Honda presenteert de RA106

Maurice (mbn)
Honda heeft vanochtend in Barcelona de nieuwe auto gepresenteerd. Met deze auto hoopt het team dat Rubens Barrichello en Jenson Button overwinningen kunnen gaan behalen.

De afgelopen weken had Honda de V8-Motor, de RA806E, al getest in de interim-auto, maar nu werd dan in Barcelona het nieuwe chassis gepresenteerd. Met de presentatie in Barcelona heeft het team ervoor gezorgd dat men 's middags onmiddellijk met de nieuwe auto kan gaan testen. Daarom heeft het team bij de lancering van de nieuwe auto ook meteen twee auto's klaar, zodat Button en Barrichello vandaag allebei in de nieuwe auto kunnen testen.

Teambaas Nick Fry was duidelijk in het doel dat voor 2006 is gesteld: races winnen. Volgens het team is de RA106 een evolutie van de vier voorgaande auto's van BAR, maar is er met name op aerodynamisch gebied een stap voorwaarts gezet met de nieuwe auto.

Technisch directeur Geoffrey Willis toont zich daarnaast zeer tevreden over de nieuwe motor: "De nieuwe RA806E-motor is het resultaat van een jaar intensieve arbied, waarbij vele concepten de revue zijn ontworpen en getest sinds in mei 2005 het eerste prototype werd getest. Sinds de laatste specificatie klaar was in november 2005 is het team optimistisch door de betrouwbaarheid en de performance van de nieuwe motor."


Het nieuwe RA106-chassis met V8-motor van Honda