Bayern München door oog van de naald

Michel (Baraja)
FC Bayern München heeft een blamage in de kwartfinales van de DFB-Pokal maar net voorkomen. De bekerwinnaar won na verlengingen met 3-2 van FSV Mainz.

In een ijskoude Allianz-Arena (-12 graden Celsius) kende Mainz de betere start. De nummer veertien van de Bundesliga creëerde via Mohamed Zidan de nodige kansen. De 0-1 kwam dan ook verdiend, al was de strafschop die Zidan in staat stelde te scoren twijfelachtig. Bayern – met Makaay in de basis – zette pas vlak voor de pauze druk en schoten van Pizarro en Zé Roberto leverden bijna de gelijkmaker op.

Bayern kwam goed uit de kleedkamers en greep de regie in handen. Het middenveld was echter te inspiratieloos, zodat echte mogelijkheden uitbleven. In de 81e minuut viel dan toch de 1-1: Pizarro tikte binnen na een assist van Ballack. Tijdens de eerste helft van de verlenging scoorde Guerrero al vroeg de 2-1 (na een mooie actie van Schweinsteiger). Mainz versaagde niet en kwam via Petr Ruman weer op gelijke hoogte. Dankzij een afstandsschot van andermaal Pizarro vlak voor tijd werd een penaltyserie voorkomen.


Kwartfinales DFB-Pokal:
FC Bayern München – FSV Mainz 3-2 NV

Vandaag:
Arminia Bielefeld – Kickers Offenbach
1860 München – Eintracht Frankfurt
Sankt Pauli – Werder Bremen