Man steekt blower neer op straat

Icoon MisdaadIn Spijkenisse (Zuid-Holland) heeft een man vanmiddag een 18-jarige jongen neergestoken na een ruzie over het roken van een joint. De 61-jarige man had een aanvaring met twee jongens en ging hen met een mes te lijf. De jongen raakte zwaargewond, zijn 19-jarige vriend kwam er met lichte verwondingen vanaf. De man is aangehouden.

Na de steekpartij zijn de jongens naar een huis tientallen meters verderop gelopen en hebben daar aangebeld. Vervolgens zijn de politie en een ambulance gebeld en is de neergestoken jongen, die in elkaar gezakt was, gereanimeerd en zwaargewond naar het ziekenhuis vervoerd. Er was tevens een traumahelikopter aanwezig. De oprit en de garagedeur van de woning waar aangebeld werd, kwamen onder het bloed te zitten. Een buurtbewoonster meldde dat het slachtoffer in zijn hals is gestoken.

De man zou al vaker aanvaringen hebben gehad met de jongens. Volgens een buurtbewoner rookten de twee vandaag een jointje op straat, voor het huis van de man. Toen de man hier iets van zei, ontstond een woordenwisseling, waarna de man in zijn huis een mes ging halen en de jongens te lijf ging. De plaats van gebeuren, in de wijk Schenkel, is afgezet.

Update 22:04
Het 18-jarige slachtoffer blijkt op maar liefst vijf plekken gestoken te zijn. De man stak met een broodmes in op zijn hals, borst, been, arm en lies. De jongen is inmiddels geopereerd en ligt momenteel op de intensive care. Hij heeft flink wat bloed toegediend gekregen.

-
Foto's met dank aan The_Mavericks.