Jongen (17) mag weer rok aan naar school

Icoon OpmerkelijkHet is de Amerikaanse scholier Michael Coviello toegestaan om in een rok naar school te komen. Dit is besloten na een gesprek tussen burgerrechtenorganisatie ACLU en de school van Coviello. De 17-jarige scholier draagt de rokken als protest omdat hij geen korte broek aan mag doen naar school.

Het reglement van de school in New Jersey verbiedt het dragen van korte broeken tussen 1 oktober en 15 april. Rokken en jurken zijn echter wel toegestaan, hetgeen volgens Coviello discriminerend is. Uit protest was hij eerst in een soort klederdracht naar school gegaan, waarna hij naar huis gestuurd werd. Hem werd geadviseerd meer alledaagse jurken en rokken te kopen.

Coviello volgde dit advies op, maar enkele dagen later werd hij toch weer naar huis gestuurd. De directeur meldde hem dat als hij nog eens in een jurk, rok of kilt op zou komen dagen, hij niet langer welkom zou zijn op de school. Vervolgens nam zijn moeder contact op met de ACLU, die tussenbeide kwam en een akkoord met het schoolbestuur bereikte.

Coviello was verheugd over de uitslag van het gesprek. "Ik ben blij dat ik weer rokken mag dragen en het feit onder aandacht kan brengen dat het nergens op slaat om korte broeken te verbieden."