FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 24 januari 2006

Nederlandse commando's doden Afghaan

mstx had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon AlgemeenHet afgelopen weekeinde zijn Nederlandse commando's in het zuiden van Afghanistan betrokken geraakt bij een vuurgevecht, zo maakte een woordvoerder van het ministerie van Defensie vandaag bekend. Eén Afghaan is bij het gevecht om het leven gekomen, twee anderen raakten gewond. Onder de Nederlanders vielen geen slachtoffers.

De twee Afghaanse gewonden zijn opgenomen in een ziekenhuis in Kandahar. Na het vuurgevecht werd door de commando's een grote hoeveelheid wapens, munitie en drugs aangetroffen. Het wapentuig en de verdovende middelen worden aan de Afghaanse autoriteiten overgedragen.

Het vuurgevecht ontstond tijdens het invallen van de duisternis toen een verdacht voertuig inreed op een patrouille van het Special Forces detachement. Het verdachte voertuig werd gewaarschuwd met lichtsignalen en lichtkogels. De bestuurder reageerde hier echter niet op, waarop er waarschuwingsschoten werden gelost door de patrouille. Hierop veranderde het voertuig van baan en werd er gericht op de commando's geschoten, waardoor het vuurgevecht ontstond. De auto werd tot stoppen gedwongen.

Het ministerie van Defensie wilde vandaag nog niet reageren op de vraag wat er met de twee gewonde Afghanen zal gebeuren. De Tweede Kamer wordt wel op korte termijn ingelicht over het incident.

De Nederlandse missie in Afghanistan
De aangevallen patrouille behoort tot een eenheid van ongeveer 260 militairen die de vrede moet bewaren in een gebied ten zuiden van de stad Kandahar. De commando's en mariniers krijgen ondersteuning van Chinooks en zijn sinds medio vorig jaar actief in het gebied. De hoofdtaak van de manschappen is het verkennen en vergaren van inlichtingen. Het bleef de afgelopen tijd bijzonder rustig in het gebied, terwijl de missie voor bijzonder gevaarlijk doorging. Dankzij die rust konden de militairen zich bezighouden met het slaan van waterputten en het bouwen van een school.

3000 AD ontwikkelt twee Xbox 360 games

3000 AD, de ontwikkelaar van de PC-games Battlecruiser en Universal Combat, heeft aangekondigd dat ze twee nieuwe Xbox 360-games zullen ontwikkelen.

De eerste game is Hostile Intent: Planetfall. Dit zal een pure actie-game worden en juist de sim-elementen en complexiteit mijden van de eerdere games van 3000 AD zoals Battlecruiser. De omgevingen zullen niet zo groot zijn als in eerdere games, maar nog steeds groter dan andere console-games. De verhaallijn zal inhouden dat je de ruimte en andere planeten gaat verkennen. Je kunt jezelf opwerken van piloot tot commandant.

De tweede game is KnightBlade: Line of Defense. Deze game zal de eerste zijn van een trilogie die het verhaal zal vertellen van een bende bandieten die rondvliegen in een gestolen ruimtevoertuig. Deze bende is echter wel de laatste lijn van verdedeging van de aarde. Er zitten 14 personen in de bende en je kunt een FPS verwachten, maar ook voertuig-combat.

3000 AD heeft echter nog wel twee titels voor de PC in ontwikkeling. KnightBlade zal namelijk ook naar de PC komen en ook zal Battlecruiser: The Last Decade volgend jaar verschijnen als afsluiting van de reeks games onder naam Battlecruiser en Universal Combat.

Italianen mogen op inbrekers schieten

Icoon MisdaadItalianen hebben vanaf vandaag het recht te schieten op inbrekers die zij betrappen in hun huis of winkel. Dit heeft de Italiaanse Kamer van Afgevaardigden vandaag bepaald door een nieuwe wet hierover aan te nemen.

Tot nu toe was het schieten op inbrekers nog strafbaar. Gebruik van geweld tegen deze criminelen wordt nu echter op twee voorwaarden toegestaan: als er in de beleving van het slachtoffer 'gevaar van agressie' is en de inbreker zich niet 'terugtrekt' door te ontsnappen. Minister van Justitie Roberto Castelli is erg blij met de genomen maatregel. "Vanaf vandaag hebben misdadigers iets meer te vrezen en de eerlijke mensen die slachtoffer zijn van agressie, een probleem minder. Eindelijk is het beginsel aanvaard dat aanvaller en slachtoffer niet op hetzelfde niveau worden geplaatst."

Tegenstanders zijn bang dat als geweld niet alleen bij gevaar voor eigen leven gebruikt wordt, het hek van de dam is en het aantal geweldsdelicten in het land zal toenemen. Advocatenverenigingen hekelen dat "opnieuw een onrechtvaardige wet is aangenomen" in Italië.

Japan importeert Amerikaanse DS-en

In Japan heerst nog steeds een enorme DS schaarste en een aantal winkeliers is hierop ingesprongen door Amerikaanse DS-en te gaan verkopen. Deze DS-en, die gewoon in Japan gemaakt worden, zijn bestemd voor de USA, maar worden dus weer terug-geimporteerd. Een soort van omgekeerde wereld aangezien het meestal vooral andersom gebeurt.

De prijs van een blauwe DS ligt op 19.800 yen en hij kan natuurlijk gewoon Japanse games spelen. Het enige nadeel is dat er geen garantie bij zit aangezien die alleen geldt voor Japanse produkten in Japan. Dit geldt overigens altijd met import.

Zing mee op je PSP!

Sony en Taito zijn een opmerkelijke samenwerking aangegaan. Voor de Japanse markt biedt Taito nu het downloaden van karaoke muziek!

Vanaf vandaag kunnen Japanners voor ongeveer $1 per liedje een muziekvideo plus ondertitelde songtekst downloaden op de PSP. Helaas hebben de liedjes wel een houdbaarheidsdatum van 15 dagen, daarna worden ze onbruikbaar gemaakt. Wie wil weten of hij/zij een liedje kan herkennen kan een kijkje nemen op deze website.

De beste NPC's

Waar sommige mensen zich niet allemaal mee bezig kunnen houden; Keith Stuart houdt zich op zijn blog in ieder geval bezig met het bedenken welke NPC de beste is.

NPC's zijn Non Playable Characters: allerlei soorten personages en figuren die je in de diverse computergames tegenkomt, maar niet zelf mee kan spelen.


Alyx de beste NPC?

Zijn favorieten zijn:

Tracer Tong van Deus Ex
Barry Burton uit Resident Evil
Nozomi Harasaki in Shenmue
Alyx Vance uit Half-Life 2

Natuurlijk hoeven we bij FOK!Games het daar niet mee eens te zijn!
Wat is volgens jullie één van de beste NPC's die je ooit bent tegengekomen?

Nintendo's Europese Q2 releases

Voor iedereen die het wil weten, de Europese releasedata van Nintendo voor het tweede kwartaal van 2006:

Nintendo DS

Mini R/C Racing - April
Top Spin 2 - 7 april
Megaman Battle Network 5 Double Team DS - 13 april
Electroplankton - 21 april
Tetris DS - 21 april
Tamagotchi - 21 april
Pokémon Link! - 28 april
Trauma Centre: Under the Knife - 28 april
Miss Spider - Mei
Beetle King - 1 mei
Guru Guru Nagetto - 1 mei
Metroid Prime: Hunters - 5 mei
Super Princess Peach - 26 mei
Cameltry - 30 mei
Metroid Prime Pinball - juni
Puzzloop (voorlopige titel) - juni
Brick'em all DS - 30 juni
Harvest Moon DS - 30 juni
Dragon Booster - Kwartaal 2
Prof. Kawashima's Brain Training: How Old Is Your Brain? - Kwartaal 2
Game Fortune Bag (voorlopige titel) - Kwartaal 2
New SUPER MARIO BROS. - N.N.B.
Big Brain Academy - N.N.B.

GameCube

Harvest Moon: Magical Melody - Spring
The Chronicles of Narnia: The Lion, The Witch and The Wardrobe - april
ChibiRobo! - 26 mei
Super Monkey Ball Adventure (SEGA) - 2 juni

GBA

Polarium Advance - 7 april
Top Spin 2 - 7 april
Disney`s The Wild - april/june
Garfield and His Nine Lives - april
Drill Dozer - 26 may
Babar 2D - may
Final Fantasy IV - 2 june
Wario Ware Twisted! - TBA

Zoals je ziet neemt het aantal Cube en GBA games dus wel iets af, maar dat wordt ruimschoots goedgemaakt met het aantal DS games.

Hik zorgt voor twee doden

Icoon BizarDe 35-jarige Colombiaan Rafael Vargas heeft zijn 21-jarige neef dood geschoten omdat die de hik had. De man uit de havenstad Barranquilla wilde zijn neef aan het schrikken maken met zijn pistool. Op die manier moest hij van de hik af worden geholpen. In plaats daarvan schoot hij hem dood. Daarover was hij zo overstuur, dat hij zichzelf ook van het leven beroofde.

Het schietincident had zondagavond plaats toen de slachtoffers de buren op bezoek hadden voor een drankje. Vargas verklaarde voorafgaande aan het ongeluk dat hij een oude familieremedie zou toepassen om Galvan van de hik te genezen. Volgens ooggetuigen waren de twee mannen niet dronken. "Ze waren aan het drinken, maar er zich bewust van wat er aan de hand was", zegt één van hen.

Waardevolle VOC-kaarten terug in Nederland

Icoon AlgemeenEen unieke collectie van dertig zeekaarten van de Verenigde Oost-Indische Compagnie (VOC) ter waarde van 2,3 miljoen euro keert na driehonderd jaar terug naar Nederland. Het Corpus Christi College in Oxford bleek de collectie te bezitten. Drie jaar geleden werd het gevonden in een bibliotheek in Oxford. Het Maritiem Museum in Rotterdam neemt de collectie nu over.

Redersfamilie Doeksen nam samen met het Maritiem Museum in Rotterdam het initiatief ze weer naar Nederland te krijgen. De kaarten verkeren in perfecte staat. Initiatiefnemer Volkert Doeksen werd twee jaar geleden door een zakenrelatie op de hoogte gebracht van de verzameling. Het bestuur van het Corpus Christi College zag na overleg met Doeksen af van veiling. Anders was de collectie over de hele wereld verdeeld geraakt. Een grote actie werd op poten gezet en met hulp van een aantal fondsen en de overheid werd het geld bij elkaar gebracht.

Schippers van de VOC kregen voor elke reis een paar verse zeekaarten mee. Ze waren streng geheim en moesten dus na de reis weer worden ingeleverd. Anders zouden ze in handen van concurrent Engeland kunnen vallen.

Screens Chromehounds

Chromehounds is een Mech Combat game dat door FROM software ontwikkeld wordt voor de Xbox 360. De publisher Sega heeft onderstaande screens vrijgegeven. In tegenstelling tot veel Mech games waar je in je uppie de hoofdrol speelt, is Chromehounds een echte "squad based" game. Samen met vijf andere Mechs zul je de missies moeten doorlopen en elke lid van het team heeft zijn eigen rol. Zo is er een commander, een sniper, en een aantal andere defensieve of aanvallende Mechs.










Afrika Cup: Ivoorkust naar kwartfinales

Ivoorkust heeft zich als eerste land verzekerd van een kwartfinaleplaats op de Afrika Cup. Zelf won het team met 2-1 van Libië, terwijl Marokko en Egypte de punten moesten delen.

Ivoorkust mag dan als eerste land de doorgang hebben gevonden naar de laatste acht, indruk maken deden De Olifanten opnieuw niet. Bondscoach Henri Michel schonk Arouna Koné een basisplaats, waardoor Bonaventure Kalou de bank moest warm houden. Ivoorkust zette Libië al vroeg onder druk en de snelle 1-0 van Drogba viel niet onverwacht. De aanvaller van Chelsea hoefde de bal alleen nog maar binnen te tikken na een uitstekende actie van Koné aan de linkerkant. Diezelfde Koné kreeg even later een bijna niet te missen kans.

Vlak voor rust kwam die misser Ivoorkust duur te staan, want Libië scoorde via een kopbal van Abdesalam Khamies tegen. In het tweede bedrijf verraste de underdog met sterk spel en veel technische frivoliteiten. El Taib, El Ramli en Muntasser waren de sterspelers aan de kant van Libië. Ivoorkust leek te wankelen, maar via Yaya Touré boekte de WK-ganger alsnog de overwinning. Overigens werd Ivoorkust tot tweemaal toe een strafschop onthouden.

Egypte en Marokko kwamen in een attractief duel niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel: 0-0. Daardoor lijkt Marokko uitgeschakeld, want Egypte speelt nog tegen het al geplaatste Ivoorkust. Bovendien was het Egypte dat Kameroen tijdens de laatste WK-kwalificatiewedstrijd op 1-1 hield, waardoor Ivoorkust mag afreizen naar de mondiale.

Marokko was beter dan het gastland, maar kon het overwicht moeilijk omzetten in kansen. Youssef Hadji was dichtbij de openingstreffer met een kopbal, maar El Hadary redde knap. Ook Youssef Safri werd gestuit door de uitstekend keepende El Hadary. De entree van Ali Boussaboun in de zeventigste minuut ging niet onopgemerkt voorbij: de Feyenoorder probeerde een strafschop te versieren, maar zag de gele kaart. Diep in blessuretijd kreeg Emad Motaeb een grote kans Egypte naar de volgende ronde te schieten. De vervanger van Mido faalde echter volkomen.


Uitslagen dinsdag 24 januari:

Poule A:

Libië – Ivoorkust 1-2
10. Drogba 0-1, 41. Khamies 1-1, 74. Y. Touré 1-2

Egypte – Marokko 0-0

Stand Poule A:

#Land:Wedstrijden:Punten:Doelsaldo:
1.Ivoorkust***263 - 1
2.Egypte243 - 0
3.Marokko210 - 1
4.Libië201 - 5


Programma morgen:

Poule B:
Angola – DR Congo
Kameroen - Togo


Topscorers:

#Speler:Land:Goals:
1.Samuel Eto’oKameroen4
1.Francileudo dos SantosTunesië3
3.Didier DrogbaIvoorkust2

Homo-cowboys brengen Bush in verlegenheid

nwana2 had ons via de nieuws-submit te melden:

Tijdens een persconferentie in Manhattan stond de Amerikaanse president George Bush met zijn mond vol tanden, toen iemand hem vroeg naar zijn mening over de Golden Globe winnende film Brokeback Mountain. Het noemen van de film over een romance tussen twee homoseksuele cowboys deed de president, die zelf ook als cowboy bekendstaat, snel van onderwerp veranderen.

"Ik wil graag over het houden van vee praten, maar de film heb ik niet gezien", aldus de duidelijk nerveuze Bush. Hij moest daarbij direct kwijt dat hij niet van plan was de bioscoop voor deze film met een bezoekje te vereren. Een Amerikaans blad schreef over de film: "Het idee van twee Marlboro-mannen die het doen in een tent is een onverwachte wending in het traditionele beeld van de Amerikaanse mannelijkheid."


President Bush

Mario Lemieux houdt ermee op

Mario Lemieux, een van de grootste ijshockeyers die de NHL ooit gekend heeft, stopt. Tijdens een persconferentie heeft de eigenaar van de Pittsburgh Penguins zijn afscheid als speler aangekondigd.

Het besluit komt na alweer een blessure, een vloek die op Lemieux' carrière lijkt te hebben gerust. Dit keer waren het hartritmestoornissen, die de geboren Montréalais al sinds half december aan de kant houden. In 1989 werd bij Super Mario een hernia geconstateerd, waarna een complicerende botinfectie optrad. Hierdoor was hij een jaar uit de roulatie en werd zelfs gevreesd voor zijn carrière. In 1992 werd lymfklierkanker ontdekt, en de radiotherapie kon Lemieux slechts twee maanden aan de kant houden. Het seizoen erop kreeg hij echter opnieuw rugklachten alsmede een terugslag in zijn herstel van de bestraling. Het kostte hem een groot gedeelte van een seizoen dat vanwege vastgelopen CAO-onderhandelingen al drastisch ingekort was. In 1997 kondigde hij zijn afscheid aan en werd de negende speler ooit die geen drie jaar hoefde te wachten alvorens hij een plaats in de Hall of Fame kreeg.

De terugkeer van Lemieux in de NHL was in de hoedanigheid van eigenaar. De Pittsburgh Penguins, het team waar Le Magnifique al zijn gehele carrière voor was uitgekomen, was failliet verklaard en dreigde naar Portland te verhuizen. Lemieux verzamelde een groep investeerders om zich heen en maakte gebruik van zo'n 25 miljoen dollar aan achterstallig salaris voor een doorstart van de Pens. Een jaar later maakte hij zijn comeback op het ijs, maar net als voor zijn drie jaar durende absentie moest hij vanwege heupproblemen elk seizoen een fors aantal wedstrijden missen. Over zijn gehele carrière, die zeventien seizoenen duurde, miste hij meer dan 400 van de ongeveer 1400 wedstrijden.

"De tijd is rijp omdat ik het spelletje niet meer kan spelen op het niveau dat ik gewend ben," aldus de 40-jarige Lemieux. "Ik denk dat de beste beslissing is om als speler te stoppen en de sport aan de jonge jongens over te laten. Het is een jongemannensport geworden." Jong talent hebben de Penguins voldoende, met aanvaller Sidney Crosby en goalie Marc-Andre Fleury momenteel als respectievelijk eerste- en tweedejaars supertalenten, en een verwacht debuut volgend seizoen van de Rus Evgeni Malkin. De vele dollars die geïnvesteerd werden om een goed team om Crosby heen te bouwen hebben zich voorlopig echter niet terugbetaald, en de Penguins zijn het op een na slechtste team in de NHL. Ook de toekomst van het team in Pittsburgh is een extra bron van zorgen, nu Lemieux heeft aangekondigd onderhandelingen met potentiële kopers niet uit de weg te zullen gaan. Het is geenszins zeker of een nieuwe eigenaar het team in Pittsburgh zal houden, ondanks een op handen zijnde beslissing over de bouw van een nieuwe arena.

Mede door de grote tegenslagen blijft het gissen hoe imposant de statistieken van The Magnificent geweest zouden zijn zonder zijn ziekte en blessures. Hij was de enige speler die Wayne Gretzky in zijn tijd bij de Oilers kon aftroeven voor de topscorerstrofee, en werd tweemaal achtereen uitgeroepen tot meest waardevolle speler in de playoffs, iets wat Gretzky niet wist te bereiken. Ook scoorde Lemieux tijdens zijn loopbaan gemiddeld meer punten per wedstrijd dan Gretzky. Ondanks alle obstakels is de prijzenkast in huize Lemieux echter goed gevuld: in 1985 won hij de award voor beste nieuwkomer in de NHL, zesmaal de topscorerstrofee, driemaal werd hij tot meest waardevolle speler in het reguliere seizoen verkozen, vier keer werd hij door de spelersvakbond tot speler van het jaar verkozen en eenmaal werd hem de Bill Masterton-trofee toegekend. Deze is voor de speler die zich het meest volhardend, sportief en toegewijd aan ijshockey toont. Dat hem deze eer te beurt viel na zijn succesvolle strijd tegen kanker was voor niemand een verrassing. In 2000 ontving hij als eigenaar ook de Lester Patrick-trofee voor zijn inzet voor de sport.

Met de Penguins won Lemieux zowel in 1991 als in 1992 de Stanley Cup, en als captain van het Canadese nationale team won hij in 2002 olympisch goud, en in 2004 het wereldkampioenschap. Zijn rugnummer 66 zal door de Penguins niet meer gebruikt worden, een beslissing die al na zijn eerste terugtreden genomen was maar bij zijn terugkeer tijdelijk werd teruggedraaid.

Mario
Mario Lemieux

'Pixelseks' op KPN-kantoor in Rotterdam

Icoon KunstOp een kantoorgebouw van de KPN aan de Wilhelminapier in Rotterdam is binnenkort een bijzonder schouwspel te zien. De 900 groene lampen op de façade van de Toren op Zuid worden met de nieuwste besturingssoftware aangelicht, waardoor een continu bewegend beeld ontstaat. 'Pixelseks', aldus de Duitse kunstenaar Tim Otto Roth, die het interactieve spel bedacht.

Roth zegt met het project, dat plaatsvindt in het kader van de kunstbeurs Art Rotterdam, het gevecht tussen leven en dood te willen uitbeelden. "Daarbij hebben de pixels seks met elkaar. Nieuwe pixels worden geboren en andere gaan dood", verklaart directeur Michael Huyser van Art Rotterdam. De amoebeachtige vorm verandert zich daarbij in steeds andere gedaantes.

Art Rotterdam vindt van 16 tot en met 20 februari plaats aan de Wilhelminapier op de Rotterdamse Kop van Zuid.

Pixelseks op Zuid
Pixelseks op Zuid tijdens Art Rotterdam

Testdag 24-01-2006

Vandaag hadden Robert Doornbos en Marc Gene zich bij de testrijders gevoegd in Barcelona. De Nederlander reed in de RB2 en werkte met name aan de problemen met oververhitting van die auto.

Marc Gene reed in de Ferrari F2004 de snelste tijd. Het twee jaar oude chassis, dat is aangepast en een V8-motor heeft gekregen, deed het wederom uitstekend. Jacques Villeneuve en Juan Pablo Montoya lieten echter in de nieuwe auto's van BMW Sauber en McLaren zien dat alle snelheidsbeperkende regels voor het chassis de teams hoogstens één seconde heeft gekost.

De tijden:

#CoureurTeamTijdRondesMotor
1M. GenéFerrari01:16.58388V8
2J. VilleneuveBMW01:17.63392V8
3JP. MontoyaMcLaren01:17.63987V8
4G. PaffettMcLaren01:17.79855V10
5N. HeidfeldBMW01:18.39323V8
6R. DoornbosRed Bull01:19.10461V8

Capcom kondigt nieuwe Street Fighter aan voor de PS2

Ontwikkelaar Capcom heeft vandaag Street Fighter Alpha Anthology voor de Playstation 2 aangekondigd. Alpha Anthology wordt een verzameling van arcade versies van Street Fighter, namelijk Street Fighter Alpha, Street Fighter Alpha 2, Street Fighter Alpha 2 Gold en Street Fighter Alpha 3. Als bonus kan ook ''Pocket Fighter'' worden gespeeld.

De speler heeft de verschillende game-modi ter beschikking. Te weten:
Arcade Mode, waarin je tegen de CPU speelt.
Versus Mode, waarin je tegen vriend of vijand een potje kan matten.
Survival Mode, waarin er Tag-team battles kunnen worden gespeeld.

De games is een directe port van de arcade-versies, en bevat dus alle characters die de arcade-versie ook heeft.

Zomer 2006 komt de game uit in de V.S. en omstreken. Wanneer de game ons landje aandoet, is nog niet bekend.

Jauron aan het roer in Buffalo

Terwijl elders in de NFL al zes hoofdcoaches zonder ervaring in die hoedanigheid werden aangesteld, ging men in Buffalo voor ervaring. General manager Ted Donahoe werd vervangen door Marv Levy, die als opvolger van de opgestapte Mike Mularkey opteerde voor Dick Jauron.

Jauron, een voormalig coach van het jaar, leidde van 1999 tot 2003 de Chicago Bears, met wisselend succes. Eenmaal werden de playoffs bereikt, waarin men in de eerste ronde strandde. In totaal haalde Jauron 35 overwinningen tegen 46 nederlagen. Niet de meest overtuigende statistieken om als hoofdcoach te worden aangenomen. Levy kijkt echter verder dan alleen de getallen: "Ik kwam hier met een negatieve balans, Bill Belichick ging met een negatieve balans naar New England en Mike Shanahan ging naar Denver na een negatieve balans uit zijn tijd in Oakland. Dus die balans zegt niet alles." Levy zelf is de Bills' meest succesvolle coach ooit, met vier opeenvolgende optredens in de Superbowl. Ironisch genoeg werden alle vier de finales verloren. Belichick won drie van de laatste vier Superbowls en Mike Shanahan leidde Denver naar twee opeenvolgende kampioenschappen.

Jauron wist slechts eenmaal vaker te winnen dan verliezen in een seizoen, namelijk in 2001. Dertien overwinningen uit zestien wedstrijden waren voldoende om tot coach van het jaar uitgeroepen te worden, onder andere omdat het de Bears de vijf jaar daarvoor niet gelukt was. In 2002 moesten de Bears verhuizen naar de thuisbasis van de Universiteit van Illinois in Urbana-Champaign omdat het eigen Soldier Field werd gerenoveerd. Ontheemd konden de Bears geen potten breken. De sportieve problemen in Buffalo zijn nog een graadje erger. Al zes jaar hebben de Bills de playoffs niet gehaald, langer dan ze ooit droog hebben gestaan sinds het samengaan van de AFL en NFL in 1967.

De carrière van Jauron langs de zijlijn begon als assistent bij de Bills in 1985. Vervolgens werd hij positiecoach voor de defensive backs bij de Green Bay Packers en verdedigingscoördinator bij de Jacksonville Jaguars. Na zijn ontslag in Chicago ging hij naar Detroit om ook daar de verdediging te leiden. Toen Steve Mariucci eind November werd ontslagen nam hij als interim-coach de honneurs waar.

Zipper interactive overgenomen door Sony

Na het in Amsterdam gevestigde Guerrilla Games is nu ook Zipper Interactive door SCE overgenomen. De door Sony ingelijfde developer is onder het grote publiek vooral bekend door Socom: US Navy SEALs. Deze serie werd altijd al exclusief voor Sony's consoles ontwikkeld, en dus zal er niet veel veranderen.
Positief is dat er nu een betere samenwerking zal zijn, vooral op financieel vlak. Dit zou positief kunnen uitpakken; zeker voor de medewerkers die meer hulp kunnen krijgen.

50 ct: Bulletproof is een millionseller

50 Cent heeft van zijn game (50 cent: Bulletproof) in de USA en de UK in totaal meer dan één miljoen exemplaren verkocht. Gamers and 50 fans alike have enthusiastically responded to the groundbreaking fusion of frenetic gameplay and the lyrical imagery of the exclusive 50 Cent music tracks in 50 Cent: Bulletproof. The strong sales of Bulletproof underscore the undeniable appeal of the artist, his music and the engaging interactive experience that this game delivers, aldus Cindy Cook, Chief Strategy and Marketing Officer, VU Games.

Wessels vroeg ten onder in Wrexham

Peter Wessels is al vroeg uitgeschakeld op het challengertoernooi van Wrexham. De Elburger verloor in de eerste ronde van de onbekende Italiaan Uros Vico.

De als vierde geplaatste Wessels moest met 2-6 en 5-7 zijn meerdere erkennen in de 24-jarige Vico, een opponent van weinig faam. Wessels kreeg twee weken terug ook al een domper te verwerken op het kwalificatietoernooi van de Australian Open. De Indonesiër Prakash Amritraj kende toen geen enkele genade voor onze landgenoot. Het jaar begon nog zo goed voor Wessels: samen met Michaëlla Krajicek bezorgde hij Nederland bijna de Hopman Cup.

Afsluitdijk moet worden versterkt

aad007 en aloa hadden ons via de nieuws-submit te melden:

De Afsluitdijk moet als gevolg van de klimaatverandering worden versterkt. Rijkswaterstaat heeft dit laten weten aan de provincies Noord-Holland en Friesland, die door de dijk met elkaar verbonden worden.

Op het moment is de Afsluitdijk niet onveilig. Bij een extreme storm kan er hooguit wat water over de dijk slaan, zo blijkt uit het vijfjaarlijkse veiligheidsonderzoek. Maar als gevolg van de klimaatverandering worden de golven steeds hoger. Daarbij willen mensen steeds meer het gevoel hebben dat ze goed beschermd worden, aldus Rijkswaterstaat.


De Afsluitdijk werd in 1932 gedicht

Achtjarige schiet in kinderdagverblijf

Bastian en nwana2 hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon ShockingIn de Amerikaanse staat Maryland heeft een achtjarig jongetje vandaag een schot gelost met een vuurwapen in een kinderdagverblijf. Hierbij werd een zevenjarig meisje geraakt in haar arm. Dit maakte de politie vanmiddag bekend.

Het vuurwapen zat in de rugzak van het jochie. Door de politie is een onderzoek gestart hoe het kind aan het wapen kwam. Het incident op het 'For Kids We Care'-verblijf gebeurde in de vroege ochtend tijdens de voorschoolse opvang. Er waren toen in totaal zes kinderen aanwezig.

Benzinestations verliezen 17 miljoen aan 'spookliters'

TankenBenzinestations lopen elk jaar ruim 17 miljoen euro mis aan brandstof die in het niets verdwijnt. Dat komt doordat benzine in tankauto's warmer wordt bewaard dan bij de pompstations. Daardoor krimpt de brandstof, en blijft er minder over om te verkopen. "Dat kan duizenden euro's per jaar kosten", zei secretaris E. de Vries van de brancheorganisatie BBT dinsdag. Dit Bovag-onderdeel eist maatregelen van het ministerie van Financiën.

De BBT wil dat de leveranciers wettelijk verplicht worden om het verschil te betalen. De Vries zegt stelt voor om de kosten van de geleverde liters brandstof altijd terug te rekenen naar 15 graden celcius. Als een oliemaatschappij dan bijvoorbeeld 10.000 liter bij een temperatuur van 19 graden aflevert, kan worden berekend hoeveel liters overblijven bij 15 graden.

De BBT wil ook met het ministerie praten over de brandstofaccijns. Pomphouders betalen volgens De Vries accijns over de aangeleverde brandstof. De accijnsinkomsten komen echter uit de geslonken voorraad van de pompen.

Win kaarten voor première 'God is my DJ'!

God is my DJ is een film over de fascinerende wereld van de dance, waarin ID&T eigenaar Duncan Stutterheim zijn dromen waarmaakt. Vooraal de aanloop naar Sensation 2005 wordt gevolgd. De wereld waarin hij met zijn vrienden leeft wordt bepaald door hedonisme en ambitie enerzijds, en de zoektocht naar zingeving en geborgenheid anderzijds - een beklemmende tegenstelling waarbinnen hij zijn weg moet zien te vinden.

Aanstaande donderdag gaat deze film in première op het Filmfestival Rotterdam. FOK! mag in samenwerking met A-Film maar liefst 9 kaartjes weggeven voor deze exclusieve première! Omdat de première aanstaande donderdagavond al is, geven we alle kaartjes vandaag nog weg! Er zijn vijf blokken van een uur waarin je kunt winnen.

Wat moet je doen?
Mail tussen 13:00u-14:00u, 15:00u-16:00u, 17:00u-18:00u, 19:00u-20:00u en/of 21:00u-22:00u naar pr@fok.nl en vermeld daarin je naam, adres en username. Na elke ronde maken we de winnaar van het afgelopen uur bekend op de Frontpage in dit bericht. Je mag per uur maar eenmaal meedoen, maar je mag natuurlijk wel aan alle rondes meedoen door op meerdere momenten te mailen. Per persoon kan er maximaal één keer gewonnen worden. In de eerste vier rondes kun je 2 kaartjes winnen, en in de laatste ronde is er nog maar 1 kaartje te vergeven. Veel succes!

Let op! Inzendingen buiten de aangegeven periodes worden niet meegenomen in de trekkingen!

Uitslag eerste ronde (13.00u-14.00u)
De eerste winnaar van 2 kaartjes is geworden: BibiKuif22! Niet gewonnen? Doe dan vanaf 15.00u mee aan de tweede ronde!

Uitslag tweede ronde (15.00u-16.00u)
De tweede winnaar is van 2 kaartjes: VioLenT! Gefeliciteerd! Om 17.00u mag iedereen het weer proberen!

Uitslag derde ronde (17.00u-18.00u)
De derde winnaar van 2 kaartjes is: SCHABERG! Volgende ronde start om 19.00u!

Uitslag vierde ronde (19.00u-20.00u)
De vierde winnaar van 2 kaartjes is: Superpeer! Vanaf 21.00u maak je nog één keer kans op één kaartje!

Uitslag vijfde ronde (21.00u-22.00u)
De laatste winnaar van 1 kaartje is: jstylo! Alle winnaars gefeliciteerd, jullie hebben bericht gekregen per e-mail. Iedereen die heeft meegedaan maar niet heeft gewonnen; volgende keer beter. Probeer de prijsvragen op de Frontpage eens, en wie weet tot ziens tussen de uitslagen daarvan!

3 miljoen online DS gebruikers

Wereldwijd zijn er nu zo'n drie miljoen DS gebruikers die online tegen elkaar spelen via de Nintendo Wi-Fi Connection. Dit maakte general manager David Yarnton (Nintendo UK) vandaag bekend tijdens een bijeenkomst in Londen.

De service van Nintendo ging een tijdje terug online met Mario Kart wat meteen een succes was. Inmiddels is ook Animal Crossing een veel gespeelde game in Amerika en Japan, in Europa moet deze game nog uitkomen.

Verkerk meldt zich af voor Davis Cup

Martin Verkerk zal geen acte de présence geven tijdens de Davis Cup-ontmoeting met Rusland, die over ruim twee weken plaatsvindt. Het servicekanon ondervindt teveel hinder van de naweeën van de ziekte van Pfeiffer.

Verkerk richt zijn pijlen nu op deelname aan het ABN Amro World Tennis Tournament in Rotterdam. Captain Tjerk Bogtstra kan ook geen beroep doen op Sjeng Schalken. De Limburger meldde zich al in een vroegtijdig stadium af. Bogtstra zal waarschijnlijk een keuze maken uit de volgende zes spelers: Peter Wessels, Raemon Sluiter, Melle van Gemerden, John van Lottum, Dennis van Scheppingen en Rogier Wassen. De confrontatie tegen de Russen vindt plaats in de RAI te Amsterdam en duurt van 10 tot en met 12 februari.

Duitse warez-groepen opgepakt

In een gecoordineerde politie-actie zijn vanmorgen invallen gedaan in zo'n 300 huizen en kantoren in hoofdzakelijk Duitsland, maar ook in Oostenrijk, Nederland, Polen en Tsjechië. Doelwit waren leden van warez-groepen en hun FTP servers, waarmee snel en op grote schaal films, games en programmas verspreid werden. Tijdens de actie zijn 30 mensen opgepakt en 20 servers in beslag genomen.



Volgens de GVU, de Duitse vereniging tegen copyright-schending, zijn de groepen Unreality, DRAGON, Laboratory, Heaven, code talk, GTR, ECP, TRCD, AOS, MRM, SITH, GWL, Cine VCD, AHE, en Cinemaniacs opgerold. Daarmee lijkt de GVU vooral de wat kleinere jongens te pakken te hebben.

Nicolae Mitea tot 2009 bij Ajax

Nicolae Mitea heeft zijn contract bij Ajax verlengd tot medio 2009. Aanvankelijk liep de verbintenis van de Roemeen tot de zomer van 2007.

Technisch directeur Martin van Geel van Ajax is verheugd met de handtekening van Mitea: ”Ondanks zijn huidige blessure heeft Ajax vertrouwen in de mogelijkheden van Mitea als specifieke linksbuiten. Om die reden hebben we vroegtijdig zijn contract opengebroken en verlengd.” De Roemeen kon dit seizoen nog niet van veel waarde zijn wegens een langdurige knieblessure, opgelopen tijdens de voorbereiding. Mitea debuteerde in september 2003 voor Ajax tijdens de met 4-1 gewonnen thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk.

De Jong onderhandelt met Spurs

Er is een kans dat Nigel de Jong naar het Engelse Tottenham Hotspur vertrekt. De club uit het Premiership gaat maandag om de tafel zitten met de middenvelder van Ajax.

Het is al geruime tijd bekend dat De Jong aan zijn laatste seizoen bij de Amsterdammers bezig is. De 21-jarige international wil zijn aflopende contract namelijk niet verlengen. Buiten Tottenham Hotspur zijn er nog meer clubs die belangstelling hebben voor de middenvelder. Zo was De Jong al in het Spaanse Sevilla om kennis te maken. Verder had ook West Ham United interesse in de voetballer, maar de Engelse ploeg is inmiddels niet meer in de race om zijn handtekening te bemachtigen.

Basto weg bij Feyenoord

Bruno Basto en Feyenoord gaan per direct uit elkaar. Nadat er overeenstemming met de clubleiding werd bereikt is het contract van de Portugees met onmiddelijke ingang ontbonden.

De 27-jarige speler zou naar verluidt zijn carriére bij Saint Etienne voort gaan zetten. De onderhandelingen over een contract van zes maanden bij de Franse club zijn in een vergevorderd stadium. Als dit contract ook daadwerkelijke getekend wordt, dan zal Basto herenigd worden met Elie Baup. Onder deze trainer kende de linkspoot een succesvol seizoen bij Girondins Bordeaux.

Basto kwam in september 2004 naar De Kuip waar toen een linkerverdediger nodig was. De Portugees kende een goede start bij de Rotterdammers, maar verdween later weer uit beeld. Bij Feyenoord kwam hij tot achttien competitiewedstrijden, waarin hij één keer scoorde. Verder speelde hij ook nog vijf keer mee in een wedstrijd om de UEFA Cup.

De Mol: Anti-Talpamentaliteit geen verrassing

De oprichter van de commerciële televisiezender Talpa, John de Mol, had de 'anti-Talpamentaliteit' bij de lancering van de nieuwe zender wel verwacht. Dat beweert hij althans in vakblad Broadcast Magazine. Afgelopen vrijdag werd hij door datzelfde blad wederom verkozen tot Omroepman van het Jaar.

De Mol zag de vinnigheid van de kritiek naar eigen zeggen al aankomen. "Het is uiteindelijk gebeurd in een omvang die ik wel had ingeschat. Het is zo Nederlands en ik herken het langzamerhand een beetje als je met iets nieuws komt", aldus De Mol.

"Eerst prijzen ze je de hemel in en dan weet je al dat de grote hamers naast het standbeeld liggen om dat net zo hard weer aan gruzelementen te slaan. Het valt me alleen op dat er zo weinig weerwoord is. Er worden zoveel feitelijke onjuistheden en aannames geschreven of gezegd."


John de Mol

XP-boot vanaf USB-device

Het is natuurlijk al langer bekend dat het mogelijk is om de computer op te starten vanaf een USB-device. Toch weet niet iedereen hoe je nu zo een XP-boot vanaf een USB-device moet aanmaken, bijvoorbeeld vanaf een USB-memorystick.

Voor de mensen die dit niet weten is er iemand zo aardig geweest om een stap voor stap handleiding te maken waarin staat hoe je zo een configuratie moet aanmaken op je USB-device.

35 Xbox Live Arcade games voor de zomer

In een Podcast heeft Major Nelson verteld dat Xbox Live Arcade alle verwachtingen overtreft en er zullen ongeveer 35 games beschikbaar zijn voor de zomer. Elke maand zullen er een stuk of drie games beschikbaar komen en binnenkort kun je al vier verschillende games verwachten.

Microsoft zal meer aandacht gaan besteden aan Xbox Live Arcade om op deze manier vijf of zes Arcade-games per maand beschikbaar te stellen. Ook grote ontwikkelaars hebben speciale afdelingen opgezet om arcade-games te ontwikkelen voor de Xbox 360. Hij vertelde ook nog dat Texas Hold 'Em (Poker) binnenkort uitkomt en dat de volledige versie gratis beschikbaar zal zijn, maar wel met sponsoring. Een volledige lijst met nieuwe arcade-games is nog niet beschikbaar.

Baghdatis in 5 sets langs Ljubicic

De Cyprioot Marcos Baghdatis heeft zijn opmars op de Australian Open voortgezet door na bijna 3,5 uur de als zevende geplaatste Kroaat Ivan Ljubicic te verslaan met 6-4 6-2 4-6 3-6 6-3.

Baghadatis begon sterk en had al snel meerdere kansen op een break. Ljubicic had veel meer moeite dan de Cyprioot om zijn service te behouden. In de negende game was het op het zevende breakpoint raak voor Baghdatis. Zelf serveerde hij vervolgens de set uit met 6-4. Ook in de tweede set verliepen de servicegames van Baghdatis, die Andy Roddick had verslagen, veel makkelijker dan die van de Kroaat. Al in de derde game kwam de man van Cyprus een break voor. Ljubicic had in de game daarna kansen op een re-break, maar deze werden sterk weggewerkt door Baghdatis. Hij brak zelfs nog een keer en serveerde de set uit met 6-2.

In de derde set kwam Ljubicic iets beter mee, maar nog steeds had hij veel moeite met zijn eigen servicegames, deze verliepen bij Baghdatis een stuk makkelijker. Op 4-3 kreeg de Kroaat twee kansen om er weer een wedstrijd van te maken, maar opnieuw behield Baghdatis zijn service. Ljubicic won makkelijk zijn eigen servicegame en kreeg op de service van Baghdatis twee setpoints. Eén setpunt was genoeg om de stand terug te brengen tot 2-1. Deze winst gaf Ljubicic vertrouwen. Hij won zijn eigen servicegames makkelijk en kreeg kansen op die van de Cyprioot. Hij brak al snel in de vierde set, kreeg wel twee breakkansen tegen, maar won de set toch relatief makkelijk met 6-3.

Baghdatis ging weer wat beter spelen in de beslissende vijfde set. Hij kwam zelfs tot een break in de vierde game. Ljubicic leek nu echt verslagen, op eigen service kreeg hij meer moeite met de ongeplaatste Baghdatis. Op 3-5 om 01.15 Australische tijd kon Baghdatis zelf serveren voor een plaats bij de laatste vier. Deze kans liet hij zich niet afpakken, Baghdatis versloeg Ljubicic na een zinderende partij en ontmoet in de halve finale de Argentijn David Nalbandian die eenvoudig Santoro versloeg.

[Gerucht] Screenshot Revolution interface uitgelekt

Vandaag is er een screenshot verschenen waarvan sommigen claimen dat het de interface is van de Revolution. De interface lijkt veel op die van de DS, maar heeft wel een aantal verschillen. Zo is er rechtsbovenin waarschijnlijk een statusblokje van het aantal verbonden controllers. Verder staat er linksbovenin "Rev. Alpha". Of dit plaatje daadwerkelijk de nieuwe interface van de Revolution is, moet nog maar blijken.



Australiërs rijk dankzij walviskots

OpmerkelijkEen Australisch echtpaar heeft op het strand van de zuidkust van het continent een prijzig stuk potviskots gevonden. De kots van de potvis (amber genaamd) is namelijk een geliefd ingrediënt bij het maken van parfums. Het stuk kots wat zij aantroffen, bestond uit een grijze klomp van 15 kilo. De waarde zou bijna 300.000 dollar bedragen.

Het stel trof de homp kots overigens al twee weken terug aan op het strand. Kennelijk wisten ze niet wat het was, want ze lieten het liggen. Toen ze na veertien dagen de homp nog zagen liggen, besloten ze de kotsklomp mee te nemen. Amber wordt gevormd uit de verteerde rugschilden van inktvissen, het hoofdvoedsel van potvissen. Regelmatig kotsen de zoogdieren om het spul uit hun ingewanden te verwijderen. (de naam amber wordt ook wel gebruikt voor barnsteen, maar dat is een heel ander product)


Resten braaksel van een potvis

Website Driver: Parallel Lines online

De website voor de aankomende game Driver: Parallel Lines is gelaunched. Op de site staat onder andere exclusieve content van de game, waaronder trailers en screenshots. Verder zal er nog een forum, support en music-sektie worden toegevoegd. Daarnaast kunnen bezoekers met de te downloaden Fan-Kit zelf een fansite van de game op poten zetten. Driver: Parallel Lines ligt vanaf 17 maart in de winkels.



Nieuwe GTA tegelijk op de PS3 en de Xbox 360?

Een anonieme bron heeft tegen Businessweek.com gezegd dat er een kans bestaat dat de opvolger van GTA: San Andreas tegelijkertijd op de PlayStation 3 en op de Xbox 360 zal uitkomen. Take Two schijnt die keuze nog steeds open te laten. Wanneer de release in de planning staat is nog niet bekend.

Naast dit gerucht staan er nog een aantal interessante opmerkingen in het artikel op Businessweek. Het is de verwachting dat ook de PS3 een hele tijd uitverkocht zal zijn en dat Sony ongeveer 900.000 stuks in winkels zal hebben liggen in de USA tijdens de launch. Dit zegt een analist van de Citigroup en een andere analist heeft het over een miljoen consoles. Diezelfde Citigroup voorspelt ook dat de Xbox 360 in 2008 nog de voorsprong vasthoudt met in totaal 19.8 miljoen verkochte consoles tegen 11 miljoen verkochte PS3-consoles.

De launch van de Xbox 360 gaat echter nog steeds niet soepel en de Xbox 360 is nog steeds moeilijk te vinden. Een analist van de Pacific Crest Securities zegt dat het nog tot de zomer kan duren voordat je een winkel kunt binnenlopen en daar voldoende Xbox 360-consoles zult aantreffen. Dit ondanks een extra derde fabriek in Engeland die vanaf februari ook Xbox 360-consoles zal gaan produceren.

"Ontwikkelen voor PS3 eenvoudiger dan voor PS2"

Na eerdere berichten dat de PlayStation 3 developer-onvriendelijk zou zijn heeft een developer bij Guerrilla dit tegengesproken. Lead Tester Seb Downie heeft op de PlayStation.com forums verteld dat het developen voor de Playstation 3 vergeleken met de Playstation 2 een stuk eenvoudiger is.
quote
And as for the PS2 vs PS3 development question. I was chatting to Michiel and he was telling me how crazy-easy it was compared to the PS2 and how much quicker things have been going for them. I will take his word on that.

De kans dat developers deadlines en geplande releasedates halen zal dus groter zijn omdat het werkgemak waarschijnlijk groter is.

Man stuurt 3700 brieven om geliefde te vinden

RozenEen verliefde Canadees gaat alle 3700 Belgische vrouwen met de naam Sabine een brief sturen. Op die manier hoopt Marc Lachance de vrouw te bereiken die hij tijdens een reis in Cuba leerde kennen. De vrouw heet Sabine en is uit België afkomstig. Tijdens de reis durfde de man echter niet haar volledige naam en adres te vragen.

Via de Belgische telefoongids heeft hij alle vrouwen met de naam Sabine opgezocht en vervolgens een brief gestuurd. "Alles wat ik weet, is dat ze Frans sprak en dat ze reisde met een vriendin met de naam Klara". Wat er precies in de brief staat, is niet bekend. "Het kost me een hoop geld. En ik wil nog maar niet denken aan het feit dat ze misschien helemaal niet in het telefoonboek staat", zegt Lachance.

Jonge Amerikaan voor SC Heerenveen

SC Heerenveen is erin geslaagd Michael Bradley vast te leggen. De 18-jarige Amerikaanse middenvelder tekent na de medische keuring van woensdag een contract tot medio 2009.

Bradley is afkomstig van de New York Metrostars, een van de topclubs uit de Verenigde Staten. De defensieve middenvelder brak vorig seizoen door en kwam uit in dertig competitiewedstrijden. Reden voor SC Heerenveen om Bradley vorig jaar uit te nodigen voor een stage. Tot een contract leidde dat toen nog niet. Bradley liep ook al stage bij Anderlecht, hetgeen hem geen verbintenis opleverde.

Clover Studios toont vertrouwen in Revolution

Clover Studios, een development studio van Capcom, heeft zijn vertrouwen uitgesproken over de Nintendo Revolution. Dit maakte president Atsushi Inaba vandaag bekend. De developer is bekend van onder andere Viewtiful Joe, Killer 7 en Okami. Als eerste game voor de Revolution zat de president aan Viewtiful Joe te denken. Verder zou er ook een hele nieuwe game in de planning komen te staan.

Recordaantal boetes voor niet-handsfree bellen

Icoon VervoerHet aantal boetes voor niet-handsfree bellen in de auto is in 2005 met vijftien procent gestegen ten opzichte van 2004. Volgens het Bureau Verkeershandhaving van het Openbaar Ministerie in Den Haag kregen een kleine 117.000 mensen een bekeuring in 2005. Het OM heeft geen directe verklaring voor de toename.

Het totaal aantal bekeuringen voor verkeersovertredingen kwam vorig jaar uit op bijna elf miljoen. Het aantal snelheidsovertredingen steeg van 7,27 miljoen naar 7,96 miljoen. Die toename komt volledig voor rekening van de trajectcontroles.

Derksen versterkt VVV-Venlo

Dirk Jan Derksen verruilt per direct Roda JC voor VVV-Venlo. De 33-jarige aanvaller hoefde in Kerkrade nauwelijks op speeltijd te rekenen.

Derksen kwam in de zomer over van Fortuna Sittard, waar hij geregeld het net wist te vinden. De aanvaller had het echter moeilijk op het hoogste niveau en trainer Stevens maakte slechts zes keer gebruik van Derksens diensten. Met de transfer naar de nummer twee van de Gouden Gids Divisie voltooit Derksen een opvallende tetralogie: eerder kwam hij al uit voor de andere Limburgse betaald voetbalclubs MVV, Fortuna Sittard en Roda JC.

Ivo Niehe moet aan kijkcijfers Talpa wennen

pberends had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon TelevisieDe kijkcijfers van Talpa zijn "enorm wennen geblazen" voor presentator Ivo Niehe. De registratie van Ivo's theatershow trok vorige week nog geen half miljoen kijkers. "Natuurlijk is het ontzettend slikken als je zo lang gemiddeld anderhalf miljoen kijkers hebt weten te bereiken", zegt Niehe over zijn tijd bij de TROS. Hij nam daar onlangs afscheid om bij Talpa programma's te gaan maken.

De theatershow werd 'wegens succes verlengd' bij Talpa. Zelf was Niehe er wat minder enthousiast over. "Ik ben altijd voor 'veel' gegaan. Dit hadden we zeer zeker niet verwacht. Toen John de Mol mij in 2004 - ik meen als eerste presentator voor zijn nieuwe zender - vroeg, waren we in de veronderstelling dat we iets swingends neer zouden zetten. Hier gaat iedereen plat voor, dachten we. Nu blijkt daar toch eerst een lange, moeizame weg aan vooraf te moeten gaan." De oorzaak ligt volgens hem bij het feit dat zijn publiek blijft hangen bij de publieke omroep. Aan de programmering ligt het niet. "De voetbalverslaggeving doen ze hartstikke goed. En Barend en Van Dorp zijn echt niet opeens drie keer zo slecht geworden als vroeger."

De sympathie van de kijker voor Talpa is veel te laag, volgens Niehe. "Het publiek ziet Talpa toch als een veel te duur bij elkaar gekocht voetbalelftal. Dat is in mijn geval trouwens onterecht. Ik ben de enige die nu minder verdient dan bij zijn vorige werkgever. Maar ik heb wel een groter programmabudget, dat vond ik belangrijker."

Afgelopen weekend scoorde het nieuwe programma van Jack Spijkerman ook al veel minder dan verwacht.

Verzet "25 to Life" steeds groter

Nadat er al eerder een Senator zijn ongenoegen uitsprak over de game 25 to Life is nu ook een politie-organisatie in verzet gekomen. De NLEOMF (National Law Enforcement Officers Memorial Fund) heeft een campagne gestart om de verkoop van de game te stoppen. In de game kan de speler de rol aannemen van agent of een gangster die vervolgens agenten kan neerschieten. Ondanks dat de speler de keuze krijgt om als agent op te treden denkt de voorzitter van de stichting dat de uiteindelijke boodschap het rechtvaardigen van moord op agenten. Hoewel de game een M-rating voor Mature heeft gekregen is de stichting er niet van overtuigd dat kinderen veilig zijn voor de game.



Eerste gameplay filmpje van Hoopworld

De Xbox 360 Arcade game die wij al een tijd nauwgezet in de gaten houden kun jij nu ook eindelijk eens een beetje meer in actie zien. Streamline heeft namelijk een heel kort filmpje naar buiten gebracht van Hoopworld, waarin je een aantal poppetjes ziet vechten om de bal in het wilde westen level. De eerste special over de ontwikkeling van Hoopworld kun je hier vinden en binnenkort komen we met deel II uit deze reeks. Dus hou onze site in de gaten!


Een conceptart van het getoonde level, die er in de praktijk toch anders uit ziet.

Je kunt het filmpje hier vinden.

Met dank aan pkwarts voor het melden van dit nieuwtje in het Xbox 360 topic

[Column] Het debuut

Een column over mijn benadering als columnist

“Traffic” van DJ Tiesto klinkt ineens luid in het spelershome, niet dat de radio hard aanstaat, het is een beltoon.
“Romano” zegt hij terwijl hij opneemt.
“Ja Romano, je spreekt met Marco v Basten, de bondscoach” klinkt het aan de andere kant.“Flikker op, vd Doelen, met je leuke geintjes” hij klapt zijn Motorola dicht en stopt zijn mobieltje terug in zijn zak.
Op dat moment komt Bjorn vd Doelen het spelershome binnen, gooit z’n jas over een stoel, tikt tegen de achterkant van de keu van de biljartende Edgar Barreto, die daarmee in één keer zijn voorsprong op Jeffrey Leiwakabessy verspeelt.
Er wordt gelachen om het incident en als vd Doelen de suiker in zijn koffie gooit, klinken weer de tonen van Tiesto.
Romano kijkt op het display en ziet hetzelfde nummer als daarnet, en ziet dat vd Doelen niets vermoedend zijn bakkie wegslurpt. “Shit”
“Romano” antwoordt hij weer.
“Ja Romano, niet meteen ophangen maar je spreekt weer met v Basten”.
“John van ’t Schip en ik hebben je de laatste weken aandachtig gevolgd en willen je bij deze uitnodigen voor de vriendschappelijke wedstrijd van Oranje tegen Liechtenstein, gefeliciteerd !”
“………..”
Romano is uiteraard sprakeloos en de rest van de spelersgroep, aanwezig in het spelershome, kijken hem aan alsof ze door hebben dat het een heel belangrijk telefoontje is.
Het zou natuurlijk ook het gekke springen en dansen van de beller kunnen zijn.
“Hallo, Romano, ben je er nog ?” vraagt de bondscoach bezorgd.
“Eeeehhhhh….ja, natuurlijk……uuuuhhhhhhh…..leuk….ik ben erbij…… uuuuuhhhhhh….bedankt meneer v Basten”
“Nou je moet jezelf bedanken, je hebt jezelf geselecteerd, probeer vooral deze vorm vast te houden en dan zien we je zondagavond in Huis ter Duin in Noordwijk, tot dan”
“Ja, dank u wel, ik zal er zijn” aldus geschiedde.

Sprakeloos was ik niet, stond allerminst van geluk te dansen maar was zeker verbaasd en vereerd toen ik een mailtje kreeg van Nuongirl.
Allereerst natuurlijk al het feit dat ik mail kreeg van een onbekende vrouw en op de tweede plaats het verzoek.
Of ik voetbal.fok.nl regelmatig van een column zou willen voorzien, want ze had er een aantal gelezen in het voetbalcolumn-topic.
Tja, en dan geschreven op een dusdanig vleiende manier manier dat je haast niet kunt weigeren.
'Gonna make you an offer you can't refuse' zong Jimmy Helms ooit, dat moet Nuon ook gedacht hebben.
Na 2x heen en weer mailen was de kogel door de kerk en heeft ze mijn ja-woord.
Zijn we er toch weer ingetuind, zou Herman Kuiphof zeggen.
Nu maar hopen dat mijn optreden langer duurt dan die ene keer 45 minuten van Romano Denneboom.

Tilburg verwelkomt 200.000e inwoner

Sophie van Schaik is de 200.000e inwoner van Tilburg. Vandaag zal de 18-jarige studente uit Texel worden ingeschreven op het stadhuis in de Brabantse plaats. Dat vormt meteen het startschot voor de landelijke campagne 'Tilburg Telt'.

Stiekem ging de stad in oktober al over de 200.000 inwoners heen. Maar er is rekening mee gehouden dat vooral veel studenten zich in die periode melden bij de gemeente, en vaak ook weer snel weg zijn. "We hebben criteria toegepast. Toen we in oktober de eerste keer de 200.000 grens overschreden, waren het vooral studenten die zich inschreven. Daar hebben we rekening mee gehouden. En we wilden een echte nieuwe inwoner, iemand die voor Tilburg kiest. Niet iemand die zich voor een half jaar laat uitschrijven omdat hij in het buitenland werkt en woont", zo zeggen twee medewerkers van de afdeling Burgerzaken van de gemeente Tilburg.

De stad vindt dat ze nog niet genoeg uit de verf komt als zesde grootste stad van Nederland. Daarom komen er televisiespotjes met Tilburgers en is de slogan 'Tilburg Telt' bedacht. Daarnaast is het voltallige college van burgemeester en wethouders vanochtend naar Den Haag gegaan om op het Binnenhof aan alle Tweede Kamerfracties duidelijk te maken dat Tilburg nu tweehonderdduizend inwoners telt.


Uitzicht over Tilburg vanuit het reuzenrad tijdens de kermis

Henin-Hardenne verslaat Davenport

Justine Henin-Hardenne heeft na twee uur tennis de halve finale op de Australian Open bereikt. De Belgische versloeg met 2-6 6-2 6-3 de als eerste geplaatste Amerikaanse Lindsay Davenport.

Lindsay Davenport begon sterk met al in de derde game een break. Henin-Hardenne serveerde zwak, waardoor de Amerikaanse nog een keer door de service van de Belgische ging en de eerste set met 6-2 won. Henin kon terugkomen in de partij door al in de tweede game de service van de nummer één van de wereld te breken. In de zesde gebeurde dit nog een keer, Henin-Hardenne trok de partij weer in evenwicht door een 6-2 overwinning in de tweede set.

In de beslissende derde set waren er voor beide speelsters genoeg kansen op een break. De eerste die een break maakte was Henin-Hardenne. Davenport liet zich niet van de wijs brengen en brak meteen terug. Toch kon Henin-Hardenne opnieuw door de service van de als eerste geplaatste Amerikaanse. Zelf serveerde de als achtste geplaatste Waalse op 5-3 de wedstrijd uit op haar eerste matchpoint. In de halve finale ontmoet Henin-Hardenne de Russische Maria Sharapova die haar landgenote Petrova versloeg.

Liefdesverhalenwedstrijd 2006 van start!

Over enkele weken is het Valentijnsdag. Met dat in het vooruitzicht presenteren de NCRV, SP!TS en FOK! de Liefdesverhalenwedstrijd 2006! Het is de bedoeling om een zo goed mogelijk liefdesverhaal te schrijven van maximaal 550 woorden. Dit verhaal kun je dan insturen op de actiesite Hetliefdesverhaal.nl

In de jury zitten onder andere juryvoorzitster Manon Uphoff en Kluun. Op de actiesite kun je ook terecht voor filmpjes over het schrijven van verhalen van bekende auteurs.

Op FOK! is er een apart forum ingericht waar je alles wat met deze wedstrijd te maken heeft, kunt bespreken en waar er ruim de gelegenheid is jouw verhaal aan een publiek voor te leggen alvorens het op de actiewebsite te plaatsen.

Bij een wedstrijd horen uiteraard ook prijzen, en dat zijn een schrijverscurus van De Schrijversvakschool en een boekenpakket aangeboden door A.W. Bruna Uitgevers. Speciaal voor de schrijvers tot 24 jaar is er een extra prijs beschikbaar gesteld door Passionate.

Ferrari onthult nieuwe wagen

Het Ferrari-team heeft zojuist haar nieuwe wagen voor 2006 gepresenteerd. Michael Schumacher reed voor de ogen van de pers een aantal ronden met de nieuwe auto.

Een opvallende wijziging is de naamgeving van de bolide, die de laatste jaren altijd bestond uit een F, met daarachter het jaartal. Dit jaar zal de auto echter 248 F1 gaan heten. Het getal 248 verwijst naar de motorinhoud van 2,4 liter, en de acht cilinders in de motor.



Nijmegen wil eigenaar 'schone' auto belonen

Knuffeltje19 en Yekx had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon AlgemeenDe gemeente Nijmegen is van plan de prijs van parkeervergunningen af te laten hangen van de mate van vervuiling van een auto van de aanvrager. Op die manier wil het college van BW wil het gebruik van meer milieuvriendelijke auto's stimuleren.

"Het gaat om de gezondheid en de leefbaarheid in de stad", zo sprak de Nijmeegse wethouder voor verkeer, Hirdes, vandaag op Radio 1. "Voor een auto op aardgas, biodiesel of lpg betaalt iemand dan bijvoorbeeld de helft minder dan voor een sterk vervuilende auto". Eigenaren van 'vuile' auto's moeten volgens de nieuwe plannen het normale tarief of op den duur zelfs een hoger tarief betalen. Een vergunningaanvraag voor een tweede auto zal de gemeente helemaal gaan weigeren.

Volgens Hirdes betekenen de plannen in principe dat de parkeervergunning voor een Fiat Panda op diesel straks duurder is dan die voor een Hummer op aardgas. De gemeente is, om vuile auto's uit het stadshart te weren, al bezig met het bouwen van parkeergarages aan de randen van de stad. Eerder probeerde de gemeente een parkeerverbod voor grote auto's in te stellen. Na een stortvloed van kritiek zag het Nijmeegse college hier echter van af.

SMS'je na te hard rijden

RASmit had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon DigitalGeflitst worden en dat meteen ook weten. Over een paar jaar zal het werkelijkheid zijn. Het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB) stuurt je meteen na de snelheidsovertreding een sms met de mededeling dat je erop staat. Een foto van de situatie zal daarna direct per mail naar je verstuurd worden. Vanuit die mail kun je de boete dan ook meteen betalen. De gedachte erachter is dat coureurs hun rijgedrag meteen aanpassen.

Onderzoeksinstituut TNO is de stap die daarop volgt al aan het onderzoeken: een apparaat in de auto en lussen in de weg om de snelheid van een wagen op bepaalde weggedeelten automatisch te begrenzen. Bestuurders kunnen dan nooit meer te hard rijden.

Publieke Omroep mag niet aan sms verdienen

Publieke OmroepDe publieke omroepen halen geen geld op met belspelletjes. Dat staat in het boekwerk 'regeling goed bestuur en integriteit' dat alle publieke zenders is toegestuurd en door Publieke Omroep zelf is opgesteld. In het hoofdstuk 'sms'en en 0900-nummers' staat dat "de werkwijze volstrekt transparant moet zijn en de verkregen inkomsten niet hoger mogen liggen dan de te maken onkosten."

In tegenstelling tot de commerciële zenders werkten de publieke zenders altijd al kosten dekkend. In de jaarrekening dient hierover verantwoording te worden afgelegd. Als een omroep toch winst maakt, moet volgens een commissie verantwoording worden afgelegd. Daarnaast heeft Publieke Omroep zelf een klokkenluiderregeling ontwikkeld. "De Raad van Bestuur hecht er veel belang aan dat mogelijke misstanden binnen de eigen organisatie veilig aan de orde gesteld kunnen worden", zo staat in het boekwerk.

De handelswijze wijkt sterk af van de commerciële zenders, waar bellen en sms'en een een forse inkomstenbron is geworden.

Gibbs mag weg van Feyenoord

Cory Gibbs (26) mag transfervrij vertrekken van Feyenoord. Dat kreeg de Amerikaan te horen van de clubleiding van de Rotterdamse club.

Gibbs is net hersteld van een langdurige blessure. Het lijkt er niet op dat hij zijn rentree zal vieren in het shirt van Feyenoord, want in een gesprek met de clubleiding kreeg Gibbs te horen dat hij mag vertrekken. Voor de Amerikaan, die nog altijd kans maakt op een plaatsje in de WK-selectie, is het nu zaak vóór 1 februari een nieuwe werkgever te vinden.

”We gaan ons nu beraden. Voor Cory zijn zowel clubs in Nederland als in het buitenland opties”, aldus Chiel Dekker, de zaakwaarnemer van de verdediger. Gibbs speelde vijftien competitieduels in dienst van de stadionclub. Eerder kwam hij onder meer uit voor Dallas Burn en Sankt Pauli. Recent kregen Karim Saidi en Alexander Östlund eveneens te horen dat ze mogen uitkijken naar een nieuwe club.

'Driekwart NL'ers positief over immigranten'

PIM4EVER had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon EnquêteDriekwart van de Nederlanders zegt positief te zijn over de dagelijkse ervaringen met immigranten. Deze uitslag werd maandag gepresenteerd door het tijdschrift Reader's Digest, dat het onderzoek hield. De uitslag komt voort uit een onderzoek naar de tolerantie ten opzichte van immigranten onder inwoners van acht Europese landen. Alleen de Zwitsers (87%) en de Zweden (86%) hebben een nog positievere mening over immigranten dan de Nederlanders.

Tachtig procent van de Europese deelnemers vindt dat immigranten verplicht de taal, geschiedenis en cultuur van hun nieuwe thuisland moeten leren. Van de Nederlanders vindt negentig procent van de ondervraagden dit belangrijk. Bijna zestig procent van de Nederlandse ondervraagden is van mening dat islamitische vrouwen een hoofddoek mogen dragen naar school of werk. In Europa zijn minder ondervraagden het hier mee eens (50%).

Spanjaarden bleken het minst tolerant ten opzichte van immigranten. Dit heeft volgens Reader's Digest te maken met de aanslagen door moslimfundamentalisten in Madrid, die in maart 2004 aan 191 mensen het leven kostten.

Voor het onderzoek werden 7.820 Europeanen benaderd. Naast Zweden, Zwitsers en Nederlanders namen ook Belgen, Duitsers, Engelsen, Portugezen en Spanjaarden deel aan het onderzoek.

Twilight Princess: Meer dan je ooit had verwacht

In het Amerikaanse blad Nintendo Power staat een interview met Yoshiyuki Oyama. In het interview gaat het onder andere over de moeilijkheidsgraad van Zelda: Twilight Princess en volgens Oyama zal TP moeilijker worden dan voorgaande delen. De vijanden en de bossfights moet voor een groot deel de ervaring van de game brengen: And how will my monsters ensure that Twilight Princess is the greatest Zelda game ever? Wait and see. You won't be disappointed.

Tot slot een hint naar Ganon: Finally, no discussion of TP's enemies can end without mentioning Ganon. I know that everyone's wondering what's going on with Link's old nemesis. All I can say now is, we're preparing more than you could possibly ever, ever, ever expect...

Nog een paar maanden!

Haulerwijk eerste met wedstrijd natuurijs

Icoon SchaatsenIn het Friese Haulerwijk wordt vandaag de eerste schaatswedstrijd op natuurijs van het jaar gereden. De wedstrijd van vandaag is alleen voor mannen en begint rond 13.00 uur, zo liet voorzitter Klaas Visser van IJsclub Nooitgedagt uit het dorp maandag weten. Tijdens de wedstrijd, die korte sprints inhoudt, wordt er net zo lang gereden tot er één winnaar overblijft. De verliezers van de rondes vallen steeds af.

De Haulerwijkse ijsclub had op een parkeerterrein zes centimeter water staan, dat in de nacht van zondag op maandag half is bevroren. "Het is een beetje een gokje, maar als de laatste drie centimeter ook dichtvriest moet het kunnen", aldus Visser gisteren.

De voorzitter verwacht vandaag ongeveer 25 tot 30 amateurschaatsers op het ijs. Schaatsclub Nooitgedagt wint, als de wedstrijd vanmiddag daadwerkelijk doorgaat, van de concurrerende ijsclubs in Tijnje, Nijelamer en Uilesprong. Deze verenigingen azen bij vorst er namelijk ook op, om de eerste natuurijsschaatswedstrijd te organiseren. Woensdag vindt in het Friese Uilesprong om 13.00 uur de tweede herenwedstrijd kortebaanschaatsen plaats.

Vrouwen mogen woensdag voor de eerste maal het natuurijs betreden. IJsclub Vooruitgang organiseert in Steggerda om 13.30 uur een kortebaanwedstrijd over 140 meter, zo liet voorzitter Roelof Bosma maandag weten.

Voor meer sportnieuws kijk je op FOK!sport!

Ryu Ga Gotoku komt misschien naar Europa

De laatste big budget titel van SEGA, Ryu Ga Gotoku, komt misschien ook naar Europa. Hoewel SEGA officieel nog niets heeft laten weten heeft Shacknews van een bron te horen gekregen dat de localisatie van de game al begonnen is:

Fortunately, I have just received word from a trustworthy source that European localizations of the game are in the works, and though a North American release isn't a certain it seems likely. Sega has not yet responded to requests for confirmation. Fingers crossed!

Rya Ga Gotoku is een soort Shenmue-achtige game en is recentelijk in Japan verschenen. De game kreeg goede scores.

Lecce stuurt Baldini de laan uit

Lecce heeft al voor de tweede maal dit seizoen haar trainer ontslagen. Silvio Baldini is de volgende oefenmeester die kan opkrassen.

Baldini haalde in de zestien duels sinds zijn aanstelling slechts twaalf punten, waardoor Lecce maar geen afscheid kan nemen van de laatste plaats. Het 2-0 verlies bij Ascoli was de druppel voor het bestuur van de hekkensluiter. Baldini volgde in september Angelo Gregucci op, die met één punt uit vijf wedstrijden ook geen onuitwisbare indruk achterliet. De 47-jarige Baldini was eerder onder andere werkzaam bij Chievo Verona, Siena, Palermo en Parma. Jeugdtrainer Roberto Rizzo neemt voorlopig de honneurs waar bij Lecce.

Rampenalarm via tv en gsm

Icoon AlgemeenMensen kunnen binnenkort via de televisie of mobiele telefoon op de hoogte gebracht worden van een ramp of andere calamiteit in de buurt. Het is de bedoeling dat deze vorm van alarmering landelijk wordt ingevoerd, maar eerst wordt een proef gehouden in de regio Amsterdam. De proef begint eind voorjaar of begin zomer van dit jaar.

Burgers die zich in de gevarenzone bevinden, krijgen direct na de ramp een bericht op hun gsm. "Het zijn geen sms-berichten, want dan zouden wij alle telefoonnummers van de mensen moeten hebben", legt Jeroen Nan van de Amsterdamse brandweer uit. "Het gaat via cellbroadcasting waardoor alle telefoons in het gebied in één klap worden bereikt." De teksten zullen informatie bevatten over wat er aan de hand is en adviezen over wat te doen. Onderzocht wordt of ook meteen kan worden ingebroken op de tv-zenders die inwoners van het rampgebied op hebben staan. Alleen de mensen in de gevarenzone zien dan op alle zenders direct hun programma van het beeld verdwijnen en plaatsmaken voor een informatiekanaal. Op andere plaatsen blijven de reguliere uitzendingen te zien.

UEFA presenteert nieuwe EK-bokaal

De winnaar van het Europees kampioenschap voetbal krijgt over tweeënhalf jaar in Oostenrijk en Zwitserland een gloednieuwe trofee. De Europese voetbalbond UEFA heeft een nieuw exemplaar laten ontwerpen. Die zal de oude beker, die vernoemd is naar de voormalige voorzitter van de Franse voetbalbond Henri Delaunay, vervangen.

De nieuwe Henri Delaunay is achttien centimeter groter en twee kilo zwaarder dan de oude beker. Aankomende donderdag zal de UEFA de nieuwe beker voor het eerst tonen in het Zwitserse Montreux. Een dag later is de loting voor de EK-kwalificatiereeks.

Schaars geklede booth babes niet welkom op E3

Er zal komend jaar op de E3 een zekere censuur gehandhaafd worden. Dit houdt onder andere in dat boothbabes zich niet meer naakt of gedeeltelijk naakt mogen vertonen. Helaas dus voor alle journalisten die in mei naar LA wilden gaan voor het vrouwelijk schoon.
"[...]
Material, including live models, conduct that is sexually explicit and/or sexually provocative, including but not limited to nudity, partial nudity and bathing suit bottoms, are prohibited on the Show floor, all common areas, and at any access points to the Show. ESA, in its sole discretion, will determine whether material is acceptable.
[...]"


Deze regel houdt dus ook in dat naakt in games wordt verboden deze E3. Moet Lara Croft nu nog een paar dikke wollen truien aan? Wordt de nieuwe Singles-game verboden? Mag Rockstar niet de Hot Coffee mod v2.0 presenteren?

Turkije staakt vervolging schrijver Pamuk

Merziyas had ons via de nieuws-submit te melden:

De Turkse schrijver Orhan Pamuk, die door het Turkse OM beschuldigd werd van 'het beledigen van de Turkse nationale identiteit', wordt niet langer vervolgd. Het proces tegen Pamuk, die zich in een interview negatief heeft uitgelaten over de uitroeiing van Armeniërs door het Ottomaanse rijk, werd eerder al verdaagd tot 7 februari. Nu is besloten het proces af te blazen.

Reden voor het schrappen is dat volgens de rechter de aanklager geen toestemming had van het Turkse ministerie van Justitie om het proces te beginnen. De rechtszaak was zeer omstreden. Pamuk werd vervolgd op basis van een nieuwe wet, die voorziet in het aanpakken van lieden die ''de Turkse identiteit belasteren''. De Europese Unie vreest dat die wet zal worden gebruikt om allerlei mensen die onwelgevallige uitspraken doen voor het regime, vast te zetten. De EU zei de zaak dan ook te zien als een belangrijke test voor Turkije dat met de EU onderhandelt over toetreding.

Pamuk zei vorig jaar in een Zwitserse krant dat tussen 1915 en 1918 30.000 Koerden en één miljoen Armeniërs zijn vermoord in het Ottomaanse Rijk (het huidige Turkije). Turkije ontkent bij hoog en laag dat een miljoen Armeniërs zijn vermoord. Het zijn er veel minder zo zeggen de Turken en bovendien was het geen volkerenmoord maar een burgeroorlog.

De aap is uit de mouw: Nieuwe ''Monkey Ball''

Traveller's Tales, bekend van onder andere Lego Star Wars en The Chronicles of Narnia videogame, werkt op dit moment aan een nieuwe versie van de ''Super Monkey Ball-serie''. De game met als titel Monkey Ball Adventures breit verder op de bestaande franchise.

Er kan in vijf verschillende werelden worden gespeeld, met verschillende thema's. Hierin zijn telkens verschillende ballen te ontdekken, met elk hun eigen functies. Zo zal je bijvoorbeeld een houten bal hebben, waarmee AiAi, MeeMee en Chums (de aapjes) over het water zullen kunnen rollen. Naast vijf themawerelden is er ook de mogelijkheid om enkele minigames te spelen.

De game zal volgens OPM2 verschijnen op de PS2 en PSP. Er wordt ook gespeculeerd over een port naar de Gamecube. Dit is echter niet bevestigd.
De datum waarop Monkey Ball Adventures de weg naar Sony's consoles zal maken is nog niet bekend.

Hummelo heeft standbeeld Opa en Giel Beelen

BeelenHet dorpje Hummelo in de Achterhoek is sinds vannacht een standbeeld rijker van Giel Beelen en zijn 'opa'. Onbekend is wie het halve meter hoge beeld met de hoofden van Opa Beelen en de 3FM-jock inclusief zijn karakteristieke rode pet, heeft neergezet.

Opa Beelen is iedere ochtend te gast in de radioshow van Giel Beelen waar hij op geheel eigen wijze de weerrubriek verzorgt. Beelen liet al vaak op de radio weten dat hij vond dat zijn opa een standbeeld verdiende.

RKC Waalwijk haalt Mulder binnen

Dustley Mulder verhuist per direct van Excelsior naar RKC Waalwijk. De bijna 21-jarige verdediger tekent in Waalwijk een contract tot de zomer van 2009, met een optie voor nog eens twee seizoenen.

Mulder genoot zijn jeugdopleiding bij Feyenoord, maar brak dit seizoen door bij Excelsior. De rechtsback was een vaste waarde in het elftal van de koploper van de Gouden Gids Divisie. RKC Waalwijk-coach Adrie Koster is blij met zijn nieuwste aanwinst: ”Hij is een multifunctionele speler. Dustley is snel en kan voor aanvallende impulsen zorgen.”

Aangifte tegen Centrum Democraten Arnhem

VerkiezingenVVD-burgemeester Pauline Krikke van Arnhem heeft aangifte gedaan tegen de lokale afdeling van de Centrum Democraten (CD). Volgens haar heeft de extreemrechtse partij dak- en thuislozen in de stad omgekocht om een ondersteuningsverklaring te tekenen voor de gemeenteraadsverkiezing van 7 maart. Iedere partij die niet in een gemeenteraad vertegenwoordigd is, moet 30 van zulke verklaringen inleveren om mee te mogen doen.

Diverse Arnhemse zwervers verklaarden afgelopen week geld te hebben ontvangen in ruil voor een handtekening. Sommigen dachten dat ze voor iets als Centrum Daklozen tekenden, zo zei een van hen eerder op tv. Het hoofdstembureau heeft de ingediende verklaringen gecontroleerd en geconstateerd dat er inderdaad een aantal dak- en thuislozen op de lijst van de CD staan. Dat is voor Krikke voldoende aanleiding om naar de politie te stappen.

Lijsttrekker Henny Selhorst van de CD was eerder van 1994 tot 1998 raadslid in Arnhem, maar destijds vaak afwezig omdat hij onder meer ruim een jaar in de gevangenis zat. Speciaal voor deze verkiezingen blies hij de lokale afdeling nieuw leven in. Hij is in het verleden schuldig bevonden aan het ronselen van stemmen.

De mogelijke fraude zal overigens niet kunnen voorkomen dat Selhorst met zijn lokale CD meedoet aan de verkiezingen. Ondanks dat het strafbaar is om geld te betalen voor stemmen op een ondersteuningsverklaring, blijft de kandidatenlijst toch geldig. Die door de CD ingediende lijst voldeed aan alle eisen van de Kieswet, aldus Krikke. Ze wil binnenkort met minister Alexander Pechtold overleggen of de wet hiervoor aangepast kan worden.

Ode aan Deborah

Vrijwel dagelijks herinnert een ongebruikte, nog in de verpakking zittende afzuigkap mij aan mijn meest recente miskoop. Het nietsvermoedende apparaat bleek na aanschaf niet geschikt voor mijn keuken. Dus in plaats van het afzuigen van de geurende dampen van mijn dagelijkse avondmaal, vangt het arme apparaat stof. En moet het nu iedere dag met lede ogen aanzien hoe deze klus probleemloos door zijn vervanger wordt geklaard.

CD: Dungen - Ta det Lugnt

Inderdaad, het overgrote deel wordt door de term "folkrockpsych" weergegeven; Jimi Hendrix-gitaren, Keith Moon-drums, de psychedelische folk van Jefferson Airplane, de lo-fi Hammond orgels, fluiten en een viool zijn veelal terug te horen. Maar dieper verscholen in de muziek zitten tevens zigeuner-, jazz- en acidinvloeden die de muziek nog eens extra diepgang geven. Zinderende electrische gitaarsolo's worden afgewisseld met akoestische snaren. Orgels en fluiten fleuren het geheel op. Vioolen creëeren een gepaste breekbaarheid, terwijl rauwe drums voor tempo en robuustheid zorgen. Een beleving die aan zou kunnen voelen als een Zweeds, trippy, retrofestival in de noordelijke, donkere wouden; een Woudstock zo u wil.

Sharapova naar halve finales

Maria Sharapova heeft zich bij de Australian Open weten te plaatsen voor de halve finales. De Russische versloeg in de kwartfinales haar landgenote Nadia Petrova in twee sets, 7-6 en 6-4.

Ondanks dat beide speelsters grossierden in de fouten, maakten de twee Russische vrouwen er een boeiende wedstrijd van. Het verloop van de partij bleef hierdoor lange tijd onvoorspelbaar. Petrova mocht twee maal serveren voor de set, maar ze werd beide keren gebroken. In de tiebrak miste ze twee setpoints, en ze verloor de set met een dubbele fout.

Mentaal leek Petrova na de eerste set verloren, in de tweede set nam Sharapova vrij eenvoudig een 4-1 voorsprong. Petrova wist echter terug te komen. Bij de stand 5-4 mocht Sharapova voor de wedstrijd serveren, maar ze kwam op een 0-40 achterstand te staan. Petrova wist zich echter geen raad met die kansen en verloor uiteindelijk.

Eriksson stopt als bondscoach na WK

Sven-Göran Eriksson treedt na het aanstaande WK terug als bondscoach van Engeland. De Zweed lag de afgelopen dagen onder vuur na een interview in dagblad News of the World.

Eriksson bereikte maandag een akkoord met officials van de FA over afhandeling van zijn contract, dat tot en met EURO 2008 liep. ”Ik ben blij dat we dit nu hebben afgewikkeld en kijk met frisse blik vooruit naar het WK. Laten we nu doorgaan met onze droom te verwezenlijken: wereldkampioen worden”, aldus Eriksson, die enkele dagen terug een interview gaf aan een undercoverjournalist van News of the World. In het vraaggesprek beschuldigt de oefenmeester drie Engelse clubs van corrupte praktijken.

Eriksson nam in het najaar van 2000 het stokje over van Kevin Keegan als bondscoach van Engeland. Op het WK 2002 haalde Engeland de kwartfinales, waarin Brazilië een niet te nemen horde was. Tijdens EURO 2004 stuitte Eriksson met zijn manschappen op Portugal in dezelfde fase. Na strafschoppen bleek het gastland te sterk. De kwalificatie voor het WK 2006 werd rechtstreeks afgedwongen, ondanks een blamerende nederlaag bij Noord-Ierland (1-0).

Nalbandian eenvoudig langs Santoro

David Nalbandian heeft zich voor het eerst in zijn loopbaan gekwalificeerd voor de halve finales van de Australian Open. De als vierde geplaatste Argentijn rekende soepeltjes af met Fabrice Santoro: 7-5, 6-0 en 6-0.

Alleen in de eerste set wist Santoro goed partij te bieden aan Nalbandian. De 33-jarige Fransman – voor het eerst in een kwartfinale van een Grand Slam – noteerde op 3-3 zelfs de eerste break. Nalbandian brak echter snel terug en bij 6-5 verloor de Fransman nogmaals zijn opslag. De tweede en derde set gingen in sneltreinvaart: Nalbandian stond geen game meer af. De tactiek van Santoro om vaak het net op te zoeken bleek een heilloze, getuige het feit dat hij 31 keer werd gepasseerd bij zijn 53 pogingen.

”Fabrice speelt heel speciaal. Het is niet makkelijk om meteen vanaf het begin winners te slaan”, verklaarde Nalbandian zijn stroeve start. Nalbandian – afgelopen november winnaar van de Masters Cup – stuit in de halve eindstrijd op Ivan Ljubicic of Marcos Baghdatis.

Arts wilde hoogleraar UT laten vermoorden

MisdaadWegens het beramen van een aanslag op haar ex-echtgenoot is verslavingsarts Marja K. (47) uit Utrecht gisteren veroordeeld tot 2 jaar gevangenisstraf. Ze had er 50.000 euro voor over om hoogleraar geschiedenis aan de Universiteit Twente, Frits Cohen (een broer van de Amsterdamse burgemeester Job), te laten liquideren.

De verslavingsarts was boos over de echtscheidingsperikelen en de onwil van haar ex om mee te werken aan een omgangsregeling met hun 12-jarige zoon. Aan een patiënt met wie zij opvallend vriendschappelijke betrekkingen had aangeknoopt, vertelde ze een huurmoordenaar te zoeken. De patiënt toonde zich bereid op zoek te gaan naar iemand die de klus kon klaren. Na enige tijd tipte hij echter de politie.

Een rechercheur deed zich vervolgens per telefoon voor als potentieel huurmoordenaar. Marja K. zei 50.000 euro te willen betalen. Tot een overhandiging van het geld kwam het niet omdat de politie eerder ingreep. Dat gebeurde omdat men niet zeker was of K. ook al contact had met anderen die voor haar wilden moorden.

Auto Assault Beta Keys

In een bui van vrijgevigheid heeft NCSoft besloten om aan de lezers van de online webcomic Penny Arcade onbeperkt Beta keys uit te delen voor hun nieuwste MMOG, Auto Assault. In deze game ben je de trotse bezitter van een tot de tanden gewapend autootje. Conflicten worden dan ook niet in de arena uitgevochten, maar gewoon op de snelweg.

De beta test duurt slechts een weekend en je moet je email-adres opgeven om de Beta key opgestuurd te krijgen. Een directe link naar de inschrijving is hier te vinden.




Niet vergeten de Beta is alleen voor lezers van de webcomic Penny Arcade. Klik dus hier om ook lezer te worden.

'Slechte seks met Nicollette Sheridan'

Icoon ShowbizzSeks met Nicollette Sheridan is helemaal niets aan. Dat beweert althans Niklas Soderblom, de ex-vriend van de Desperate Housewives-actrice. In een interview met het Britse tabloid News of the World zegt Soderblom dat hij Sheridan het cijfer twee geeft voor haar bedprestaties.

De twee zouden in de laatste acht maanden van hun relatie slechts zes keer seks hebben gehad. "Sheridan is een koude, harde en zeer, zeer saaie minnares. De liefde met haar bedrijven, was elke keer weer een strijd. De paar keer dat we seks hebben gehad, waren haar prestaties niet goed. Ik zou haar een twee op de schaal van tien geven voor techniek en passie", aldus Soderblom.

De 42-jarige Sheridan, die in Desperate Housewives de mannenverslinder Edie speelt, besteedde volgens Soderblom meer aandacht aan haar hondje dan aan hem. "Het leek erop alsof zij liever met haar golden retriever knuffelde dan met mij." Inmiddels heeft de actrice een relatie met zanger Michael Bolton.


"Slecht in bed"

Zeker 39 doden bij treinongeluk Montenegro

Icoon RampEen treinongeluk in Montenegro heeft aan zeker 39 mensen het leven gekost. De passagierstrein vloog nabij de plaats Bioce uit de rails en gleed vervolgens tientallen meters naar beneden een ravijn in. 135 mensen raakten gewond, onder hen zijn 75 kinderen. Dit heeft vice-premier Ivanisevic van Montenegro gemeld.

Vier volle wagons sloegen om bij het ongeluk, dat plaatsvond in bergachtig gebied. De wagons gleden vervolgens zo'n dertig meter naar beneden. Het ongeluk had nog erger kunnen uitvallen, als de val niet was afgeremd door een stel bomen. De oorzaak van de ramp is een probleem met de remmen.

In totaal waren er zo'n 300 mensen aan boord van de trein. Onder hen waren veel gezinnen, die op weg naar huis waren na een lang weekend te hebben geskied. Enkele wagons waren nog niet uit de tunnel waar de trein net doorheen reed. De passagiers in die wagons bleven ongedeerd.

Inmiddels zijn helikopters van leger en politie een zoektocht gestart naar overlevenden. De bevolking is gevraagd bloed te geven. In ziekenhuizen zijn mensen met relatief kleine klachten naar huis gestuurd om ruimte te maken voor zwaargewonden. De president en premier van Montenegro, Filip Vujanovic en Milo Djukanovic, zijn naar de rampplek gereisd.

Als gevolg van het ongeluk is minister Andrija Lompar van Verkeer opgestapt. In Montenegro, een deelrepubliek van Servië-Montenegro, zijn drie dagen van nationale rouw afgekondigd.


Reddingswerkers zoeken naar overlevenden na de treinramp

Songtapper

Ook wel eens last van een falend geheugen voor artiesten en titels van nummers, maar het ritme van het nummer zit wel in je hoofd? Zoek dan niet verder want deze site is echt iets voor jou.

Tik met je spatiebalk het ritme van de lyrics van het nummer dat je zoekt en voila. Ik heb het geprobeerd met 'Like a virgin' van Madonna en het werkt als een tierelier. Behalve dat de site wat langzaam is dan.

En ben je in een filantropische stemming, dan kun je zelf ook nog nummers toevoegen. Ik geloof dat Frans Bauer er nog niet bij staat.

[TTT] Stervende hoeren kankerkachel.

"Stervende hoeren kankerkachel". Het SBS 6-programma "Probleemwijken" had een uitzending in Woensel West (de bewuste uitzending op Google Video) en één van de hoofdrolspelers was Kees. Kees werd een held op FOK! dankzij eigenlijk één woordje. "kankerkachel" .

BrauN bezocht Woensel West, op zoek naar de woning van Kees, er kwamen MSN-smilies van Kees, remixen van nummers en Stormvogel en Othala filmden Kees thuis en lieten hem "Stervende hoeren kankerkachel" gillen op zijn brommertje.

Anyway, hier vind je het laatste, ondertussen gesloten deel. De hype is na 15 topics + nog enkele losse topics afgelopen. Geniet nog na van deze stervende hoeren kankertopics!

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.