Wigan Athletic schakelt Arsenal uit

Michel (Baraja)
Wigan Athletic heeft zich gekwalificeerd voor de finale van de League Cup. The Latics verloren weliswaar bij Arsenal (2-1), maar gaan verder op uitdoelpunten.

Arsenal leek in veilige haven nadat invaller Robin van Persie in de tweede helft van de verlenging een vrije trap benutte en zijn ploeg op 2-0 zette. Jason Roberts scoorde echter vlak voor tijd tegen, na aarzelend optreden van de Arsenal-defensie. Omdat Wigan de heenwedstrijd met 1-0 won, staat de promovendus in de finale. Met Roberts is meteen ook de uitblinker genoemd aan de kant van de bezoekers. De aanvaller was een constante plaag voor de verdediging van The Gunners en zag tweemaal een appèl voor een strafschop worden weggewuifd.

Keeper Mike Pollitt hield Wigan in de beginfase op de been. Pas na 65 minuten moest hij vissen, op een kopbal van Henry. Daarvoor stopte hij echter onder meer een strafschop van Reyes en schoten van Bergkamp en Henry. Wigan kent vanavond haar tegenstander in de eindstrijd als Manchester United en Blackburn Rovers de degens kruisen op Old Trafford. De heenwedstrijd eindigde in een 1-1 gelijkspel.