerrechtenorganisatie ACLU en de school van Coviello. De 17-jarige scholier draagt de rokken als protest omdat hij geen korte broek aan mag doen naar school.

Het reglement van de school in New Jersey verbiedt het dragen van korte broeken tussen 1 oktober en 15 april. Rokken en jurken zijn echter wel toegestaan, hetgeen volgens Coviello discriminerend is. Uit protest was hij eerst in een soort klederdracht naar school gegaan, waarna hij naar huis gestuurd werd. Hem werd geadviseerd meer alledaagse jurken en rokken te kopen.

Coviello volgde dit advies op, maar enkele dagen later werd hij toch weer naar huis gestuurd. De directeur meldde hem dat als hij nog eens in een jurk, rok of kilt op zou komen dagen, hij niet langer welkom zou zijn op de school. Vervolgens nam zijn moeder contact op met de ACLU, die tussenbeide kwam en een akkoord met het schoolbestuur bereikte.

Coviello was verheugd over de uitslag van het gesprek. "Ik ben blij dat ik weer rokken mag dragen en het feit onder aandacht kan brengen dat het nergens op slaat om korte broeken te verbieden."

Nederlanders massaal op zoek naar schaatsen

Icoon SchaatsenAls je je oude schaatsen nog kwijt wil, kun je nu goede zaken doen. Nederlanders zijn massaal op zoek naar tweedehands schaatsen. Door de vrieskou van dit moment lijken mensen nog even snel schaatsen te willen hebben. Advertentiesite Speurders.nl meldt dat het zoekwoord 'schaatsen' op dit moment 4132 keer per dag wordt ingetypt. In december 2005 was dat gemiddeld nog 463 keer per dag. Dat wil zeggen dat er een stijging van 792 procent is.

Op de site stonden in december 2365 advertenties voor schaatsen. Nu zijn dat er nog maar 636. "Naar verwachting kunnen we de komende paar dagen nog schaatsen, maar daarna zet de dooi weer in. Tweedehands schaatsen zijn dan een goedkoop alternatief om toch van het ijs te kunnen genieten", zegt directeur Michiel van der Meer van Speurders.nl.

Gisteren was de eerste wedstrijd van dit winterseizoen op Natuurijs in het Friese Haulerwijk.

Van Stee weg bij Feyenoord

Henk van Stee stopt per direct als hoofd van de jeugdopleiding bij Feyenoord. Van Stee verlaat de club uit de Kuip om bij Shaktar Donetsk als directeur jeugdopleidingen een opleiding op te gaan zetten. Van Stee tekende een driejarig contract bij de voetbalclub uit de OekraÔne.

"Ik verlaat Feyenoord met pijn in mijn hart. Maar het is ook een enorme uitdaging om de jeugdopleiding neer te zetten bij Shaktar," aldus Van Stee. Commercieel directeur van Feyenoord, Chris Woerts, vindt het niet meer dan logisch dat de Rotterdammers Van Stee laten gaan. "Als iemand zo'n kans krijgt, moet je dat nooit blokkeren. Het kan ook heel goed zijn in de toekomst voor Feyenoord." Nog onbekend is wie de opvolger van Van Stee zal gaan worden.

C1000 in de problemen door prijzenoorlog

Icoon EconomieEen groot deel van de franchisenemers van C1000 staat aan de rand van de afgrond. Dat blijkt uit een publicatie in het vakblad Distrifood. Het water staat de supermarktondernemers aan de lippen door de prijzenoorlog die Albert Heijn voert. Op dit moment kampen tientallen vestigingen van C1000 met liquiditeitsproblemen.

Opmerkelijk is dat C1000 eigendom is van het bedrijf Schuitema, dat weer voor 73 procent eigendom is van Ahold, het moederbedrijf van Albert Heijn. C1000 opereert wel geheel zelfstandig. Schuitema is niet blij met de publicatie. "Dat had niet gemoeten", zegt een woordvoerder. "Als een ondernemer bij Schuitema op de debiteurenlijst staat, draait de winkel niet rendabel. Dat kan verschillende oorzaken hebben. Bijvoorbeeld aanloopverliezen door ombouwoperaties." Verder wil hij niets zeggen.

C1000 start nu als tegengeluid een experiment met een nieuwe winkelformule, een zogenaamde 'nieuwste generatie supermarkt' in Nuenen. Daarin zijn vooral goedkope merken verkrijgbaar en rekent de klant zelf af door middel van een zelfscankassa.

FC Utrecht verbiedt logo op fansites

Logo FC UtrechtFC Utrecht-fans mogen het logo van de voetbalclub niet meer gebruiken op hun websites, zo bericht Marketingfacts. Volgens de club zou gebruik van het logo zorgen voor verwarring bij het publiek omdat het publiek zal denken dat de sites iets met FC Utrecht te maken hebben. FC Utrecht zegt die verwarring c.q. associatie "absoluut onacceptabel" te vinden.

De Utrechtse voetbalclub heeft verschillende supportersites een brief gestuurd. De sites hebben een week de tijd om alle logo's te verwijderen. Sites die daar geen gehoor aan geven, zullen worden vervolgd.

De supportersites zijn woedend en onthutst. "De commerciŽle belangen gaan voor de clubliefde van de supporters, mensen die hun hart en ziel steken in zo'n site en met trots hun logo voeren zullen uit het beeld verdwijnen", aldus de website Bunnikside.nl. Een Utrecht-supporter op een andere site schrijft: "Moet ik nou ook 'FC Utrecht' tattoo laten verwijderen meneer Venneman?"

Plan voor hoogste gebouw in Utrecht

aloa had ons via de nieuws-submit te melden:

Het allerhoogste gebouw van Nederland moet in Utrecht komen. Er zijn plannen voor een kantoor- en woontoren van 262 meter hoog in Leidsche Rijn in Utrecht. Het gebouw lijkt een beetje op de Eiffeltoren die zich aan de top weer splitst in verschillende uitlopers.

Ontwikkelaar Burgfonds heeft de 'Belle van Zuylen' bedacht in nauwe samenwerking met Architekten Cie. Het hoogste gebouw van Utrecht is nu de Domtoren. Die is 112 meter hoog.

Computerspelletjes te moeilijk voor kinderen

Icoon GamesDe Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) heeft onderzoek gedaan naar computerspelletjes voor kleine kinderen. Uit het onderzoek blijkt dat sommige computerspelletjes, ook al zijn ze speciaal voor kleine kinderen, te moeilijk zijn. Bij populaire spellen als 'Max en het rode fruit' of 'Kleine ijsbeer, weet jij de weg' lopen de kinderen helemaal vast en begrijpen ze simpelweg de bedoeling niet.

"Jonge kinderen denken bijvoorbeeld dat de vraag 'Wil je een nieuw spel beginnen?' betekent dat ze een totaal ander spel moeten beginnen", aldus onderzoeker W. Barendregt. Ook het gebruik van de muis kan voor problemen zorgen.

Volgens de onderzoeker is het erg moeilijk om spelletjes voor kinderen te schrijven, omdat kinderen moeilijk feedback kunnen geven. Vaak is het spel simpelweg of 'leuk' of 'stom'. De TU/e heeft nu een methode ontwikkeld waarmee kinderen die een spelletje spelen makkelijker feedback kunnen geven door middel van emoticons.

Zie voor meer gamesnieuws FOK!games!

Federer wint van taaie Davydenko

De nummer ťťn van de wereld Roger Federer heeft na ruim drie uur de halve finale van de Australian Open bereikt. De Zwitser speelde niet goed, maar won toch met 6-4 3-6 7-6 (7) en 7-6 (5) van de als vijfde geplaatste Rus Nicolai Davydenko.

Roger Federer begon niet bijster goed aan zijn kwartfinalewedstrijd. Davydenko maakte nog redelijk wat fouten in het begin, waardoor de Zwitser in de achtste game de service van de Rus brak. Davydenko maakte verrassend meteen de re-break. Toch kon Federer nog een keer breken en daarmee de eerste set winnen met 6-4. Federer speelde onder zijn niveau, Davydenko kreeg breakkansen. In de vijfde game maakte de als vijfde geplaatste Rus dan ook de break en zelfs op 3-5 nog ťťn op 'love': 3-6.

In de derde set bij een 3-4 stand maakte Davydenko de break tegen de nog steeds zwak spelende Zwitser. Daardoor kon de Rus zelf serveren voor de set, maar Federer liet het niet zover komen door een re-break te forceren. Op 5-6 kreeg Davydenko alsnog twee setpunten op de service van Federer, maar deze kon hij niet benutten, waardoor een tie-break moest beslissen wie een 2-1 voorsprong zou nemen. Daarin kwam Davydenko met 3-6 voor, de eerste twee kansen op de set serveerde Federer weg. Ook op eigen service kon hij zijn vijfde setpunt niet benutten: 6-6. Davydenko kreeg nog een zesde setpunt, maar deze werd weggeserveerd. Federer kreeg op 8-7 zijn eerste setpunt, deze benutte hij zonder er zelf wat voor te hoeven doen omdat de Rus een dubbele fout sloeg.

Davydenko bleef erin geloven en maakte meteen in de eerste game van de vierde set een break. Federer liet dit niet zomaar gebeuren, de Zwitser herstelde meteen met een re-break. Vervolgens hielden beide spelers hun service tot 6-6. Op 6-5 had Davydenko het nog wel even moeilijk, maar hij kon het matchpoint tegen wegwerken. In de tie-break kwam Federer 5-2 voor, Davydenko kon nog terugkomen tot 5-4. Toch was het Federer die uiteindelijk op zijn derde matchpoint na een moeizame partij de winst pakte. In de halve finale speelt Federer tegen de Duitser Nicolas Kiefer die de Fransman Grosjean versloeg.

Elder Scrolls IV: Oblivion krijgt Collectors Edition

Developer Bethesda Softworks heeft vandaag aangekondigd dat er een Collectors Edition van de aankomende RPG Elder Scrolls IV: Oblivion komt. Deze speciale uitgaves zullen in een PC-versie en in een Xbox 360-versie komen. De Special Edition bevat een aantal leuke dingen voor de fans van Elder Scrolls. Zo zit er een speciale DVD in met behind-the-scenes en concept art. Verder zitten er in de verpakking munten die in de game ook voorkomen en een "Pocket Guide to the Empire". Deze Collectors Edition zal zowel in de VS als in Europa verkrijgbaar zijn.

Avondcursus voor mannen

Alleen toegankelijk voor mannen!

Let op: vanwege de complexiteit en moeilijkheidsgraad van de lessen, zal elke cursus maximaal 8 cursisten accepteren.

De cursus is verdeeld over 2 dagen en zal de volgende onderwerpen omvatten:


DAG 1

 • Hoe geef ik de planten water?
  Stappenplan en diavoorstelling.

 • Toiletrollen, groeien ze zelf weer aan?
  Groepsdiscussie.

 • Verschillen tussen de wasmand en de vloer.
  Oefenen met verschillende soorten wasmanden (visualisatietraining).

 • Is het genetisch gezien mogelijk stil te zitten als zij fileparkeert?
  Rijsimulator.

 • De afstandsbediening.
  De afstandsbediening loslaten: telefonische hulplijn en diverse praatgroepen.

 • Hoe kan je dingen vinden?
  Training in het zoeken op de goede plek in plaats van schreeuwend het hele huis overhoop te halen. Open forum.

 • Hoe werkt de WC-bril?
  Workshop.

  DAG 2

 • Lege melkpakken: Koelkast of prullenbak?
  Groepsdiscussie en rollenspel.

 • Bloemen meebrengen voor haar is niet schadelijk voor je.
  PowerPoint presentatie.

 • Echte mannen vragen de weg als ze verdwaald zijn.
  Waar gebeurd verhaal van de man die het eens probeerde.

 • De vaat / serviesgoed: vliegen ze zelf naar het aanrecht / afwasmachine?
  Debat met enkele experts.

 • Basisverschillen tussen je moeder en je partner.
  Praktijkles en rollenspel.

 • Het ideale winkelmaatje zijn.
  Ontspanningsoefeningen, meditatie en ademhalingstechnieken.

 • Belangrijke data onthouden en bellen als je later thuis komt.
  Neem agenda / PDA mee naar de cursus.

 • Loslaten: ermee leren leven dat je toch nooit gelijk hebt.
  Persoonlijke begeleiding mogelijk.
 • All Saints weer samen de studio in

  De dames van All Saints komen weer bij elkaar. In het Britse muziekblad New Musical Express (NME) bevestigde de meidengroep dat het getekend heeft bij platenmaatschappij Parlophone. De band zal later dit jaar een nieuw album gaan opnemen, en tevens zijn er plannen voor live-optredens.

  Melanie Blatt, Shaznay Lewis en de zusjes Nicole en Nathalie Appleton gingen in februari 2001 na verschillende onderlinge ruzies uiteen. De band, die sinds 1993 bestond, scoorde in Nederland hits met onder meer 'Never Ever', 'Bootie Call', 'Under the bridge' en 'Pure Shores'. Afzonderlijk bleken de dames niet zoveel succes te hebben. De zusjes Appleton probeerden het nog als duo, maar bleken meer succesvol in het produceren van kinderen. Beiden zijn inmiddels moeder van een zoon.

  All Saints

  Scholen gebruiken DDR in de strijd tegen overgewicht

  In West Virginia (V.S.) zullen schoolkinderen binnenkort de pondjes eraf kunnen zweten met de game Dance Dance Revolution van Konami.
  In ieder geval 157 scholen hebben de dansgame besteld, en het doel is om alle 753 openbare scholen aan het dansen te krijgen.
  In West Virginia bestaat er een groot probleem met te zware kinderen; ongeveer een derde van de bevolking lijdt aan overgewicht. De staat probeert er op deze manier iets aan te doen. Zo kunnen kinderen zien dat beweging niet alleen nodig is, maar ook nog eens heel erg leuk kan zijn.
  Het achter de console huppen komt echter niet in de plaats van de gewone lichamelijke opvoeding; het is een extra stimulans voor kinderen om te gaan bewegen.

  'Versatel' verdwijnt in februari

  Icoon EconomieDe naam Versatel gaat vanaf volgende maand plaats maken voor Tele2. De internet- en telecomaanbieder is voor het grootste deel in handen van het Zweedse Tele2. Een uitzondering voor de naamswijziging vormt de zakelijk markt. Daar zal de naam Versatel nog even blijven. Volgens Tele2 is de naamsbekendheid van Tele2 sterker op de consumentenmarkt.

  De naamswijziging zorgt ervoor dat drie kilometer aan reclameborden moet worden vervangen. In de meeste voetbalstadions, waar Versatel adverteerde voor zijn voetbalproduct, is de Versatel-naam al verdwenen.

  Barney wil 30 kilogram kwijt

  Raymond van Barneveld wil een stuk afslanken. De topdarter is zelfs een weddenschap aangegaan met radiomaker Gerard van den IJssel van Den Haag FM. Wie het eerste 30 kilogram kwijt is, heeft gewonnen. De inzet van de weddenschap is nog niet bekend. "Het zou een goed doel kunnen zijn," aldus Van den IJssel. "Het hele jaar zal in het teken staan van afvallen," lichtte Van Barneveld gisteren toe.

  Raymond van Barneveld weegt 130 kilo, Gerard van den IJssel 140 kilo. Wekelijks zal Van den IJssel Van Barneveld bellen in de uitzending om de stand van zaken van hun race met elkaar te bespreken.

  Van Barneveld zei na zijn verloren Lakeside-finale tegen Jelle Klaasen al dat hij wil gaan afvallen.

  Raymond van Barneveld
  Raymond van Barneveld

  Vertrouwen in de zorg daalt fors

  Icoon MedischNederlanders hebben een stuk minder vertrouwen in de gezondheidszorg dan in 1999. Dat blijkt uit onderzoek van de Universiteit van Tilburg en TNS-Nipo. In 1999 zei 90 procent van ons nog vertrouwen te hebben in de zorg, nu is dat 75 procent. Ook onder de artsen is de waardering voor het zorgstelsel achteruitgegaan. Elf procent is nu nog zeer tevreden, tegen 35 procent in 1999.

  Voor de burger is het vertrouwen vooral gedaald door het nieuwe zorgstelsel en de onzekerheid die dat met zich meebrengt. Ook wachtlijsten en de hoge werkdruk van het personeel in de zorg worden als nadeel genoemd. Voor medici zijn de toenemende bureaucratie en de invloed van de Haagse politiek en de verzekeraars op hun werk de grootste problemen.

  Een nog groter verschil is te vinden onder de mensen die 'heel tevreden' zijn. In 1999 was dat nog 65 procent van de ondervraagden, nu is dat elf procent.

  'Italiaanse pornopater verkrachtte non'

  Pater Fedele BiscegliaEen bekende Italiaanse pater is er door een non van beschuldigd dat hij haar meermalen alleen en in groepsverband zou hebben verkracht. De 69-jarige Fedele Bisceglia is inmiddels door de politie opgepakt. Zelf ontkent hij de 'verzinsels van een gekkin', maar de politie heeft via afgeluisterde telefoongesprekken bewijs gekregen dat de aanklacht waar zou kunnen zijn.

  Pater Fedele, een oud-missionaris, is bekend als stichter van opvangcentra voor armlastigen, biechtvader van prostituees en een fanatiek aanhanger van de voetbalclub Cosenza. Van deze vereniging is hij sinds 2004 de voorzitter. In 2000 kwam de Franciscaner frater in het nieuws door pornoster Luana Borgia te bekeren. Later bleek echter dat Borgia en Bisceglia vooral uit waren op publiciteit. De geloofsdienaar trok vervolgens met een kraampje langs pornofestivals.

  Hiddink mogelijke opvolger Eriksson

  De Engelse voetbalbond hoopt dat Guus Hiddink na het wereldkampioenschap voetbal in Duitsland Sven-GŲran Eriksson zal gaan opvolgen als bondscoach van het Engelse nationale team. Hiddink, momenteel trainer van PSV en bondscoach van AustraliŽ, schijnt zelf ook wel interesse te hebben in de functie.

  De Nederlander zou direct na het WK aan de slag kunnen. De Engelse voetbalbond wil hem een parttime contract aanbieden tot zijn contract bij PSV afloopt, om hem daarna richting het EK 2008 fulltime in te zetten. Het contract van Hiddink bij de Eindhovenaren loopt nog tot medio 2007.

  Eriksson en de Engelse voetbalbond FA besloten maandag dat ze na het WK in Duitsland uit elkaar gaan, wat twee jaar eerder dan gepland is. De Zweed raakte in opspraak door uitlatingen die hij deed tegen een undercoverjournalist.

  Doom-filmposter 'te eng' voor in het openbaar

  In Nieuw Zeeland heeft de "Advertising Standards Complaints Board" besloten dat een filmposter voor de film Doom niet meer opgehangen mag worden. De poster zou te eng zijn en kleine kinderen zouden er nachtmerries van kunnen krijgen. Op de poster is het gezicht van een monster te zien met de tekst 'No one gets out alive'. Nadat vijf mensen over de poster hadden geklaagd heeft men besloten dat de poster verbannen wordt. Dit hoewel er in de rest van de wereld geen klachten waren geweest over de poster.  Te eng

  Nieuwe Spyro voor DS

  Vivendi heeft een nieuwe Spyro aangekondigd voor de Nintendo DS. De game, waarin het draakje Spyro de hoofdrol speelt, staat voor het derde kwartaal van dit jaar gepland. Het is de tweede game na Spyro Shadow Legacy, welke Spyro's eerste RPG was.

  Als werktitel heeft Vivendi de game staan als Spyro 6. Wat de echte naam wordt van de game, is nog niet bekend. Zodra er meer nieuws is over Spyro 6 zullen we je er van op de hoogte brengen.

  Met dank aan Thomper voor het melden van dit bericht

  Nijmegen kiest voor anoniem solliciteren

  Icoon AlgemeenDe gemeente Nijmegen zal in de toekomst sollicitaties waarschijnlijk anoniem gaan behandelen. In brieven zal de naam en de geboorteplaats van werkzoekenden onherkenbaar worden gemaakt, alvorens ze worden beoordeeld. Dat liet burgemeester Guusje ter Horst vanochtend weten.

  "We willen discriminatie aan de poort uitsluiten", vertelde Ter Horst (PvdA) op Radio 1. Het Nijmeegse college van burgemeester en wethouders neemt met het voorstel een idee van de gemeenteraadsfractie van GroenLinks over. De stad hoopt een voorbeeld te zijn voor andere gemeenten en bedrijven. De Commissie Gelijke Behandeling concludeerde vorig jaar al dat anoniem solliciteren een goede manier is om discriminatie te voorkomen. Volgens het Sociaal en Cultureel Planbureau is de werkloosheid onder allochtonen in vijf jaar verdubbeld.

  Regen zorgt voor gladheid en aanrijdingen

  Icoon AlgemeenEen regenfront dat vanochtend over Nederland trekt zorgt voor gladheid in de noordelijke provincies. Zo telde de politie in Groningen rond kwart voor negen al ongeveer vijftig botsingen. Ook in Drenthe waren er verscheidene ongevallen. "Het regent aanrijdingen", verklaarde een woordvoerder van de politie.

  In Zwolle reden er vanochtend geen stadsbussen. Ook in de kop van Noord-Holland en Friesland werd gladheid gemeld. Op het FOK!forum meldt een user dat het zelfs in Hilversum even voor 9.00 uur van het ene op het andere moment 'spek en spek glad' werd. Tientallen fietsers zouden daarbij onderuit zijn gegaan. De gladheid werd veroorzaakt doordat het begon te regenen en het water op de grond bevroor.

  Honda presenteert de RA106

  Honda heeft vanochtend in Barcelona de nieuwe auto gepresenteerd. Met deze auto hoopt het team dat Rubens Barrichello en Jenson Button overwinningen kunnen gaan behalen.

  De afgelopen weken had Honda de V8-Motor, de RA806E, al getest in de interim-auto, maar nu werd dan in Barcelona het nieuwe chassis gepresenteerd. Met de presentatie in Barcelona heeft het team ervoor gezorgd dat men 's middags onmiddellijk met de nieuwe auto kan gaan testen. Daarom heeft het team bij de lancering van de nieuwe auto ook meteen twee auto's klaar, zodat Button en Barrichello vandaag allebei in de nieuwe auto kunnen testen.

  Teambaas Nick Fry was duidelijk in het doel dat voor 2006 is gesteld: races winnen. Volgens het team is de RA106 een evolutie van de vier voorgaande auto's van BAR, maar is er met name op aerodynamisch gebied een stap voorwaarts gezet met de nieuwe auto.

  Technisch directeur Geoffrey Willis toont zich daarnaast zeer tevreden over de nieuwe motor: "De nieuwe RA806E-motor is het resultaat van een jaar intensieve arbied, waarbij vele concepten de revue zijn ontworpen en getest sinds in mei 2005 het eerste prototype werd getest. Sinds de laatste specificatie klaar was in november 2005 is het team optimistisch door de betrouwbaarheid en de performance van de nieuwe motor."


  Het nieuwe RA106-chassis met V8-motor van Honda

  Acteur Chris Penn (43) dood aangetroffen

  Acteur Chris Penn is dinsdag overleden. Het jongere broertje van Sean Penn en zanger Michael Penn werd dood aangetroffen in zijn woning in Santa Monica, CalifoniŽ. De oorzaak van zijn overlijden is onduidelijk, al werden er volgens de politie geen sporen van geweld aangetroffen in het appartement van de acteur. Het dode lichaam van de 43-jarige Penn werd aangetroffen in bed.

  Chris Penn is vooral bekend door de rol van 'Nice Guy' Eddie Cabot in Quentin Tarantino's Reservoir Dogs. Hij speelde echter mee in enkele tientallen films, zoals Rumble Fish (1983), Footloose (1984), True Romance (1993), Rush Hour (1998) en Starsky & Hutch (2004). Voor de computergame 'Grand Theft Auto: San Andreas' sprak hij de stem van politieagent Eddie Pulaski in. Zijn carriŤre stond in de schaduw van die van zijn twee jaar oudere broer Sean, al werd hij gewaardeerd door de filmcritici. "Net zo getalenteerd als Sean, alleen heel wat minder verwaand", oordeelde een criticus vorig jaar. Hij was sterk in het spelen van 'gewone' karakters, die hij 'zo geloofwaardig acteerde dat ze nauwelijks werden opgemerkt'.

  Chris Penn, die in eerste instantie bekend was als Christopher, was een zoon van acteur en regisseur Leo Penn en actrice Eileen Ryan. Met zijn moeder en zijn broer speelde hij in 1986 samen in de film 'At Close Range'.

  RCC: InterNLnet misleidt klanten

  InterNLnetInternetprovider InterNLnet misleidt klanten door theoretische downloadsnelheden te vermelden in reclames. Die uitspraak heeft de Reclame Code Commissie gisteren gedaan. Aanleiding was een klacht over het abonnement 'Flits Thuis' van de provider. Bij reclames worden de snelheden van 1024 Kbps downstream en 512 Kbps upstream vermeld. In de praktijk worden deze snelheden echter helemaal niet gehaald.

  Volgens InterNLnet gaat het inderdaad om theoretische snelheden die van een groot aantal externe factoren afhankelijk zijn. De commissie vindt dan ook dat de provider expliciet moet vermelden dat de geadverteerde snelheden in de praktijk niet worden gehaald.

  Vrijwel alle internetproviders vermelden theoretische snelheden in advertenties. InterNLnet kan nog in beroep gaan tegen de uitspraak, maar weet nog niet of het dat doet. "Wel zijn we zeer verbaasd over de uitspraak", zo zegt een woordvoerder. "We zullen nog duidelijker vermelden dat het om theoretische snelheden gaat."

  Hingis onderuit tegen Clijsters

  De Belgische Kim Clijsters heeft de opmars van Martina Hingis tijdens de Australian Open tot een stop gebracht. De als tweede geplaatste Clijsters versloeg Hingis in drie sets met de setstanden 3-6, 6-2 en 4-6.

  Hingis moest de eerste set weliswaar afstaan, maar de voormalig nummer een van de wereld was niet onder de indruk en wist de tweede set met 6-2 te winnen. In de derde set was het uiteindelijk toch weer Clijsters die haar kansen wist te benutten en als winnares van de baan stapte.

  In de halve finale zal Clijsters het nu moeten opnemen tegen Amelie Mauresmo, die Patty Schnyder versloeg. De andere halve eindstrijd gaat tussen Justine Henin-Hardenne en Maria Sharapova.

  Acteur Chris Penn dood aangetroffen

  static, lizardtattoo, vanderaalst en beschuit hadden ons via de nieuws-submit te melden:

  Chris PennActeur Chris Penn is dinsdag overleden. Het jongere broertje van Sean Penn en zanger Michael Penn werd dood aangetroffen in zijn woning in Santa Monica, CalifoniŽ. De oorzaak van zijn overlijden is onduidelijk, al werden er volgens de politie geen sporen van geweld aangetroffen in het appartement van de acteur. Het dode lichaam van Penn werd aangetroffen in bed. Volgens de politie is hij 40 jaar oud geworden, meerdere bronnen geven echter aan dat hij 43 jaar oud was.

  De acteur is vooral bekend door de rol van 'Nice Guy' Eddie Cabot in Quentin Tarantino's Reservoir Dogs. Penn speelde echter mee in enkele tientallen films, zoals Rumble Fish (1983), Footloose (1984), True Romance (1993), Rush Hour (1998) en Starsky & Hutch (2004). Voor de computergame 'Grand Theft Auto: San Andreas' sprak hij de stem van politieagent Eddie Pulaski in. Zijn carriŤre stond in de schaduw van die van zijn twee jaar oudere broer Sean, al werd hij gewaardeerd door de filmcritici. "Net zo getalenteerd als Sean, alleen heel wat minder verwaand", oordeelde een criticus vorig jaar. Hij was sterk in het spelen van 'gewone' karakters, die hij 'zo geloofwaardig acteerde dat ze nauwelijks werden opgemerkt'.

  Chris Penn, die in eerste instantie bekend was als Christopher, was een zoon van acteur en regisseur Leo Penn (overleden in 1998) en actrice Eileen Ryan. Met zijn moeder en zijn broer speelde hij in 1986 samen in de film 'At Close Range'.

  Meer files door 80-kilometervakken

  stortkoker had ons via de nieuws-submit te melden:

  80-kilometerzoneOp de nieuwe 80-kilometervakken bij de vier grote steden in de randstad ontstaat meer file dan normaal. Dat blijkt uit cijfers van de VerkeersInformatieDienst. Vooral op de A12 bij Den Haag en Utrecht zijn de files fors toegenomen. Alleen op de A10 bij Amsterdam lijkt het iets beter te gaan.

  Minister Peijs van Verkeer stelde de snelheidsbeperking met daaraan gekoppeld trajectcontroles in op 1 november vorig jaar in om luchtvervuiling en geluidsoverlast tegen te gaan. Uitgedrukt in zogenoemde kilometerminuten (filelengte vermenigvuldigd met fileduur) namen de files op de A12 bij Den Haag de stad in met 40 procent toe. De stad uit richting Utrecht was dat zelfs 95 procent. Bij Utrecht nam de filedruk door de trajectcontroles toe met zo'n 46 procent (richting Den Haag) en vijf procent (richting Arnhem).

  Computerspelletjes te moeilijk voor kinderen

  De Technische Universiteit Eindhoven heeft onderzoek gedaan naar computerspelletjes voor kleine kinderen. Uit het onderzoek blijkt dat sommige computerspelletjes, ook al zijn ze speciaal voor kleine kinderen, te moeilijk zijn. Bij populaire spellen als 'Max en het rode fruit' of 'Kleine ijsbeer, weet jij de weg' lopen de kinderen helemaal vast en begrijpen ze simpelweg de bedoeling niet.

  Jonge kinderen denken bijvoorbeeld dat de vraag 'Wil je een nieuw spel beginnen?' betekent dat ze een totaal ander spel moeten beginnen, aldus onderzoeker W. Barendregt. Ook het gebruik van de muis kan voor problemen zorgen.

  Volgens de onderzoeker is het erg moeilijk om spelletjes voor kinderen te schrijven omdat kinderen moeilijk feedback kunnen geven. Vaak is het spel simpelweg of 'leuk' of 'stom'. De TU/e heeft nu een methode ontwikkeld waarmee kinderen die een spelletje spelen makkelijker feedback kunnen geven door middel van emoticons.

  CD: Clap Your Hands Say Yeah - Clap Your Hands Say Yeah

  Het is tegenwoordig hip om hippe bandjes te hypen. Met een grappige bandnaam als Clap Your Hands Say Yeah trek je natuurlijk al aandacht, maar als je dan ook nog eens een band blijkt te zijn die leuke, inventieve popsongs kunt schrijven en artiesten van het kaliber van David Bowie je de hemel in prijzen staan critici te trappelen om je album onder de loep te leggen.

  Clap Your Hands Say Yeah

  Mauresmo eenvoudig naar laatste vier

  Amelie Mauresmo heeft zich, zonder al te veel moeten inspannen, voor de halve finales bij de Australian Open geplaatst. Mauresmo, als derde geplaatst, liet de als zevende geplaatste Patty Schnyder alle hoeken van de baan zien en won met 6-3 en 6-0.

  Schnyder, die in 2004 nog de halve finale, wist te halen, begon slecht aan de partij door gelijk haar eerste servicegame te verliezen. Ze brak op 1-2 nog wel terug, maar daarna kwam ze er niet meer aan te pas. Mauresmo was duidelijk de betere speelster, Schnyder maakte teveel fouten tijdens de weinige kansen die ze kreeg.

  Weer Mediamarkt-bloot

  De vele publiciteit die Mediamarkt kreeg door de eerdere naaktreportages van medewerksters is een aantal mensen kennelijk naar het hoofd gestegen. De directie van Mediamarkt in dit geval, want om ondanks de tegenvallende loonstrookjes van januari toch nog mensen naar de winkel te lokken, wordt opnieuw een naaktreportage gemaakt. Het is natuurlijk ook wel een grappige gedachte dat je door die winkel loopt en denkt: "Hť, heb ik jou niet eerder gezien...".

  Anyway, het lijkt in ieder geval goed denkwerk van de directie van Mediamarkt. Slechts ťťn miniem puntje van kritiek en een klein tipje: "benoem voortaan wat meer vrouwen in de directie".

  Palander zegeviert in avondslalom

  De Fin Kalle Palander heeft de avondslalom van Schladming aan zijn palmares toegevoegd. Palander was een van de weinige favorieten die op de been bleef.

  Palander bleef na twee runs in een idyllisch decor de Japanner Akira Sasaki en de Oostenrijker Benjamin Raich voor. De 28-jarige Fin stond al twee jaar droog in de wereldbeker en met het oog op Turijn komt de winst als geroepen: ”Hier heb ik lang op moeten wachten. Ik begon zo langzamerhand erg zenuwachtig te worden en legde mezelf een grote druk op. Dit is een bevrijding.”

  Wereldbekerleider Giorgio Rocca had uitzicht op een podiumplaats of meer, maar viel net voor de finish uit. Bode Miller miste in de eerste heat een poortje. De Amerikaan heeft dit seizoen pas twee van de zeven wereldbekerwedstrijden slalom zonder problemen beŽindigd. In het algemene klassement behoudt Raich de leiding met 952 punten, voor Michael Walchhofer, die 704 punten op zijn conduitestaat heeft.

  Bayern MŁnchen door oog van de naald

  FC Bayern MŁnchen heeft een blamage in de kwartfinales van de DFB-Pokal maar net voorkomen. De bekerwinnaar won na verlengingen met 3-2 van FSV Mainz.

  In een ijskoude Allianz-Arena (-12 graden Celsius) kende Mainz de betere start. De nummer veertien van de Bundesliga creŽerde via Mohamed Zidan de nodige kansen. De 0-1 kwam dan ook verdiend, al was de strafschop die Zidan in staat stelde te scoren twijfelachtig. Bayern – met Makaay in de basis – zette pas vlak voor de pauze druk en schoten van Pizarro en Zť Roberto leverden bijna de gelijkmaker op.

  Bayern kwam goed uit de kleedkamers en greep de regie in handen. Het middenveld was echter te inspiratieloos, zodat echte mogelijkheden uitbleven. In de 81e minuut viel dan toch de 1-1: Pizarro tikte binnen na een assist van Ballack. Tijdens de eerste helft van de verlenging scoorde Guerrero al vroeg de 2-1 (na een mooie actie van Schweinsteiger). Mainz versaagde niet en kwam via Petr Ruman weer op gelijke hoogte. Dankzij een afstandsschot van andermaal Pizarro vlak voor tijd werd een penaltyserie voorkomen.


  Kwartfinales DFB-Pokal:
  FC Bayern MŁnchen – FSV Mainz 3-2 NV

  Vandaag:
  Arminia Bielefeld – Kickers Offenbach
  1860 MŁnchen – Eintracht Frankfurt
  Sankt Pauli – Werder Bremen

  Wigan Athletic schakelt Arsenal uit

  Wigan Athletic heeft zich gekwalificeerd voor de finale van de League Cup. The Latics verloren weliswaar bij Arsenal (2-1), maar gaan verder op uitdoelpunten.

  Arsenal leek in veilige haven nadat invaller Robin van Persie in de tweede helft van de verlenging een vrije trap benutte en zijn ploeg op 2-0 zette. Jason Roberts scoorde echter vlak voor tijd tegen, na aarzelend optreden van de Arsenal-defensie. Omdat Wigan de heenwedstrijd met 1-0 won, staat de promovendus in de finale. Met Roberts is meteen ook de uitblinker genoemd aan de kant van de bezoekers. De aanvaller was een constante plaag voor de verdediging van The Gunners en zag tweemaal een appŤl voor een strafschop worden weggewuifd.

  Keeper Mike Pollitt hield Wigan in de beginfase op de been. Pas na 65 minuten moest hij vissen, op een kopbal van Henry. Daarvoor stopte hij echter onder meer een strafschop van Reyes en schoten van Bergkamp en Henry. Wigan kent vanavond haar tegenstander in de eindstrijd als Manchester United en Blackburn Rovers de degens kruisen op Old Trafford. De heenwedstrijd eindigde in een 1-1 gelijkspel.

  Kiefer na thriller naar laatste vier

  Nicolas Kiefer staat voor het eerst in zijn loopbaan in de halve finale van een Grand Slam. De Duitser rekende na 4 uur en 48 minuten af met Sťbastien Grosjean: 6-3, 0-6, 6-4, 6-7 (1) en 8-6.

  Het duel was een zinderende thriller met wisselende kansen en soms wervelend tennis. Grosjean begon matig aan de partij en maakte teveel fouten. Op 3-2 plaatste Kiefer de beslissende break in het eerste bedrijf. Dat had hij vooral te danken aan zijn agressieve spel, met af en toe messcherpe returns. In de tweede set kende Grosjean een metamorfose en stuurde hij Kiefer van het kastje naar de muur. Na 4-0 liet Kiefer het lopen.

  In het derde bedrijf was het weer de beurt aan Grosjean om fout op fout te stapelen. Kiefer profiteerde al vroeg en brak aan het begin van die set om de voorsprong niet meer prijs te geven. Na die derde set ging het spelniveau omhoog en de volgende set was compleet in evenwicht. In de tiebreak was het Grosjean die met 7-1 toesloeg.

  De vijfde set liet adembenemend tennis zien, met alle ingrediŽnten voor een klassieker. Het was Grosjean die op 3-3 door de service van Kiefer ging, maar de Fransman werd onmiddellijk teruggebroken. Het duel kreeg vervolgens een grimmig karakter. Kiefer kreeg een waarschuwing van de umpire en gooide tijdens een rally met zijn raket. Grosjean miste door dat laatste incident een eenvoudige volley en haalde zijn beklag. Uiteindelijk was het Kiefer die in de veertiende game de koelste bleek, onder meer na een knappe lob.

  De confrontatie duurde liefst 4 uur en 48 minuten, de langste wedstrijd in Melbourne sinds Boris Becker – Omar Camporese in 1991. Becker en Camporese stonden 5 uur en 11 minuten op de baan. Kiefer speelt in de halve eindstrijd tegen Roger Federer of Nikolai Davydenko.

  Retro-gamen voor een betaalbare prijs?

  Games worden steeds vaker vergeleken met media als film, TV en boeken. En dit is ook wel terecht. Games zien er steeds mooier en realistischer uit, verhalen hebben meer diepgang gekregen en personages meer emoties. Financieel gezien ontlopen de budgetten en opbrengsten van een grote titel als Halo 2 en een Hollywood blockbuster elkaar niet zoveel meer. Toch zit er nog steeds een groot en pijnlijk verschil tussen games en traditionele media; namelijk de distributie.

  Samir A. schrijft autobiografie

  Icoon AlgemeenTsjetsjeniŽliefhebber en hobbyknutselaar Samir A. heeft naast plattegronden van de Tweede Kamer ook literaire inspiratie gevonden en is begonnen met het schrijven van een autobiografisch boek. De eerste 25 pagina's daarvan trof de politie aan op zijn computer na zijn aanhouding op 14 oktober, aldus NOVA dinsdagavond. De recherche ontdekte tevens een pamflet op de computer van A., met daarin tips om politie en de geheime dienst AIVD te omzeilen.

  In het boek van A., 'Deurwaarders', beschrijft Samir hoe hij op zijn ideeŽn is gekomen. Voeding voor zijn ideeŽn vond hij vooral op internet. Het eerste hoofdstuk omschrijft de arrestaties van A., hoe, en waar ze plaatsvonden. Het tweede hoofdstuk gaat in op verhoren bij de politie. Hierin wordt ondermeer omschreven hoe een ondervraging in zijn werk gaat en hoe je je tijdens een verhoor moet gedragen.

  Het aangetroffen pamflet bevat aan het einde een aantal tips: "Gedenk Allah en Allah zal aan je denken, voorkom dat je wordt opgepakt, heb geen informatie die je niet nodig hebt, reinig je huis van bewijzen, vertel je vrouw of anderen geen geheim van de groep en wees voorzichtig met communicatie."

  Het Rotterdamse gerechtshof buigt zich komende vrijdag voor de eerste keer over de nieuwe strafzaak die tegen Samir A. en de medeverdachten die nog vastzitten, loopt. Het inhoudelijke proces zal de komende tijd nog niet plaatsvinden aangezien politie en justitie nog bezig zijn met het onderzoek.

  Wanneer het boek in de winkel zal liggen, is nog niet bekend.

  Calvijns geschriften op dvd

  sannr had ons via de nieuws-submit te melden:

  Icoon LiteratuurDe werken van de reformator Johannes Calvijn, zowel de Franse als Latijnse, staan vanaf nu op dvd. Het schijfje omvat 59 delen in 22.000 pagina's tekst. Het eerste exemplaar werd vandaag door het Instituut voor Reformatieonderzoek gepresenteerd.

  De dvd geeft een impuls aan het wetenschappelijk Calvijnonderzoek, aldus prof. Selderhuis, directeur van het instituut. De werken van Calvijn zijn beperkt beschikbaar. "De grote universiteiten hebben de zogeheten Calvini Opera, Calvijns geschriften, in de bibliotheek staan. De kleine niet. Aan vele theologische scholen in AziŽ, Afrika en Oost-Europa ontbreken ze. Antiquarisch is er moeilijk aan te komen en dan slechts voor veel geld. Er zijn in ieder geval weinig wetenschappers die ze thuis hebben staan. Met de dvd is het werk van Calvijn toegankelijker. Dat stimuleert de studie van zijn werken en zijn denken."

  De omvangrijke geschriften van de Calvijn is in slechts drie maanden gescand en op dvd gezet. "Een hele klus. Maar het nam dankzij de moderne scanapparatuur relatief weinig tijd in beslag. Het bedenken van een zoekmachine duurde het langst."

  Het Instituut voor Reformatieonderzoek is vorig jaar opgericht. Veel medewerkers heeft het instituut niet; het wordt gedragen door Selderhuis zelf, die er in zijn vrije tijd werk van maakt. Zijn werkgever, de Theologische Universiteit in Apeldoorn, heeft het project financieel ondersteund.

  Chinezen met luiers aan de trein in

  Icoon BizarIn Chinese treinen zijn de komende dagen talloze volwassen reizigers te vinden die een luier dragen tijdens de reis. De treinen zijn de komende dagen, wegens de viering van het Chinese nieuwjaar op 29 januari, zů vol, dat een bezoekje aan het toilet er niet in zit, aldus een Chinese krant.

  Het Chinese nieuwjaar wordt zoals ieder jaar grootschalig gevierd. Een deel van de feestelijkheden bestaat uit het bezoeken van familie, dat een ongekende migratie van reizigers naar het platteland inhoudt. Honderden miljoenen Chinezen bezoeken de komende dagen hun familie, waarvan er naar schatting 140 miljoen met de trein gaan. De treinritten duren soms langer dan 24 uur.

  Afgelopen maandag vervoerden de Chinese spoorwegen bijna vier miljoen passagiers. Een dagrecord, aldus de krant.

  -
  Met dank aan Mosselmaster, wobbel en haatendenijt voor het submitten.

  Executies op GuantŠnamo Bay mogelijk

  Icoon TerrorismeOndanks alle kritiek op het zwaar omstreden gevangeniscomplex op GuantŠnamo Bay gaan de Verenigde Staten de mogelijkheden van hun Cubaanse basis flink verruimen. Zo wordt het vanaf nu mogelijk om executies uit te voeren op de basis. Een woordvoerder van het Amerikaanse leger heeft dit vandaag bekendgemaakt.

  Op GuantŠnamo Bay houden de VS terreurverdachten gevangen, die bijna zonder uitzondering vast zitten zonder dat er enige vorm van aanklacht is ingediend. De VS weigeren deze gevangenen volgens de Geneefse Conventie te behandelen omdat het volgens hen om 'illegale strijders' en dus niet om militairen gaat. Vele honderden gevangenen zitten al vast sinds de begindagen van de invallen in Afghanistan en Irak, maar slechts tien gevangenen zijn tot nu toe voorgeleid en door speciale militaire tribunalen in staat van beschuldiging gesteld.

  De Amerikaanse strijdkrachten konden tot nu toe in Fort Leavenworth in de staat Kansas hun executies onder oorlogsrecht uitvoeren, maar met deze tweede executieplaats willen de VS voorkomen dat ter dood veroordeelde terreurverdachten speciaal voor hun executie naar het Amerikaanse vasteland moeten worden gebracht.

  -
  Met dank aan RRRobert voor het herschrijven en submitten.

  Boek: Brian Freeman - Verdorven

  In de Amerikaanse stad Duluth in de staat Minnesota verdwijnt Rachel, een beeldschoon tienermeisje. Iets dat twee jaar eerder ook al gebeurde met een ander meisje, genaamd Kerry. Rechercheur Jonathan Stride moet de verdwijning(en) zien op te lossen en begint een grondig onderzoek. Natuurlijk heeft hij ook nog wat persoonlijke problemen en ontbreekt ook een romance niet. Alle ingrediŽnten voor een thriller/detective liggen er dus. Rest alleen nog de vraag: is dit weer zo'n '13 in een dozijn-thriller', of is deze debuutroman van Brian Freeman wel degelijk de moeite waard om in te beginnen?

  Laatste reviews en specials
  special
  VrijMiBabes #160 (not very sfw!)
  special
  Random Pics van de Dag #952
  review
  Street Fighter 6
  review
  Mega Man Battle Network Legacy Collection
  special
  Random Pics van de Dag #951
  special
  Random Pics van de Dag #950
  ©FOK.nl e.a.