Acteur Chris Penn dood aangetroffen

Gertjan (Kozzmic)
static, lizardtattoo, vanderaalst en beschuit hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Chris PennActeur Chris Penn is dinsdag overleden. Het jongere broertje van Sean Penn en zanger Michael Penn werd dood aangetroffen in zijn woning in Santa Monica, Califonië. De oorzaak van zijn overlijden is onduidelijk, al werden er volgens de politie geen sporen van geweld aangetroffen in het appartement van de acteur. Het dode lichaam van Penn werd aangetroffen in bed. Volgens de politie is hij 40 jaar oud geworden, meerdere bronnen geven echter aan dat hij 43 jaar oud was.

De acteur is vooral bekend door de rol van 'Nice Guy' Eddie Cabot in Quentin Tarantino's Reservoir Dogs. Penn speelde echter mee in enkele tientallen films, zoals Rumble Fish (1983), Footloose (1984), True Romance (1993), Rush Hour (1998) en Starsky & Hutch (2004). Voor de computergame 'Grand Theft Auto: San Andreas' sprak hij de stem van politieagent Eddie Pulaski in. Zijn carrière stond in de schaduw van die van zijn twee jaar oudere broer Sean, al werd hij gewaardeerd door de filmcritici. "Net zo getalenteerd als Sean, alleen heel wat minder verwaand", oordeelde een criticus vorig jaar. Hij was sterk in het spelen van 'gewone' karakters, die hij 'zo geloofwaardig acteerde dat ze nauwelijks werden opgemerkt'.

Chris Penn, die in eerste instantie bekend was als Christopher, was een zoon van acteur en regisseur Leo Penn (overleden in 1998) en actrice Eileen Ryan. Met zijn moeder en zijn broer speelde hij in 1986 samen in de film 'At Close Range'.