FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 26 januari 2006

Galásek gaat Ajax verlaten

Tomas Galásek gaat Ajax in de zomer verlaten. Dat meldt NOS Studio Sport. De Tsjech is bezig aan zijn zesde seizoen in Amsterdam.

De Tsjechisch international onderhandelde lang met Ajax over een nieuw contract, maar beide partijen konden niet tot een akkoord komen. Het contract van Galásek loopt aan het einde van dit seizoen af, waardoor de middenvelder transfervrij is.

Galásek kwam in 2000 mee met Co Adriaanse van Willem II naar Ajax. Nog in hetzelfde seizoen maakte Adriaanse Galásek aanvoerder van de Amsterdamse club. De middenvelder speelde tot op dit moment 145 duels in het shirt van Ajax, waarin hij 24 keer tot scoren wist te komen.

Treinspringer Hollands Spoor niet bedreigd

zelfzuchtignaamwoord had ons via de nieuws-submit te melden:

Een 23-jarige man uit Roermond die vorige week uit het raam van een rijdende trein sprong, werd niet bedreigd. De man had zijn actie eerder verklaard uit het feit dat hij werd belaagd door vier mannen met een vuurwapen. Het ongeval vond plaats bij het Haagse station Hollands Spoor. De Roermondenaar kwam met zijn onderlichaam onder de langzaam rijdende trein terecht. In het ziekenhuis moesten zijn benen worden geamputeerd.

Door de spoorwegpolitie zijn een groot aantal getuigen gehoord. Verschillende personen verklaarden de man te hebben zien springen, maar niemand heeft daarbij de vier belagers opgemerkt. Ook een speurtocht in de trein en op het station naar een eventueel wapen leverde niets op. Volgens het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) verkeerde de man in verwarde toestand. Dat zou blijken uit verklaringen van hulpverleners, mensen uit de omgeving van het slachtoffer en de politie van Roermond.

Arnhemse meisjes (26, slot)

Op een middag kwam ik thuis van mijn werk en een oude vriend zat aan tafel met mijn vriendin te praten. Het was Max (de Schipper). Ik had al jaren niets meer van hem gehoord. Hij had zojuist in Duitsland een straf wegens een bankoverval uitgezeten. Een bankoverval in zijn eentje gepleegd, waarbij hij deed alsof hij een vuurwapen onder de jas droeg, maar dat was slechts een mes. Eén of twee straten van de bank vluchtte hij, met buit, een portiek in en viel daar stoned in slaap. We lachten erom, mooi verhaal!...

EK heren in Zwitserland van start

Vandaag is het zevende EK Handbal voor heren van start gegaan. In Basel werd het toernooi geopend door titelverdediger Duitsland en regerend wereldkampioen Spanje. De Nederlandse heren ontbreken in Zwitserland, door vroege uitschakeling in de kwalificatie.

De openingswedstrijd kende geen winnaar. Na 60 minuten stond er een 31-31 stand op het scorebord. In totaal nemen er zestien landen deel aan het toernooi, waarvan er twaalf doorgaan naar het hoofdtoernooi. Beide kampioenen hebben dus nog uitzicht op de volgende ronde.

Een van de favorieten voor de eindzege, Noorwegen, ging verrassend onderuit tegen Rusland. De Russen versloegen de Noren met 24-21. Ook Polen, dat in de play-offs verrassend Zweden uitschakelde, is goed begonnen aan het kampioenschap. De wedstrijd tegen Oekraïne werd met 33-24 in het voordeel van de Polen beslecht.

Olympisch kampioen Kroatië kende ook een goede start. Portugal werd met 24-21 verslagen. Outsider IJsland begon verrassend sterk aan het EK door Servië-Montenegro met 24-21 te verslaan.

Komend weekend staat de topper tussen Noorwegen en Kroatië op het programma.

Leonardo naar NAC Breda

NAC Breda heeft zich met onmiddelijke ingang versterkt met Leonardo. De 22-jarige aanvaller is afkomstig van Feyenoord, waar hij op een zijspoor is beland.

Leonardo Vitor Santiago, zoals de Braziliaan voluit heet, wordt bij de Brabanders de vervanger voor Pierre van Hooijdonk, die onlangs de omgekeerde weg bewandelde. De rappe spits gold jarenlang als hét talent van de jeugdopleiding van Feyenoord, maar kon die belofte nooit echt inlossen. Leonardo brak in 2000 voor even door bij Feyenoord, maar blessures en tal van conflicten belemmerden de echte stap naar de top.

De huidige trainer van Feyenoord, Erwin Koeman, liet Leonardo dit jaar nog meetrainen met de eerste selectie, maar zette hem weer terug naar Jong Feyenoord. De oefenmeester verweet de Braziliaan een gebrek aan inzet. Leonardo zal in Breda vergezeld worden door Evander Sno, eveneens een talent van Feyenoord. NAC Breda huurt Sno voor een half jaar van de Rotterdammers.

Amerikaan fopt politie met mannequin

De Amerikaanse politie heeft vandaag een automobilist zonder bijrijder aangehouden op een carpoolstrook. Een althans niet levende bijrijder, want de man had wel een mannequin naast zich in de auto zitten.

Op een weg waar alleen bussen, motoren en carpoolers mogen rijden, werd de Amerikaan aangehouden en beboet. Zijn wetsovertreding heeft hem 115 dollar gekost. Zijn vriend, de etalagepop, was gekleed in een grijze sweater met bijpassende baseballpet.


De desbetreffende pop (rechts)

Vincken weer op trainingsveld

Tim Vincken heeft de groepstraining weer hervat. De jonge rechtsbuiten van Feyenoord was bijna drie maanden afwezig door een gebroken kuitbeen.

Begin november liep Vincken de blessure op in het duel tussen Jong Feyenoord en Jong Vitesse. Sinds vier weken trainde Vincken weer voor zichzelf, vandaag stond voor het eerst weer een groepstraining op het programma. "Het ging goed en ik heb mezelf nergens hoeven sparen", aldus Vincken.

De blessure die Vincken opliep was opzich al erg genoeg, het moment waarop het gebeurde was net zo dramatisch. Uitgerekend op de dag dat bondscoach Foppe de Haan Vincken mededeelde dat hij opgeroepen werd voor de play-off wedstrijd van Jong Oranje tegen Jong Slovenië in Heerenveen, liep Vincken het gebroken been op.

Vreven wil niet naar NEC

NEC heeft tevergeefs geprobeerd Stijn Vreven te contracteren. De Belg vond dat hij een dergelijke stap niet kon maken.

Vreven werd onlangs definitief uit de selectie van Vitesse gezet. De excentrieke verdediger vond het gezien zijn verleden bij de Arnhemse club ongepast om bij NEC te gaan spelen. Hij zou daarmee de supporters van Vitesse in de steek laten, die hem nog altijd steunen.

Volgens het programma 'De Voorzet' van TV Gelderland had NEC de financiële middelen om Vreven per direct over te nemen. Vitesse wil de rechtsback niet transfervrij laten vertrekken. Als de Belg voor 31 januari geen andere club heeft gevonden, zal hij zijn contract bij Vitesse tot het einde van het seizoen moeten uitdienen.

Jongen (8) overlijdt na ongeluk op ijs

Icoon Algemeen Een 8-jarig jongetje uit het Friese IJlst is vanmiddag omgekomen nadat hij samen met zijn vriendje door het ijs zakte. Het ongeluk gebeurde op een watertje aan de Opperdijkstraat in IJlst, waar de twee 8-jarige jongens speelden.

Het andere slachtoffer kon snel uit het water gehaald worden. Hij werd met onderkoelingsverschijnselen naar het ziekenhuis gebracht. In totaal hadden de duikers van de brandweer twintig minuten nodig om de tweede jongen uit het water te halen. Na reanimatie werd ook hij naar het ziekenhuis gebracht waar hij later overleed.

Boulahrouz gaf De Jong zetje

Nigel de Jong maakte vandaag bekend per direct naar Hamburger SV te vertrekken. Naar eigen zeggen heeft Khalid Boulahrouz een grote rol gespeeld in de overgang.

De Jong liet optekenen dat oud-ploeggenoot Rafael van der Vaart hem bij HSV had aanbevolen, maar dat hij veel heeft gehad aan Boulahrouz. "In eerste instantie was het Khalid Boulahrouz. Boula heeft me altijd gepusht, mij veel verteld over HSV. En later heb ik trainer Thomas Doll leren kennen, die zoveel hartstocht en enthousiasme heeft. Dat gaf een goed gevoel", aldus De Jong.

De Jong tekende bij HSV een contract tot de zomer van 2010. "Ik heb van begin af aan de indruk dat er een zeer familiaire sfeer heerst bij HSV. Tussen mij en de club heeft zich heel snel een comfortabel gevoel ontwikkeld", zo vervolgt de jonge international. De Jong zal bij de nummer twee van de Bundesliga gaan spelen met rugnummer 28.

Op de vraag of De Jong met Hamburger kans gaat maken op de titel, antwoorde de ex-Ajacied bedachtzaam. "Mijns inziens is het niet reëel om van een titel te spreken, ook al worden wij beschouwd als concurrent van Bayern München. Het is realistischer om de huidige twee plaats te verdedigen." En over zichzelf was De Jong al even voorzichtig. "Het liefst speel ik centraal voor de verdediging. Maar eigenlijk maakt het mij niet uit. Hoofdzaak is dat ik überhaupt speel, en dat we winnen."

Nieuwe verdediger voor Willem II

Willem II heeft in Marko Muslin een versterking voor de verdediging gevonden. De 20-jarige Fransman is afkomstig van AS Monaco en tekent een contract tot het einde van het seizoen met een optie voor nog eens twee jaargangen in Tilburg.

Muslin werkte de afgelopen week een bevredigende stage af bij Willem II. De verdediger kwam bij AS Monaco nauwelijks aan spelen toe. Volgens trainer Kees Zwamborn zegt dat niets. "Als je bij de A-selectie van AS Monaco zit, dan kun je natuurlijk wel voetballen."

De Tilburgers proberen Muslin speelgerechtigd te krijgen voor het competitieduel met NEC in Tilburg van komende zaterdag.

Verdonk gul met verblijfsvergunningen

Rita VerdonkMinister Verdonk van Vreemdelingenzaken heeft tot nu toe meer verblijfsvergunningen afgegeven op humanitaire gronden dan haar voorgangers. "Mijn voorgangers deden dat elk maar enkele tientallen keren", zei de minister tijdens een bezoek aan de Raad van Europa, die haar op het matje had geroepen vanwege haar uitzetbeleid. Verdonk deed het tot nu toe al 700 keer.

Verdonk heeft naar eigen zeggen een grote groep oude asielaanvragen afgehandeld. "Ik heb toen gezegd: ik zal met mijn hart kijken. En zo zit ik dus elke avond met een stapel dossiers thuis, om ze te bekijken." De minister van Vreemdelingenzaken heeft het recht een verblijfsvergunning alsnog toe te kennen bij schrijnende gevallen, de zogenaamde 'discretionaire bevoegdheid'.

Verdonk gaf aan dat van de 26.000 oude gevallen inmiddels 7.500 een verblijfsvergunning hebben gekregen, 2.800 asielzoekers vrijwillig zijn teruggekeerd en 750 gedwongen zijn uitgezet.

Safin mist confrontatie met Oranje

Het Nederlandse Davis Cup-team hoeft in de eerste ronde van het landentoernooi niet de degens te kruisen met Marat Safin. De tweevoudig winnaar van een Grand Slam is niet tijdig hersteld van zijn knieblessure.

Safin sukkelt al sinds augustus met de kwetsuur aan zijn knie, waardoor hij onder andere zijn titel op de Australian Open niet kon verdedigen. De Russische captain Tarpistsjev heeft Nikolai Davydenko nu aangewezen als kopman tijdens het treffen met Nederland, dat van 10 tot en 12 februari wordt afgewerkt in de RAI in Amsterdam. Davydenko maakte het woensdag Federer erg lastig tijdens de kwartfinale in Melbourne.

Verder maken Dmitri Tursunov, Igor Andreev en Mikhail Youzhny deel uit van het Russische team. Tjerk Bogtstra zal binnenkort eveneens zijn selectie prijsgeven. Sjeng Schalken en Martin Verkerk zullen in ieder geval geen acte de présence geven voor Oranje.

Hamas behaalt absolute meerderheid

Vulkan had ons via de nieuws-submit te melden:

Hamas claimt de absolute meerderheid te hebben behaald bij de Palestijnse parlementsverkiezingen. Uit exit-polls bleek gisteren nog dat de radicaal-islamitische beweging was uitgekomen op 35 à 40 procent van de stemmen en dat de Fatah-partij zo'n 45 procent van de stemmen had behaald. Deze exit-polls blijken echter niet te kloppen.

Fatah, de partij van de Palestijnse president Mahmoud Abbas, gaat er ook vanuit dat Hamas heeft gewonnen. Premier Qurei heeft inmiddels het ontslag van zijn kabinet aangeboden.

Hamas, aan de verkiezingen deelnemend onder de naam Blok voor Vernieuwing en Verandering, zegt zeker 77 van de 132 beschikbare zetels in het parlement te hebben behaald. De definitieve uitslag wordt echter pas later verwacht. Mocht Hamas werkelijk de meerderheid hebben behaald, zou dat zeer pijnlijk zijn voor de Verenigde Staten en Israël. Zij beschouwen Hamas als een terreurorganisatie en willen pas met de partij onderhandelen als zij haar gewapende strijd tegen Israël staakt. Het was de eerste keer dat Hamas deelnam aan de verkiezingen.

De Palestijnse president Abbas zal Hamas vragen een regering zonder Fatah te vormen, zo meldde de Palestijnse politicus Erekat vandaag. "De overwinnaars moeten hun verantwoordelijkheden nemen op elk terrein - politiek, veiligheid, economisch en nationaal", aldus Erekat. De Israëlische minister van defensie Mofaz heeft zijn veiligheidsadviseurs in spoedzitting bijeen geroepen in verband met de op handen zijnde overwinning van Hamas. De Israëlische regering zal ook in een spoedzitting bijeen komen.

In totaal deden aan de verkiezingen elf partijen mee. In eerste instantie leek het er nog op dat het voor Fatah mogelijk was een regering te vormen zonder Hamas, maar met enkele kleine, linkse partijen. Nu lijkt deze optie dus onmogelijk. Een regering met Hamas èn Fatah is wel een optie. Parlementskandidaat Mujshir al-Masri van Hamas meldde dat zijn partij niet alleen in de regering gaat zitten en dat er al gesprekken met Abbas zijn geweest over mogelijke samenwerking. Het is echter de vraag of deze samenwerking er daadwerkelijk komt. Hamas meldde vandaag al niet te willen ontwapenen.

Reacties
De VS heeft gemeld de uitslag van de verkiezingen te zullen accepteren, maar dat het Witte Huis vooralsnog niet van plan is samen te werken met een Hamas-regering. Eerst moet de beweging haar standpunten over Israël wijzigen en geweld afzweren, zo benadrukte de Amerikaanse president Bush gisteren nogmaals.

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Condoleezza Rice meldde dat de VS Hamas blijft beschouwen als een terroristische organisatie. "Zoals wij hebben gezegd, je kan niet met een been in de politiek staan en met het andere been in het terrorisme. Daarom is onze positie inzake Hamas niet veranderd", aldus Rice.

De Europese Unie wijst een regering met Hamas niet direct af, maar stelt wel voorwaarden. "Het is duidelijk dat Hamas een substantieel deel van de stemmen heeft gekregen", aldus Europees Commissaris Benita Ferrero-Waldner van Externe Relaties. "Wat belangrijk is, is dat we graag met iedere regering samenwerken die bereid is zich van vreedzame middelen te bedienen."

De Nederlandse minister Ben Bot van Buitenlandse Zaken was stelliger in zijn reactie. Een diplomatieke relatie met Hamas is pas mogelijk als de organisatie terreur en vernietiging van de staat Israël afzweert, aldus de minister.

Kofi Annan, hoogste baas van de Verenigde Naties, zei in een reactie dat Hamas zijn wapens moet neerleggen voordat ze kan deelnemen aan een democratische politiek proces. Annan zei er zeker van te zijn dat "er binnen Hamas wel degelijk wordt nagedacht" om de wapens neer te leggen.

Iran toonde zich verheugd met de overwinning van Hamas. Het land is blij met de keuze van de Palestijnen voor "de voortzetting van het verzet" tegen de Israëlische bezetting.

Update 21:33
Hamas blijkt inderdaad de absolute meerderheid te hebben behaald in het Palestijnse parlement. De partij krijgt 76 van de 132 zetels. De Fatah-partij houdt maar 43 zetels over, zo heeft de kiescommissie in Ramallah gemeld. Hamas wil nu zo snel mogelijk met de Palestijnse leider Abbas gaan praten over de vorming van een regering. Fatah heeft echter gemeld niet met Hamas in één regering te willen zitten.

Hamas kreeg op nationaal niveau 30 zetels en nog eens 46 kandidaten van hen wonnen op regionaal niveau. Fatah won 27 zetels via de nationale kieslijsten en 16 in de districten. De resterende dertien parlementszetels gaan naar vier kleine partijen en vier onafhankelijke kandidaten.

Man sluit lening af voor huurmoordenaar

Icoon Shocking In Brazilië heeft een 76-jarige man een lening bij de bank afgesloten om zo een huurmoordenaar te kunnen betalen. De man liet zijn eigen zoon vermoorden voor omgerekend 288 euro.

De bejaarde man heeft de moord volgens de politie niet alleen beraamd. Ook zijn dochter en schoonzoon zouden bij de misdaad, die op 4 januari werd gepleegd, zijn betrokken. Het drietal heeft verklaard de moord te hebben laten plegen, omdat het slachtoffer zijn moeder slecht behandelde.

De politie denkt echter dat het gaat om een meningsverschil over de erfenis van het huis, dat toebehoort aan de moeder.

Afrika Cup: Tunesië, Guinee verder

Guinee en Tunesië hebben zich gekwalificeerd voor de kwartfinales van de Afrika Cup. Dit houdt tevens in dat Zuid-Afrika en Zambia in dezelfde poule hun Waterloo hebben gevonden.

Regerend kampioen Tunesië had geen kind aan een zielloos Zuid-Afrika: 2-0. Bafana Bafana speelde afwachtend en zonder durf. Tunesië kende een goed openingskwartier, zonder te scoren. Die improductiviteit was mede te danken aan de assistent-scheidsrechter, want die stak ten onrechte zijn vlag omhoog na een doelpunt van Santos. De voormalige Braziliaan kreeg echter alsnog zijn doelpunt na zo’n half uur. Benni McCarthy verspeelde knullig de bal en Santos probeerde het van afstand. Met dank aan een blunderde Calvin Marlin keek Zuid-Afrika tegen een achterstand aan.

Santos heeft nu al meer goals gemaakt in de Afrika Cup dan in de competitie, waar hij namens Toulouse slechts driemaal trefzeker was. Selim Benachour besliste de confrontatie na 58 minuten op aangeven van Hatem Trabelsi, die zich veelvuldig bemoeide met de aanvalsgolven. Na de 2-0 bloedde de wedstrijd langzaam dood. Zuid-Afrika is net als in 2004 al in de eerste ronde geëlimineerd, terwijl Tunesië op koers blijft voor titelprolongatie.

Guinee kwalificeerde zich dankzij een 2-1 overwinning op Zambia voor de tweede achtereenvolgende keer voor de laatste acht. De zege kreeg pas in de laatste minuut gestalte: Pascal Feindouno knalde via de onderkant de bal achter de kansloze Kolala. Op basis van de tweede 45 minuten kwamen de drie punten Guinee toe; in de eerste helft was de equipe van Patrice Neveu zeker niet de betere. Nadat het eerste halfuur zich kabbelend had voortbewogen scoorde aanvoerder Elijah Tana uit een kopbal de 1-0 voor Zambia.

Opeens sloeg de defensie van Guinee aan het schutteren. Zelfs de immer onverstoorbare Dianbobo Balde liet zijn man soms lopen. Zambia profiteerde echter niet, en in het tweede bedrijf bleek die inefficiëntie noodlottig. Guinee ging vanaf het uur dominanter spelen, hetgeen kans na kans opleverde. Sembegou Bangoura en Pablo Thiam wisten de mogelijkheden niet te verzilveren. Dankzij een benutte strafschop van Feindouno werd het toch 1-1, waarna Feindouno in de slotminuut opnieuw toesloeg.

Uitslagen donderdag 26 januari:

Poule C:

Zambia – Guinee 1-2
34. Tana 1-0, 74. Feindouno (pen) 1-1, 90. Feindouno 1-2

Tunesië – Zuid-Afrika 2-0
32. Santos 1-0, 58. Benachour 2-0

Stand Poule C:

#Land:Wedstrijden:Punten:Doelsaldo:
1.Tunesië***266 - 1
2.Guinee***264 - 1
3.Zambia202 - 6
4.Zuid-Afrika200 - 4


Programma morgen:

Poule D:
Ghana – Senegal
Nigeria - Zimbabwe


Topscorers:

#Speler:Land:Goals:
1.Samuel Eto’oKameroen4
1.Francileudo dos SantosTunesië4
3.Didier DrogbaIvoorkust2
3.Pascal FeindounoGuinee2

Keniaanse vrouw vervloekt God en sterft

Icoon X-factorEen verhongerende vrouw uit Kenia heeft mogelijk door Gods toedoen het leven gelaten. Gisterochtend had ze de Heer vervloekt voor de hongersnood die Hij naar haar gebied heeft gestuurd. Ze besloot een gevreesde eed van de Kampa-gemeenschap aan te halen. Die gemeenschap staat om zijn machtige toverkracht bekend.

"Laat degene die deze hongersnood heeft gestuurd sterven", zong de vrouw terwijl ze met een stok op een kookpot sloeg. In een krant uit Kenia staat dat de vrouw om tien uur 's ochtends haar occulte bezigheden voltooide, maar dat Gods toorn 's nachts toesloeg. Ze stierf vredig in haar slaap, aldus de krant.

Frans Bauer favoriete gast op feestjes

zakjapannertje had ons via de nieuws-submit te melden:

Nederlanders die een feestje geven, zien het liefst dat Frans Bauer ook komt. Minst favoriete gast is minister-president Jan-Peter Balkenende. Dit blijkt uit het Nationaal Fuif Onderzoek dat Duyvis heeft laten uitvoeren.

Duyvis ondervroeg 1092 mensen naar hun fuifgedrag. Uit de enquête bleek ook dat vrouwen de organisatie van hun feestje graag zelf in handen houden. Slecht één procent laat haar partner een feest organiseren. Of dat door de financiën komt is niet duidelijk, maar mannen geven gemiddeld 210 euro uit aan een feestje, tegenover 150 euro door vrouwen.

Releasedate voor Final Fantasy XI + expansion bekend

Square-Enix heeft bekend gemaakt dat ze de derde Final Fantasy XI expansion pack genaamd "Treasures of Aht Urhgan" op 18 april voor de PC uit wil brengen in de USA. Europa zou 2 dagen later moeten volgen op 20 april.



Verder is bekend geworden dat Final Fantasy XI voor de Xbox360 op dezelfde datums uit zou moeten komen, dus ook op 20 april in Europa. De Xbox360 versie zal alle drie de expansion packs bevatten, dus ook de nieuwe Treasures of Aht Urhgan. Voor de Xbox360 versie is wel een harde schijf benodigd.

Discovery gokt op de breedte

Gisteren presenteerde Discovery Channel de ploeg voor 2006. Mentor Lance Armstrong stal de aandacht, terwijl de grote vraag was wie de nieuwe kopman binnen de ploeg wordt.

Terwijl Lance Armstrong zijn waarde bewees als presentator, bleef na de ploegenpresentatie de vraag achter wie hem moet gaan opvolgen als kopman. De ploeg lijkt het zelf nog niet te weten en gokt meer op de breedte. George Hincapie, José Azevedo, Paolo Savoldelli, Yaroslav Popovych en Tom Danielson moeten dit jaar de aandacht voor zichzelf opeisen.

Doel voor het team is dit jaar een klassieker te winnen en in alle drie de grote rondes mee te doen om de overwinning. Echter na zeven keer op rij de Tour de France te hebben gewonnen, leeft deze wedstrijd het meest binnen het team. Het ultieme bewijs hiervan is George Hincapie. De Amerikaan, die altijd goed is in de voorjaarsklassiekers, zit al met zijn hoofd bij bij de Tour de France. Deze winter heeft hij getraind in het langere klimwerk en op zijn tijdrit. Door deze inzet hoopt hij een goed klassement in de Tour te kunnen rijden.

Ploegleider Johan Bruyneel ziet echter Hincapie niet als een toekomstig tourwinnaar en lijkt zijn opties open te houden voor een andere kopman uit zijn team. Mogelijk mag Giro-winnaar Paolo Savoldelli zich op de Tour richten en dan zal Tom Danielson, die dit jaar nog niet in de Tour zal starten, een belangrijke rol krijgen in de Giro-ploeg.

Splinter Cell: Double Agent uitgesteld

Bij de aankondiging van de nieuwe Splinter Cell game in december werd nog gesproken van een verwachte release in het voorjaar van 2006. Ubisoft heeft deze datum helaas bij moeten stellen; we zullen zeker nog tot september geduld moeten hebben voor Splinter Cell: Double Agent in de winkels ligt. De officiële reden voor het uitstel is dat het hierdoor mogelijk wordt om de game wereldwijd op hetzelfde tijdstip uit te brengen, en dat door de extra ontwikkeltijd beter gebruik gemaakt kan worden van de hardware waar de game op zal draaien. Splinter Cell: Double Agent zal uitkomen voor Xbox360, Xbox, PS2, GameCube en PC.

Geen nieuwe feiten zaak-Kalou

De meervoudige kamer van de Staatsraad zegt binnnen zes weken te weten of Kalou een Nederlands paspoort krijgt en dus mee mag spelen met de Nederlandse ploeg op het WK in Duitsland deze zomer. Een inhoudelijke behandeling van de zaak heeft vandaag niet gezorgd voor nieuwe inzichten.

Vandaag hielden landsadvocaat mr. G. Hoogvliet en mr. J. Kroes, de raadsman van Kalou, in Den Haag beiden een pleidooi over de naturalisatie van de 20-jarige Ivoriaan. Dit onder het luisterend oor van onder andere bondscoach Marco van Basten en directeur betaald voetbal Henk Kesler.

Een woordvoerder van Feyenoord denkt dat de Raad van State binnen twee of drie weken een uitspraak zal doen. "Je kunt aan alles merken dat deze zaak enige spoed heeft, ook bij de minister", sprak hij vandaag.

Amsterdamse jeugd mag metro slopen

MoHaa en fly_hnl hadden ons via de nieuws-submit te melden:

OpmerkelijkAmsterdamse jongeren mogen in de loop van volgend jaar op geheel legale wijze een proefmodel van de nieuwe metrostellen en het materieel voor de Noord-Zuidlijn proberen te slopen. De dienstdoende wethouder hoopt op deze wijze te kunnen vaststellen of de nieuwe voertuigen 'hufterproof' genoeg worden.

De wethouder wil namelijk dat de nieuwe metrostellen 30 jaar meegaan. De jongeren moeten hun vandalisme botvieren op alles wat los en vast zit. Zo kan worden bekeken wat er allemaal steviger moet worden gemaakt van de metrostellen.

Heel logisch...

"Biologische groenten niet echt gezonder dan gewone", kopte de Volkskrant vanmorgen. Dit blijkt een onderzoek gedaan door de Consumentenbond.
Er is gekeken naar 15 soorten groenten. Van broccoli, spinazie, bloemkool, witlof, andijvie en komkommers tot tomaten (tros en gewone), sla (kropsla en ijsbergsla), champignons, winterwortel en ui. Het onderzoek richtte zich op de hoeveelheid vitamine C, mineralen, vezels en antioxidanten.
En wat bleek: of je nu biologisch of reguliere groente eet, het maakt wat die stoffen betreft weinig uit.
Bert Ruitenbeek van Biologica is teleurgesteld: "Er zijn de afgelopen jaren honderden studies verschenen, de meeste met een positieve uitkomst, en slechts een paar negatieve".
De Consumentenbond is duidelijk over zijn onderzoek: "Wat de voedingswaarde betreft kunt u beter uw geld op zak houden".

De kop van de Volkskrant is een knap staaltje demagogie. De voedingswaarde van biologische groente is immers niet het enige voordeel. Pas halverwege het artikel wordt gewezen op een ander belangrijk voordeel: minder bestrijdingsmiddelen.
De conclusie kan dus net zo goed zijn dat uit onderzoek is gebleken dat er zonder bestrijdingsmiddelen een gelijkwaardig product kan worden geproduceerd. En dat is goed nieuws want we weten nog niet wat de langetermijn effecten zijn van bestrijdingsmiddelen.
Samenvattend stel ik dus: Biologisch, nog steeds heel logisch.

Inbrekers stelen hondje en geen laptop

FdBeer had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Domme criminelenEen groep inbrekers blijkt vorige maand een verkeerde slag geslagen te hebben. Ze dachten uit een Amsterdamse auto een computer te stelen, maar de gejatte laptop-tas bleek een hondje te bevatten.

In plaats van de Amerikaanse Bulldog-puppy te dumpen, hebben de dieven het beestje achtergelaten bij een gastgezin in Almere. Toen de groep op 9 januari werd aangehouden, kon het hondje opgespoord worden. De bezorgde eigenaren hebben hun huisdier vorige week op kunnen halen.

Christine

Christine is een meid die graag van dansen houdt. Ook heeft Christine niet achteraan gestaan toen de voorgevels werden uitgedeeld. Christine laat zich ook graag op de film zetten en op foto's terwijl ze danst.

Dansen doet Christine het liefste zonder BH aan, maar wel mat een dun laagje kleding erover heen. Van Christine's filmpjes kun je dan een mooie compilatie maken. Dans maar lekker door zo Christine, dan hebben wij weer wat leuks om te bekijken.

Little Big Adventure 3 in ontwikkeling?

Er bestaat een goede kans dat er eindelijk een vervolg komt op de populaire Little Big Adventure-games. De oprichter van fansite TwinAdv.net leidt dat af uit verschillende e-mails die hij heeft ontvangen van de oorspronkelijke bedenker van de serie, Frederick Raynal. Raynal heeft is druk bezig zijn bedrijf Ludoid (dat gespecialiseerd is in het bieden van hulp bij het ontwikkelen van software en ideeën) uit te breiden naar een game development studio. Hij heeft al diverse game-ideeën naar publishers gestuurd, en één van die ideeën is 'Little Big Adventure 3: Genesis of the Stellar Entity'.

"(I) decided, a few weeks ago, to set up a new team. I presented several projects, including LBA3, to several publishers."

Zodra een publisher interesse toont zal Frederick Raynal eraan beginnen. Samenwerking met Didier Chanfray, die ook aan de oorspronkelijke games werkte, is niet uitgesloten. Didier Chanfray heeft Studio Little Worlds opgericht, een developer van interactieve DVD's en games.



Little Big Adventure 2: Twinsen's Odyssey

Destijds (1994 en 1997 respectievelijk) werden van LBA1 meer dan 600.000 en van LBA2 meer dan 400.000 exemplaren verkocht. Frederick zei verder nog dat hij verwacht in februari met goed nieuws naar buiten te zullen komen.

Biogroenten niet beter dan gewone groenten

Icoon OnderzoekVolgens de Consumentenbond zijn biologisch geteelde groenten nauwelijks beter voor je dan normale groenten. Dat blijkt uit onderzoek van de bond tussen vijftien traditioneel geteelde groenten en hun biologische variant. Het enige voordeel van biologisch geteelde groenten is dat er minder resten van bestrijdingsmiddelen in voorkomen, maar ook dat verschil is klein.

Veel mensen denken dat er in gewone groenten minder voedingswaarde zit. Dat blijkt volgens het onderzoek niet het geval. "Wat de voedingswaarde betreft kunt u beter uw geld op zak houden", zegt de Consumentenbond over de gemiddeld duurdere biogroenten. De biologisch geteelde groenten hebben volgens het onderzoek een iets hoger drogestof- en vezelgehalte, maar dat geldt niet voor alle soorten. Bij champignons, winterpeen en ui scoort de regulier geteelde variant zelfs hoger.

Biologica, de organisatie van de biologische land- en tuinbouw noemt de uitslag één van de vele opvattingen. "Er zijn heel wat onderzoeken uitgevoerd, waarvan meer dan de helft positief voor biologische groenten is uitgevallen", zegt directeur Bert van Ruitenbeek.

Haatzaaizenders van satelliet gehaald

TelevisieDe Iraanse zender 'Sahar TV1' en de Libanese zender 'Al Manar' zijn op verzoek van minister Piet Hein Donner van Justitie door Frankrijk van de satelliet gehaald. Hierdoor zijn de tv-zenders niet meer in Nederland te ontvangen. Volgens Donner betrof het haatzaaiende satellietzenders die in het kader van de terrorismebestrijding dienden te verdwijnen. De zenders bezondigden zich aan anti-Joodse uitspraken en radicale uitingen.

Twee andere zenders worden scherp in de gaten gehouden, te weten 'Al Alam' uit Iran en 'Art Iqraa' uit Saudi-Arabië. De Franse organisatie die daarmee is belast, houdt de zenders volgens de minister nauwlettend in de gaten. Het Commissariaat voor de Media onderhoudt contact met die organisatie.

Donner is van plan nog dit jaar de Mediawet aan te passen zodat haatzaaizenders makkelijker in de ban kunnen worden gedaan.

Testdag 26-01-2006

Vandaag kwamen er maar liefst 14 coureurs in actie tijdens de testdag op Barcelona. Felipe Massa wist de snelste tijd neer te zetten, maar hij reed nog met de Ferrari F2004. Rubens Barrichello wist de tweede tijd te rijden. Met slechts 4 duizendste verschil werd Giancarlo Fisichella derde.

Michael Schumacher zette met de nieuwe Ferrari 248 F1 de achtste tijd neer. Hij was bijna een volle seconde langzamer dan Massa, en iets meer dan 5 tienden dan Barrichello.

PosCoureurTeamTijdRonden
1F. Massa Ferrari 01:15.970 73
2R. Barrichello Honda 01:16.361 66
3G. Fisichella Renault 01:16.365 68
4N. Heidfeld BMW 01:16.549 89
5J. Button Honda 01:16.739 81
6F. Alonso Renault 01:16.754 109
7D. Coulthard Red Bull 01:16.885 42
8M. Schumacher Ferrari 01:16.907 78
9J. Trulli Toyota 01:17.250 85
10R. Schumacher Toyota 01:17.506 71
11V. Liuzzi Scuderia Toro Rosso 01:17.590 93
12K. Räikkönen McLaren 01:17.741 65
13R. Kubica BMW 01:17.992 93
14P. de la Rosa McLaren 01:18.258 47



Nieuw design Nintendo DS aangekondigd

Icoon GamesNintendo heeft vandaag aangekondigd dat er nieuwe versie van de Nintendo DS op de markt komt met de naam Nintendo DS Lite. Deze versie zal iets kleiner en lichter zijn dan de huidige Nintendo DS. 'It is light, it is bright, therefore we named it Lite', aldus Nintendo-president Satoru Iwata.

Naast het lagere gewicht en de kleinere afmetingen zal de Nintendo DS Lite ook betere beeldschermen krijgen en kan de helderheid van deze schermen op vier niveau's ingesteld worden. De microfoon en de powerbutton zijn verplaatst, maar de lay-out blijft verder gelijk. Het nieuwe design komt niet geheel als een verrassing, want Nintendo heeft een aantal jaar geleden ook voor de GameBoy Advance een verbeterde versie uitgebracht.

Nintendo DS Lite


Er zijn wereldwijd al ongeveer 15 miljoen exemplaren verkocht en de Nintendo DS is vooral in Japan erg populair. De Nintendo DS Lite zal ook het eerste uitgebracht worden in Japan en wel vanaf 2 maart. Wanneer de rest van de wereld aan beurt is, zal Nintendo binnenkort bekend maken.

Groen licht voor Super Aguri

Komend seizoen zullen er elf teams deelnemen aan het Formule 1-kampioenschap. De FIA heeft bekendgemaakt dat het team van Aguri Suzuki mee mag doen aan het kampioenschap. Nu de betaling voltooid is en alle teams hun goedkeuring hebben uitgesproken, staat niets deelname nog in de weg.


Er is lang onduidelijkheid geweest over het wel of niet deelnemen van het team. Nog steeds is nog niet bekend hoe het team precies voor de dag zal komen. Takuma Sato lijkt in ieder geval zeker van een plaats bij het team, maar voor het tweede stoeltje zijn er nog verschillende kandidaten.

Honda zal in ieder geval de motoren leveren aan het team. Super Aguri lijkt gebruik te gaan maken van een oud Arrows-chassis in de eerste races.

Aguri Suzuki is vanzelfsprekend blij met het nieuws. "Ik ben erg blij met de steun die we gekregen hebben", vertelde hij. "Onze teamleden doen hun best om alles klaar te krijgen voor de eerste race in Bahrein. Ik weet zeker dat dat gaat lukken."

Montoya wil duidelijkheid

Juan Pablo Montoya heeft bekend gemaakt dat hij graag duidelijkheid wil van McLaren. Het team legde pas Fernando Alonso vast voor 2007.

Omdat de contracten van Kimi Räikkönen en Juan Pablo Montoya aflopen, mogen ze met andere teams onderhandelen. Er schijnen voor Montoya al aanbiedingen te zijn van Red Bull Racing en BMW. De Colombiaan heeft wel gezegd graag bij het team uit Woking te blijven.

"Ik wil heel graag bij McLaren blijven want continuïteit is heel belangrijk. Maar het team moet dan wel eerst duidelijk laten zien dat ze me nog willen. Als ik een aanbieding krijg van Ferrari, Renault of BMW dan mogen ze me bij McLaren van hun lijst schrappen", aldus Montoya. Het team zelf lijkt te willen wachten op wat 2006 brengt alvorens te beslissen over het tweede stoeltje voor 2007.

Leegloop dreigt bij McLaren

Nadat Adrian Newey eerder het McLaren verlaten heeft, verlaat nu ook de aërodynamicaspecialist Peter Prodromou het team. Net als Newey zal hij gaan werken bij Red Bull Racing. Mogelijk zit er voor het team nog een domper aan te komen, aangezien ook toptechneut Nicolas Tombazis het Britse team zou willen verlaten.

Bij McLaren houdt men voorlopig nog vol dat er niks aan de hand is, maar diverse bronnen laten anders vermoeden. Het toonaangevende Britse magazine Autosport beweert bijvoorbeeld heel zeker te zijn van het vertrek van aërodynamicaspecialist Prodromou. Dat zouden bronnen bij diens nieuwe werkgever Red Bull Racing zelf bevestigd hebben.

In de Gazzetta dello Sport wordt de terugkeer van Nicolas Tombazis bij Ferrari gemeld. De Italiaan heeft een topfunctie bij het Formule1 team van McLaren, maar kan bij de Ferrari aan de slag als de rechterhand van technisch directeur Ross Brawn.

Aangezien het in beide gevallen nog om geruchten gaat, is het wachten op de officiële bevestiging van McLaren. Als de geruchten inderdaad waar blijken te zijn, zal McLaren een zwaar seizoen in gaan. In de Formule1 is het nu eenmaal niet makkelijk om de technische top te vervangen.

Saeijs nu al naar Roda JC

Jan-Paul Saeijs verhuist per direct van ADO Den Haag naar Roda JC. De 27-jarige centrale verdediger zou aanvankelijk pas na dit seizoen de overstap naar Kerkrade maken.

Saeijs en Roda JC kwamen in december al een contract overeen tot medio 2010, met ingang van 1 juli. De huidige nummer elf van de Eredivisie wilde de Hagenaar echter eerder naar Limburg halen wegens het vertrek van Predrag Filipovic en László Bodnar. ADO Den Haag stemde toe, in ruil voor een kleine vergoeding. Saeijs speelde in totaal 162 competitieduels voor de club uit de Hofstad, waarin hij twaalfmaal trefzeker was. Waarschijnlijk maakt hij dinsdag zijn debuut voor Roda tijdens het bekerduel met Helmond Sport.

Kim Clijsters lang uit de roulatie

Kim Clijsters zal de komende twee maanden niet kunnen tennissen. De Vlaamse, die maandag de nieuwe nummer één van de wereld wordt, heeft een scheur in haar rechter enkelband.

Clijsters raakte eerder vandaag geblesseerd tijdens haar halve finalepartij tegen Amelie Mauresmo op de Australian Open. ”De volgende weken mag ik niets doen”, aldus Clijsters. ”Het is de enige oplossing om te herstellen van die scheur. Pas dan is het littekenweefsel sterk genoeg om er weer tegenaan te gaan. Ik ben minstens acht weken buiten strijd.”

Door haar kwetsuur mist Clijsters in ieder geval de toernooien van Tokio en Antwerpen. De Belgische verklaarde in augustus al schoon genoeg te hebben van het blessureleed waarmee toptennis gepaard gaat. Ze wil zelfs stoppen na 2007.

Stekelenburg langer bij Ajax

Maarten Stekelenburg heeft zijn contract bij Ajax met twee seizoenen verlengd tot medio 2010.

Stekelenburg staat sinds 2001 onder contract bij Ajax. Vanaf zijn vijftiende maakte hij deel uit van de jeugdopleiding van de Amsterdammers. Zijn debuut in de hoofdmacht vierde Stekelenburg in augustus 2002, tijdens het duel om de Johan Cruijff Schaal tegen PSV (3-1). Tot nu toe kwam de doelman 59 wedstrijden uit voor Ajax, waarvan 43 in competitieverband. Eerder verlengden onder meer Nicolae Mitea en Wesley Sneijder hun verbintenis bij de Champions League-deelnemer.

Voetbal: Nigel de Jong vertrekt naar HSV

Icoon VoetbalNigel de Jong verruilt per direct Ajax voor Hamburger SV, de ploeg van de Nederlanders Khalid Boulahrouz en Rafael van der Vaart. De Jong is met de Duitse club een contract voor viereneenhalf jaar overeengekomen. Ajax krijgt één miljoen euro voor de middenvelder.

In december 2005 maakte de 21-jarige De Jong bekend zijn contract bij Ajax niet te verlengen, waardoor hij de Amsterdamse club aan het eind van het jaar transfervrij zou kunnen verlaten. Nu verdient Ajax nog wat geld aan hem. Eerder onderhandelde De Jong met Sevilla, Tottenham Hotspur en een andere Duitse club, Borussia Dortmund. Dit liep echter steeds op niets uit.

Kijk voor meer voetbalnieuws op de FOK!Voetbalmanager!

Wietkwekerij blijkt zonnebank

Icoon OpmerkelijkEen vreemd voorval dinsdag in Tilburg. Daar viel de politie namelijk een woning binnen omdat er een vermoeden was dat er een wietkwekerij huisde. Het bleek echter om een zonnebank te gaan. De 33-jarige Bas Jansen en Hilde Engel (29) doen vandaag hun opmerkelijke verhaal in het Brabants Dagblad.

De twee kwamen dinsdagavond van hun werk toen ze op de voordeur van hun huis een briefje van de politie aantroffen. Hierop stond dat het slot was ontzet bij een inval en het stel een nieuwe sleutel kon ophalen op het politiebureau. "Ik dacht meteen de vreemdste dingen: misschien heeft zich wel een crimineel verstopt in ons huis", zo beschrijft Engel de situatie nu.

Aangekomen bij het bureau horen de twee dat de politie dacht dat er een hennepkwekerij in hun woning was. Voor meer informatie moesten ze de volgende dag maar terugbellen. Wel kregen ze de nieuwe huissleutel mee. "We hoefden ons niet eens te legitimeren. Dus heel Tilburg had onze huissleutel op kunnen halen. Dit geloof je toch niet", zegt Jansen verontwaardigd.

Weer thuis troffen ze hun huis in een vreemde toestand aan. "Het is net alsof er is ingebroken. En als de politie dan nog een beetje begripvol reageert, maar er kan nog geen sorry van af", aldus Jansen. Volgens de politie waren er voldoende aanwijzingen dat in de woning hennep werd geteeld. Deze aanwijzingen betroffen een melding bij 'Meld misdaad anoniem' en een warmtemeting van Essent die wees op een warmtebron aan de rechterachterkant van het huis. Dit bleek dus een zonnebank te zijn. Engel zegt de zonnebank helemaal niet vaak te gebruiken: "Hooguit een keer per maand."

Jansen en Engel hebben inmiddels de rechtsbijstandsverzekering ingeschakeld. "Je gelooft toch niet dat dit in Nederland gebeurt? En dan die arrogantie van de politie. Daar word ik echt heel kwaad om", aldus Jansen. Een woordvoerder van de politie laat weten dat de politie niet over "een nacht ijs" gaat bij een inval. "We gaan zeker niet op een melding af. We hebben echt goede redenen om aan te nemen dat er zich in een pand een hennepkwekerij bevindt, voordat we naar binnen gaan.". De wijkagente zou wel degelijk haar excuses aan de twee hebben aangeboden. "Maar dat we niet naar binnen hadden gemogen, zullen ze ons niet horen zeggen."


Bas Jansen en Hilde Engel bij hun zonnebank

Eindelijk sneeuw in Turijn

Ruim twee weken voor het begin van de Olympische Winterspelen valt er eindelijk sneeuw in het Italiaanse Turijn.

Donderdag verwelkomde de Italiaanse stad de eerste sneeuwvlokken. Hoewel er in het weekeinde meer sneeuwval wordt verwacht wil men niet te vroeg juichen, want de kans bestaat dat het ook zal gaan regenen. De organisatie van de Winterspelen maakte zich de afgelopen weken zorgen over het gebrek aan sneeuw op de pistes waar tijdens de Spelen volgende maand de verschillende ski- en snowboardonderdelen worden afgewerkt.

Nigel de Jong naar HSV

Nigel de Jong vertrekt per direct bij Ajax. Zijn nieuwe club wordt het Duitse Hamburger SV.

De Jong kwam met Hamburger SV een contract overeen voor viereneenhalf jaar. Ajax verdient zelf één miljoen euro aan de transfer.

De 21-jarige middenvelder wordt in Hamburg herenigd met Rafael van der Vaart, die in zijn Ajax-periode al samen speelde met Nigel de Jong. Naast Van der Vaart speelt ook Nederlands international Khalid Boulahrouz bij HSV.

De Jong onderhandelde al eerder met Sevilla, Tottenham Hotspur en een andere Duitse club, Borussia Dortmund. Hier kwam niks uit, waardoor de Amsterdammer nu het Nederlandse trio in Hamburg compleet maakt.

Wel boothbabes op E3

In tegenstelling tot eerdere berichten zullen er toch wel schaars geklede boothbabes aanwezig zijn op de E3 in Los Angeles. De regel die is ingesteld is er vooral om de boothbabes aan te pakken die echt extreem schaars gekleed gaan. De betreffende boothbabe zal eerst een waarschuwing krijgen, maar als dat niet werkt dan kan er een boete uitgedeeld worden van 5000 dollar.

Zou dit een boete van 5000 dollar opleveren?

Google News nu ook in het Nederlands

Icoon InternetGoed nieuws voor de nieuwsfanaten. Google heeft vandaag namelijk Google News in het Nederlands geïntroduceerd. Op News.google.nl valt nu een overzicht te vinden van het belangrijkste nieuws uit verschillende Vlaamse en Nederlandse bronnen, waaronder FOK!.

Met behulp van 'Google Nieuws' kunnen gebruikers meer dan 400 Nederlandse nieuwsbronnen in Nederland en duizenden bronnen in de rest van de wereld doorzoeken en bekijken, zo meldt Google in een persbericht. "Bij Google passen wij onze producten aan om tegemoet te komen aan de wensen van de gebruikers in de verschillende landen", aldus Marc Duijndam, directeur van Google Benelux. "De mensen in Nederland kunnen nu gepersonaliseerd zoeken in nieuwsbronnen in hun eigen land en in hun moedertaal."

Google News is wereldwijd momenteel beschikbaar in 34 regionale edities in tien verschillende talen. In de Verenigde Staten (VS) is Google News de op drie na populairste nieuwssite. De Nederlandse versie betreft nog een bèta-versie; er zullen nog verscheidene nieuwe functies worden getest en eventueel toegevoegd. Google News in de VS ging deze week pas na ruim drie jaar uit de bèta-fase.

Livingstone: "GP Londen onzeker"

De Londense burgervader Ken Livingstone sluit een Grand Prix in de Londense straten nog niet uit. Hij ziet meer in de openingsetappe van de Tour de France van 2007 die twee miljoen dollar gaat kosten, dan in een Formule 1 wedstrijd die naar schatting 77 miljoen dollar zal gaan kosten.

Net als Rotterdam heeft ook Londen vorig jaar een Formule 1 demonstratie gehouden. Na het evenement in Londen besloot de organisatie te kijken naar een optie om een Grand Prix te organiseren. Dit blijkt alleen veel duurder te zijn dan een openingsetappe van de Tour. "Indien Bernie Ecclestone ons kan verzekeren dat we een race kunnen krijgen zonder dat de belastingbetaler daar miljoenen moet voor betalen, dan zullen we een F1-race zeker overwegen," aldus de de Londense burgemeester.

Mocht de Grand Prix er toch komen dan is Groot-Britannië niet de enige met twee Grands Prix in eigen land. Duitsland heeft de Grand Prix van Duitsland (Hockenheim) en van Europa (Nürburgring). Italië heeft ook twee races, de Grand Prix van Italië (Monza) en van San Marino die net op Italiaans grondgebied verreden wordt.

Nieuwe content op Xbox Live Marketplace

Vandaag is er weer nieuwe content verschenen op de Xbox Live Marketplace. Het gaat om de demo van Full Auto die gratis is te downloaden en een Xbox Live Arcade game genaamd Marble Blast Ultra. De demo van Full Auto is ongeveer 600 mb groot en in de demo heb je de mogelijkheid om één race te rijden in twee verschillende wagens. In Marble Blast zal je een knikker door verschillende levels moeten loodsen en dit spel kost 800 Microsoft points (ongeveer 10 euro).

Nieuwe titels Heideman, Bekkering

Jan Maarten Heideman en Daniëlle Bekkering zijn de laureaten van het open Nederlands kampioenschap marathonschaatsen op de Weissensee in Oostenrijk.

Heideman pakte alweer zijn zesde nationale titel: drie op natuurijs en drie op kunstijs. Vandaag was hij na 100 kilometer de snelste in een massasprint. Lars Hoogenboom en Ard Alderts legden beslag op de overige podiumplaatsen. Andres Landman kon zijn zege van woensdag tijdens een criterium niet herhalen en bolde als vierde over de streep.

Daniëlle Bekkering won alweer voor het vierde achtereenvolgende jaar bij de dames. De Groningse kwam als eerste over de meet van een negentienkoppige groep. De nummers twee en drie waren Linda Verdouw en Jolanda Langeland. Zaterdag vindt op de Weissensee de alternatieve Elfstedentocht plaats, over liefst tweehonderd kilometer.

Microsoft komt misschien met een handheld

Volgens Businessweek is Microsoft bezig met een onderzoek om te kijken of een eigen multimedia-handheld winstgevend kan zijn. Microsoft zou hiermee de concurrentie willen aangaan met de iPod.

In 2005 is het marktaandeel van Apple op de multimedia-handheld markt gestegen van 50% naar 67%. Microsoft heeft op dit moment de strategie dat andere fabrikanten handhelds op de markt brengen met de software van Microsoft. Peter Moore zegt dat als Microsoft een eigen handheld uit zal brengen dat het dan gebruik zal moeten maken van het Xbox merk en zal het dus waarschijnlijk ook mogelijk zijn om te gamen op de handheld.

Als Microsoft besluit om er ook een games-handheld van te maken dan gaan ze direct de concurrentie aan met de PSP en zal ook gelijk de afzetmarkt een stuk kleiner zijn. De kans is ook groot dat ontwikkelaars van andere multimedia-handhelds geen gebruik meer willen maken van Microsoft-software als er een Microsoft handheld op de markt komt.

De vraag is natuurlijk of Microsoft hiermee echt zal doorgaan. Vroeger waren er ook plannen om computerhardware op de markt te brengen onder het Microsoft-merk, maar daar is ook nooit veel van gekomen. De geruchten dat Microsoft met een games-handheld zou komen gaan ook al een tijdje de rondte op het internet, maar het blijkt dus nu dat Microsoft deze mogelijkheid nu serieus gaat onderzoeken.

Wie het kleine niet eert...

...is het grote niet weerd. Veel jeugdigen dromen ervan om later een gestylde en getunde auto voor de deur te hebben staan. En met deze auto's kunnen ze dan lekker op een racebaan gaan driften.

Voor veel personen blijft dit slechts bij dromen. Maar om je droom toch een beetje waar te maken, kun je natuurlijk gewoon klein beginnen. En als je deze kleine autootjes niet eert, dan ben je de grote gewoon niet weerd.

McLaren steunt v.d. Garde in F3

De Nederlandse autocoureur Guido van der Garde neemt dit jaar deel aan de Young Driver Support Programme van McLaren en Mercedes-Benz. Hij is hierdoor onder andere verzekerd van een racestoeltje in de Formule 3 Euroseries.

De twintigjarige coureur zal dit jaar uitkomen in de F3 Euroseries voor het team ASM. Hij wordt teamgenoot van Lewis Hamilton, die afgelopen jaar al bij dat team reed en kampioen werd. Daarnaast won Hamilton met ASM de laatste Marlboro Masters op het circuit van Zandvoort. Van der Garde rijdt sinds 2004 in de Formule 3, met wisselend resultaat.

De steun van McLaren's raceprogramma voor jonge coureurs betekent voor Van der Garde een reëele kans op de Europese Formule 3-titel. "Ik kijk uit naar een competitief seizoen." aldus Van der Garde. "Daarbovenop is het fantastisch om in deze fase van mijn loopbaan aansluiting te vinden bij McLaren. Ik ga alles geven wat ik heb."

Said Bakkati per direct naar ADO Den Haag

Said Bakkati is de komende anderhalf jaar te bewonderen in het shirt van ADO Den Haag. De 23-jarige rechtsback komt over van SC Heerenveen.

Bakkati speelde sinds zijn bestaan als prof alleen maar voor SC Heerenveen, waarvoor hij in maart 2001 debuteerde. Dit seizoen was Bakkati op het tweede plan beland bij de Friezen: hij kwam slechts tijdens acht competitieduels in actie. De komst van Bakkati naar het Zuiderpark houdt tevens in dat Ole Tobiasen zeer waarschijnlijk geen contract krijgt aangeboden van ADO Den Haag. De Deen is sinds begin deze week op proef bij de residentieclub.

Demo Crashday te downloaden

Voor de racefans is het mogelijk de demo van de Atari racegame Crashday te downloaden. De demo wordt aangeboden op de Duitse Atari site, dus je moet je even naar onze Oosterburen verplaatsen als je fiks wilt uithalen met je bolides op de PC. Registratie is benodigd, maar wel gratis.

Klik hier om naar de download site te gaan voor de demo van Crashday

De demo is voor onze 56k-ers wel een probleempje: ruim 300 MB moet je naar binnen slepen voordat je kunt genieten van alle pracht en praal.

Chinezen versturen 304 miljard sms'jes in 2005

Icoon DigitalChinezen hebben in 2005 300 keer zo veel sms'jes gestuurd als in 2000. 304,6 miljard tekstberichten werden er via de mobiele telefoon doorheen gehaald. In 2004 ging het nog om 217 miljard sms'jes. Een verklaring is het feit dat steeds meer Chinezen zich een mobieltje kunnen veroorloven. En dan zijn de sms-berichten rondom feestdagen zoals het Chinese nieuwjaar erg populair.

De Chinese autoriteiten proberen toezicht te houden op de enorme stroom berichten. Het land telt 2800 surveillancecentra die met special filterprogrammatuur het snel groeiende sms-verkeer van de 383 miljoen gebruikers van mobiele telefoons in de gaten proberen te houden. Sinds november zijn er 107.000 'illegale' sms'jes onderschept. Bijna 10.000 aansluitingen werden daardoor opgeheven.

De overheid zoekt vooral naar personen die de berichtjes gebruiken voor frauduleuze financiële praktijken, voor pornografische doeleinden of voor politiek ondermijnende activiteiten.

Baghdatis finalist op Australian Open

De zegereeks van Marcos Baghdatis in Melbourne houdt aan. Ook David Nalbandian was in een thriller niet opgewassen tegen de 20-jarige Cyprioot: 3-6, 5-7, 6-3, 6-4 en 6-4.

Het eerste bedrijf stond in het teken van wisselende kansen. Nalbandian wist de eerste servicegame van Baghdatis te breaken, maar incasseerde meteen daarna een rebreak. De beslissing van de eerste set viel uiteindelijk in de achtste game. Nalbandian kreeg een dubieus breakpoint (de umpire kende de Argentijn het punt toe, terwijl de lijnrechter de bal uit gaf), die hij benutte. De nummer vier van de ATP-ranking serveerde vervolgens eenvoudig de set uit.

Nalbandian denderde door aan het begin van de tweede set. De drievoudig kwartfinalist in Melbourne racete binnen een mum van tijd naar een 5-1 voorsprong. De Argentijn was simpelweg niet te kloppen in de rally, ook omdat Baghdatis veel ongedwongen missers sloeg. Tot verbazing van velen knokte de underdog zich terug tot 5-5, waarna Nalbandian alsnog de set voor zich opeiste.

In de derde set had Baghdatis het betere van het spel: Nalbandian kreeg geen enkele breakkans. Een matige servicegame op 2-3 deed de Argentijn de das om. In de derde game van het vierde bedrijf kreeg de comeback van Baghdatis nog meer gestalte: hij brak na een opeenstapeling van fouten de opslag van Nalbandian. De Argentijn kreeg nog wel kansen op de service van Baghdatis, maar de Cyprioot sleepte toch een beslissende set uit het vuur.

Nalbandian nam het heft in handen in die vijfde set en kwam op 2-0. Baghdatis leek vermoeid, maar herpakte zich door Nalbandian te breaken: 2-2. Even later herhaalde dit scenario zich: van 4-2 werd het 4-4. De negende game luidde de beslissing in: Nalbandian (die mentaal aangeslagen leek) maakte vier onnodige fouten en werd op love gebroken. Baghdatis mocht vervolgens serveren voor de wedstrijd. Uitgerekend op 15-15 in die cruciale game barstte er een plensbui los boven de Rod Laver Arena en werd het duel even stilgelegd.

Na een kort intermezzo (en een dicht dak), keerden de spelers terug op de baan. Baghdatis sloeg uiteindelijk toe op zijn tweede matchpoint, via een ace door het midden. De nummer 54 van de wereld schakelde eerder dit toernooi al Radek Stepanek, Andy Roddick en Ivan Ljubicic uit. Morgen kent de Cyprioot zijn tegenstander in de eindstrijd: Roger Federer of Nicolas Kiefer.

Winkeliers zetten de radio uit

Icoon RadioIn veel winkels gaat de radio binnenkort uit. Volgens de Raad Nederlandse Detailhandel (RND) doen veel winkeliers dit uit protest tegen de hoge bedragen die ze moeten betalen voor de muziekrechten. "De kosten wegen niet op tegen de baten", stelt secretaris Pieter Walraven van de RND.

BUMA/Stemra en SENA, die het geld voor de rechten innen, rekenen al gauw zo'n 500 tot 1000 euro per jaar, per winkel. Voor grote ketens kan dit bedrag al snel flink oplopen. Zo ook voor textielsuper Zeeman. Voor dat bedrijf komen de kosten ongeveer op 60.000 euro per jaar door de vele vestigingen. "Dat vinden we veel te veel", zegt financieel-directeur K. Vliegenthart.

Vrachtwagen met koeien kantelt

Icoon VervoerOp de A28 tussen Staphorst en Zwolle staat op dit moment een flinke file omdat een vrachtwagen geladen met koeien is gekanteld. De wagen raakte rond 11:30 uur in de berm en kantelde daarna. Hoe de achttien dieren er aan toe zijn, is niet bekend.

De 22-jarige bestuurder uit Schalkhaar was waarschijnlijk de kaart aan het lezen, toen hij de controle over het stuur kwijtraakte. Er is op dit moment maar één rijstrook beschikbaar op de snelweg door de opruimwerkzaamheden. Die gaan waarschijnlijk nog een klein uur duren.

Winkelhock derde coureur Midland

Markus Winkelhock is aangekondigd als officiële testcoureur voor Midland F1. Dat betekent slecht nieuws voor Nicky Pastorelli, die zijn positie als derde coureur bij het team in 2006 in gevaar ziet komen.

Markus is een zoon van voormalig Formule 1-coureur Manfred Winkelhock, die in 1985 omkwam bij een ongeluk in een Sportcar-race in Canada. De 25-jarige coureur testte in december al voor Midland, op het circuit van Jerez. Winkelhock reed in 2005 in de World Series by Renault en eindigde daar op de derde plaats in het kampioenschap.

Nicky Pastorelli werd vorig jaar februari door het toenmalige Jordan aangetrokken als testrijder en leek lange tijd zeker te zijn van de officiële testrol bij Midland. In december moest de Nederlander een test bij het team afblazen wegens sponsors die zich terugtrokken.

In een interview met de Telegraaf toonde Pastorelli zich teleurgesteld over de nieuwste beslissing van Midland. "Ik ga er niet vanuit dat ik de vrijdagcoureur word. Tot een uur geleden had ik de Formule 1 voor komend jaar nog niet uit mijn hoofd gezet. Dit verandert de zaak natuurlijk."

Meer reclamegeld per auto uitgegeven

Icoon EconomiePer verkochte auto werd vorig jaar gemiddeld een recordbedrag van 536 euro aan reclamegeld uitgegeven. Dat blijkt uit cijfers van Nielsen Media Research. In totaal gaven Nederlandse auto-importeurs samen 250 miljoen euro uit aan mediareclame. Dat is geen record, aangezien er in 2004 254 miljoen euro aan reclame werd uitgegeven. Toch kwam het gemiddelde per auto hoger uit omdat de autoverkoop kromp met 3,8 procent.

In 2002 werd er gemiddeld nog maar 255 euro per verkochte auto aan reclame uitgegeven. Fabrikant Opel, dat zijn nummer 1-marktpositie na 35 jaar verloor aan Volkswagen, bleef traditiegetrouw topbesteder met 29,2 miljoen euro. Dat is vijf miljoen euro meer dan in 2004, terwijl de verkoop met elf procent kelderde.

BMW Nederland gaf een stuk minder uit. Het jaarbudget zakte in 2005 van dik zes naar 3,8 miljoen euro. BMW steeg desondanks wel met dertien procent op de verkoopranglijst dankzij nieuwe modellen.

Gladheid in Limburg zorgt voor blikschade

Troubadour had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon VervoerDoor sneeuwval en gladheid in Zuid-Limburg zijn donderdagochtend dertien aanrijdingen gebeurd. Er zijn geen gewonden, maar wel blikschade. Op de A76 bij Bocholtz, vanuit Duitsland naar Heerlen slipte een vrachtwagen, geladen met papier. Ook twee personenwagens raakten betrokken bij dat ongeval. De weg is korte tijd afgesloten om de voertuigen weg te slepen. Bij het opruimen werd een agent bijna aangereden.

Ook op de A79 bij Hulsberg en de A2 bij het vliegveld in Beek was het raak. In Noord-en Midden-Limburg zijn tot nu toe zes ongelukken gebeurd. De grootste problemen doen zich voor in de regio Venlo.

Disney koopt animatiestudio Pixar

pdiscs had ons via de nieuws-submit te melden:

De Amerikaanse tekenfilmgigant Disney neemt Pixar Animation Studios over. Met de overname van de computeranimatie-filmproducent is 7,4 miljard dollar gemoeid. De transactie zal volledig in aandelen gerealiseerd worden. Rond de zomer moet Pixar dan in handen zijn van Disney.

Disney en Pixar zijn al meer dan twaalf jaren partners. Disney verdeelde en financierde animatiefilms van Pixar, zoals 'Toy Story', 'Finding Nemo' en 'Monsters Inc.'. Steve Jobs, CEO en stichter van computerfabrikant Apple en Pixar zal voorgedragen worden als bestuurder van Disney Group, onafhankelijk van de directie.

De aandeelhouders van Disney moeten de benoeming nog goedkeuren tijdens hun volgende algemene vergadering.

Incredibles
Ook 'The Incredibles' was een gezamelijke productie van Disney en Pixar

Gevangenen werven goede doelen-donateurs

Icoon AlgemeenHet ministerie van Justitie hoopt dat tien vrouwen in een gevangenis in Zwolle eerder werk krijgen na hun gevangenschap door ze donateurs te laten werven voor goede doelen. De nieuwe callcenter medewerksters krijgen een getuigschrift.

Werkgeversvereniging van Callcenters (WGCC) zei in oktober al niet blij te zijn met de actie. Het imago van de professionele callcenteragent wordt hiermee aangetast. De branche maakt zich juist erg sterk voor opleidingen en de professionele uitstraling van het vak." De nieuwe callcenter-medewerkers worden wel op de vingers gekeken. Alle gesprekken komen op de band te staan en ze kunnen alleen nummers bellen die een computer selecteert.

Later gaan ook vrouwen in gevangenis Nieuwersluis in Utrecht achter de telefoon zitten.

Een andere kijk op Killzone

Hier was al eerder te lezen dat Killzone waarschijnlijk ook op de PSP zou komen.

Het spel voor de PSP gaat Killzone Liberation heten. Voor de PSP versie heeft developers Guerilla enkele opmerkelijke keuzes gemaakt.

Zo zal Killzone Liberation zich in het derdepersoons perspectief afspelen en zal er naast het broodnodige knal en schietwerk ook ruimte zijn voor enkele stealth missies. Jan Templar uit de originele Killzone keert terug en ook de Helghast zullen er weer zijn om de speler het leven zuur te maken. Killzone Liberation komt tegen het einde van 2006 uit.



Mauresmo naar finale na opgave Clijsters

De damesfinale van de Australian Open gaat tussen Amelie Mauresmo en Justine Henin-Hardenne. De als derde geplaatste Mauresmo kreeg de overwinning in de schoot geworpen nadat haar tegenstandster in de halve finale, Kim Clijsters, bij een 3-2 stand in de derde set haar rechterenkel verzwikte.

De als tweede geplaatste Clijsters stapte nog wel de baan op nadat haar enkel was ingetaped, maar bij de eerste bal voelde ze al dat het niet meer ging, en ze gaf op.

Tot de derde set was het een boeiende wedstrijd. In de eerste set waren beiden speelster geheel in evenwicht. Op 6-5 kreeg Clijsters een setpoint, maar de Francaise gaf zich pas gewonnen nadat ze vier setpunten had weggewerkt.

Clijsters raakte in de tweede set de weg een beetje kwijt, de vermoeidheid leek haar in de greep te krijgen. Mauresmo liep uit naar een 5-1 voorspong en wist eenvoudig de set te pakken. In de derde set leek de Belgische weer terug te komen, totdat haar enkel roet in het eten wist te gooien.

Top 2000 maakt Radio 2 marktleider

Icoon RadioRadio 2 was in de periode november-december 2005 marktleider in radioland. De publieke radiozender zond tussen kerst en oud & nieuw de Top 2000 uit waar traditioneel veel mensen naar luisteren. Het marktaandeel steeg hierdoor 1,9 procent tot 11,9 procent. Radio 538 zakte hierdoor terug in marktaandeel en werd tweede. Dat blijkt uit de luistercijfers die het onderzoeksbureau Intomart GfK vanochtend bekend heeft gemaakt.

Andere zenders die veel aan kerstmuziek doen wonnen. Zo kregen Sky Radio en Q-music er beide 0,6 procent marktaandeel bij. Vooral Radio Veronica werd daarvan de dupe. Het '80's en '90's station leverde 0,6 procent marktaandeel in. Ook Radio 1, Radio 3FM en Yorin FM leverde in. Opvallende stijger is Radio 747. De vijfde publieke zender, die op de middengolffrequentie 747 AM te horen is, steeg met 0,2 procent tot 1,0 procent marktaandeel.

Gemiddeld werd er in deze meetperiode 3 uur en 16 minuten naar de radio geluisterd per persoon boven de tien jaar oud. Dit betekende een stijging van vijf minuten in vergelijking met de vorige maand.

Een volledig overzicht en de exacte cijfers van vorige maand zijn hier te vinden.

Nintendo onthult nieuw design DS!

Ondanks eerdere berichten dat een redesign van de Nintendo DS er voorlopig niet inzat heeft Nintendo nu toch aangekondigd dat een nieuwe, compacte, versie van de DS binnenkort in Japan zal verschijnen.

Op de officiële website van Nintendo of Japan werd het design van de nieuwe DS Lite onthuld. De DS Lite vertoont duidelijke gelijkenis met het design van de Revolution. De afmetingen van de DS Lite bedragen 133.0 x 73.9 x 21.5mm (de afmetingen van de huidige DS zijn 148.7 x 84.7 x 28.9mm) en hij zal ongeveer 218 gram wegen ( het gewicht van de huidige DS is 275 gram).

De Nintendo DS Lite zal op 2 maart in Japan verschijnen en zal 16800 yen kosten (ongeveer ¤ 140). Over een westerse release is nog niks bekend.




Illegale wafelverkopers in Zeist gepakt

nwana2 had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon PolitieDe politie in Zeist heeft gisteravond elf illegale wafelverkopers opgepakt. De groep uit Den Haag stond met een busje aan de Bergweg in Zeist vanuit een busje de lekkernijen te verkopen en had geen vergunning.

De wafelverkopers waren tussen de 12 en 40 jaar oud. Tegen hen zal proces-verbaal worden opgemaakt voor het venten zonder vergunning. De politie heeft een flinke hoeveelheid wafels in beslag genomen.

Kleinste vis gevonden in Indonesië

ThE_ED en h4nz0 hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Wetenschappers in Indonesië hebben een visje gevonden dat de kleinste soort is dat tot nu toe bekend is. Het visje is lid van de karperfamilie en heeft een doorschijnend lichaam, zonder schedel om het hoofd te beschermen. De nieuwe vissoort is gevonden in zure moerassen op het eiland Sumatra.

"Dit is een van de vreemdste vissen die ik ooit heb gezien in mijn hele carrière", zegt Ralf Britz, zoöloog van het Natural History Museum in London. Volwassen vrouwtjes van de soort worden nog geen 0,8 centimeter. Het mannetje heeft bizarre gespierde grijpende vinnetjes. Het diertje heeft de naam 'Paedocypris progenetica' meegekregen.

"Je wordt 's ochtends niet wakker met het idee: Vandaag ga ik het kleinste visje in de wereld vinden", zegt de Zwitserse vis-expert Maurice Kottelat opgewekt. Hij was een van de ontdekkers van de vis.


Van Gemerden, Koning stranden in Wrexham

Zowel Melle van Gemerden als Michel Koning is er niet in geslaagd de tweede ronde van het challengertoernooi in Wrexham te bereiken.

Van Gemerden moest het hoofd buigen tegen de Fransman Sébastien De Chaunac: 6-2, 1-6 en 5-7. Onze landgenoot – de nummer 132 van de ATP-ranking – was het seizoen nog redelijk begonnen met goede prestaties in New Caledonia, waarin hij tot de halve finale reikte. Van Gemerden zag zijn poging om het hoofdtoernooi van de Australian Open te halen bovendien pas in de laatste kwalificatieronde worden gedwarsboomd.

De uitschakeling van Michel Koning is minder verrassend. De 21-jarige Koning was niet opgewassen tegen de als zesde geplaatste Belg Gilles Elseneer en verloor met 3-6 en 4-6. Peter Wessels werd dinsdag al uitgeschakeld.

Van der Leegte naar Wolfsburg


Voetballer Tommie van der Leegte maakt het seizoen af in de Bundesliga. De middenvelder van ADO Den Haag zal donderdagmorgen zijn handtekening zetten onder een contract voor 2,5 jaar bij VfL Wolfsburg.

"Om negen uur moet ik bij mijn zaakwaarnemer Kees Ploegsma zijn en een beslissing nemen, maar ik ben eruit: ik ga", aldus Van der Leegte. De clubs hebben al een akkoord bereikt over de transfersom.

Naast Wolfsburg hadden ook Vitesse,RKC Waalwijk, NEC, NAC Breda en Feyenoord interesse.

Copa: Real Madrid, Espanyol verder

Real Madrid en Espanyol hebben zich als eerste clubs gekwalificeerd voor de halve finales van de Copa del Rey. De confrontatie tussen Valencia en Deportivo La Coruña werd vlak voor rust gestaakt.

Real Madrid liet opnieuw zien de vorm te pakken te hebben na de winterstop en rekende af met bekerhouder Real Betis Sevilla: 1-0. Afgelopen week werd het in Ruiz de Lopera ook al 1-0 voor de galacticos. Dit keer luisterde de matchwinnaar naar de naam van Robinho, die zo zijn 22e verjaardag extra cachet gaf. De lichtvoetige Braziliaan schoot knap binnen, na een snelle uitbraak met als tussenstations Zidane en Beckham. Real Madrid had al eerder op voorsprong kunnen komen, maar keeper Doblas hield zijn ploeg lang in de race.

Espanyol legde vorige week in Cádiz al de basis voor plaatsing door met 2-0 te zegevieren. Ook in eigen huis wonnen de Catalanen met die cijfers. Jofre tekende voor beide treffers. Het duel tussen Valencia en Deportivo La Coruña kwam in de 44e minuut onverwacht ten einde, nadat een assistent-scheidsrechter vanaf de tribune werd bekogeld en een snee opliep in zijn voorhoofd. Arbiter Megía Davila besloot het duel te staken. Op het moment van het incident leidde Valencia met 1-0 (goal van Villa), maar speelde het met één man minder (rode kaart van Marchena). Depor won de heenwedstrijd met 1-0.

Uitslagen Kwartfinales Copa del Rey:
Real Madrid – Real Betis Sevilla 1-0 (1-0)
Espanyol – Cádiz 2-0 (2-0)
Valencia - Deportivo La Coruña 1-0* (0-1)

* = gestaakt na 44 minuten

Vanavond:
Real Zaragoza – FC Barcelona

Werder Bremen onderuit in beker

Werder Bremen is verrassend uitgeschakeld in de kwartfinales van de DFB-Pokal. De bekerwinnaar van 2004 verloor van het twee divisies lager spelende Sankt Pauli: 3-1.

Sankt Pauli kon aanmerkelijk beter uit de voeten met de moeilijke omstandigheden in het Millerntor-Stadion. De sneeuwvlakte was debet aan het matige spel van Werder Bremen. De underdog uit Hamburg kwam via Michel Mazingu-Dinzey na tien minuten aan de leiding, waarna Johan Micoud nog voor de pauze de nummer drie van de Bundesliga langszij schoot.

Het tweede bedrijf verliep echter rampzalig voor de Champions League-deelnemer. Goals van Fabian Boll en Timo Schulz zorgden voor de 3-1 voor de Regionalligist. Tim Borowski miste nog een strafschop voor Bremen, dat tot overmaat van ramp Miroslav Klose met een schouderblessure zag uitvallen.

De andere drie halve finalisten zijn Bayern München, Arminia Bielefeld en Eintracht Frankfurt. Bayern plaatste zich dinsdag met enige moeite dankzij een 3-2 zege op FSV Mainz. Arminia Bielefeld rekende pas na het nemen van strafschoppen af met Kickers Offenbach, terwijl Eintracht Frankfurt verantwoordelijk was voor de eliminatie van 1860 München.

Kwartfinales DFB-Pokal:
FC Bayern München – FSV Mainz 3-2 NV
Arminia Bielefeld – Kickers Offenbach 1-1 NS 4-2
1860 München – Eintracht Frankfurt 1-3
Sankt Pauli – Werder Bremen 3-1

DVD: Last Days

Last Days is een weergave van de laatste dagen van een muzikant in crisis, een muzikant als kluizenaar in zijn eigen kasteel. Stil, ontwijkend, depressief en levensmoe slentert Blake de laatste dagen van zijn leven door de vele kamers en tuinhuis heen. Met zijn ziel onder de arm en zijn gelaat verborgen achter steile, blonde lokken. Deze film van de befaamde Gus Van Sant is een inzicht in een situatie waarin misschien ook Kurt Cobain heeft verkeerd.

Eidos bezig met remake Tomb Raider?

Eidos heeft aangekondigd dat later dit jaar een speciale editie van Tomb Raider zal verschijnen om het tienjarig jubileum van Lara Croft te vieren. Onduidelijk is om welk deel uit de Tomb Raider-reeks het gaat.

Aangezien Tomb Raider Legend over een paar maanden zal verschijnen lijkt het onwaarschijnlijk dat de speciale editie een geheel nieuw spel zal zijn. De kans bestaat dus dat het een remake van het eerste deel zal zijn, een deel dat door de meeste fans nog steeds als het beste uit de serie wordt beschouwd.

Eidos geeft geen commentaar over de speciale editie of een mogelijke remake van het eerste deel, maar ze ontkennen het ook niet.

Manchester United naar finale League Cup

Manchester United staat op 26 februari in de finale van de League Cup. The Mancunians wonnen op eigen veld met 2-1 van Blackburn Rovers, na de 1-1 uit de heenwedstrijd.

Manchester United dankte de overwinning aan Louis Saha. De Fransman scoorde in de 51e minuut de winnende treffer, op aangeven van Wayne Rooney. Daarvoor had Ruud van Nistelrooij nog enkele keren verzuimd de verlossende 2-1 binnen te schieten. Van the Man kreeg bij het scheiden van de markt voor rust zelfs de kans vanaf de strafschopstip, maar zag zijn inzet worden gekeerd door Brad Friedel.

De avond begon nog zo goed voor Van Nistelrooij, want hij bracht The Red Devils na acht minuten aan de leiding. Blackburn werd overlopen, maar dankzij een fout in de Manchester-defensie zorgde Steven Reid voor de gelijkmaker. Even later voorkwam Van der Sar dat een te korte terugspeelbal van Gary Neville zou worden afgestraft door Morten Gamst Pedersen. United treft in de eindstrijd op 26 februari Wigan Athletic, dat zich dinsdag ontdeed van Arsenal.

Zeven kinderen omgekomen bij ongeluk

Icoon ShockingBij een ongeval in de Amerikaanse staat Florida zijn zeven geadopteerde kinderen uit hetzelfde gezin om het leven gekomen. De kinderen, in de leeftijd van 21 maanden tot 15 jaar, zaten in een busje toen zij van achteren werden aangereden door een vrachtwagen. Het busje raakte daardoor bekneld tussen de truck en een schoolbus en vloog in brand.

Het busje werd bestuurd door het oudste kind, een vijftienjarig meisje. Het is niet duidelijk waarom het slachtoffer illegaal de bus bestuurde en waarom de kinderen niet begeleid werden door een volwassene.

Volgens de politie had de vrachtwagen niet geremd voor hij het busje raakte. Drie kinderen in de schoolbus liepen door de aanrijding ernstige verwondingen op. Zes anderen raakten lichtgewond.

Film: Munich

Sinds de stichting van de staat Israël is er oorlog in dit gebied. De Palestijnen voelen zich beroofd van hun land door Israël. Dit terwijl de Israëliërs juist blij zijn dat ze eindelijk een stuk land hebben, wat ze hun huis kunnen noemen. Voor beide partijen is wat te zeggen, beide hebben een streven, beide hebben ze inhumane acties ondernomen. Het is een strijd tussen twee volken die eigenlijk hetzelfde willen; een plek om veilig thuis te komen en erkend te worden, maar zolang de strijd woedt, zal deze er nooit komen.

Steven Spielberg heeft een groot risico genomen met het verfilmen van het boek Vengeance van George Jonas. Het boek is gebaseerd op de gebeurtenissen tijdens en na de Olympische Zomerspelen van 1972 in München. De Palestijnse groepering Zwarte September ontvoert en vermoordt elf Israëlische atleten. Weer is er Joods bloed vergoten in Duitsland, deze keer niet door Duitsers maar door Palestijnen. De Israëlische premier Golda Meir vindt dat dit niet ongestraft gelaten mag worden en besluit vijf mannen te sturen om elf Palestijnen die achter deze aanslag zitten één voor één uit te schakelen, onder de naam "Operation Wrath of God".


Henin finaliste Australian Open

Justine Henin-Hardenne heeft als eerste de finale van de Ausralian Open bereikt. De Belgische won met 4-6 6-1 6-4 van haar Russische opponente Maria Sharapova.

De halve finalepartij was van hoog niveau, Sharapova sloeg vooral hard. Henin-Hardenne bewoog daarentegen goed. Het geweld van de als vierde geplaatste Russische leverde haar de eerste set op.

In de tweede set kwam Henin wat beter in haar ritme, deze set won ze dan ook makkelijk met 6-1. In de beslissende derde set trok Henin-Hardenne na 2,5 uur tennis uiteindelijk aan het langste eind. De als achtste geplaatste Waalse speelt in de finale tegen de winnares van de partij tussen de Française Amélie Mauresmo en Henins landgenote Kim Clijsters.

Geen meerderheid Fatah Palestijnse verkiezingen

De Fatah-partij heeft de Palestijnse verkiezingen van woensdag gewonnen, zo blijkt uit exit-polls. De partij van de Palestijnse leider Mahmoud Abbas verloor wel haar meerderheid in het parlement. Fatah heeft waarschijnlijk net genoeg stemmen binnengehaald om zonder de radicale Hamas-beweging te kunnen regeren.

Uit de exit-polls blijkt dat de regerende Fatah-partij zo'n 45 procent van de stemmen heeft behaald en Hamas is uitgekomen op 35 à 40 procent. Als deze polls blijken te kloppen, kan Fatah een regering vormen met enkele kleinere, linkse partijen. Dit is een mogelijkheid waarvoor Abbas al meerdere malen zijn voorkeur heeft uitgesproken. Toch is het niet uitgesloten dat er een coalitie komt tussen Fatah en Hamas. De Verenigde Staten en Israël willen echter pas met Hamas onderhandelen als de partij zijn gewapende strijd tegen Israël staakt.

De Fatah-partij domineert het Palestijnse parlement al jaren. Veel mensen zijn echter van mening dat de regering-Abbas jarenlang een slecht beleid heeft gevoerd en weinig heeft bereikt. De Hamas-beweging deed, onder de naam Blok voor Vernieuwing en Verandering, voor het eerst mee aan de verkiezingen. Alle ogen waren dan ook op hen gericht. Gematigde Palestijnen zijn bang dat de Palestijnse gebieden met Hamas een streng-religieus karakter krijgen.

De opkomst bij de eerste Palestijnse parlementsverkiezingen in tien jaar was hoog te noemen. 77,7 procent van de 1,3 miljoen kiesgerechtigden heeft gestemd. In de Gazastrook bedroeg de opkomst 81,7 procent en op de Westoever 77 procent, zo meldde de Palestijnse kiescommissie. De einduitslag wordt pas donderdagavond of vrijdag verwacht.

Politie bevrijdt gegijzelde vader en zoon

Icoon PolitieIn het Noord-Brabantse Helmond heeft de politie woensdagavond een 39-jarige Utrechter en zijn 15-jarige zoon bevrijd. De twee waren in een woning gegijzeld door een grote groep mensen. Dit heeft de politie woensdagavond gemeld.

De moeder van de jongen deed woensdagmorgen al aangifte van de gijzeling. Aan het begin van de avond kwam de politie in actie en werd het tweetal bevrijd. Bij de politieactie werden vijftig agenten ingezet. Niemand raakte gewond. In totaal werden acht personen uit Helmond opgepakt, onder hen is ook de 43-jarige mannelijke hoofdverdachte.

Hoelang de gijzeling geduurd heeft, wil de politie niets zeggen. Het zou gaan om een misdrijf in het criminele circuit. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

'Penetratie tegen stresssituatie'

Icoon AlgemeenAls je morgen een stressituatie induikt, is het wellicht een goed plan om vannacht eerst nog even tussen de lakens te duiken. Uit onderzoek van de Britse psycholoog Stuart Brody is namelijk gebleken dat het hebben van seks zo'n goed gevoel geeft dat het je prestaties tijdens bijvoorbeeld een examen positief beïnvloedt.

De resultaten van het onderzoek worden deze week gepubliceerd in het Britse wetenschappelijke tijdschrift New Scientist. Brody vergeleek gedurende twee weken de resultaten van 22 mannen en 24 vrouwen bij allerlei soorten tests. Ze moesten bijvoorbeeld in het openbaar spreken of hardop hoofdrekenen. Tijdens de twee weken hielden ze allen een dagboek bij waarin ze hun seksleven bijhielden.

En wat bleek... de mannen en vrouwen die stevig (of minder stevig) gepenetreerd hadden of werden, scoorden opmerkelijk beter dan de andere testpersonen. Ze vertoonden, ook na een langere periode, duidelijk minder stress. Hun bloeddruk ging tevens stukken sneller terug naar normaal dan degenen die alleen orale seks hadden gehad of de testpersonen die af en toe met de hand de eigen geslachtszone waren binnengedrongen. Mensen die twee weken totaal geen seksuele handelingen verrichtten, kenden de meeste stress.

Volgens Brody heeft de stressvermindering vooral te maken met de aanmaak van oxytocine, het hormoon dat een rol speelt bij het gevoel van verbondenheid in relaties, het orgasme en voortplanting. Vermoed wordt dat dit hormoon wordt aangemaakt als geliefden elkaar veel aanraken.

Dus: maak kinderen om de stress te verminderen.

Neerschieten 13-jarige vermoedelijk 'foutje'

MisdaadDe 13-jarige Jeffrey Swinkels uit het Gelderse Dreumel die zondagnacht werd neergeschoten in zijn ouderlijke woning op het woonwagenkamp aan De Bouwing, is vermoedelijk slachtoffer van een persoonsverwisseling. Waarschijnlijk was het de schutter om Jeffrey's vader te doen. Dorus Swinkels, de vader van Jeffrey, is zeven jaar geleden zelf doelwit geweest van een aanslag. Hij werd beschoten met een riotgun en mist daardoor een oog.

Volgens De Telegraaf opende de schutter het vuur op een silhouet achter een gordijn bij de voordeur. Alhoewel Jeffrey pas 13 jaar is, heeft hij reeds een fors postuur en weegt hij 80 kilo. De knaap werd door drie kogels getroffen in borst, buik en zij. Na de schietpartij vluchtte de dader volgens een ooggetuige op een scooter weg. Even verderop werd die brandend aangetroffen.

De politie zegt nog geen idee te hebben over het mogelijke motief van de schutter. Twintig rechercheurs onderzoeken de aanslag. Jeffrey heeft inmiddels de intensive care van het Nijmeegse Radboudziekenhuis verlaten, en verblijft nu op een aparte kamer met politiebewaking. Volgens een buurman wil hij niet meer naar huis.

Afrika Cup: Kameroen naar kwartfinales

Na Ivoorkust plaatste ook Kameroen zich voor de kwartfinales. Grote man bij Kameroen was Samuel Eto'o. Hij maakte de openingstreffer tegen Togo en gaf een assist.

Togo hield het lang vol tegen Kameroen, en kreeg sporadisch kansen via Emannuel Adebayor. De weinige kansen waren logisch te verklaren, Togo speelde vooral om niet te verliezen van Kameroen. In de 67ste minuut brak Samuel Eto'o het verzet van Togo, en scoorde buiten het 16-metergebied op een mooie manier de 1-0. In de slotfase gaf Eto'o de beslissende pass op Meyong, die achter het standbeen langs de 2-0 maakte en Togo uit de Afrika Cup knikkerde.

Angola kon niet scoren tegen 10 man van DR Congo, waardoor hun kans op plaatsing voor de kwartfinales kleiner werd. In de 18de minuut kreeg Tresor Mputu Mabi van DR Congo de rode kaart. Hij sloeg de Angolees Kali vol in z'n kruis.

Met 11 man deed Angola te weinig met het overwicht, en kreeg zelfs DR Congo enkele grote kansen op een treffer. Uiteindelijk bleef het 0-0, een stand waarmee DR Congo zeer goede zaken doet.

Poule B:

Kameroen – Togo 2-0
68. Eto’o 1-0, 85. Meyong 2-0

Angola – DR Congo 0-0

Stand Poule B:

#Land:Wedstrijden:Punten:Doelsaldo:
1.Kameroen ***265 - 1
2.DR Congo242 - 0
3.Angola211 - 3
4.Togo200 - 4


Programma donderdag:

Poule C:
Zambia - Guinea
Tunesie - Zuid Afrika

Topscorers:

#Speler:Land:Goals:
1.Samuel Eto’oKameroen4
2.Francileudo dos SantosTunesië3
3.Didier DrogbaIvoorkust2

Toch geen executies op Guantánamo Bay

Icoon AlgemeenHet Amerikaanse leger heeft haar eerdere verklaring over het toepassen van de doodstraf op Guantánamo Bay ingetrokken. "Dit is speculatie", aldus Paul Boyce van de persdienst van de Amerikaanse landmacht. "Ik corrigeer (deze woorden). Ze zijn onjuist".

Gisteren werd door een legerwoordvoerder nog verklaard dat nieuwe militaire procedures het mogelijk maken de doodstraf uit te voeren in Guantánamo Bay, indien gevangenen tot die straf worden veroordeeld. Paul Boyce kondigde toen aan dat meer details over de nieuwe procedures nog zou volgen.

Van de tien gevangenen die op Guantánamo Bay worden berecht, is nog geen enkele ter dood veroordeeld. In totaal zitten er ongeveer 500 personen vast op de Amerikaanse basis in Cuba.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1258
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
©FOK.nl e.a.