Samir A. schrijft autobiografie

Icoon AlgemeenTsjetsjeniëliefhebber en hobbyknutselaar Samir A. heeft naast plattegronden van de Tweede Kamer ook literaire inspiratie gevonden en is begonnen met het schrijven van een autobiografisch boek. De eerste 25 pagina's daarvan trof de politie aan op zijn computer na zijn aanhouding op 14 oktober, aldus NOVA dinsdagavond. De recherche ontdekte tevens een pamflet op de computer van A., met daarin tips om politie en de geheime dienst AIVD te omzeilen.

In het boek van A., 'Deurwaarders', beschrijft Samir hoe hij op zijn ideeën is gekomen. Voeding voor zijn ideeën vond hij vooral op internet. Het eerste hoofdstuk omschrijft de arrestaties van A., hoe, en waar ze plaatsvonden. Het tweede hoofdstuk gaat in op verhoren bij de politie. Hierin wordt ondermeer omschreven hoe een ondervraging in zijn werk gaat en hoe je je tijdens een verhoor moet gedragen.

Het aangetroffen pamflet bevat aan het einde een aantal tips: "Gedenk Allah en Allah zal aan je denken, voorkom dat je wordt opgepakt, heb geen informatie die je niet nodig hebt, reinig je huis van bewijzen, vertel je vrouw of anderen geen geheim van de groep en wees voorzichtig met communicatie."

Het Rotterdamse gerechtshof buigt zich komende vrijdag voor de eerste keer over de nieuwe strafzaak die tegen Samir A. en de medeverdachten die nog vastzitten, loopt. Het inhoudelijke proces zal de komende tijd nog niet plaatsvinden aangezien politie en justitie nog bezig zijn met het onderzoek.

Wanneer het boek in de winkel zal liggen, is nog niet bekend.