Scholieren voeren actie voor uitgezette klasgenote

Tjapperd had ons via de nieuws-submit te melden:

250 bovenbouwscholieren van het havo en vwo van scholengemeenschap De Driemark in Winterswijk zijn vandaag naar het binnenhof in Den Haag gereisd om daar te protesteren tegen de naderende uitzetting van medescholier Taida Pasic. Aan een afvaardiging van de Tweede Kamer werd ter plekke een petitie overhandigd, waarin gevraagd werd om Taida haar vwo-examen te laten doen in Nederland.

De leerlingen financierden de busreis op een symbolische manier, door gedurende een etmaal steeds een paar scholieren in een kooi op de Winterswijkse markt te laten zitten. Zij toonden hiermee in de barre kou van de nachtelijke uurtjes hun eerbetoon aan Taida, en hun woede jegens de wijze waarop zij is behandeld.

Vrijdag zal de rechtbank zich buigen over het beroep op de uitzetting van de achttienjarige Kosovaarse Taida. Dit werd aangespannen vanwege de afwijzing van haar verzoek om een voorlopige verblijfsvergunning teneinde haar examen te kunnen maken. De afwijzing van de Immigratie- en Naturalisatiedienst veroorzaakte grote beroering onder haar medeleerlingen.


Leerling uit VWO4 in de kooi